Υπερχρεωμένοι που δικαιωθήκατε κατόπιν μην υπογράψετε τίποτα από όσα ζητάνε οι τράπεζες

Με εκβιασμό απαντούν οι τράπεζες στους συνεργαζόμενους ή μη δανειολήπτες, για αυτό μην υπογράφετε νέες δανειακές συμβάσεις διότι επιχειρούν να σας παγιδέψουν και να «ακυρώσουν» οποιαδήποτε δικαστική απόφαση σε βάρος τους με βάση το νόμο για τα υπερχρεωμένα. Αμεσα απευθυνθείτε στο Σύλλογό μας και στη Δικαιοσύνη!

Την ώρα που οι πολιτικοί αναλώνονται στο κυνήγι ψήφων χωρίς να νοιάζονται ιδιαίτερα για τα προβλήματα της κοινωνίας, οι τράπεζες καταστρατηγούν κάθε δικαστική απόφαση και επιχειρούν να παγιδέψουν τους δανειολήπτες που τις κέρδισαν σε δίκες για τα δάνειά τους να υπογράψουν νέες δανειακές συμβάσεις ώστε ουσιαστικά να μην τηρηθούν οι δικαστικές αποφάσεις σε βάρος των τραπεζών.

Οι τράπεζες χρησιμοποιούν την τακτική αυτή κατά κόρον σε βάρος των δανειοληπτών πελατών τραπεζών που σήμερα έχουν απορροφηθεί από τις εναπομείνασες συστημικές τράπεζες και έχουν εξέλθει νικητές και είναι ωφελημένοι του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ώστε να τους αναγκάσουν να πληρώνουν κερατιάτικα πάλι από την αρχή. Η μέθοδος, ωστόσο, αυτή των τραπεζών είναι παράνομη και οι δανειολήπτες έχουν το δικαίωμα να οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη κάθε στέλεχος της τράπεζας που προσφεύγει σε αυτές τις παράνομες πρακτικές απειλής και εκβιασμού των δανειοληπτών και κωλυσιεργίας εκτέλεσης της δικαστικής απόφασης που προβλέπει μείωση ή και ολική διαγραφή των χρεών των δανειοληπτών.

Ακόμη και σήμερα δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές καταφθάνουν καταγγελίες στον Σύλλογο Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος από μέλη και μη μέλη του Συλλόγου για την εκβιαστική πρακτική των τραπεζών και μάλιστα τη στιγμή που έχουν συγχωνευθεί οι τράπεζες, από τις οποίες είχαν πάρει δάνεια, με άλλες τράπεζες.

Οι τράπεζες που αναλαμβάνουν τα δάνεια απειλούν -πάντα με τον πλέον ευγενικό τρόπο- τους δανειολήπτες να υπογράψουν νέα έγγραφα, π.χ. δήθεν για ταυτοποίηση στοιχείων ή να αποδεχτούν στην ουσία νέες δανειακές συμβάσεις για να ακυρώσουν τις ατασθαλίες, τις απατεωνιές των προηγούμενων δανειακών συμβάσεων, οι οποίες ήταν ουσιαστικά η αιτία που τα Ειρηνοδικεία τελεσιδίκησαν υπέρ των δανειοληπτών ή να ανοίξουν νέους λογαριασμούς αποταμίευσης.

Αυτό το πράττουν ώστε να φαίνονται πλέον στο χαρτοφυλάκιο τους όχι κόκκινα αλλά πράσινα δάνεια και μάλιστα επιχειρούν να τα δικαιολογήσουν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κατά τρόπο παράνομο, φορτώνοντας τον Ελληνα πολίτη με υπέρογκα ποσά από άκυρους γενικούς όρους συναλλαγών που παρότι είναι άκυροι και καταχρηστικοί και είναι αντίθετοι με τις κοινοτικές οδηγίες, με βάση τελεσίδικες και αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις, οι τράπεζες συνεχίζουν να τους εφαρμόζουν με συνέπεια να επιβαρύνονται επιπλέον οι δανειολήπτες με παράνομα ποσά και παράνομους τόκους που αξιώνουν οι τράπεζες.

Π.χ. αν κάποιος, ο οποίος έλαβε δάνειο στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, προσέφυγε στο νόμο για τα υπερχρεωμένα και δικαιώθηκε, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μην υπογράψει μια νέα δανειακή σύμβαση που του προτείνει η Eurobank, στην οποία ανήκει πλέον το ΤΤ, διότι διαφορετικά θα παγιδευτεί από την τράπεζα σε ένα νέο φαύλο κύκλο τοκογλυφίας.

Αν τυχόν η τράπεζα του ανακοινώσει ότι πλέον εκείνη διαχειρίζεται το δάνειό του και ότι πρέπει να υπογράψει νέα δανειακή σύμβαση με νέους όρους συναλλαγών πρέπει να προσφύγει στο Σύλλογο Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος για να προσφεύγει με τη σειρά του στη Δικαιοσύνη για να καταγγείλλει την πρακτική της τράπεζας ως παράνομη και να διεκδικήσει μέχρι και αποζημίωση για λογαριασμό του από την αθέμιτη μέθοδο της τράπεζας.,

Αν τυχόν ο δανειολήπτης παραμείνει αδρανής και δεν κάνει τίποτα, δηλαδή δεν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, η τράπεζα συνήθως 30 μέρες από την ημερομηνία που τον απείλησε -υπό μορφή φιλικής πρότασης πάντα- να συναινέσει σε νέα δανειακή σύμβαση με νέους καταχρηστικούς όρους, καταγγέλλει μονομερώς την σύμβαση και ζητάει όλο το απαιτητό ποσό.

Επομένως, τί πρεπει να κάνει ο δανειολήπτης που είχε λάβει δάνειο

Η μόνη λύση είναι ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΔΙΔΟΥΝ οι δανειολήπτες προς τις εισπρακτικές εταιρίες και προς τους πιστωτές, δηλαδή τις τράπεζες, δηλαδή αφού κερδίσουν στη δίκη για τα υπερχρεωμένα ή και μέχρι και να εκδικαστεί η υπόθεσή τους να μην υπογράψουν κανένα χαρτί που τους παρουσιάζει η τράπεζα ή η εισπρακτική εταιρία. Αν τυχόν το πράξει και υπογράψει νέα δανειακή σύμβαση ή ρύθμνιση εν αγνοία του δανειολήπτη, τότε ακυρώνεται η διαδικασία του νόμου Κατσέλη.

Για να απαντήσει ο δανειολήπτης στην προσπάθεια παγίδευσής του, πρέπει αμεσα να προσφύγει στο Σύλλογο Δανειοληπτών και Προστασίας και Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος ή σε κάποιον δικηγόρο που γνωρίζει από τραπεζικό δίκαιο και εν τέλει να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για καταχρηστική και αντισυμβτική συμπεριφορά των τραπεζών.

Πώς γίνεται η απάτη

Η τράπεζα συνήθως καλεί τον δανειολήπτη δήθεν για ταυτοποίηση στοιχείων και τον αναγκάζει να υπογράψει, χωρίς ποτέ να τον ενημερώνει ότι επιχειρεί να ακυρώσει δικαστική απόφαση υπέρ του με βάση το νόμο για τα υπερχρεωμένα.

Αν για παράδειγμα υπάρχει δικαστική απόφαση υπέρ του δανειολήπτη που π.χ. ορίζει να πληρώνει ένα Α ποσό προς την τράπεζα, η τράπεζα δεν έχει κανένα δικαίωμα να συνεχίσει να παρακρατά μέρος του μισθού του ή άλλων εσόδων του για την εξόφληση του δανείου.

Αν όμως η τράπεζα ενώ είναι υποχρεωμένη να μην παρακρατά το ποσό με βάση την δικαστική απόφαση κάνει ακριβώς το αντίθετο, πρόκειται περί ΑΠΑΤΗΣ που πρέπει άμεσα να καταγγελθεί στη Δικαιοσύνη και μάλιστα επισείει και αποζημίωση προς τον δανειολήπτη με δικαστική απόφαση.

Π.χ..συχνά με βάση τον νόμο για τα υπερχρεωμένα εκδίδονται αποφάσεις που ορίζουν ότι δεν παρακρατείται ποσό από τα μηνιαία έσοδα του δανειολήπτη. Η απόφαση είναι εκτελεστή άμεσα και η τράπεζα είναι υποχρεωμένη να μην παρακρατεί ποσά του δανειολήπτη για την εξόφληση του δανείου του.

Συνήθης πρακτική των τραπεζών είναι η εξής: Αντι οι τράπεζες να εφαρμόσουν την σε βάρος τους δικαστική απόφαση, κωλυσιεργούν. Π.χ. η Eurobank συνεχίζει να παρακρατά τμήμα του μισθού toy δανειολήπτη για 3,4,5 μήνες ή και παράπανω ΔΟΛΙΩΣ με σκοπό ο δανειολήπτης να μην έχει τη δυνατότητα να ακολουθήσει την προσωρινή διαταγή του Ειρηνοδικείου υπέρ του λόγω έλλειψης εισοδημάτων ή χρημάτων. Αντί δηλαδή ο δανειολήπτης στο εξής να πληρώνει μικρότερο ποσό, η τράπεζα εξακολουθεί να του αρπάζει μεγαλύτερο ποσό για την εξόφληση του δανείου του.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την αχρήστευση ουσιαστικά της δικαστικής απόφασης υπέρ του δανειολήπτη ή με νομικούς όρους την έκπτωση του οφειλέτη από την προσωρινή διαταγή και την προστασία της προσωρινής διαταγής. Ουσιαστικά δηλαδή, όσο η τράπεζα δεν εφαρμόζει την απόφαση του δικαστηρίου και συνεχίζει να παρακρατεί τμήμα των εσόδων του δανειολήπτη, εκείνος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις που του επιβάλλει η προσωρινή διαταγή έτσι ώστε να κινδυνεύει με την ποινή της έκπτωσης από τις προστατευτικές ρυθμίσεις της προσωρινής διαταγής.

Αν δηλαδή δεν πληρώσει ο δανειολήπτης πάνω από δύο μήνες το ακριβές μειωμένο ποσό προς την τράπεζα με βάση την προσωρινή διαταγή, αλλά η τράπεζα συνεχίζει να του αρπάζει ότι άρπαζε και νωρίτερα, η ίδια η τράπεζα έχει επιπλέον το δικαίωμα να υποβάλλει αίτημα έκπτοωσης του αιτούντος οφειλέτη από την προστασία της προσωρινής διαταγής.

Από τη μία λοιπόν έχουμε την απαξίωση της δικαστικής απόφασης από την τράπεζα και από την άλλη έχουμε τις αρνητικές επιπτώσεις στον δανειολήπτη χωρίς ο ίδιος να είναι υπεύθυνος για αυτή την κατάσταση.

Οι τράπεζες παγιδεύουν τον δανειολήπτη όχι μόνο μέσω της κωλυσιεργίας εφαρμογής της δικαστικής απόφασης υπέρ των δανειοληπτών αλλά και με άλλους τρόπους όπως π.χ τον καλούν στην τράπεζα για να υπογράψει κάτι άλλο.

Επίσης, οι τράπεζες αρνούνται να παραλάβουν δικαστικές αποφάσεις για τρεις μήνες ή και παραπάνω ώστε να μην ισχύει η δικαστική απόφαση υπέρ του δανειολήπτη.

Αν ο δανειολήπτης υπογράψει νέα δανειακή σύμβαση, ουσιαστικά συναινεί για το ύψος της προηγούμενης δανειακής σύμβασης ανεξάρτητα αν είναι παράνομοι και καταχρηστικοί όι όροι που έχουν διαμορφώσει αυτό το ποσό και έχουν αναγνωριστεί κατ’ αυτό τον τρόπο από το Ειρηνοδικείο. Αθελά του δηλαδή ο δανειολήπτης αναιρεί την απόφαση υπέρ του.

Αν τυχόν ο δανειολήπτης υποκύψει εκβιαστικά σε νέους όρους συναλλαγών με νέα δανειακή σύμβαση, θα θεωρείται πλέον ως πράσινο και όχι σαν κόκκινο δάνειο ενώ για τον δανειολήπτη το αποτέλεσμα θα είναι να πληρώνει κερατιάτικα καθώς το συνολικό ποσό υπολειπόμενης οφειλής θα είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που όφειλε αρχικά.

Τελευταία έχουν αρχίσει να πληθαίνουν στο γραφεία του Συλλόγου επιστολές συστημικής τράπεζας σύμφωνα με την οποία αποπειράται η εν λόγω τράπεζα να επιβάλλει μονομερώς μια ολοσχερώς νέα δανειακή σύμβαση σε αντικατάσταση της υφιστάμενης δανειακής σύμβασης που είχε συναφθεί μεταξύ του πάλαι ποτέ Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και των πελατών του. Στις δε επιστολές αυτές, η ίδια η τράπεζα τάσσει προθεσμία 30 ημερών στους δανειολήπτες να πανατήσουνν ειδάλλως θα θεωρήσει τη σιωπή τους

Να τους ταράξουμε στη νομιμότητα

Ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί η νέα παγίδα που στήνει η τράπεζα σε βάρος του δανειολήπτη που δικαιώθηκε στα δικαστήρια είναι να καταθέσει ο δανειοήπτης τις δόσειςπου ορίζει η διαταγή στο Ταμείο Παρακαταθηκών ικαι Δανείων υπέρ της τράπεζας με την αιτιολογία ότι γίνεται η καταβολή των δόσεων όπως ορίζεται από την προσωρινή δικαστική διαταγή. Ετσι, δεν μπορεί η τράπεζα να αρνηθεί το κατατεθέν ποσό στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να αμφισβητήσει με παράνομες μεθόδους την απόφαση του Ειρηνοδικείου υπέρ του δανειολήπτη, διότι η απόφαση ήδη εφαρμόζεται από τον ίδιο.

Περαιτέρω ενέργειά που πρέπει να κάνει ο δανειολήπτης θα είναι μία επιστολή διαμαρτυρίας κατά της τράπεζας, επιστολή στο υπουργείο Δικαιοσύνης ώστε αυτές οι ενέργειεςς των τραπεζών που έχουν αυξηθεί τελευταία να αντιμετωπιστούν με υπουργική διαταγή και μήνυση κατά των υπευθύνων της τράπεζας διότι η παρακώλυση προσωρινής διαταγής, δηλαδή δικαστικής απόφασης υπέρ του δανειολήπτη, είναι η άρνηση εφαρμογής δικαστικής απόφασης που είναι ποινικό αδίκημα, σύμφωνα με το άρθρο 232 του Ποινικού Κώδικα.

Μόνο με αυτό τον τρόπο, τιμωρούνται οι τράπεζες που επιχειρούν να παρακωλύσουν την εφαρμογή της προσωρινής διαταγής με δικαιολογίες όπως ότι οι παλιοί λογαριασμοί δεν ισχύουν και πρέπει να γίνουν καινούριοι και πρέπει τάχα να λάβουν άδεια από τα κεντρικά καταστήματα της τραπέζας κάτι που δεν ίσχυει βέβαια διότι οι λογαριασμοί είναι γνωστοί καθώς η ίδια υτράπεζα είχε καταστήσει γνωστές τις βεβαιώσεις οφειλών.

Διαφορετικά, οι τράπεζες μπορεί και επί τρεις μήνες ή και παραπάνω να μην εφαρμόζουν τις δικαστικές αποφάσεις με προσχήματα του τύπου ότι δεν βρίσκουν τον λογαριασμό ή ότι υπάρχουν άλλες εκκρεμμότητες με στόχο να εκπέσει η προσωρινή διαταγή και να μείνουν εκτός της προστασίας που τους δίνει η υπαγωγή τους στο νόμο Κατσέλη.

Ας παραμείνουμε ενωμένοι, γιατί ο αγώνας συνεχίζεται

danioliptes.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *