Υποβάθμισε την Ιταλία ο Moody’s

Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιταλίας προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Moody’s από τη βαθμίδα Aa2 στο A2, λόγω των κινδύνων που παρουσιάζει η μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση του ιταλικού χρέους αλλά και επικαλούμενος την «ατονία» της ανάπτυξης.

Στις 16 Σεπτεμβρίου ο οίκος είχε ανακοινώσει ότι παρατείνει την περίοδο εξέτασης της περίπτωσης της Ιταλίας, ώστε να γίνει εκτίμηση των δημοσιονομικών μέτρων που υιοθετήθηκαν στα μέσα του μήνα. Στις 19 Σεπτεμβρίου ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor’s υποβάθμισε επίσης την Ιταλία (στο Α από Α+) καθώς έκρινε «αδύναμες» της προοπτικές ανάπτυξης της οικονομίας της.

Μπερλουσκόνι: Αναμενόμενη η υποβάθμιση

Στο μεταξύ, «αναμενόμενη» χαρακτήρισε o Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, την υποβάθμιση πιστοληπτικής ικανότητας της Ιταλίας από τον οίκο Moody ‘s.

«Η κυβέρνηση της Ιταλίας εργάζεται σκληρά προκειμένου να επιτύχει τους στόχους της σε σχέση με τον προϋπολογισμό της χώρας», δήλωσε Μπερλουσκόνι, διευκρινίζοντας πως ανάμεσα στους στόχους είναι η εξισορρόπηση του προϋπολογισμού μέχρι το 2013, στόχος που έχει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

www.real.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *