ΥΠΟΙΚ: Καμία επιβάρυνση για τους φορολογούμενους άνω των 18 ετών

Δεν θα εφαρμοστεί η ελάχιστη αντικειμενική δαπάνη για τους υπόχρεους άνω των 18 ετών που υποβάλουν εφέτος για πρώτη φορά δήλωση εισοδήματος (οι οποίοι δεν έχουν τεκμαρτό ούτε πραγματικό εισόδημα) ξεκαθαρίζει το υπουργείο Οικονομικών.

Το οικονομικό επιτελείο προχώρησε σε αλλαγές και διευκρινίσεις, μετά από παρεμβάσεις λογιστών και φοροτεχνικών. Σημειώνεται ότι με τη συγκεκριμένη ομάδα φορολογουμένων προέκυψε πρόβλημα με την ελάχιστη ετήσια αντικειμενική δαπάνη, η οποία για τον άγαμο φορολογούμενο είχε οριστεί στις 3.000 ευρώ.

Με βάση τον φορολογικό νόμο η ελάχιστη ετήσια αντικειμενική δαπάνη του φορολογούμενου ορίζεται σε 3.000 ευρώ για τον άγαμο και σε 5.000 ευρώ για τους συζύγους που υποβάλλουν κοινή δήλωση «εφόσον δηλώνεται πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα». Η ανωτέρω περίπτωση ίσχυε για τις δαπάνες που πραγματοποιούνται από το οικονομικό έτος 2014 (χρήση 2013) και μετά.

Βάσει του νόμου το ποσό των αποδείξεων δαπανών που απαιτείται να προσκομισθούν από τον φορολογούμενο, ορίζεται σε ποσοστό 25% του ατομικού εισοδήματος του φορολογουμένου του δηλούμενου και φορολογούμενου σύμφωνα με τις γενικές διατάξεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *