Υπ.Οικονομίας-Τράπεζες: Συστήνουν ομάδες εργασίας για POS και κόκκινα δάνεια

Για όλα τα ανοιχτά θέματα από τα POS μέχρι το καυτό θέμα των NPLs, καθώς και για τον εξωδικαστικό μηχανισμό, είχε την ευκαιρία να συζητήσει ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, με τους κ.κ. Νικόλαο Καραμούζη, Πρόεδρο της Eurobank, και Λεωνίδα Φραγκιαδάκη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας.

Πληροφορίες των ΜΜΕ αναφέρουν ότι στις διαδοχικές συναντήσεις που είχε ο υπουργός Οικονομίας με τους επικεφαλής των δυο τραπεζών αποφασίστηκε να δημιουργηθούν ομάδες εργασίας οι οποίες θα ασχοληθούν με θέματα όπως τα κόκκινα δάνεια, τα POS, καθώς και τα αναπτυξιακά προγράμματα.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες οι συγκεκριμένες ομάδες εργασίας αναμένεται να πιάσουν δουλειά σε δυο εβδομάδες, δηλαδή αρχές Σεπτεμβρίου. Στη σχετική του ανακοίνωση το υπουργείο σημείωνε μεταξύ άλλων ότι κατά τη διάρκεια των συναντήσεων υπήρξε ανταλλαγή απόψεων σε σχέση με την ίδρυση της Εθνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Οικονομίας, τεχνογνωσία στην ελληνική κυβέρνηση για την Αναπτυξιακή Τράπεζα θα παράσχει η γαλλική Αναπτυξιακή Τράπεζα. Το σχετικό νομοσχέδιο πρόκειται να παρουσιαστεί περί τα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ το πλάνο είναι η Αναπτυξιακή Τράπεζα να ξεκινήσει τη δραστηριότητά της το 2018. Με βάση το θετικό σενάριο η Τράπεζα θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει το πρώτο εξάμηνο του 2018.

www.aftodioikisi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *