Φοροδιαφεύγει το 60%

Σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα παραμένει η φοροδιαφυγή στις τουριστικές περιοχές της χώρας, όπως προκύπτει από τους τελευταίους ελέγχους του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) βάσει των οποίων το ποσοστό παραβατικότητας ανέρχεται σε περίπου 60%.

Συγκεκριμένα όπως ανακοινώθηκε, το ΣΔΟΕ συνεχίζει τους στοχευμένους ελέγχους που έχει προγραμματίσει για τη θερινή περίοδο του τρέχοντος έτους σε περιοχές με μεγάλη τουριστική κίνηση και αυξημένη οικονομική δραστηριότητα, σε επιχειρήσεις κάθε μορφής και οικονομικού μεγέθους, με στόχο αφενός την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και αφετέρου της δημιουργίας κλίματος πρόληψης.

Για το χρονικό διάστημα από 3/8/2012– 6/8/2012 πραγματοποιήθηκαν 604 έλεγχοι, κατά τους οποίους βρέθηκαν 356 παραβάτες και διαπιστώθηκαν 2010 παραβάσεις. Δηλαδή το μέσο ποσοστό παραβατικότητας διαμορφώθηκε στο 58,94% ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι σε ορισμένες περιοχές το ποσοστό αυτό φθάνει ακόμη και το 100%.

 

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

6 σχόλια σχετικά με το “Φοροδιαφεύγει το 60%”

  1. Και μην πει κανένας ότι η ύφεση αναγκάζει τους επιχειρηματίες να φοροδιαφεύγουν, γιατί τους θυμάμαι και προ ύφεσης.

  2. begar, αυτό φωνάζουν όλοι ότι έτσι που έχουν φτιάξει τον Κ.Β.Σ. ακόμα και απόδειξη να κόβεις αν περάσει από εστιατόριο π.χ. Το ΣΔΟΕ και η απόδειξη δεν γράφει το μπουκάλι το νερό που είχες πάρει από το περίπτερο και έχεις στην τσάντα σου κάτω από το τραπέζι τότε φοροδιαφεύγεις. υπάρχουν εκατομμύρια παραδείγματα που μπορώ να σου αναφέρω. 
    Ο Μόνος λόγος που υπάρχει αυτό το χάλι που είμαστε μοναδικοί στον κόσμο που το έχουμε είναι διότι βοηθάει και συντηρεί τη διαπλοκή και τη διαφθορά. με τα πρόστιμα που επιβάλει. Η χώρα σε αν δεν καταργήσει αυτό το χάλι δεν θα θα βγει από την ύφεση. θα το θυμάσαι αυτό..

    1. Κοίτα, μια στοιχειώδη νοημοσύνη την έχουμε. Πόσες φορές ζητάς λογαριασμό σε ταβέρνα και σου φέρνει το δελτίο παραγγελίας αντί για απόδειξη;
      Και μόλις του ζητήσεις νόμιμη απόδειξη στραβομουτσουνιάζει; 

      1. begar,
        σε καμία περίπτωση δεν θα αμφέβαλα για τη νοημοσύνη σου το γνωρίζεις το έχω εκφράσει και δημόσια πέρα από τις ευχαριστίες μου.
        Ναι υπάρχει και αυτή η περίπτωση που δεν σου κόβει απόδειξη αλλά τα χρήματα που θα πληρώσεις δεν θα φύγουν για την Ελβετία αλλά θα πέσουν ξανά μέσα στην αγορά ίσως πάρει καλύτερο αυτοκίνητο από το δικό σου που αλλά σίγουρα με κάποια τρόπο θα πέσουν μέσα στην αγορά. Δεν γνωρίζω πόσοι από τους φίλους έχουν ακούσει για την περαίωση που σου ζητούν να πληρώσει ή θ έρθουν για έλεγχο… και ξέρετε τι σημαίνει αυτό. ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ 100% ΤΟΥ Κ.Β.Σ. ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ! 

        1. Και μένα, αν η εφορία μου επιστρέψει όσα μου άρπαξε φέτος, δεν θα τα πάω στην Ελβετία, αλλά θα τα ρίξω στην αγορά.

          Ίσως αγοράσω αυτοκίνητο καλύτερο από του ταβερνιάρη, αλλά με κάποιο τρόπο θα ξαναπέσουν στην αγορά,

          Μα είναι επιχειρηματολογία αυτή;

          Ξέρω τι είναι η περαίωση. Μια κλασική ελληνική μαλακία που ευνοεί τον φοροφυγά, σε βάρος του έντιμου επαγγελματία, που πληρώνει τις υποχρεώσεις του, στην ώρα τους.

  3. begar, o μόνος επαγγελματίας που πληρώνει στην ώρα του είναι διαπλεκόμενος επαγγελματίας που συναλλάσσεται με το κράτος αυτός και μόνο.
    Να σου γυρίσει η εφορία αυτά που σου κράτησε και που σου κρατάει χρόνια διότι οι κρατήσεις δεν αντιπροσωπεύουν τις υπηρεσίες που σου προσφέρει.
    Και να πάρεις καλύτερο αυτοκίνητο από τον ταβερνιάρη που δουλεύει στο κράτος της διαπλοκής και της διαφθοράς. με κίνδυνο να μπει το ΣΔΟΕ και να ψάξει μία από τις 100.000 διατάξεις που έχουν εφεύρει για να τον οδηγήσει στην αυτοκτονία που σημειωτέων πληρώνει το ίδιο ποσό ασφαλιστικών εισφορών που πληρώνει ο ιδιοκτήτης μιας μεγάλης αλυσίδας εστιατορίων… 
     

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *