Φορολογικά ενήμεροι όσοι χρωστούν στο Δημόσιο λιγότερα απ΄ό,τι το Δημόσιο σ΄αυτούς

Αυστηρότερες ρυθμίσεις για την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων, προανήγγειλε ο Υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων της βουλής, επί του πολυνομοσχεδίου. Ο κύριος Βενιζέλος σημείωσε ότι σε περίπτωση που υπάρξει καταληκτική συμφωνία με τα συναρμόδια υπουργεία στην αυριανή διυπουργική σύσκεψη, θα συμπεριληφθεί σε τροπολογία ένα ασφυκτικότερο πλαίσιο, το οποίο θα τεθεί προς ψήφιση στην ολομέλεια την ερχόμενη Τετάρτη.

Παράλληλα διαμήνυσε ότι στην ίδια τροπολογία, που θα κατατεθεί εκπρόθεσμα,  θα ρυθμίζονται διάφορα θέματα, όπως η μερική εξόφληση των υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς και τους γιατρούς, η εξαίρεση από την εφεδρεία σπάνιων ειδικοτήτων των ενόπλων δυνάμεων, όπως τεχνικοί αεροσκαφών που είναι πρόταση του Υπουργού Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου αλλά και η τροπολογία του κυρίου Αβραμόπουλου, η οποία προβλέπει την ένταξη των στρατιωτικών νοσοκομείων στο καθεστώς ρύθμισης οφειλών που ισχύει αυτή τη στιγμή για τα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Επιπρόσθετα, όπως ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών, θα εξεταστεί η τροπολογία της κυρίας Λούκας Κατσέλη και άλλων 43 βουλευτών που ζητούν να υπάρχει η δυνατότητα χορήγησης αποδεικτικού φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας σε φυσικά και νομικά πρόσωπα εφόσον προκύπτει ότι το σύνολο των βεβαιωμένων και εκκαθαρισμένων χρεών τους προς το Δημόσιο είναι μικρότερο από το σύνολο των βεβαιωμένων και εκκαθαρισμένων χρηματικών απαιτήσεων τους κατά του Δημοσίου αλλά και να υπάρξουν διευκολύνσεις στην καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Ο Υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι θα γίνει δεκτή τροπολογία που σχετίζεται με τις υπερωρίες των φυλάκων του Υπουργείου Πολιτισμού, ενώ προανήγγειλε επίσης νομοτεχνικές βελτιώσεις του Υπουργού Εργασίας και του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών θα εισαχθεί προς συζήτηση στην ολομέλεια την ερχόμενη Τετάρτη και η ψήφιση του αναμένεται να γίνει την Πέμπτη το απόγευμα.

24h NewsRoom

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *