Φουντώνει το κίνημα των «αγανακτισμένων» της Αμερικής

Το κίνημα διαμαρτυρίας «Occupy Wall Street» αρχίζει και εξαπλώνεται σε ολόκληρη την Αμερική, με συγκεντρώσεις στην Βοστόνη, το Σικάγο, το Λος Άντζελες, το Ντένβερ, και αλλού.

Η μεγαλύτερη συγκέντρωση μέχρι τώρα είναι αυτή της Βοστόνης, με χίλιους περίπου διαδηλωτές να κατασκηνώνουν στη κεντρική πλατεία Dewey.

Οι διαδηλωτές οργανώνονται, σχηματίζοντας ομάδες υπεύθυνες για δημόσιες σχέσεις, νομικές υπηρεσίες, διανομή τροφίμων, κλπ.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το κίνημα σκοπεύει να διαδοθεί ακόμη και σε μικρότερες, και πιο απομακρυσμένες πόλεις, όπως είναι το Albuquerque, και το Phoenix.

Εν τω μεταξύ, η επίθεση της αστυνομίας της Νέας Υόρκης εναντίον των διαδηλωτών της Wall Street, αγρίεψε τα πνεύματα, με αποτέλεσμα, να κινητοποιηθούν και οι…. πεζοναύτες, οι οποίοι, δηλώνουν πως θέλουν να υπερασπιστούν το κίνημα.

Όπως αναφέρουν σε σελίδες τους στο Facebook, αρκετοί έφεδροι πεζοναύτες έχουν συγχυστεί με αυτά που συμβαίνουν, και σκοπεύουν να προσχωρήσουν στο κίνημα!

Ήδη, έχουν θεαθεί αρκετοί μέσα στα πλήθη των διαδηλωτών. Μάλιστα, ένας απ αυτούς σήκωσε πανό που έγραφε: «Δυο φορές πολέμησα για τη χώρα μου. Πρώτη φορά όμως γνωρίζω τον εχθρό»!

«Εγώ, μαζί με 15 φίλους μου πεζοναύτες θα ενταχθούμε στο κίνημα, με τις στολές μας. Δεν πολεμήσαμε για την Wall Street, αλλά για την πατρίδα», λέει κάποιος άλλος.

Και προσθέτει πως, «εμείς οι βετεράνοι θα προστατέψουμε τους διαδηλωτές από την αστυνομία. Αν θέλουν να τους συλλάβουν, θα πρέπει πρώτα να περάσουν από εμάς. Ας δούμε τους μπάτσους να προσπαθούν να ρίξουν δακρυγόνα σε παρασημοφορημένους βετεράνους…».

www.antinews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *