Φτωχαίνουν οι Ελληνες

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Νέα μέτρα, νέα λεηλασία των εισοδημάτων των Ελλήνων, νέα σταύρωση του λαού μας οικονομικά και κοινωνικά. Θα ρημάξουν τη χώρα οι ανελέητες περικοπές μισθών, συντάξεων και επιδομάτων που αποφάσισε η «τρόικα εσωτερικού» των Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη κατ’ εντολήν και σε συνεργασία με την «τρόικα εξωτερικού» των ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ. Τίποτα δεν θα μείνει όρθιο με τα μέτρα αυτά της κυβέρνησης Σαμαρά.

Κατασπαράσσουν τους μισθούς και τις συντάξεις η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ. Φτωχαίνουν εξουθενωτικά όλους τους Ελληνες και ισχυρίζονται διά στόματος πρωθυπουργού ότι η φτώχεια και η εξαθλίωση είναι «ίσως η τελευταία ευκαιρία… για να βγούμε από την κρίση ισχυρότεροι»! Ανενδοίαστη προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών. Πρώτη φορά ακούμε ότι όσο πιο… μπατίρης είναι κάποιος, τόσο ισχυρότερος είναι!

Στον κοινωνικό Καιάδα πετάει ο Αντώνης Σαμαράς τους γέρους, τους ανάπηρους, τους ανέργους. Τέτοιο μίσος εναντίον των συνταξιούχων και των αδύναμων αμφιβάλλουμε αν έχει επιδείξει ποτέ κάποια κυβέρνηση στον πολιτισμένο κόσμο του τελευταίου… αιώνα!

Μία και δύο συντάξεις θα αρπάξει η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη ακόμη και από τους συνταξιούχους του ΟΓΑ με τα 360 ευρώ τον μήνα. Δεν θα τους κόψουν, λένε, τα 30 ευρώ που προέβλεπε το «βασικό» σενάριο, άρα θα γλιτώσουν 30Χ14=420 ευρώ τον χρόνο. Θα τους κόψουν όμως τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας, άρα θα τους κόψουν 360+180+180=720 ευρώ τον χρόνο! Οι αγρότες δηλαδή θα πρέπει να τους χρωστούν και χάρη από πάνω που αντί να τους κόψουν 420 ευρώ, τους κόβουν… 720! Τι να πει κανείς…

Ασύστολα ψέματα λέει η κυβέρνηση Σαμαρά στον ελληνικό λαό προκειμένου να τον παραπλανήσει και να περάσει ευκολότερα τα μέτρα. Είναι, δήθεν, το τελευταίο πακέτο περικοπών. Σε δύο χρόνια, δήθεν, η Ελλάδα θα… φυσάει από ανάπτυξη. Χωρίς τα μέτρα αυτά, δήθεν, η χώρα θα αποβαλλόταν από το ευρώ. Τίποτα από αυτά δεν ισχύει. Είναι όλα παραμύθια. Στην πραγματικότητα, θα κόψουν ξανά μισθούς και συντάξεις όσο ο απελπισμένος λαός ανέχεται αυτή την πολιτική. Μοναδικός στόχος του Μνημονίου είναι να φτωχύνουν όσο το δυνατόν περισσότερο οι Ελληνες – όπως και οι Ισπανοί, οι Πορτογάλοι, οι Ιταλοί…

Το Μνημόνιο πετυχαίνει απολύτως τον στόχο αυτόν. Οι πολίτες της χώρας μας έχουν φτωχύνει 27% μέσα σε δύο χρόνια! Εφιαλτικό και πρωτοφανές σε καιρό ειρήνης για χώρα της Δυτικής Ευρώπης. Μόνο όταν κατέρρευσε ο «υπαρκτός σοσιαλισμός» στη Σοβιετική Ενωση και στις χώρες της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης φτώχυνε ο πληθυσμός τόσο πολύ όσο ο ελληνικός πληθυσμός αυτή την εφιαλτική διετία, από τότε που ο Γιώργος Παπανδρέου υπέγραψε το επάρατο Μνημόνιο.

Οι καταθέσεις εξανεμίστηκαν. Οχι γιατί οι Ελληνες έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό, αλλά γιατί ο κοσμάκης ξοδεύει όλο και περισσότερα από όσα είχε βάλει στην άκρη τα προηγούμενα χρόνια για να καλύψει θεμελιώδεις ανάγκες του. Από 237,5 δισεκατομμύρια ευρώ που ήταν οι καταθέσεις τον Δεκέμβριο του 2009 έπεσαν στα 153,9 δισ. ευρώ τον Ιούλιο το 2012.

Από αυτά τα 83,6 δισ. που αποσύρθηκαν, υπολογίζεται ότι μόνο γύρω στα 15 δισ. περίπου έφυγαν στο εξωτερικό – και αυτά ανήκουν πρωτίστως σε επιχειρήσεις και σε πλούσιους ιδιώτες.

Μπατίρισαν οι Ελληνες! Οπως αποκάλυψε το «Εθνος» βάσει στοιχείων της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών, το εκπληκτικό ποσοστό του 81,5% των τραπεζικών λογαριασμών των Ελλήνων συνίσταται από καταθέσεις μέχρι μόλις 2.000 ευρώ! Αλλο ένα 11,3% των λογαριασμών είναι καταθέσεις από 2.001 έως 10.000 ευρώ και μόλις 1,3% αφορά καταθέσεις πάνω από 10.000!

Σε ρόλο… Μάρθας Βούρτση, συμπαθέστατης ηθοποιού που τη δεκαετία του 1960 είχε τυποποιηθεί σε ρόλους δακρύβρεχτων μελό, εμφανίστηκε ξαφνικά η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ – προφανώς καθ’ υπόδειξη των συμβούλων της. «Ματώνει η καρδιά μου για τις θυσίες που αναγκάζονται να κάνουν συνταξιούχοι και εργαζόμενοι» δήλωσε αναφερόμενη στους Ελληνες, την ώρα που μελέτη της ΓΣΕΕ διαπιστώνει ότι η αγοραστική δύναμη των κατώτατων μισθών γύρισε στο… 1978, τριάντα τόσα χρόνια πίσω!

57 σχόλια σχετικά με το “Φτωχαίνουν οι Ελληνες”

  1. 14.000 οικογενειακό καθαρό.
    4μελης οικογένεια.
    2.000 φόρος άρτι αφιχθείς , απρόσκλητος .
    9.000 τα “χρωστούμενα” από παλιά…..

    ….Μοιραία λοιπόν και εγώ με πιάνω τελευταία να κοιτάω συνεχώς ,
    εντελώς αφηρημένος , 
    ανάμεσα στα σκέλια μου .
    Να είναι ο Μπάτης που φυσά ; 
    Τι να είναι και κάνει το βλέμα μου να θρώσκει κάτω χαμηλά
    άραγες ;
     
     

  2. Μπράβο στον κ. Δελαστίκ για το άρθρο του. Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα.

  3. Μια χαρά 🙁 Εγώ σήμερα ενημερώθηκα οτι ο νόμος Κατσέλλη δεν με συμφέρει επειδή “χρωστάω πολύ λίγα” ..και…?? και τι? Το παρακάτω? Ο δικηγόρος μου είπε να μην πληρώσω απλώς.Το παρακάτω όμως το ξέρει κανείς να μου το πει? Με όλες αυτές τις απανωτές μειώσεις όχι μόνο των εισοδημάτων μας αλλά και των στοιχειωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων μας ( φυσικό είναι, βρίσκουν και τα κάνουν, το έμαθα καλά αυτό το Σ/Κ και μάλιστα εδώ μέσα) μπορεί κάποιος να μου πει τι περιμένει κάποιον που δεν θα πληρώσει?
     

    1. Σε περιμένουν τηλεφωνικές  “ενημερωσούλες” , Eraser,  όπως αυτές οι ανακρισούλες που κάνουν σε κάτι ταινίες με τις χούντες της Λατ. Αμερικής.
      Γι αυτό αλλάζεις τηλέφωνα πριν το αποφασίσεις.
      Ανάλογα με το υψος του ποσού (αν τους συμφέρει να το κάνουν)θα λάβεις Διαταγή Πληρωμής και θα σου την έχουν στημένη 20 χρόνια σε περίπτωση που αποκτήσεις κάτι αξίας για να στο αρπάξουν.΄

      Εγώ αυτά τα πέρασα 3 χρόνια. Προσωπικά τους έχω χεσμένους. Οτι πλήρωσα , πλήρωσα . Εχουν καταστρέψει εμένα και την Ελλάδα. Οτι δεν δίνω εγώ το παίρνουν με τσαμπουκά
      ούτως ή άλλως . Τα εισπρακτοράκια τους , η σημερινή κυβέρνηση κάνουν τη μπάζα τους . Τους τα έχουμε ήδη πληρώσει. ΄

      Λάβε τα μέτρα σου και γράφτους εκεί που δεν πιάνει μελάνι.
      Τελεία και παυλα.

      Την καλησπέρα μου.

       

  4. Ευχαριστώ Άρη, αλλά ήδη με έχουν πρήξει οι ενημερωσούλες, και έχουν εκφοβίσει κιόλας. Αυτό που δεν αντέχω είναι που τηλεφωνούν στη δουλειά και κάθε φορά και άλλος αν και παίρνουν – λένε- από τη νομική υπηρεσία της Τράπεζας. Πρέπει να λέω συνέχεια τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια. Νισάφι.
    Το ποσό το έκαναν γύρω στα 9.000, αλλά το πραγματικό άσε, είναι πολύ μικρό. Τέλος πάντων, 9 λένε, 9 ας πούμε. Τι παίζει ?

    1. Άσε τα έτσι και τα αλλιώς και πες μας γιατί δεν σου κάνει ο νόμος Κατσέλλη.
      Άσχημα είναι μια δόση των 150 ευρώ / μήνα για 6 χρόνια ? ( το υπολογίζω χοντρικά ) 
      Από που ενημερώθηκες ότι δεν σου κάνει ?
      Γιατί δεν σε συμφέρει ? 
      Τι σου είπαν ότι σε συμφέρει και γιατί ?
       
      Θα βοηθήσεις πολλούς που είναι σε παρόμοια κατάσταση με σένα.

      1. Ε καλα δέν θα πάει και στα ειρηνοδικεία για εννιά χιλιάρικα! Οντως θα την έβαζαν να πληρώσει μια δόση αυτης της τάξεως. Τετοια δόση όμως μπορεί και εξωδικαστικα να τη συμφωνήσει με την τραπεζα χωρίς να τραβιεται με δικηγόρους και ειρηνοδικείο. Μακάρι να χρωσταγα κι εγω μόνο 9 χιλιάρικα….κωλοτούμπες θα κανα….

        1.  George M πολύ φοβάμαι οτι δεν γίνεται αυτό επειδή η τράπεζα είναι η Eurobank . Μου προτείνουν ντε και καλά να προσημειώσω ένα ακίνητο – μην φανταστείς, 24 % εξ αδιαιρέτου επί αγροτεμαχίου 3 στρεμμάτων και να μετατρέψουν το δάνειο σε στεγαστικό ώστε να το πληρώνω για 20 χρόνια. Τον πρώτο χρόνο είναι νομίζω κάτω από 100 Ε και μετά είναι γύρω στα 160 το μήνα. Επίσης δέχονται να αποπληρώσω το ποσό χωρίς αυτήν την πρόταση ρύθμισης αλλά δίνοντας 2.000 το μήνα !
          Επιμένουν πολύ για το ακίνητο  επειδή  είδαν τη δήλωση ακινήτου αλλά δεν το έψαξαν ακόμα πιστεύω να δουν για τί ακίνητο μιλάνε.
          Η δόση με το νόμο Κατσέλλη θα είναι το 30% του εισοδήματός μου για 4 χρόνια. Δεν αξίζει για τέτοιο ποσό, έτσι μου είπε ο δικηγόρος σήμερα αλλά θορυβήθηκα βλέποντας τι γίνεται αν εκδώσουν διαταγή πληρωμής χωρίς να μπορέσουν να πάρουν τα λεφτά τους.
          Η Eurobank με προβληματίζει, αλλά συνολικά οι οφειλές μου είναι οι διπλάσιες, δηλαδή γύρω στα 20.000. Και πάλι δεν συμφέρει σύμφωνα με το δικηγόρο.
          Να πληρώσω δεν θα έχω , να μην πληρώσω δεν λέει γιατί θα είμαι δέσμια ως να πεθάνω κι έτσι,  είμαι πλέον σε απόγνωση.

          1. Σου πρότειναν είκοσι χρόνια δάνειο με 160 το μήνα??? Μα ετσι θα δώσεις παραπάνω απο το τριπλάσιο των εννεα χιλιάδων! Το αγροτεμάχιο τους είναι άχρηστο! Οι διαταγες πληρωμής εχουν διαρκεια 20 χρόνια οπότε πρακτικά κανεις δεν εχει χρεος για όλη του τη ζωή. Η τράπεζα δέν μπορεί να σου κάνει απολύτως τίποτα αφού δεν έχεις αλλα περιουσιακά στοιχεία να κατάσχει. Τωρα σου έκαναν αυτη την ηλιθια πρόταση. Αμα δέν μασήσεις, αυριο μεθαύριο θα σου κάνουν πιο “νορμάλ” πρόταση προκειμένου να μην χάσουν τα λεφτά τους. Μην πανικοβάλλεσαι για τόσο μικρό χρέος. Εδω μεσα κάποιοι χρωστάμε τριψήφια νούμερα σε χιλιάδες αλλα ξεπεράσαμε το στάδιο του πανικού. Ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται. Δεν ξερω η δεν πρόσεξα τί εισόδημα εχεις αλλα αν εχεις χρεος συνολικα είκοσι χιλιάρικα δεν θα ηταν και ασχημο να πας με το Ν3869. Θα σου εβαζαν όπως λές να πληρώσεις μια δόση που ισως να εφτανε και το 30% του εισοδηματος και σε 4-5 χρονια θα καθαριζες. Χωρια που μεχρι να γινει η δίκη σε 2-3 χρόνια θα μπορουσες να κρατησεις και κανενα ρευστο στην ακρη για να μη σου φανει τοτε η πληρωμη τοσο δυσκολη. Το 30% δέν ειναι σιγουρο. Αν εχεις πχ μισθό 1000 ευρω θα μπορουσαν να σου παιρνουν ακόμα και τα 500, εκτος και αν εσυ αποδεικνυες με στοιχεια οτι οι βιοτικές σου ανάγκες ειναι 700 ευρω και σου περισσευουν μονο 300. Αν εισαι χαμηλομισθη πχ 600 ευρω δεν θα μπορυσαν να σου παρουν πανω απο 100. Ολο το μυστικο ειναι ποσο καλα θα στηριξεις την αιτηση σου με στοιχεια λογικα και σωστα υπολογισμενα ωστε και ο πιο μαλακας δικαστης να μην εχει αμφιβολία. Φυσικα θελεις και εναν καταρτισμένο δικηγόρο γιατι πολλοί βρηκαν τωρα ευκαιρία να πιασουν πελατεια για το νομο Κατσελη αλλα λίγοι πραγματικά είναι σχετικοί και εμπειροι! Οι πιο πολλες αιτησεις που απορριπτονται το  παθαινουν κυριως για τυπικούς λόγους, γιατι δεν εγινε σωστη η συνταξη της αίτησης! Και να ξερεις κάτι….απο τη στιγμη που δεν εχεις περιουσια αλλη, το μόνο που μπορουν να κανουν οι τραπεζίτες είναι το σταυρό τους και μια προσευχουλα καθε βραδυ να σε εχει ο Θεός καλα μπας και καποτε τους δωσεις κανα φράγκο……

          2. Εφόσον δεν έχεις ακίνητο (το αγροτεμάχιο δεν νομίζω ότι ενδιαφέρει), δεν σου προσφέρει κάτι ιδιαίτερο ο νόμος Κατσέλλη, πλην ενός λογικού επιτοκίου και μιας περιόδου χάριτος περίπου 3 ετών ή παραπάνω ( ως την εκδίκαση ).
            Από την έρευνα που έχω κάνει, χωρίς να ισχυρίζομαι ότι ντε και καλά έτσι είναι,
            έαν αφήσεις να εκδοθούν ΔΠ και δοδεομένου ότι θα εκδικαστούν στο ειρηνοδικείο, θα κερδίσεις την ανακοπή κατά 95%.
            Σε αυτήν την περίπτωση η τράπεζα θα επανλθεί μετά από 1 έως 2 χρόνια ζητώντας σου συμβιβασμό. Να καταβάλεις δηλαδή μέρος του ποσού, το οποίο εντωματεξύ θα έχει αυξηθεί σημαντικά, για να παραιτηθεί της απαίτησης (το κάνουν ήδη κάποιες τράπεζες χωρίς να φτάνουν σε ΔΠ).
            Θα πρέπει τότε να αποφασίσεις αν θέλεις να διαπραγματευτείς και να τελειώνεις ή να τους γράψεις εκεί που ξέρεις.
            Αν αρνηθείς τον συμβιβασμό και δεδομένου απουσίας περιουσίας, η τράπεζα κάποια στιγμή θα πουλήσει την απαίτησει σε κάποιο γραφείο μαζί με εκατοντάδες άλλες. Το οποίο θα σε πιέσει, θα σε απειλήσει και τελικά θα διαγράψει την απαίτηση.
             
            Νομίζω κάπως έτσι είναι, αν υπάρχουν άλλες γνώμες θα με ενδίεφερε πολύ να τις ακούσω.
            Θα χρειαστείς άντερα και humor. Καλή επιτυχία.

          3. Δέν μπορεί η τραπεζα επι 20 χρόνια να πληρωνει δικηγόρους να ελεγχουν όλα τα υποθηκοφυλακια και οστεοφυλακια της χώρας για να ελεγξουν αν οφειλέτης απέκτησε καποιο ακίνητο. Αυτο απαιτεί χρόνο και χρημα και οι τραπεζες δεν θελουν ακίνητα αλλα μετρητά! Κάτι τέτοια “γραφεία” αγοράζουν την απάιτηση σε εξευτελιστικό τίμημα που μπορεί να είναι 5-10% του ποσού. Οπότε αφου και αυτό πάρει τα @@ του θα προτείνει κάποιο μικρό ποσό για να κλεισει η υπόθεση. Το θέμα είναι οτι για την ωρα ελαχιστες τράπεζες προβαίνουν απο μόνες τους σε μεγάλο κουρεμα απάιτησης πλήν μεμονωμενων περιπτώσεων…..

          4. Μην κανεις ουτε ανακοπη κατα τη αποψη μου για να σωσεις το χωραφι.
            Αγροτεμαχιο ενος στρεμματος αγοραζεις σημερα με 500 Ευρω.
            Πανε παρε ενα αλλο αν θελεις στο ονομα ενος δικου σου ανθρωπου και αστους να πηδιουνται.
             

          5. Ο τραγουδιστης μου στους MiMasas ειναι δικηγορος και με λεει δεν εχουν δουλεια οι ανακοπες γιατι σχεδον κανενας δεν κανει οταν δεν εχει περιουσια στο ονομα του.
            Υπαρχει και πολυς κοσμος που εχει κανει μεταβιβαση περιουσιας αλλα συνεχιζει να πληρωνει για 5 χρονια μετα τη μεταβιβαση ετσι ωστε να αποφυγει την καταδολιευση δανειστων και δε βαριεσαι οταν περασουν τα 5 χρονια.
            Σε γενικες γραμμες πολυς κοσμος δεν κανει ανακοπες γιατι δεν υπαρχει λογος.
             

  5. 1. “George M πολύ φοβάμαι οτι δεν γίνεται αυτό επειδή η τράπεζα είναι η Eurobank”…..

    Εεεεελααααα! Γιατί ; Αν ήταν η “άλφα” , η “μήτσος” και η “ότι ήθελε προκύψει-Βανκ” , ποιά η διαφορά ; Καλά άντε!
    Η μία σου κάνει ευθανασία στο κλουβί σου και η άλλη σε εκτελεί δια απαγχονισμού ή λιθοβολισμού δημόσια.

    2. “24 % εξ αδιαιρέτου επί αγροτεμαχίου 3 στρεμμάτων”.(!!!)
    Να στο εκτιμήσω πρόχειρα ;Διαψέυστε με . 500 Ευρος , 700 ; 800 ; 1000 ; Κιμπάρης που είμαι ο μπαγάσας ! Δινεις 1000 σε χώμα και χρεώνεσαι 9000 για 20 χρόνια ;;;;; Πλάκα ΜΕ κάνεις ;Με τέτοιες τράμπες , παιδί νηπιαγωγίου θα γελούσε !
    Μα αυτό πουλάκι μου δεν είναι ακίνητο ! Αυτό είναι, να μην πώ τίποτα άλλο γιατί μπορεί να έχει και συναισθηματική αξία για σένα το αγροτεμάχιο και το σέβομαι.(Αρκεί να μην το μάθουν αυτοί.)

    3. “Επίσης δέχονται να αποπληρώσω το ποσό χωρίς αυτήν την πρόταση ρύθμισης αλλά δίνοντας 2.000 το μήνα !” + (!!!!)
    Να ΣΕ πώ τι θα έδινα ;Με δόσεις όμως, για να συντηρώ το σύνδρομο στέρησης του πρεζάκια.

    4.”…αλλά θορυβήθηκα βλέποντας τι γίνεται αν εκδώσουν διαταγή πληρωμής χωρίς να μπορέσουν να πάρουν τα λεφτά τους.”

    Κοίτα .Τη βίλα που θα φτιάξεις μελλοντικά στο πλαίσιο του “Νεου Ελληνικού Ονείρου” από τον τίμιο ιδρώτα σου , πρός θεού -που εγώ δεν πιστεύω -μην τα δηλώσεις . Κάνε αυτό που σου είπαν τα παιδιά σε άλλες αναρτήσεις. Off shore , στα Κέημαν άιλαντς !

    5. “Να πληρώσω δεν θα έχω , να μην πληρώσω δεν λέει γιατί θα είμαι δέσμια ως να πεθάνω κι έτσι, είμαι πλέον σε απόγνωση.”

    Κανένας που δεν έχει , δεν πληρωνει άμα δεν έχει φίλη Eraser.
    Ακόμα και αν είχες (είχα) όμως, σε τέτοιους καιρούς -ταινία με τέτοιους δευτεροκλασάτους σκηνοθέτες όχι μόνο ΔΕΝ θα πλήρωνα, αλλά θα τους πέταγα και γιαούρτια στην πρεμιέρα .Ούτε με τσάμπα εισητήρια !
    Σε απόγνωση είναι η συμμορία , όχι εσύ.
    Τέλος θα ήθελα να σου υπενθυμίσω ότι το εργαλείο του φόβου και της τρομοκρατίας είναι ο πολιορκιτικός κριός του εισβολέα κυρίαρχου.Αυτοκρατορίες βασίζονται σε τέτοια εργαλεία στο βαθμό που πολλές φορές -ανέξοδα- δεν χρειάζονται καν να επέμβουν. Σε παγώνει , σε τυφλώνει , σε υποδουλώνει και τελικά σε γουστάρουν για το πόσο χρήσιμος είσαι.
    Για να μη νομίζεις ότι μιλώ εκ του ασφαλούς , θα σου δώσω δυο τρία στοιχεία. 200.000 + Μου χρεώνουν. ΔΕΝ έχω , ΔΕΝ πληρώνω ! Ο σύμβουλός μου με παρότρυνε να προσφύγω με το νόμο Κατσέλη. Αρνήθηκα. Τα μόνα περουσιακά στοιχεία που μου απέμειναν είναι η συνείδησή μου και να μην πώ τίποτα άλλο.Τη συνείδησή μου και την αξιοπρέπειά μου δεν τη δίνω.
    Ούτε κάν τα “άλλα” δεν τα δίνω πιά.
    Οταν με το καλό μου δώσουν αυτά που μου χρωστάνε , δηλ. : Δημόσια παιδεία, δημόσια υγεία ,πρόνοια , περίθαλψη , σοβαρή χρήσιμη δουλειά , σύνταξη ΚΑΙ σεβασμό τότε ναι. Να δώσω.Ψυχή , σώμα , πίστη και έργο. Οχι όμως σε τούτους .(Παίζουν μονόπολυ τα τσογλανάκια και το λένε “οικονομία” !) . Αυτοί ελπίζω να έχουν πάρει δρόμο. Θα δώσω σε αυτούς που εγώ πιστεύω ότι θα τους χρωστάω για αυτά που θα βλέπω και αυτά που πιστεύω.

    Τις απαντήσεις πάντως τις έχεις ήδη πάρει από διάφορους ανθρώπους του φόρουμ κάμποσες ημέρες πρίν.Το ποσό είναι αστείο.Μην ασχολείσαι. Γέλα και θα γελάσουμε και εμείς.

    Καλημέρα.

    🙂

  6. Το ίδιο είπα μόλις σε διάβασα , GEORGE M .
    Tα σέβη μου.

    Βαστάμε γερά .
    Πίσω να πάνε οι σκνίπες που μας μαυρίζουν τη ζωή .

    Καλημέρα ξενύχτη !
     

  7. Βαστάμε και προχωράμε γερά ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ αδερφέ! Καλημέρα σε ολους!

  8. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας !  Άρη και George M, you rock 😀
    Κάπως έτσι σκέφτομαι Άρη, μην νομίζεις- δεν έχω και άλλη επιλογή άλλωστε-.
    Πρακτικά αυτό που με απασχολεί είναι οτι αν αποκτήσω κάτι θα είναι από κληρονομιά και θα είναι σπίτι. Τότε, στην περίπτωση μη πληρωτέας εκ μέρους μου ΔΠ η τράπεζα θα κάτσει στο σπίτι , έτσι δεν είναι?
    ( Φυσικά κανείς δεν ξέρει τι του ξημερώνει, αλλά εικάζω οτι θα συμβεί η φυσική ροή των πραγμάτων και θα μείνω πίσω από τη μητέρα μου)
    Επίσης με απασχολεί το τι μπορεί να συμβεί σε περίπτωση γάμου όπου ο σύζυγος θα έχει κτήσεις κινητές και ακίνητες . Και πάλι δεν θα κάτσει η τράπεζα?
    Σήμερα δεν μπόρεσα να μιλήσω με το δικηγόρο μου ο οποίος δεν ξέρω πόσο ενημερωμένος είναι για το νόμο Κατσέλλη αλλά ο ίδιος ουσιαστικά με απέτρεψε από το να προσφύγω σ’αυτόν, άρα, δεν θέλει σώνει και καλά να αποκτήσει πελάτη εξ αιτίας αυτού του νόμου. 
    Αν βρω σκάννερ γιατί το δικό μου χάλασε μπορώ να ανεβάσω τη σύμβαση με την eurobank όπου ξεκάθαρα γράφει οτι για 9.000 θα πληρώσω 28.000 ( και κάτι παραπάνω).
    Τώρα, με την προτεινόμενη προσημείωση τα 28.000 τα κάνουν περίπου 20.000. Ε, αυτό ήταν, όταν το άκουσα, ξύπνησα και άρχισα να ψάχνω να δω τι θα κάνω.
     

  9. Koυκλα,
    Αν εσυ ονειρευεσαι να παντρευτεις και να κληρονομησεις σπιτια … τοτε μην απασχολεις το φορουμ με χωραφακια των τριων στρεμματων … γκεκε !!!
    Αντε μπραβο λοιπον γιατι πολυ ασχοληθηκε με το 24 τοις εκατο σου τοσος κοσμος τοσο καιρο μαζι σου εδω μεσα.
    Οταν μιλας εδω μεσα θα εισαι ξεκαθαρη.
     
    Αετος
     
     

  10. Δεν ονειρεύομαι, ρώτησα για το τι μπορεί να κάνει η τράπεζα στα επόμενα 20 χρόνια..
    20 χρόνια είναι μία ολόκληρη ζωή για τους ανθρώπους ξέρεις που δεν ζουν πάνω από 65-70, και μπορούν να συμβούν 2-3 πράγματα.
    Ζητώ βέβαια συγγνώμη αν απασχόλησα το φόρουμ με κάτι που δεν θα έπρεπε αλλά μιας και ο καθένας αναρρωτιέται για κάποια πράγματα με δεδομένα της δικιάς του ζωής δεν έκανα κάτι διαφορετικό.

    1. Εδω μεσα μιλαμε με γεγονοτα οταν ειναι για συγκεκριμενες υποθεσεις του καθενος … οχι με φαντασιωσεις.
      Σεβομαι το οτι θελεις να παντρευτεις και κανεις τους υπολογισμους σου σαν γυναικα.
      Αυτα καλυτερα να τα συζητησεις σε καποιο αλλο σαιτ ειδικευμενο στο αντικειμενο.
      Τελος παντων, δεν θελω να στενοχωριεσαι …. απλα σκεψου λιγο τι θελω να πω ….
       
      Πληγωμενος Αετος

      1. Αετέ δεν σε πιάνω. Τι σε ενοχλεί που εκφράζει κάποιος-κάποια ένα προβληματισμό; Το πολύ πολύ μην απαντάς;

        1. Πείτε με και ζάμπλουτη πoυ δεν πληρώνει από χόμπυ ή διαστροφή τώρα να ζητωκραυγάσω!
          :D:D:D
           

        2. Αδερφακι, αν δεν απαντουσα θα ειχαμε πολλους θαυμασιους εδω μεσα αν θυμασαι.
          Και γιατι ρε να μην απαντησω ?
          [shush]Μας εχει πρηξει το συγκεκριμενο ατομο με το χωραφακι του οποιου κατεχει το 24% και εχει μπει ολο το φορουμ σε διαδικασια να βρει λυση για το κωλο24% της  Eraser ενω η ιδια ενδιαφερεται για γαμπρους και πετραχιλια.
          Δηλαδη στο μουνι της το 24% του χωραφιου αν βρεθει κανενας γαμπρος αρκει να ειμαστε ασφαλεις να κληρονομησουμε και του γαμπρου και των γονιων μας.[/shush]
          Θα με τρελανεις ?
          Ρε, ροκεντρολ ρε … μη μασας απο κελεκια.
           
          Εχουμε ξεφυγει ψηλε …. γουσταρω …. και εδω ειμαι να βαρεσω τουφεκιες για αλλη μια φορα ….
           
           

          1. Ναι, εχει μόνο καθύβριση..έννοια σου και δεν λησμονώ ακόμα και αν αργώ ( εγώ και ο θεός το χουμε αυτό)

          2. Προσευχεσαι για αφεση αμαρτιων τα βραδια η το προσπερνας  …. 
            Μου θυμιζεις ενα τραγουδι …  “θα σας δειξω εγω” … “κωλοπαιδα” συμπληρωνω.
             
            Προσεξε με …
            Ουτε εγω ξεχνω …

          3. Τι ακριβώς δεν ξεχνάς? Και ποιες αμαρτίες? Όλα είναι αναρτημένα, βρες μου μία και άσε τα σάπια

          4. Ρε φευγα απο δω που θα με κανεις και ανακριση ?
            Η αμαρτια σου ειναι οτι εισαι εδω για να βρεις γαμπρο.
            Αυτος ειναι ο νταλκας σου ο μεγαλος.
             

  11. Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί τόσο μένος για 2 υποθέσεις βασισμένη όπως προείπα στη φυσική έκβαση των πραγμάτων και όχι επειδή έχω κάνει συμβόλαιο με το πότε θα πεθάνω και τι ανατροπή μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.
    Άλλοι μιλάνε για 3 σπίτια που έχουν ήδη κλπ κλπ.
    Αν έχει κάποιο νόημα ( που δεν έχει αλλά τέλος πάντων) η περιουσιακή μου κατάσταση είναι αυτή που λέω, μένω στο σπίτι της μητέρας μου χωρίς να πληρώνω ενοίκιο αλλά συντηρώντας το ( είναι συνομίλικό μου, και καταλαβαίνεις, τα θέλει τα φράγκα του, εδώ εγώ χάλασα , αυτό δεν θα γίνει ερείπιο? : P ) και πληρώνοντας τέλη, λογαριασμούς κλπ.
    Η προίκα του αντρός δεν είναι στην Ελλάδα γιατί δεν είναι Έλληνας υπήκοος ( που είναι μια ψυχή να το δει αυτό τώρα) αλλά φαντάζομαι μετά από 5 χρόνια που του έχω ψήσει το ψάρι στα χείλη να του πω γάμος γιοκ επειδή χρωστάω. Ωραία θα είναι, εμένα με βολεύει επειδή τις άλλες δικαιολογίες τις εξάντλησα ήδη, αλλά ρε γμτ, είναι ξεφτίλα να πω κάτι τέτοιο, δεν είναι? 😀
     Δεν το ήξερα, αλλά και στο νόμο Κατσέλλη να μπω, έμαθα πως αν αλλάξει η περιουσιακή μου κατάσταση σα 4 χρόνια που θα ορίσει το δικαστήριο για να πληρώσω όσα καθορίσει, δεν θα πρέπει να μεταβληθούν τα περιουσιακά μου στοιχεία.
    Αισθάνομαι πολύ άσχημα να βρεθεί και ένας ξένος άνθρωπος εκτεθειμένος επειδή εγώ μαμακίστηκα με το καταναλωτικό και μετά δεν έτρεξα ΄και δεν ενδιαφέρθηκα νωρίτερα.

  12. Και έντάξει, μια ερώτηση έκανα, δεν πρόσβαλλα τα θεία, αμαν πια ; P

    1. Αγαπητή η όποια περιουσία του μελλοντικού συζύγου σου δεν έχει ΚΑΜΜΙΑ σχέση με τα δικά σου χρέη! Τα σπίτια και τα οικόπεδα πχ που θα έχει ή που θα κληρονομήσει απο συγγενείς του είναι ΔΙΚΑ ΤΟΥ και καμμία τράπεζα δέν μπορεί νομικά να κάνει τίποτα εις τους αιώνας  των αιώνων! Αν κληρονομήσεις εσυ κάτι μπορεί ΕΣΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ να μπλέξεις με Δ.Π. και κατασχέσεις, ΑΝ και μόνο ΑΝ το βρουν οι τράπεζες, κάτι που ακόμα είναι ψιλοδύσκολο γιατι δέν υπάρχει καποια ενιαια βάση δεδομενων για τα υποθηκοφυλάκια της χώρας. Εσυ πχ μπορει να μένεις στην Αθήνα και να κληρονομήσεις σπίτι στην Πάτρα. Οι τράπεζες ως τώρα θα κοίταζαν στο υποθηκοφυλακιο της Αθήνας για τυχον περιουσιακά σου στοιχεία και δεν θα μυρίσουν τα νυχια τους οτι η θειά σου η Πατρινιά απεβίωσε και σου έδωσε το σπίτι. Μην ξεχνας οτι η χώρα μας είναι ακόμα λαβυρινθος γραφειοκρατείας και χαρτοβασίλειο. Εσύ τώρα αν δηλώσεις το σπίτι σε Ε9 στην εφορία εκει πιά το φανερώνεις και θα μπορουν να το δούν. Ενας “γάτος” δικηγόρος θα μπορούσε να βρεί παραθυρακια να “εξαφανίσει” το σπίτι χωρίς να πάρει κανείς χαμπάρι! Αλλα και πάλι χρωστάς ΕΛΑΧΙΣΤΑ για να ανησυχείς ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ! Η θεία μου χρωστα καπου 10 χιλιάρικα στη Σίτιμπανκ και προσπάθησαν να της παρουν το σπίτι. Την έστειλα σε δικηγόρο και κάναν ανακοπή της διαταγής πληρωμής και τωρα η Σιτιμπάνκ της ζητα 3 χιλιαρικα για να κλεισει το θέμα! Είναι σίγουρο πως εφόσον δεν βγάλουν ακρη μαζί σου ως προς αυτα που σου προτειναν, θα σου κάνουν αργότερα άλλη πρόταση καλύτερη!  Πρίν είπες πως σου εκαναν καλυτερη πρόταση με προσημείωση για 20 χρόνια οπου τελικά θα πληρώσεις 20 χιλιάρικα? 20 χρόνια είναι πολλά αλλα αν νομίζεις οτι θα εχεις χαμηλή δόση. μέσα στις δυνατότητές σου και θα μπορείς να εξυπηρετήσεις και τα άλλα χρέη σου αλλα το σημαντικότερο…….Αν αυτό θα σε κάνει να κερδίσεις την ηρεμία και τη γαλήνη σου τότε ΚΑΝΕ ΤΟ!!! Για μένα πάντως καλό θα είναι να απευθυνθείς και σε εναν εξειδικευμένο με τα τραπεζικά δικηγόρο γιατι αυτοί έχουν λίγο πολύ και τις άκρες τους με τις τράπεζες ωστε να επιτυγχάνουν καλύτερους διακανονισμούς αλλα και ανεξαρτητα απο αυτό, ξερουν τις τακτικές των τραπεζών και μπορούν να διαπραγματευτούν καλύτερα! Μην προβληματίζεσαι καθόλου για τη σχεση σου και τον επικείμενο γάμο σου! Ο σύντροφός σου δέν φέρει ΚΑΜΜΙΑ ευθύνη για τα δικά σου χρέη! ΔΕΝ ΤΑ ΠΗΡΑΤΕ ΜΑΖΙ!!! Και το νομο Κατσέλη να πάς, εκεί που αναφέρει για “δυνατοτητα συνεισφορας του συζύγου” δέν εννοεί να βαλει χερι στα λεφτά του, αλλα πχ αν εσυ βγάζεις 600 ευρω και σου πει να πληωνεις τα 100, αν ο συζυγός σου βγάζει κανενα καλό μισθό πχ 2000 ευρω, ο ειρηνοδίκης θα σου βαλει να πληρωσεις κατι παραπάνω απο τον δικό σου μισθό, πχ αντι για 100 θα βάλει 200. Αν τωρα επεφτες σε ειρηνοδικη ηλίθιο και σου κραταγε περισσότερα, εκει κάνεις έφεση. Ωστοσο το ποσό των χρεων που εχεις είναι ευκολα δαχειρίσιμο και επ ουδενί μην σκεπτεσαι οτι  μπορει να εχει την παραμικρη επίπτωση στο γάμο σου! Εδω τόσες χιλιαδες ανθρωποι χρωστάμε δεκαπλασια και εκατονταπλάσια ποσα και συνεχιζουμε να ζουμε φυσιολογικα τη ζωή μας! Και να ερωτευτουμε μπορουμε και να παντρευτούμε μπορουμε όσο εχουμε την ΥΓΕΙΑ μας και μπορούμε να δουλέψουμε. Ολα τα υπόλοιπα πχ τα χρέη είναι τόσο μα τόσο ασήμαντα μπροστά στην ίδια τη ζωή!!! Κοίτα αγαπητή μου να μήν αγχωνεσαι και να μην στεναχωρίεσαι ΚΑΘΟΛΟΥ!!! Κι εγώ περασα το δικό σου στάδιο  του φόβου και του πάνικου και οδηγήθηκα σε ενέργειες που χειροτέρεψαν τη θέση μου αντί να την καλυτερέψουν! Γι αυτό ψυχραιμία και σωστα μελετημένες κινήσεις για να λύσεις το ετσι κι αλλιως μικρό προβλημα χρέους που έχεις! 

      1. Και αν στο διαστημα της ρυθμισης μεταβληθουν τα ΔΙΚΑ ΣΟΥ περιουσιακά στοιχεία (του αντρα σου δέν έχουν ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ) θα εξετάσουν αν πρεπει να τα εκποιησουν. Κατα την οποια εκποιηση θα κρατήσουν μέχρι και το 50% της αξίας τους και θα σου αποδωσουν το υπόλοιπο. Χρωστάς όμως τόσα λίγα που το πιθανότερο να μην πειράξουν τίποτα. 

        1.  Έλεγα οτι ΟΚ, θα πληρώσω όπως μπορώ,ως και τη στιγμή που μου είπαν για προσημείωση και να πληρώνω για 20 χρόνια κλπ. Μετά από αυτό  με έπιασε ένα πράγμα, να γυρίσω τον κόσμο τούμπα, όχι επειδή δεν πρέπει να πληρώσω το υπόλοιπο όσων χρωστάω αλλά επειδή το έχουν παρακάνει με το θράσσος αλά μαφία, και άντε εγώ και το χωράφι, να πα να …. αλλά παίζονται πολλά στις ζωές μας, δεν γίνεται να συνεχιστεί έτσι.

      2. George M, θα σ ευχαριστήσω για άλλη μια φορά την ίδια μέρα ολόθερμα.
        Δεν ξέρω πολλά επί των θεμάτων αλλά εξοργίστηκα και μου γύρισαν τα μάτια όταν άκουσα την τελευταία πρόταση της eurobank, και είχα πολύ λίγο χρόνο για να ψάξω κάποια πράγματα.
        Τώρα τα μαθαίνω και αν αυτό κάνει εντύπωση σε μερικούς, τι να πω..
        Να καταλάβεις μου έστειλαν εξώδικο και νόμιζα οτι ήταν διαταγή πληρωμής.
        Θέλει ψάξιμο και θα το κάνω – όχι φυσικά στο φόρουμ αλλά οι ιδέες ή κάτι που τυχαίνει να ξέρει κάποιος μπορεί να αποδειχτεί πολύτιμο.
        Ο “γαμπρός” δεν φορολογείται στην Ελλάδα καν κι εδώ θα χρειαστώ κάποιον που να έχει πολύ καλή γνώση για τέτοια θέματα, πόσοι να είναι αυτοί ?
        Αν το θέλεις είναι θέμα και συνείδησης και αξιοπρέπειας, δεν μπορώ να βάλω σ’αυτά τα τριπάκια έναν τρίτο άνθρωπο.
        Επειδή εδώ ψαχουλεύονται πολύ τα προσωπικά του καθενός από όσο βλέπω, σε μία πιθανή ερώτηση γιατί δεν με βοηθάει οικονομικά, η απάντηση θα είναι πολύ αόριστη μεν, και θα παραπέμψω και πάλι και στην αξιοπρέπειά μου αλλά και στο ότι και αυτό ήδη έγινε όταν πέρασα κάποιο πρόβλημα υγείας καθώς το σύστημα μας δεν επιτρέπει να θεραπευθούμε μέσω ασφαλιστικών ταμείων και δεν θέλω να συνεχίσω να ζητάω. Μόνη μου τα έκανα όπως τα κανα, μόνη μου θα τα ξεμπερδέψω, μόνη μου θα πληρώσω τα σφάλματά μου ( για τα χρέη, δεν ξέρω)

        1. Σου ξαναλέω, μήν σε απασχολεί καθόλου το οικονομικό προφίλ του συζύγου! Ειτε είναι Ελλην ή αλλοδαπός, είτε ζεί στην Ελλάδα είτε στην…..Ανταρκτική, τα δικά σου χρέη δέν τον αγγίζουν και δέν υπάρχει κανένας φόβος. Αντιλαμβάνομαι πως έχεις πολλές απορίες και φόβους για την υπόθεση αυτή. Κι εγω περασα το δικό σου σταδιο, χρωσταω τα δεκαπλασια και παραπάνω απο σενα όμως τουλαχιστον το ψυχοφθόρο κομματι καταφερνω και το αντιμετωπίζω καλά. Αν θές μπορείς εκτός φορουμ να απευθυνθείς για όποιες απορίες στο mail μου bdelygma@gmail.com

          1. Χίλια ευχαριστώ 😀
            Όντως, είμαι στο στάδιο της αναμπουμπούλας..Σιγά σιγά θα τα ξεμπλέξω, και έχω και μια τεράστια όρεξη να συμβάλλω όπως μπορώ για να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα και να μπουν νέες βάσεις εδώ που φτάσαμε, και αυτός είναι ένας βασικός λόγος που συμμετέχω εδώ.
            Ο άλλος είναι βέβαια να βρω γαμπρό αλλά αυτό. μόνο μετά το σεξ : P

  13. Καθεσαι και γραφεις βιβλια “κατα Ορατιου” … τωρα μαλλον προετοιμαζεσαι να γραψεις βιβλια “κατα Αετου” …
    Ελα ρε κοριτσι μου … ο μισανδρισμος σου ειναι πασιφανεστατος και απο κει και περα ας μην το κουραζουμε παραπανω το θεμα γιατι θα πληγωθεις και θα χασεις.
    Θελέις να το συνεχισεις, συνεχιστο …

  14. Οράτιος…θύμισε μου…ααα το παιδάκι που με χαρακτήρισε ναζίστρια, αγάμητη, γριά, επέβαλλε μήνη κατά όσων νομίζει οτι πιστεύω αλλά δεν είναι ρατσιστής, αυτά είναι χαριτωμενιές, όχι ρατσισμός και επίσης επικαλέστηκε οτι έγραψα πράγματα που δεν έγραψα και οτι έγραψε πράγματα που δεν έγραψε? Δεν χρειάζεται να γράψω κάτι, αυτός τα έγραψε, εγώ απλά τα συγκέντρωσα.
    Πάμε σε σένα τώρα: Δεν έχω κάτι εναντίον σου αλλά αν σε πιστολιάζει μία ερώτησή μου με βάση τα σημερινά δεδομένα της ζωής μου τα οποία μπορούν να ανατραπούν ( π.χ. χωρίζω με το σύντροφό μου ή εγώ πεθαίνω αύριο και η μητέρα μου κληρονομεί τα χρέη μου ) εσύ έχεις κάτι για το οποίο εγώ, ουδεμία  ευθύνη φέρω.

  15. Αυτα που σου λεω ειναι τα γραμματα.
    Τωρα, αν εσυ εσυ νομιζεις οτι ειναι αλλιως … δικαιωμα σου.
     

    1. Είμαι αγράμματη ΡΑ..Το να μην γράφω κάπου επειδή εγείρω συμπλέγματα σε μερικούς-  δε μου τα έμαθαν, είχα κάνει σκασιαρχείο τη μέρα που το δίδασκαν αυτό.
      Δεν σε έχω προσβάλλει σε καμμία περίπτωση και επίσης είμαι πολύ σίγουρη οτι δεν έχω δώσει κανένα δικαίωμα για όσα λες.Το αν νομίζεις οτι εδώ γράφω επειδή ψάχνω γαμπρό είναι μεν δικαίωμά σου, αλλά επειδή είναι άκρως παράλογο θα σου συνιστούσα είνα κόψεις τα πολλά…μαρούλια υδροπονίας ( ή οτιδήποτε άλλο χρώματος πράσινου ) 
      Όλα αυτά που διακρίνω πίσω από μερικά σχόλια είναι πολύ ενδιαφέροντα βέβαια αλλά θα κρατήσω για τον εαυτό μου κάποιες εντυπώσεις και συμπεράσματα.
      Δεν με ενδιαφέρει να δώσω συνέχεια σε όσα λες. Αυτά.

    2. Φαντάσου PA τι κρεβατομουρμούρα έχει να τραβήξει ο άντρας της……
      ΗΡΩΑΣ!!!!!!!
       

  16. Δεν μιλάμε τη ίδια γλώσσα για αυτό μου φτούρησε, τραβάς ζόρι? Ζηλεύεις μήπως? Μάταιο δεν του αρέσουν τα αγόρια

  17. Τα εχεις βαλει με δυο αντρες εδω μεσα λες και εισαι ο Γολιαθ.
    Προσεξε με καλα …. αυτα …. στα γκομενακια που κανεις παρεα οχι εδω.
    Δεν εχω ξεφυγει ακομα γιατι δεν θελω αλλα σε πληροφορω οτι κρατιεμαι να εκφραστω οπως εγω ξερω.
     
    Τελος, ξαναλεω οτι ειπες παπαριες και σταματα να λες παπαριες.

    1. Δεν κατάλαβα ΡΑ πως τα έβαλα μαζί σου..σου είπα κάτι? Αν ναι, θύμισέ μου σε παρακαλώ..Όσο για τον Οράτιο, με είπε ανόητη, του ζήτησα εξηγήσεις και έκτοτε άρχισε το love story.

      1. Παρέλειψες να αναφερθείς στον οχετό που εκτόξευεσες εναντίον μου.
        Λεπτομέρεια φυσικά και πως τολμώ να το αναφέρω…..
         

        1. Ο καθένας μπορεί να διαβάσει το θέμα και να συμπεράνει ποιος εκτόξευσε τι εναντίον τινός. Εγώ σου ζήτησα να αποδείξεις των λόγων σου το αληθές κάτι που δεν μπορείς να κάνεις γι’ αυτό και δεν έκανες. Άστο αγοράκι, άστο..
           

  18. ‘Να θυμίσω σε ΟΛΟΥΣ ότι το θέμα είναι “Φτωχαίνουν οι Έλληνες”

    Για μαλακίες υπάρχει το αντίστοιχο forum με τίτλο ΚΑΦΕΝΕΙΟ.

     

    1. Πολύ φοβάμαι οτι θα χρειαστεί και ένα ψυχολογικής υποστήριξης…Τέλος πάντων, δεν θα καταχραστώ άλλο  τον χώρο του εδώ θέματος αλλά αν έπεσε στην αντίληψή σου begar πως ενόχλησα τον ΡΑ ” και τα έβαλα μαζί του ” θα σε παρακαλέσω να μου το πεις, είμαι γεματη απορίες και την αίσθηση οτι έπεσα πάνω σε συμμορία.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.