Φωτιά στα ακίνητα βάζει η τρόικα!

Στην κλίνη του Προκρούστη έχουν μπει οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, ενώ το -υπόγειο- σκληρό παζάρι που διεξάγεται ήδη με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας οδηγεί, προς το παρόν τουλάχιστον, στο «σούβλισμα» των ιδιοκτητών!

Αν και η αρμόδια επιτροπή πρέπει, με εντολή του οικονομικού επιτελείου, να παραδώσει το πόρισμά της στις αρχές Ιουλίου, οι «μυστικές» συζητήσεις έχουν ήδη αρχίσει, ώστε να αποφευχθεί δημιουργία «χάσματος» όταν ξεκινήσουν οι επίσημες διαβουλεύσεις, που θα δημιουργήσει εντάσεις και ενδεχομένως «καραμπόλες» με άγνωστες απαιτήσεις από τους δανειστές, αναστατώνοντας την κτηματαγορά – που πνέει τα λοίσθια!

Η απόσταση πάντως είναι μεγάλη, όπως αναφέρουν κορυφαίοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, καθώς η τρόικα απαιτεί μέση αύξηση των αντικειμενικών τιμών κατά περίπου 20% στα εντός σχεδίου ακίνητα, ενώ αυξήσεις κατά 30% αναμένει για τα εκτός σχεδίου ακίνητα και τα αγροτεμάχια. Αυξήσεις οι οποίες φυσικά θα επηρεάσουν το… πορτοφόλι των ιδιοκτητών, αν ληφθούν υπόψη οι επιπτώσεις στους φόρους που βαρύνουν τα ακίνητα και υπολογίζονται με βάση τις αντικειμενικές αξίες.

Το βασικό επιχείρημα των δανειστών για τις αυξήσεις των αντικειμενικών τιμών είναι ότι το σχέδιο νόμου με τις αλλαγές – ελαφρύνσεις στη φορολογία των ακινήτων θα προκαλέσει σημαντικές απώλειες στα κρατικά ταμεία, οι οποίες θα πρέπει να αντισταθμιστούν.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

ΠΗΓΗ: Realnews

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Φωτιά στα ακίνητα βάζει η τρόικα!”

  1. ΑΝ  ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΒΡΕΙΤΕ ΠΡΩΤΑ ΣΕ ΤΙ ΤΙΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΕΔΩ ΤΑ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ. ΑΝΠΑΛΙ ΘΕΛΕΤΕ ΑΚΙΝΗΤΑ ΩΣ ΕΘΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ. ΕΓΩ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΝΕΝΑ ΓΕΡΜΑΝΟ ΖΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΠΑΙΤΩ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΕ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΑΤΕΒΑΛΑ ΕΠΙΣΗΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΟΛΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝΤΟΚΑ ΜΗΝΙΑΙΩΣ . ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΟ ΚΑΘΕ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΑΦΙ ΕΧΕΙ ΑΓΟΡΑΣΤΗ ΕΚΑΤΟ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΕ  ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΙΑ ΘΡΑΣΟΥΣ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΦΟΡΟΥΣ.
    ΜΗΝ ΛΗΣΜΟΝΕΙΤΕ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ  ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΛΑΓΟΥΜΙΑ ΤΟΥΣ  ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *