ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ: Βόμβα στις τράπεζες!

Οι σχεδιαζόμενες περικοπές στις τιμές των φωτοβολταϊκών με αναδρομική ισχύ θέτουν σε διεθνή αμφισβήτηση την ικανότητα εξυπηρέτησης των δανείων σε υφιστάμενες επενδύσεις.

Οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν περιμένουν να δουν τις ελληνικές τράπεζες να ανακοινώνουν καθυστερημένα τις επισφάλειες που αναμένονται να προκύψουν από λανθασμένες κυβερνητικές αποφάσεις στα φωτοβολταϊκά  κι ετοιμάζονται να προεξοφλήσουν άμεσα το έξτρα κόστος για την ανακεφαλαιοποίηση του ήδη κλονισμένου τραπεζικού συστήματος.

Όπως αναφέρουν εκτιμήσεις, επιπλέον 3 – 3,5 δισ. ευρώ θα επιβαρύνουν τις ανάγκες της ανακεφαλαιοποίησης που καθυστερεί συνεχώς.

Άλλο ένα πλήγμα στη μειωμένη αξιοπιστία της χώρας αναμένεται να προσθέσουν οι κυοφορούμενες κυβερνητικές αποφάσεις. Οι αγορές, που δεν στέκονται στις καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις της Αθήνας και των Βρυξελλών  για να ολοκληρώσουν τις  τωρινές εκτιμήσεις τους για το ύψος των νέων  ζημιών  που θα προκύψουν στο τραπεζικό σύστημα, διαθέτουν πολύ πιο προηγμένα τεχνοκρατικά μοντέλα από αυτά των κυβερνητικών παραγόντων που δεν λαμβάνουν υπόψιν τα side effects κάθε ενέργειας στενής λογιστικής προσέγγισης. Οι προβαλλόμενες συγκρίσεις ελληνικών και διεθνών τιμών  (feed in tariffs) στην ηλιακή ενέργεια, την ώρα που το κόστος δανεισμού των ελληνικών επενδύσεων είναι τετραπλάσιο από εκείνο των αντίστοιχων Γερμανικών, δημιουργούν τις προϋποθέσεις “κραχ” για έναν κλάδο, ο ο οποίος ήδη παραπαίει.

Άστοχες λογιστικές  παρεμβάσεις της Τρόικας για  προσωρινή εξοικονόμηση ποσού  πλησίον των  500 εκατ. ευρώ  αυτόματα θα προκαλούσαν την πτώχευση ενός υγιούς κλάδου με πολλαπλάσιες ζημιές για τις  ελληνικές τράπεζες.  Σοβαρές νομικές διεκδικήσεις σε διεθνή δικαστήρια αναμένονται να προκύψουν εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου σαν αυτοδίκαια συνέπεια της αθέτησης των  ανειλημμένων υποχρεώσεών του προς μεγάλους  επενδυτές στον χώρο της καθαρής  ενέργειας,

ΠΗΓΗ: NEWMONEY.GR

2 σχόλια σχετικά με το “ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ: Βόμβα στις τράπεζες!”

  1. Και  μια είδηση, που όσο φιλειρηνικός, φιλήσυχος κ.ο.κ. κι αν είναι κανείς, μάλλον θα κρυφοχαμογελάσει…
    Σε ΑΤΜ της Eurobank σημειώθηκε τα ξημερώματα εμπρηστική επίθεση, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρές υλικές ζημιές.
     

    Σύμφωνα με πληροφορίες από τις αστυνομικές αρχές άγνωστοι έριξαν δύο αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς (γκαζάκια) στο ΑΤΜ της τράπεζας επί της οδούς Ιώνος Δραγούμη 22, από τους οποίους εξερράγη μόνο ο ένας.

  2. Γι αυτό μουκατσε στραβά ο λαχανοντολμάς το μεσημέρι? επειδή κάηκε το ΑΤΜ της ληστρομπανκ? Πεστε το ντε ρε παιδιά ότι έσκασε το ένα γκαζάκι και τάβαψα μαύρα μην και η καταστροφή ήταν ολασχερής….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *