Φόβοι για κανόνι της Carrefour-Μαρινόπουλος

Σε πολύ δύσκολη θέση βρίσκεται πλέον η αλυσίδα Carrefour-Μαρινόπουλος ακολουθώντας την Ατλάντικ. Η γαλλική εταιρία προσπαθεί να αποεπενδύσει ακόμα και με ζημιά αλλά κάτι τέτοιο φαίνεται απίθανο σε αυτή τη φάση καθώς οι Αφοί Μαρινόπουλοι δεν αγοράζουν τη συμμετοχή και δεν υπάρχουν και υποψήφιοι επενδυτές. Ηδη πολλοί προμηθευτές της εταιρίας προσπαθούν να περιορίσουν την έκθεσή τους, ενώ τα συνολικά χρέη της ξεπερνούν τα €100 εκατ.

Η βιωσιμότητα της εταιρίας είναι πλέον αμφίβολη αν δεν εισρεύσει φρέσκο χρήμα ενώ το μερίδιο αγοράς διαρκώς συρρικνούμενο.

Η διοίκηση εξετάζει, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το ενδεχόμενο προσφυγής στο άρθρο 99 αν και ακόμα δεν έχουν καταγραφεί ληξιπρόθεσμες οφειλές της εταιρίας.

Οι πληρωμές της Carrefour-Μαρινόπουλος γίνονται πλέον με καθυστέρηση 10 μηνών, αναγκάζοντας πολλούς προμηθευτές όπως η ΦΑΓΕ να διακόψουν τη συνεργασία τους.

www.sofokleousin.gr

5 σχόλια σχετικά με το “Φόβοι για κανόνι της Carrefour-Μαρινόπουλος”

  1. Αχός πολύς ακούγεται, βροντάνε τα κανόνια!

    Να ευχηθούμε στις τράπεζες: Άντε και στα δικά σας βρε!

     

      1. Όπως σε βλέπω και με βλέπεις.

        Πάντα ένα γεγονός θα το μελετάς, εκτιμώντας τι επηρεάζει παραπλεύρως.

        Μια κανονιά μεγέθους Μαρινόπουλου, αφήνει εκατομμύρια σε ακάλυπτες επιταγές προμηθευτών και ενδεχομένως και δάνεια από τράπεζες.

        Οι προμηθευτές, ήδη τραβάνε ζόρι λόγω ύφεσης και σίγουρα, όλοι δουλεύουν με δανεικά από τράπεζες.

        Οπότε, όλα τα κανόνια, κλείνοντας κύκλο, καταλήγουν στον κώλο της τράπεζας.

  2. Μακάρι και βρε begar να γελάσει και το δικό μας χειλάκι λίγο, μας ήπιαν το αίμα τελείως τώρα ας θερίσουν ότι έσπειραν ε ρε και να ήταν πρώτη gianabank στο χορό του Ζαλόγκου!

  3. begar

    Έρχεται αρμαγεδών στις τράπεζες. Είναι ήδη χρεοκοπημένες και ο έλεγχος τους έχει περάσει σε άλλα χέρια. Η δημοσίευση του ελέγχου της Black Rock απλά θα επιβεβαιώσει τα χειρότερα γι’ αυτές. Οι επισφάλειες στο … διάστημα.  Δανείζονται συνεχώς απλά και μόνο για να μην κλείσουν και γίνει της Αργεντινής έξω. Επίσης, πιέζουν και φοβερίζουν ανελέητα τους δανειολήπτες μέσω τηλεφώνου, μόνο και μόνο για να μην ξυπνήσουν και δεν τους δίνουν ούτε ένα Ευρώ, άλλα και να πιστεύουν ότι τίποτα δε συμβαίνει στο σύστημα.

    Οι πληροφορίες λένε ότι ειδικά τα δάνεια σε Ελβετικό είναι στην κορυφή των επισφαλειών, δηλαδή κανείς δεν μπορεί να τα πληρώσει. Λογικό, όταν δανείστηκες με ισοτιμία 1,65 και τώρα είναι 1,20 … ουδέν σχόλιο. Τα δάνεια σε Ελβετικό είναι από τα μεγαλύτερα προμελετημένα εγκλήματα και απάτες των τραπεζών. Ήξεραν την επερχόμενη άνοδο του Ελβετικού, οπότε μόλις έδιναν το δάνειο αγόραζαν και το αντίστοιχο ασφάλιστρο κινδύνου για τον εαυτό τους!!! Η τράπεζα έχει πάρει ήδη τα λεφτά της και ο δανειολήπτης χρωστάει ήδη σχεδόν 40% περισσότερα…. Χρειάζεται απλά δικηγόρος που ξέρει να νομολογήσει για το θέμα και … αντίο ΔΠ.

    Επίσης, μόνο από τις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις, λόγω μεγάλων περιουσιακών στοιχείων, μπορεί κάτι να σώσουν οι τράπεζες. Όλα τα υπόλοιπα επιχειρηματικά δάνεια σε μικρομεσαίους, πάνε στη σημαία.

    Καταναλωτικά και κάρτες, είναι εξ ορισμού όλα παράνομα! Ειδικά με επιτόκια από 10% και πάνω, απλά τα πληρώνουν μόνο οι άσχετοι. Και πάλι δικηγόρο που ξέρει να νομολογήσει σωστά μπροστά στο δικαστή! Όχι αοριστίες. Οι ακυρώσεις ΔΠ είναι πάααααααααααρα πόλυ περισσότερες από όσες νομίζει ο κόσμος. Απλά δεν δημοσιεύεται. Ταπεινή μου εκτίμηση, και όχι μόνο, είναι ότι έρχεται επίσημο μαζικό κούρεμα ιδιωτικών δανείων, με εντολές άνωθεν, για να πάρουν έστω κάτι από τα υπόλοιπα. Κάποιο πρόβλημα έχουν τα δάνεια με προσημειώσεις, άλλα επαναλαμβάνω, ο δικηγόρος που ξέρει να νομολογήσει … δίνει χαρά!

    Πιστεύω ότι τα περισσότερα θα τα γνωρίζεις ήδη. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *