Χάνουν το αφορολόγητο όσοι χρωστάνε στην Εφορία

Νέα ρύθμιση – ανάχωμα σε φοροδιαφυγή και ληξιπρόθεσμα χρέη

«Φορό-ψυχρολουσία» για παραβάτες και οφειλέτες του Δημοσίου ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο με την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου και των απαλλαγών. Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών έχουν εισηγηθεί στην πολιτική ηγεσία ρύθμιση που προβλέπει ότι θα χάνουν το αφορολόγητο στο εισόδημα και τα ακίνητα καθώς και τις επιπτώσεις δαπανών όσοι εντοπίζονται να έχουν διαπράξει φορολογικές παραβάσεις ή έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη.

Παράγοντες του υπουργείου επισημαίνουν ότι η πρόταση θα τεθεί στο τραπέζι του διαλόγου με τους κοινωνικούς φορείς για το νέο Εθνικό Φορολογικό Σύστημα, αλλά σημειώνουν ότι ο «πυρήνας του μέτρου» έχει κλειδώσει και ότι η συζήτηση αφορά τα κριτήρια για την ενεργοποίησή του όπως το είδος και ο χρόνος τέλεσης της παράβασης, το ύψος του αποκρυβέντος εισοδήματος και του φόρου, το ποσό των ληξιπρόθεσμων χρεών και άλλα.

Επίσης δεν έχει αποφασισθεί αν η ρύθμιση θα αφορά όλα τα φυσικά πρόσωπα ανεξάρτητα από την πηγή και το ύψος εισοδήματος ή αν θα ισχύσει για κατηγορίες φορολογουμένων που βρίσκονται στη ζώνη υψηλού κινδύνου για φοροδιαφυγή όπως οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι οι παραβάτες και οι οφειλέτες θα πληρώνουν φόρο από το πρώτο ευρώ του εισοδήματος με συντελεστή 10% και δεν θα δικαιούνται καμία απαλλαγή.

www.newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *