Χάος στις αγορές λόγω Αθηνών: Στο 1,27$ το ευρώ

Η αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης στην Ελλάδα προκαλεί νευρικό κλονισμό στις αγορές καθώς αυξάνει τον κίνδυνο εξόδου από το ευρώ και το ενιαίο νόμισμα αντιδρά με κάθετη πτώση ενώ τα yields στον ευρωπαϊκό Νότο εκτινάσσονται στα ύψη.

Μετά την ανακοίνωση της αποτυχίας των Αθηνών το ευρώ διέρρηξε το φράγμα του 1,28 δολαρίου για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο και κινείται αυτή την ώρα στο 1,2789 δολ.

Οι φόβοι επιπτώσεις ντόμινο πλήττουν κι άλλα ευρωπαϊκά νομίσματα, με την σουηδική κορόνα να διολισθαίνει στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο 2010 έναντι του δολαρίου.

Ακόμη και η στερλίνα, που λειτούργησε ως «καταφύγιο» στην Ευρώπη τις τελευταίες εβδομάδες, υφίσταται μαζικές πωλήσεις και υποχωρεί σε χαμηλό μηνός έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

Το yield στο μεγάλο «καταφύγιο» των ομολόγων της γερμανικής κυβέρνησης διολισθαίνει κάθετα, ενώ αντίθετα το κόστος 10ετούς δανεισμού της Ιταλίας εκτινάσσεται στο 6% και της Ισπανίας στο 6,36%.

Στα διεθνή χρηματιστήρια τα αρχικά κέρδη εξανεμίστηκαν και οι βασικοί δείκτες των ευρωαγορών κινούνται με έντονες απώλειες, ενώ στο αμερικανικό χρηματιστήριο τα κέρδη περιορίζονται αισθητά.

[sc:Πηγή id=”http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/699570/ArticleNewsWorld.aspx” ]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *