Χανιά : Δικαιώθηκαν και άλλοι δανειολήπτες

Ανάσα έδωσαν τρεις αποφάσεις του Ειρηνοδικείου Χανίων σε τρεις συμπολίτες μας που είχαν καταφύγει στη Δικαιοσύνη για τη ρύθμιση των οφειλών τους καθώς αδυνατούσαν να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις απέναντι στις τράπεζες.

 Στις δύο από τις τρεις περιπτώσεις με τη δικαστική απόφαση “σώθηκαν” από την εκποίηση οι κύριες κατοικίες από τις οικογένειες των δανειοληπτών ενώ με την τρίτη απόφαση έγινε δεκτό το αίτημα δανειολήπτριας και πέτυχε ευνοϊκό προτεινόμενο συμβιβασμό για τη ρύθμιση των χρεών της.
Συγκεκριμένα επί της ανακοινώσεως η ΄Ενωση αναφέρει:
Α)Με την υπαρ. 108/2012 απόφαση του το Ειρηνοδικείο Χανίων, δικαιώθηκε   οικογένεια δανειοληπτών,  με σοβαρότατα προβλήματα υγείας, αμφοτέρων των συζύγων, οι οποίοι απαλλάχθηκαν μερικώς από τα χρέη τους, διέσωσαν  ¨όμως από  την εκποίηση  την  μοναδική κύρια κατοικία τους, αλλά και είδαν ουσιαστική ρύθμιση του χρέους τους , δίνοντας τους ελπίδα για την δύσκολη ζωή τους..
Β)Με την υπαρ.142/2012 απόφασή του, το Ειρηνοδικείο Χανίων, επικύρωσε αίτημα δανειολήπτριας “περί υποκατάστασης συγκατάθεσης της αντιτιθέμενης πιστώτριας τραπεζικής εταιρείας, πέτυχε  δηλ. να επέλθει ο προτεινόμενος συμβιβασμός, που ζητούσε για την ρύθμιση του χρέους της, καθώς η δανειολήπτρια  είχε πετύχει  την συναίνεση  στις προτάσεις- αντιπροτάσεις  των τριών εκ των τεσσάρων πιστωτριών ,οι απαιτήσεις των οποίων ανέρχονται σε 65% του συνολικού ποσού των απαιτήσεων του χρέους της,,επικύρωσε το συμβιβασμό στο τροποποιημένο σχέδιο διευθέτησης οφειλών και με  τις τέσσερις Τράπεζες και έτσι  ανακάλεσε την αίτηση ρύθμισης του άρθρου 4 παρ.1 του ν.3869/2010 που υπέβαλλε , χωρίς να  υποχρεωθεί να εισέλθει στο τέταρτο βήμα της διαδικασίας του Ν.3869/2010.
Γ)Με την υπαρ.143/2012 απόφασή του, το Ειρηνοδικείο Χανίων, ρύθμισε τα χρέη του δανειολήπτη , ο οποίος είναι  ‘εγαμος,πολύτεκνος με δύο άνεργα τέκνα που τον επιβαρύνουν, η σύζυγος του  εργάζεται ,αλλά έχει μειωμένο εισόδημα λόγω προβλημάτων υγείας .Το  συνολικό του χρέος σε τέσσερις τράπεζες ανέρχεται στο ποσό των 95.239,39 Ευρώ,.Τα περιουσιακά του στοιχεία είναι μία κατοικία επιφανείας 72. τ.μ στην πόλη των Χανίων, όπου ζητήθηκε η εξαίρεση της από εκποίηση .Το Ειρηνοδικείο αποφάσισε να κάνει δεκτό το σχέδιο διευθέτησης των οφειλών του σε 500 Ευρώ/μήνα αφού ο ίδιος είχε προτείνει 470 Ευρώ/μήνα το οποίο θα διατεθεί αναλογικά ,επί μία τετραετία  σε τέσσερις τράπεζες, με αρκετά τραπεζικά προϊόντα (πιστωτικές κάρτες- καταναλωτικά δάνεια) διέσωσε από την εκποίηση την κύρια κατοικία του , κλήθηκε  δε επί μια δεκαετία (120) μήνες, να  καταβάλει  την  μηνιαία  δόση  που του όρισε το Ειρηνοδικείο σύμφωνα με τα δικά του οικονομικά δεδομένα,έπειτα από  (περίοδο χάριτος).τεσσάρων χρόνων.

Τέλος, η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ,  φανερά ικανοποιημένη, με την θετική έκβαση των  πολλαπλών υποθέσεων των καταναλωτών, που την έχουν εμπιστευθεί ,καλεί τους δανειολήπτες να ευελπιστούν και για την δική τους δικαίωση,  αποβάλλοντας τον φόβο και αποφεύγοντας οποιανδήποτε παραπληροφόρηση εκ μέρους ¨επιτηδήων” και να ζητούν καθοδήγηση από Πιστοποιημένους Φορείς από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και ιδιαίτερα την ίδια την ΄Ενωση επικοινωνώντας στα τηλ.2821092666 και 2821092306      

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
Ιωάννα Μελάκη

[sc:Πηγή id=”http://enosikatanaloton.blogspot.gr/2012/07/blog-post_05.html” ]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *