Χαϊδεύουν τις τράπεζες αφανίζοντας τους εμπόρους

Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος απέστειλε προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος επιστολή με την οποία λέει πως μπαίνει ταφόπλακα στην μικρή και μεσαία επιχείρηση.

«Κύριε Πρωθυπουργέ, στην εθνική συνδιάσκεψη του κόμματός σας, το Σάββατο, σημειώσατε τα εξής:

“Στηρίζουμε το τραπεζικό σύστημα, αλλά δεν ξεχνάμε υπερβολές και καταχρηστικές λογικές. Αυτές οι εποχές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, η στήριξη δεν είναι λευκή επιταγή. Απαιτούμε μόλις εξομαλυνθεί η κατάσταση να παίξουν τον αναπτυξιακό τους ρόλο στην οικονομία. Δεν θα διστάσουμε να ασκήσουμε τα δικαιώματα που μας δίνει η στήριξη στο τραπεζικό σύστημα”.

Με τα παραπάνω λόγια βάζετε ταφόπλακα στη μικρή και μεσαία Ελληνική επιχείρηση. Ζητάτε, «απαιτείτε» από το τραπεζικό σύστημα να παίξει τον αναπτυξιακό του ρόλο, αλλά «αφού εξομαλυνθεί η κατάσταση».

Κύριε Πρωθυπουργέ, όταν εξομαλυνθεί η κατάσταση οι μικρές Ελληνικές  εμπορικές επιχειρήσεις θα αποτελούν παρελθόν. Πρέπει κάποια στιγμή να αφυπνιστείτε όλοι στην κυβέρνηση και να δείτε πού οδηγείτε τις επιχειρήσεις, τους επιχειρηματίες, τις οικογένειές μας και τους εργαζόμενους σε μας. Μας κάνατε φτωχούς και μας ζητάτε από πάνω να πληρώνουμε για να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο η χώρα. Ζητάτε από μας να πληρώσουμε τώρα, με όλων των ειδών τις έκτακτες φορολογικές επιβαρύνσεις που έχετε εφεύρει. Μάλιστα, μόλις προχθές ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, επέτεινε το κλίμα φόβου και εκβιασμού, λέγοντας ότι θα κινηθούν αυτόφωρες διαδικασίες για είσπραξη οφειλών ακόμα και για χρέη από 500€. Από την άλλη, ακούμε τις μεγαλοστομίες σας ότι τάχα δεν ξεχνάτε τις καταχρηστικές λογικές των τραπεζών, που τόσα και τόσα χρόνια, ενεργώντας με την ανοχή των κυβερνήσεων, αρνιόντουσαν και αρνούνται, ακόμα και σε αποφάσεις ελληνικών δικαστηρίων να υπακούσουν. Και ενώ ζητάτε από εμάς τους μικρούς επιχειρηματίες να καταβάλουμε φόρους επί φόρων, έκτακτες εισφορές κλπ, χαρίζεστε επιδεικτικά στις τράπεζες, «απαιτώντας» να βοηθήσουν την πραγματική οικονομία, αλλά μετά την κρίση, και ταυτόχρονα εσείς τους βοηθάτε τώρα.

Όταν αποφασίσετε να απαιτήσετε από τις Τράπεζες να παίξουν το ρόλο τους, δεν θα υπάρχει πραγματική οικονομία στα χέρια των μικρών Ελλήνων επιχειρηματιών, για να στηρίξουν. Οι εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και οι ακόμα περισσότεροι εργαζόμενοι σε αυτές τις επιχειρήσεις, θα έχουμε γίνει άνεργοι επαίτες.

Αλλάξτε γραμμή πλεύσης τώρα. Οι Έλληνες επιχειρηματίες, έχουμε ανάγκη από μια Κυβέρνηση τολμηρή, αποφασιστική, με πυγμή και τόλμη. Μια κυβέρνηση που να μπορεί και να θέλει να βγάλει τη χώρα από το οικονομικό αδιέξοδο, μαζί με τους πολίτες. Γιατί έτσι που πορεύεστε, ακόμα κι αν καταφέρετε να σώσετε τα δημόσια οικονομικά, είναι βέβαιο ότι θα έχετε αφανίσει όλους εμάς, τη μεσαία τάξη που είμαστε η συντριπτική πλειοψηφία της χώρας.»

www.moriasnow.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *