Χρήμα από το Λιχτενστάιν στα διεθνή «παπαγαλάκια» κατά των ελλήνων τραπεζιτών

Από ποιους λογαριασμούς τα παίρνει και σε ποιους και πόσους τα δίνει; Η απάντηση του ερωτήματος αυτού είναι δεδομένο ότι θα συμβάλλει στην αποκάλυψη του προσώπου το οποίο επιχειρεί να διασύρει διεθνώς το εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα
προκειμένου να … ανταλλάξει τη σιωπή του με την απαλλαγή του από τις κακουργηματικές κατηγορίες που το βαραίνουν.

Τουλάχιστον έτσι πιστεύει, ότι με το να διαπομπεύει ανυπόστατα τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλο , τον πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλη Σάλλα και μερικούς ακόμη τραπεζίτες και οικονομικούς παράγοντες , μέσω διεθνών πρακτορείων ειδήσεων, θα καταφέρει να διασωθεί. Στην Ελλάδα δεν βρίσκει πλέον πολλές ανοιχτές πόρτες από ΜΜΕ καθώς στην ογκωδέστατη δικογραφία που έχει σχηματιστεί εις βάρος του περιέχονται , μεταξύ άλλων, οι διαφημιστικές καταχωρήσεις και οι κατά καιρούς «αγιογραφίες» από διάφορα έντυπα, εφημερίδες και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης. Στο εξωτερικό όμως, οι προσβάσεις του σε ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδες και πρακτορεία παγκόσμιου κύρους , είναι ισχυρές ένεκα των τριών προσωπικών λογαριασμών που διατηρεί σε παράρτημα της πρώην τράπεζας του στη Βαντούζ του Λίχτενσταϊν, μέσω των οποίων φαίνεται ότι διακινεί πολλά εκατομμύρια. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ακόμη και οι δικαστικές αρχές του πριγκιπάτου, που αποτελεί τον φορολογικό παράδεισο της Ευρώπης, ζήτησαν τη δικαστική συνδρομή των ελληνικών αρχών στις 3 Μαϊου 2012, για λογαριασμούς , δικούς του και συνεργατών του , «οι οποίοι έχουν κριθεί ύποπτοι για διακίνηση μαύρου χρήματος»!

Το δικαστικό έγγραφο του πριγκιπάτου αποκαλύπτει ένα πλέγμα λογαριασμών του επιχειρηματία στη Βαντούζ: Στην δική του Lamda PRIVAT ΒΑΝΚ AG (No0000317), που ανοίχτηκε στις 8 Ιανουαρίου 2009 με δικαιούχο τον ίδιο . Σε αυτή την τράπεζα επίσης υπάρχει και προσωπικός του λογαριασμός (Νο00007048), που ανοίχτηκε στις 21 Οκτωβρίου 2010. Οικογενειακός λογαριασμός (Νο0234189) ανοίχτηκε στις 3 Νοεμβρίου 2008. Στο όνομα άλλης εταιρείας με την επωνυμία
LAMDA PRIVATE WEALTH MAGEMENT AG ανοίχτηκε επίσης τον Νοέμβριο 2010 ο υπ’αριθμ. 007170 λογαριασμός, στον οποίο εμφανίζεται κι άλλος δικαιούχος. Άλλοι επτά λογαριασμοί εμφανίζονται στην τράπεζα LAMDA PRIVATBANK AG στην Βαντούζ, οι οποίοι παραπέμπουν σε εταιρείες, που διακινούσαν εκατομμύρια ευρώ του επιχειρηματία. Τελευταίες πληροφορίες του «Π» αναφέρουν ότι από δύο τουλάχιστον λογαριασμούς της Βαντούζ έχουν εκταμιευτεί μετρητά άνω των 120 εκατ ευρώ από τις αρχές Φεβρουαρίου. Όπως και να το κάνουμε θέλουν … πολύ τάισμα τα διεθνή «παπαγαλάκια», ειδικά αν κατηγορείσαι, μόνο στην Ελλάδα , για τέσσερα κακουργήματα και ένα πέμπτο που προστέθηκε πριν από δύο εβδομάδες και αφορά στη χειραγώγηση μετοχών.

Η «ταρίφα» είναι πολύ ακριβή για να επιτίθεσαι συκοφαντικά και αναίτια σε τραπεζίτες όπως ο Προβόπουλος και ο Σάλλας ο οποίος ξεκίνησε ήδη τις μηνύσεις.

www.paraskhnio.gr

3 σχόλια σχετικά με το “Χρήμα από το Λιχτενστάιν στα διεθνή «παπαγαλάκια» κατά των ελλήνων τραπεζιτών”

  1. Αν κατάλαβε κανείς τι παίζεται με το παρόν άρθρο, παρακαλείται να το εξηγήσει και σε μένα.

  2. Μάλιστα, θα ψάχνουμε τον κύριο Χ που ευθύνεται για όλες τις απόψεις που βαραίνουν τη δράση των αναφερόμενων του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και που το κάνει γιατί αυτός είναι ο βρώμικος αλλά θέλει να τη γλυτώσει.
    Πολύ μεσημεριανάδικο μου κάνει.
     

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *