Οδηγός για Αρχάριους & Άσχετους Δανειολήπτες

Τελευταία ενημέρωση την 24 Μαρ 2018 — 16:36

1. Τα δανεικά.

Καταρχήν, η πρώτη συμβουλή είναι απλή και κατηγορηματική: Ποτέ, μα ποτέ, μα ποτέ, μην πάρετε δάνειο για κανένα λόγο, παρά μόνο για σοβαρούς λόγους υγείας, γιατί το χρέος είναι μαύρη σκλαβιά. Αν δηλαδή τα υπάρχοντα χρήματα δεν επαρκούν να καλύψουν ιατρικά έξοδα και κινδυνεύει σοβαρά η υγεία σας. Δικαιολογίες, όπως επιχειρηματική ευκαιρία ή αναγκαία κατανάλωση δεν υπάρχουν. Είναι στατιστικά αποδεδειγμένο, ότι το μεγαλύτερο ποσοστό δανειοληπτών αργά ή γρήγορα θα οδηγηθούν σε αδυναμία αποπληρωμής, με τις γνωστές αρνητικές συνέπειες.  Ποτέ δεν πρέπει να δανειστείτε για αγορά καταναλωτικών αγαθών, διακοπές, ταξίδια, διασκέδαση κλπ

Αν οπωσδήποτε πρέπει να πάρετε δάνειο, η σειρά προτεραιότητας, με την οποία θα επιλέξετε δανειστή είναι:   Γονείς, αδέλφια, συγγενείς, φίλοι, τράπεζα και ποτέ, μα ποτέ,  τοκογλύφος.

Όταν αναφερόμαστε σε δάνειο, εννοούμε είτε δάνειο σε μετρητά (στεγαστικό, καταναλωτικό, προσωπικό, διακοποδάνειο, εορτοδάνειο κλπ), είτε χρέωση της πιστωτικής μας κάρτας για πληρωμή αγαθών ή ανάληψη μετρητών.

2. Η τράπεζα

Παλιά υπήρχε ένας χιουμοριστικό ορισμός της τράπεζας:  Τράπεζα, είναι το ίδρυμα, το οποίο για να σου δανείσει χρήματα, πρέπει πρώτα να της αποδείξεις ότι δεν τα χρειάζεσαι. Αυτές ήταν οι παλιές καλές εποχές, τότε που η Τράπεζα της Ελλάδας, ασκούσε αληθινή εποπτεία στις εμπορικές τράπεζες, επιτρέποντας σ’ αυτές να χορηγούν μόνο πολύ μικρά δάνεια, προστατεύοντας έτσι τους δανειολήπτες από υπερβολικό δανεισμό, ο οποίος συνήθως επιφέρει ολέθρια αποτελέσματα.

Σήμερα, οι εμπορικές τράπεζες στη χώρα μας, λειτουργούν υπό καθεστώς πλήρους απελευθέρωσης, χωρίς σχεδόν κανένα έλεγχο από την Τράπεζα της Ελλάδας, με αποτέλεσμα στις περισσότερες περιπτώσεις να παρανομούν και να κερδοσκοπούν σε βάρος των δανειοληπτών.

Οι συνήθεις παρανομίες των τραπεζών.

Επιπλέον, τα επιτόκια που επιβάλλουν οι τράπεζες, είναι παράνομα, εφόσον είναι μεγαλύτερα από το επίσημο δικαιοπρακτικό επιτόκιο, το οποίο καθορίζεται από την Τράπεζα της Ελλάδας και μπορείτε να δείτε στον πίνακα εδώ.

Γενικά, η τράπεζα είναι εχθρός και όχι φίλος. Σου πουλάει φιλικότητα και εξυπηρέτηση με πλατειά χαμόγελα τη στιγμή που δανείζεσαι και προσπαθεί να σε εξοντώσει, μόλις βρεθείς σε κατάσταση ανάγκης. Ποτέ μην πέσετε στην παγίδα του «έχω φίλο ή συγγενή που είναι τραπεζιτικός και θα με εξυπηρετήσει ή βοηθήσει ή εξασφαλίσει ευνοϊκούς όρους», απλά γιατί τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει.

3.  Τι προσέχουμε στην επιλογή τράπεζας

Μπορεί η παροιμία να λέει ότι «όλα τα γουρούνια έχουν την ίδια μούρη», αλλά η πρακτική αποδεικνύει ότι «μερικά γουρούνια είναι πιο γουρούνια από τα άλλα».

Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο που διαλέγουμε τράπεζα. Θα πρέπει να προσέξουμε ορισμένα πράγματα:

– Καταρχήν τι φήμη έχει. Σε περίπτωση που θα εμφανίσουμε αδυναμία αποπληρωμής είναι ελαστική ή για λίγα ευρώ θα κοιτάξει να μας πάρει το κεφάλι;

– Τι επιτόκια χρεώνει; Τα συνήθη ληστρικά όπως όλες; Μήπως η δική μας βάζει κάτι έξτρα παραπάνω;

–  Με τι εξασφάλιση μας δανείζει; Ζητάει προσημειώσεις σε ακίνητα γα μικροποσά;

– Προκειμένου να μας δώσει τα δανεικά, μήπως εκβιαστικά μας πουλάει πρόσθετα προϊόντα, όπως ασφάλεια ζωής ή πιστωτικές κάρτες;

Κατά τη σύναψη του δανείου, δεν δηλώνουμε ποτέ σταθερό τηλέφωνο στην τράπεζα. Δίνουμε μόνο αριθμό κινητού, λέγοντας ότι δεν έχουμε σταθερό. Δεν δίνουμε ποτέ τηλέφωνο εργασίας.

4.  Ο ήλιος λάμπει στον καταγάλανο ουρανό.

Αυτή είναι η περίοδος, κατά την οποία έχοντας πάρει το δάνειο, κάναμε τη δουλειά μας και μη έχοντας κάποιο πρόβλημα, αποπληρώνουμε στην ώρα μας τις δόσεις. Προσέχουμε, ώστε το σύνολο των μηνιαίων δόσεων, να μην υπερβαίνει το 30% του μηνιαίου εισοδήματός μας.

5. Όταν έρχονται τα σύννεφα

Να λοιπόν, που ήρθε η ώρα της κρίσης. Για κάποιους λόγους, δεν μπορούμε να είμαστε συνεπείς στην αποπληρωμή των δόσεων: Ξαφνική ανεργία, προβλήματα υγείας, οικονομική κρίση κλπ

Ειδικά στις μέρες μας, ακόμα και ο πιο συνεπής πελάτης μιας τράπεζας (δηλαδή το μεγαλύτερο κορόιδο), αν δεν πληρώσει μια δόση στην ώρα του, μέσα σε πέντε μέρες θα αρχίσει να δέχεται τηλεφωνήματα από τις λεγόμενες εταιρίες ενημέρωσης οφειλετών, δηλαδή τις γνωστές εισπρακτικές εταιρίες.

Γενικά, μπορεί οι εισπρακτικές εταιρίες να μας πρήζουν, αλλά τουλάχιστον, όσο μας ενοχλούν αυτές, η τράπεζα δεν έχει ξεκινήσει νομικές διαδικασίες εναντίον μας.Αφού περάσουν 2-3 απλήρωτοι μήνες, οι τηλεφωνικές ενοχλήσεις γίνονται πιεστικές και η ευγενική συμπεριφορά του υπαλλήλου αντικαθίσταται από έμμεσες και ψευδείς απειλές, με σκοπό να μας πιέσουν ψυχολογικά, ώστε να «κόψουμε το λαιμό μας» για να βρούμε χρήματα.

Οι συνήθεις «λαμογιές» των εισπρακτικών εταιριών, αλλά και ο τρόπος άμυνας του δανειολήπτη αναλύονται παρακάτω:α.

Απειλούν ευγενικά έμμεσα, αλλά ψευδώς, τον οφειλέτη, ότι αν δεν πληρώσει τις καθυστερούμενες δόσεις, η τράπεζα θα καταγγείλει τη σύμβαση και θα γίνει απαιτητό προς πληρωμή, όλο το ποσό του δανείου ή της κάρτας.—- Απαντούμε: κάντε ότι νομίζετε, ευχαριστώ για την ενημέρωση, χαίρετε!

Θέτουν ψευδείς προθεσμίες του τύπου «για να μην ξεκινήσουν νομικές διαδικασίες σε βάρος σας, πρέπει να πληρώσετε μέχρι την τάδε μέρα τόσα χρήματα.—- Απαντούμε: Ωραία, θα προσπαθήσω,ευχαριστώ για την ενημέρωση, χαίρετε!

Παραπλανούν κάποιους δανειολήπτες, λέγοντας ότι αν πληρώσουν μέχρι μια ημερομηνία ένα ποσοστό, π.χ. 50% του συνολικού δανείου, τότε η τράπεζα θα διαγράψει το υπόλοιπο της οφειλής και θα τους χορηγήσει εξοφλητική απόδειξη.—- Απαντούμε: Πάρα πολύ ωραία, μόλις η τράπεζα μου στείλει γραπτώς την προσφορά, θα κινηθώ ανάλογα. Ευχαριστώ για την ενημέρωση, χαίρετε!

Μας ζητούν να τους πούμε για πιο λόγο δεν πληρώνουμε.—- Απαντούμε: Έχω κάποιες δυσκολίες, τις οποίες όμως δεν επιθυμώ να συζητήσω μαζί σας. Ευχαριστώ για την ενημέρωση, χαίρετε!

Αν θέλουμε να αποφύγουμε τα ενοχλητικά τηλεφωνήματα μπορούμε να περάσουμε στον κατάλογο της συσκευής μας τους αριθμούς από όπου μας τηλεφωνούν οι τράπεζες και οι εισπρακτικές (υπάρχει πίνακας που διαρκώς εμπλουτίζεται εδώ)  και ανάλογα με τις δυνατότητες της συσκευής μας, είτε δεν απαντούμε, είτε ενεργοποιούμε τη λειτουργία απόρριψης μαύρης λίστας (σχεδόν όλα τα κινητά διαθέτουν τέτοια λειτουργία).

Αν μας τηλεφωνήσουν σε σταθερό τηλέφωνο, τους λέμε ότι κατηγορηματικά τους απαγορεύουμε να ξανατηλεφωνήσουν στον συγκεκριμένο αριθμό. Τους δίνουμε τον αριθμό του κινητού μας, ως αποκλειστικό αριθμό επικοινωνίας. Αυτό όμως συνεπάγεται, ότι θα πρέπει να απαντάμε στις κλήσεις τους, τουλάχιστον μια φορά στις πέντε μέρες.

Υπάρχει πάντα η δυνατότητα να καταγράψουμε νόμιμα τις συνομιλίες μας μαζί τους, για μελλοντική νομική χρήση, ακολουθώντας τις οδηγίες καταγραφής τηλεφωνικής συνομιλίας.

Καλό είναι να διαβάσετε το Νόμο 3758/2009, περί εισπρακτικών εταιριών.

6. Νομικές διαδικασίες

Αφού περάσουν κάποιοι μήνες (ανάλογα με την τράπεζα και τη χρονική συγκυρία), η τράπεζα στέλνει ένα εξώδικο, το οποίο λίγο πολύ μας λέει ότι καταγγέλει τη σύμβαση και κάνει απαιτητό όλο το ποσό του δανείου άμεσα.

Αυτό μας κοινοποιείται με δικαστικό επιμελητή, αλλά στην ουσία, πέρα από το να μας απειλεί, δεν μας βλάπτει.

Μόλις περάσει η προθεσμία που μας δίνει το εξώδικο, η τράπεζα θα εκδώσει διαταγή πληρωμής σε βάρος μας. Αυτή μας κοινοποιείται με δικαστικό επιμελητή.

Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Αν δεν αντιδράσουμε άμεσα, η τράπεζα μπορεί να προβεί σε κατάσχεση και πλειστηριασμό των περιουσιακών στοιχείων μας. Εδώ απαιτείται άμεση επέμβαση δικηγόρου.

Διαβάστε οπωσδήποτε: Άμυνα κατά διαταγής πληρωμής και Διαταγή πληρωμής – Κατάσχεση – Πλειστηρισαμός – Ένδικα μέσα – Τειρεσίας.

Αν ο δικηγόρος σας, σας συμβουλεύει να συμβιβαστείτε με την τράπεζα και να προχωρήσετε σε διακανονισμό της οφειλής, τότε είναι άσχετος με τραπεζικές υποθέσεις. Φύγετε από αυτόν, γιατί θα σας κάψει στην κυριολεξία.

Πολύ καλή ενέργεια (ίσως η σοφότερη) είναι να έρθετε σε επαφή με κάποιον από τους εξειδικευμένους δικηγόρους.

Ακόμα, να πούμε στους δανειολήπτες ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απελπιστικά, όσο φαίνονται, επειδή οι ίδιες οι τράπεζες, στην προσπάθεια να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους, έχουν διαπράξει παρανομίες σε βάρος μας, οι οποίες μέσα στο δικαστήριο γυρίζουν σαν μπούμερανγκ εναντίον τους, εφόσον μας εκπροσωπεί κάποιος δικηγόρος εξειδικευμένος σε τραπεζικά θέματα και όχι ο τυχαίος χασοδίκης της γειτονιάς μας.

Επίσης, καλό είναι να γνωρίζουν οι δανειολήπτες, ότι στην παρούσα χρονική περίοδο, τα οικονομικά των ελληνικών τραπεζών είναι σε μαύρο χάλι. Ως αποτέλεσμα, κάπου έχουν αρχίσει κυριολεκτικά να παρακαλούν τους δανειολήπτες, μήπως και πληρώσουν καμιά δόση. Επιπρόσθετα, το να ξεκινήσει η τράπεζα νομικές διαδικασίες (εξώδικο – διαταγή πληρωμής) στοιχίζει αρκετά, και θα το σκεφτεί προσεκτικά, προκειμένου να βεβαιωθεί ότι θα καταφέρει να πάρει χρήματα από τον δανειολήπτη.

7. Σημαντικό:

Αν βλέπεις ότι δε μπορείς να πληρώσεις ή αν αποφασίσεις ότι δε θες να τους πληρώσεις ποσά που χρεώθηκες και εξακολουθείς να χρεώνεσαι από άκυρους όρους, κάνε σε ανύποπτο χρόνο το εξής: Τράβα μια αίτηση προς την τράπεζα και ζήτα τους το αντίγραφο της σύμβασης που υπέγραψες. Λόγου του χάους που επικρατεί στις τράπεζες από τον όγκο των φακέλων των μη εξυπηρετούμενων δανείων, είναι πιθανό να έχουν χάσει τη σύμβαση!!! ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΟΥ ΒΓΑΛΟΥΝ! Δεν έχει σημασία το γεγονός ότι σε παίρνουν τηλέφωνο και σου λένε ότι χρωστάς.

Η τράπεζα έχει δώσει το φάκελο σου σε εισπράκτορες που μπλοφάρουν για να σου πάρουν λεφτά, ενώ γνωρίζουν ότι δε μπορούν να σου βγάλουν διαταγή πληρωμής, γιατί πολύ απλά έχουν χάσει τη σύμβαση που υπέγραψες!!! Όπως συνέβη στην περίπτωση αυτή, που η Eurobank έχασε τη σύμβαση της VISA!!!

346 σχόλια σχετικά με το “Οδηγός για Αρχάριους & Άσχετους Δανειολήπτες”

  1. Έκανα ένα συμβόλαιο 2 χρόνων σταθερής τηλεφωνίας σε ιδιωτική εταιρία στην Κύπρο πριν από 2 μήνες.
    Τώρα όμως πρέπει να επιστρέψω μονιμα στην Ελλάδα.
    Αν δεν πληρώσω τι μπορούν να κάνουν;

    1. Δεν ξέρω τι μπορούν να σου κάνουν, αλλά η απορία μου είναι: σε εξαπάτησαν με κάποιο τρόπο ή απλά θέλεις να τους πιστολιάσεις;

      Διότι εδώ δεν παρέχουμε συμβουλές για πιστόλιασμα γενικώς, αλλά μόνο εναντίον όσων μας εξαπάτησαν.

  2. Καλησπέρα…στο στάδιο της απελπισίας είμαι και εγώ η alpha bank μολις εχτές μου εξέδωσε διαταγή πληρωμής
    το ποσό που ζητάει ισχύει απλά δεν έχω πλέον την δυνατότητα να το αποπληρώσω είμαι ιδιώτης παντρεμένος με γυναίκα και ενα παιδί 2 χρόνων,,εργάζομαι μόνο εγώ η γυναίκα μου άνεργη 3 χρόνια ..μένω σε ενοίκιο..αυτά για μένα ..πρόφανώς πρέπει να μιλήσω σε κάποιο δικηγόρο εε??..το ποσό είναι μεγάλο 50.000ευρώ!!δεν έχω τίποτε στο όνομα μου..απλά τα πράγματα στο σπίτι μου..μπορουν να έρθουν για κατάσχεση σπίτι μου…η μπορούν προσωποκράτηση??

    1. Salvatore , αυτή τη στιγμή φοβάσαι γιατί ακόμα δεν έχεις ενημερωθεί και το ξέρεις .
      Πρωτάρης έ ;  
      Λοιπόν , 
      Ιδού το ορεκτικόν :
      https://daneiakartes.info/χρήσιμοι-οδηγοί/η-κατάσχεση-και-τα-ακατάσχετα/ 

      Ιδού το κυρίως πιάτο :
      https://daneiakartes.info/χρήσιμοι-οδηγοί/

      Και το τελευταίο πιάτο δεν είναι για την αφεντομουτσουνάρα σου . Οχι δεν είναι γλυκό και επαναλαμβάνω όχι για σένα . Είναι ένα καζάνι με φασολάδα το οποίο θα τους το δώσεις να το φάνε αυτοί  εδώ και τώρα ! Στέιλε τους επιστολή πρόσκλησης να έρθουν με την όπισθεν . Φτιάξε στο μεταξύ εσύ τη γνωστή “μάνδρα” που επιβάλεται πάντα να “αερίζουν” αυτοί που φοβερίζουν .

      Μπουόνα νότε !

      🙂

      1. Άρη, εάν μπαίνεις ακόμα στο site, ξαναδώσε τις πληροφορίες που είχες στα πιο πάνω link, γιατί δεν υπάρχουν πια. Μπράβο για το ηθικό!

    2. ΠΡΟΣΩΠΟΚΡΑΤΗΣΗ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ! ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΣΕ ΟΙΚΟΣΚΕΥΗ ΕΧΕΙ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΧΡΟΝΙΑ! ΑΣΕ ΠΟΥ ΑΝΤΕ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΜΟΠΟΙΕΙΣ ΣΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ Ή ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΑΞΙΑ (ΟΠΩΣ ΛΧ ΠΙΝΑΚΕΣ ΦΑΣΙΑΝΟΥ) ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΔΕΧΟΝΤΑΙ ΥΠΟ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ! ΣΥΝ ΤΟΙΣ ΑΛΛΟΙΣ, ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 20 ΧΡΟΝΑΚΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΟ ΓΡΑΨΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΠΑΠΑΚΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΣΑΙΤΑ ΤΗ ΔΠ. ΑΝ ΠΑΛΙ, ΕΧΕΙΣ ΛΙΓΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΕΥΘΥΝΣΟΥ ΣΕ ΕΝΑΝ ΕΞΙΔΕΙΚΕΥΜΕΝΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΑΝΑΚΟΠΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΚΤΕΛΕΣΕΩΣ. ΠΑΝΤΩΣ, ΣΥΓΓΕΝΙΚΟ ΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΠ ΑΠΟ ΓΙΟΥΡΟΜΠΑΝΚ ΓΙΑ 21000 ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ, ΜΙΛΗΣΕ ΜΕ ΔΥΟ ΕΞΙΔΕΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ (Η ΜΙΑ ΚΥΡΙΑ, ΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΧΩΡΟ) ΚΑΙ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 300 ΕΥΡΩ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ! ΒΕΒΑΙΑ, ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ ΚΑΙ Η ΗΛΙΚΙΑ, ΔΙΟΤΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΤΩΝ 77 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩΝ 30.

    3. Salvatore, μην πληρώσεις ούτε ένα ευρώ. Δεν μπορούν να σου κάνουν τίποτα. Μην πας ούτε σε δικηγόρο. 

  3. Καλησπέρα σας. Ελπίζω να μπορεί κάποιος να με βοηθήσει και να μου πει τι μπορώ να κάνω. Μου είπαν από Alpha Bank ότι θα μου στείλουν κάποιο εξώδικο και θα απαιτούν όλο το ποσό της πιστωτικής κάρτας. Τι σημαίνει αυτό? Τους τελευταίους μήνες πληρώνονται κάποια ποσά, ανάλογα με τα χρήματα που περισσεύουν από το μισθό λόγω των συνεχών μειώσεων και των αυξανόμενων αναγκών. Τι διαδικασίες πρέπει να ακολουθήσω? Έχω χάσει τον ύπνο μου. Είμαι απελπισμένη και στα άκρα!!! Βοήθεια…..
     

    1. Αν δεν έχεις τίποτα στο όνομά σου 
      θα τους πείς ακριβώς όπως σου το λέω  :
      “Ελάτε να μου κάνετε αέρα ! ” 

      Με αυτή τη μαγική φράση θα τους μεταμορφώσεις -εκτός από παράσιτα που είναι –
       σε “απελπισμένα παράσιτα”.

      Η απελπισία εξαφανίζεται με την ενημέρωση .
      Διάβασε εδώ :

      https://daneiakartes.info/νέοι-επισκέπτες/

      https://daneiakartes.info/χρήσιμοι-οδηγοί/
       

    2. ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΚΩΛΟΧΑΡΤΟ Ή ΠΡΟΣΑΝΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΖΑΚΙ ΚΡΥΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ… ΑΠΛΩΣ ΣΟΥ ΤΟ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΚΑΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΕΓΕΡΗΣΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΔΙΑΤΑΓΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΓΡΑΨΕ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΜΕΛΑΝΗ, ΑΝ ΠΑΛΙ ΕΧΕΙΣ ΜΙΛΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ.

  4. EIMAI ΕΛ.ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ, ΕΧΩ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΕ ΧΡΩΜΑ&ΕΡΓΑΛΕΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ…
    ΕΙΧΑ ΔΑΝΕΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ  50.000€ ΤΟ 2008 ΑΠΟ ΤΡΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΥΗΤΗ , ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ.
    ΓΕΝΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ.
    ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΟΦΕΙΛΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ
    15.000€.
    ΟΜΩΣ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ  ΘΕΜΑ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΧΕΔΟΝ ΘΕΜΑ  ΤΥΦΛΩΣΗΣ ΣΤΑ ΔΥΟ ΜΑΤΙΑ…) ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ ΜΕ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΠΗΣΩ 2-3 ΜΗΝΕΣ ΣΤΙΣ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΜΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ…
    ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΠΑΣΕΙ…ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ….
    ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΦΑΣΗ ΑΔΥΝΑΤΩ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΩ….ΕΙΝΑΙ ΘΕΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ…
    ΕΧΩ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΜΟΥ (ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΕΝΟΙΚΙΟ….) ΩΣ ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ? ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΣ ΚΤΛ?
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ
     
     

  5. EIMAI ΕΛ.ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ, ΕΧΩ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΕ ΧΡΩΜΑ&ΕΡΓΑΛΕΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ…ΕΙΧΑ ΔΑΝΕΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ  50.000€ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟ 2008 ΑΠΟ ΤΡΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΥΗΤΗ , ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ.ΓΕΝΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ.ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΟΦΕΙΛΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ15.000€.ΟΜΩΣ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ  ΘΕΜΑ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΧΕΔΟΝ ΘΕΜΑ  ΤΥΦΛΩΣΗΣ ΣΤΑ ΔΥΟ ΜΑΤΙΑ…) ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ ΜΕ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΠΗΣΩ 2-3 ΜΗΝΕΣ ΣΤΙΣ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΜΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ…ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΠΑΣΕΙ…ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ….ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΦΑΣΗ ΑΔΥΝΑΤΩ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΩ….ΕΙΝΑΙ ΘΕΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ…ΕΧΩ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΜΟΥ (ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΕΝΟΙΚΙΟ….) ΩΣ ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ? ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΣ ΚΤΛ?ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ

  6. ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΤΕ,ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ Ε9 ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ? ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΕ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΔΟΧΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ (ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗΣ ΑΞΙΑΣ) ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΔΙΑΒΑΖΑΝ ΤΟ Ε9!!!!

  7. Το ιδιο συνεβη και σε μενα…μαλιστα η δικηγορος μου ειπε οτι η τραπεζες τα βρισκουν αυτα με “καποιο” τροπο.Παω υποχρεωτικα για προσημειωση ακινητου για 15.000 ευρω που πηρα πριν 5 χρονια και παντα εβαζα την δοση στην τραπεζα ακομα κι οταν εμεινα ανεργος,απλα μικροτερο ποσο απο το κανονικο.Δυστυχως επειδη η ακινητη περιουσια μου ξεπερνα τα 15000 που εχουν γινει 22000,δεν μπορω να κανω τιποτα.. οσους δικηγορους  κι αν ρωτησα μου ειπαν το ιδιο.Οποτε δυδτυχως πανε στο κενο ολες οι προσπαθειες διακανονισμου που ηθελα να κανω…Οποτε προσημειωνω ακινητο επιλογης της τραπεζας με αξια περιπου 120000 για 20000 ευρω…Τι να πω…

    1. Οι τράπεζες, έμμεσα και όχι άμεσα, λαδώνουν εφοριακούς και υπαλλήλους τηλεφωνικών εταιριών και βρίσκουν στοιχεία

      Τις προάλλες δεν εξαρθρώθηκε ομάδα που κατείχε ένα σκασμό ηλεκτρονικά δεδομένα για τους μισούς Έλληνες;

  8. Συμφωνω begar αλλα το αποτελεσμα ειναι το ιδιο.Ειναι αδιστακτοι και ειναι τελικα πιστευω ανεγγιχτοι.

  9. Ετοιμάζω αναφορά για τις πρακτικές εισπρακτικών εταιριών δικηγορικών γραφείων-εισπρακτικών και γενικά για το σύστημα αυτό προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και χρειάζομαι την βοήθεια σας στο να την γράψω όσο καλύτερα μπορώ. Σύντομα θα σας ενημερώσω για το τι θα χρειαστώ…

    1. Εχω πολλά στοιχεία για να σας δώσω και ηχητικά και γραπτά. Μάλιστα έχω βάλει στόχο τους Τσαφαρά(έχει αλεξίσφαιρα τζάμια στο μ…….ο του ), Γιαννουσάκη( νέο φρούτο) Κλειδαράς και στη Θεσσαλονίκη ΄Πατάκας.Ζητείστε από τον Πέτρο  ή το begar το τηλέφωνό μου.

      1. @Μάλιστα έχω βάλει στόχο τους Τσαφαρά(έχει αλεξίσφαιρα τζάμια στο μ…….ο του )……………

        Σχόλιο:ΖΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΣΑΝ ΠΟΝΤΙΚΑΣ……… ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΠΟΣΟ ΣΑΠΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΤΙ ΣΟΙ ΑΛΛΕΣ ΒΡΩΜΟΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙ ΑΛΕΞΙΣΦΑΙΡΑ ΤΖΑΜΙΑ ΛΕΣ ΚΙ ΑΥΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΣΩΣΟΥΝ ΑΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΕ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ…………

  10. Εχω οφειλες σε καρτες,σε καποιες τραπεζες.Στο ονομα μου εχω 1 χωραφι καπου στην επαρχια σε ενα βουνο που ουτε ξερω που ειναι και ενα μηχανακι.Λογω μειωσεων μισθου αδυνατω πλεον να πληρωνω..Κινδυνευω να χασω το μηχανακι? Για το χωραφι ας πανε να το βρουν!!!
     
    Ευχαριστω

    1. Καλησπέρα φίλε, κάνε κάτι πιο απλό, μεταβίβασε το μηχανάκι αύριο κιολας σε κάποιο συγγενή Α βαθμού και καθάρισες. ΥΓ: Όταν λες μηχανάκι δεν φαντάζομαι να μιλάς για καμιά Ντουκάτι, έτσι;

    2. Δεν ασχολούνται οι τράπεζες με μηχανάκια. Μόνο με ακίνητα. Εάν το ακίνητο σου υπάγεται σε υποθηκοφυλακείο εκτός του τόπου κατοικίας σου είναι δύσκολο να το εντοπίσουν, ιδίως εάν βρίσκεται πολύ μακριά. Εκτός εάν στο παρελθόν τους είχες προσκομίσει Ε9.  

  11. @nokdude
    Αμα με το “καλό” έρθουν γιά το μηχανάκι θα τους πεις ότι το είχες παρκάρει κάπου προς τα κάτω του δρόμου και να πάνε να το βρούνε γιατί απότι θυμάσαι κάποιος το τράκαρε και τόκανε μαντάρα και δεν κόυνιότανε . Επίσης πες ότι λεφτά γιά συνεργείο γιοκ οπότε το έχεις παρατήσει στο έλεος των κλεφτών και του δρόμου κι άστους να ψάχνουνε!!!

  12. Καλησπέρα σας,Έχω μία πιστωτική στην Citibank 2.000 ευρώ για την οποία με ενημέρωσαν πως θα βγει διαταγή πληρωμής, ένα δάνειο στην Eurobank το οποίο με ενημέρωσαν ότι έγινε καταγγελία και ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ τώρα να βάλω τις δόσεις που χρωστάω για να συνεχίσουμε κανονικά και δύο κάρτες πάλι στη Eurobank που είναι σε καλό δρόμο.Από τη Eurobank μου πρότειναν φοβερό διακανονισμό, στον οποίο το ποσό (1 δάνειο + 2 κάρτες που είναι τώρα 19.000 ευρώ) μετατρέπεται σε…,34.000 ευρώ. Φυσικά αρνήθηκα.Δεν μπορώ να πάω να καλύψω τώρα τις δόσεις του δανείου (υπάρχει δυνατότητα) και να συνεχίσει το δάνειο από εκεί που σταμάτησε; Δηλαδή με την καταγγελία τώρα πηγαίνουμε κατευθείαν σε διαταγή πληρωμής;

  13. Καλησπερα σε ολους και σε ολες.
    Το συστημα οσονούπω καταρρέει.Αυτος ειναι κι ο λογος που οι τραπεζιτες εχουν λυσσαξει και αφειδως εκδίδουν ΔΠ.Εχω πάρει 4 απο εθνικη .Σημερα πηρα γραμμα απο city που με προτρέπει να διαπραγματευτω το χρεος μου με το εισπρακτικο γραφειο της κ(!) Γιουρουκέλη.Και αναρωτιεμαι τα μαζευει η sity απο
     το ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ η πραγματι είμαστε υπο καταρρευσει??.. Ειμαστε βεβαια.
    Θα σας πω λεπτομερειες σε ευθετω χρονω. Θα αναρτησω και την επιστολη τους.
    Κουραγιο σε ολους
     

    1. Αγαπητε, απλα δεν τηρουνται οι νομοι απο τους δικαστες.
      Δεν θα βαρεθω να λεω οτι για να εκδοθει ΔΠ πρεπει η συμβαση δανειου να ειναι καθ’ ολα νομιμη οπως οριζει το αρθρο 618 Πολ. Δικ.
      Γνωριζουμε οτι οι συμβασεις καταναλωτικων και καρτων ειναι διατρητες οσον αφορα τη νομιμοτητα … κατι που αποδεικνυεται συνεχεια στα δικαστηρια.
      Παρ’ ολα αυτα, συνεχιζουν να εκδιδονται αστενοχωρητα ΔΠ απο τους Ειρηνοδικες και τους Πρωτοδικες … και σα να μην φθανει αυτο οι τραπεζες συνεχιζουν να εχουν αδεια λειτουργειας οντας παραβατες του νομου κατ’ εξακολουθηση μετα απο χιλιαδες δικαστικες αποφασεις που τις καταδικαζουν για τους παραπανω τυπους δανειων.
      Οι δικαστες δηλαδη αναιρουν τον εαυτο τους εκδιδοντας ΔΠ και δικαιωνοντας παραλληλα τον δανειοληπτη μετα απο δικη.
      Ειναι προφανες οτι υπαρχει ειτε δολος ειτε αμελεια απο πλευρας δικαστων γιατι ο νομοθετης προβλεπει οτι για να εκδοθει ΔΠ πρεπει να υπαρχουν καποιες προυποθεσεις.
      Και στις δυο περιπτωσεις (δολου και αμελειας) ο ΑΚ προβλεπει αποζημιωσεις τις οποιες ομως αν τις διεκδικησει ο δανειοληπτης θα τις πληρωσει το ελληνικο δημοσιο και οχι ο δικαστης.
      Γι’ αυτο λοιπον οι δικαστες δεν τηρουν τους νομους.
      Δεν τους τηρουν γιατι δεν τους φοβουνται … ειναι υπερανω νομων.
      Και οταν σε ενα πολιτικο συστημα καποια ατομα ειναι υπερανω νομων τοτε το συγκεκριμενο πολιτικο συστημα δεν ειναι δημοκρατια.
       
       

  14. O pateras mu eixe parei overdraft kai otan pethane mathame oti eixe xreos 14.000 eyro.
    H mhtera mu plhrose to xreos me thn syntaxh ths kai exei minei ena poso ton 2.000.
    H mhtera mu pethane prosfata. Ego kai o aderfos mu adinatume na plhrosume.
    Exume ena spiti san proth katoikia ..ti mporume na kanume outos oste na exalifhei to xreos?

  15. Nonego, τα συλλυπητήρια μου.
    Για τόσο μικρό ποσό μην ανησυχείς καθόλου και μην υπογράψεις τίποτα στην τράπεζα. Άστο μέχρι και αν σε ενοχλήσουν.
    Πάρε ληξιαρχική πράξη θανάτου και πιστοποιητικό εγγυτέρων συγγενών των γονιών σου και πήγαινε μέχρι τον Τειρεσία να πάρεις αντίγραφο των στοιχείων που έχουν για τις οφειλές τους.
    Μπορεί να υπάρχουν οφειλές για τις οποίες δεν είσαι ενήμερος.
    Τα παραπάνω χαρτιά μπορείς να τα προσκομίσεις και στις τράπεζες για να δηλώσεις τον θάνατο και να εξετάσεις αν υπήρχαν τίποτα καταθέσεις έστω και μικρές.
    Πρόσεξε όμως γιατί τα κοράκια θα προσπαθήσουν να σου πάρουν χρήματα ακόμη και γι’αυτό. Οπότε πήγαινε στα καταστήματα που πιθανώς να είχαν συνεργασία οι δικοί σου και πες τους να το κοιτάξουν ανεπίσημα.
     
    Βρες ένα καλό συμβολαιογράφο για να κάνετε αποδοχή κληρονομιάς. Υπάρχει η δυνατότητα να κάνεις και αποδοχή με το ευεργέτημα της απογραφής. Αυτό όμως συμφέρει αν το χρέος είναι αρκετά μεγάλο διότι είναι πολυέξοδη διαδικασία. Τα ανήλικα τέκνα πάντα θεωρείται ότι αποδέχονται με το ευεργέτημα της απογραφής (δέχονται την περιουσία χωρίς τα χρέη μέχρι να γίνουν 18 οπότε και έχουν 4 μήνες νομίζω να αποφασίσουν τι θα κάνουν). Για τους ενήλικους 4 μήνες είναι το χρονικό περιθώριο από την ημερομηνία θανάτου για να αποδεχθείς με το ευεργέτημα της απογραφής ή να κάνεις αποποίηση όλης της κληρονομιαίας περιουσίας. Πρόσεξε γιατί μέσα σε 6 μήνες από την ημερομηνία θανάτου, η εφορία περιμένει να κάνεις δήλωση φόρου κληρονομιάς (μπορεί να γίνει μαζί με την αποδοχή στον συμβολαιογράφο) διαφορετικά μπορεί να επιβάλει πρόστιμο για κάθε μήνα που το καθυστερείς. Όπως προείπα συμβουλέψου και τον συμβολαιογράφο.
     
    Καλή δύναμη!

  16. Καλησπέρα σας.
    Ειχα παρει καταναλωτικο δανειο 10.000 αλλα πλεον δε μπορω να πληρωσω την δοση. Μου ηρθε η καταγγελια συμβασης δανειου. Επισης, χρωσταω δοσεις απο μια οικιακη συσκευη που πηρα. Δεν εχω τιποτα στο ονομα μου περα απο 1 μαξι που δεν χρησιμοποιω. Τι να κανω?

  17. Έχει μεγάλη αξία το τουτού; Πουλιέται εύκολα;
    Εαν όχι τότε μην ανησυχείς. Μπορεί να δεχτείς πρόταση που να σε συμφέρει. Άσε να σε κυνηγήσουν αυτοί. Μην πας εσύ να ζητήσεις διευκόλυνση. Δεν θα πάρεις κάτι καλό.
     

    1. Δεν εχει αξια. Τι προταση να δεχτω? Απο την τραπεζα εννοειτε? Απο αυτα που διαβαζω, λογικα θα ερθει και διαταγη πληρωμης. Συγνωμη αλλα εχω μπερδευτει παρα πολυ. Στο σταδιο που ειμαι, τι με συμφερει να κανω?

      1. Δεν είναι τόσο θέμα του τι σε συμφέρει, αλλά τι μπορείς.
        Μπορείς να σταματήσεις να πληρώνεις εφόσον δεν έχεις κάτι να σου υφαρπάξουν και εφόσον όπως είπες αδυνατείς να πληρώσεις άλλο.Πρέπει να βγουν τουλάχιστον 3 λογαριασμοί που δεν έδωσες μια για να καταγγείλουν το δάνειο. Τότε μπορεί να δεχτείς κάποια καλή πρόταση από την τράπεζα όσον αφορά το επιτόκιο και την διάρκεια. Στο ενδιάμεσο θα σε πρήξουν στα τηλέφωνα.
        Αφού γίνει καταγγελία σύμβασης και μετά από τουλάχιστον άλλους 3-6 μήνες “μπορεί” να εκδοθεί διαταγή πληρωμής.
        Στην προκειμένη φάση προσπαθούν να μαζέψουν και να σώσουν ότι μπορούν και δεν θα την εκδώσουν τόσο γρήγορα δεδομένης και της γενικότερης κατάστασης. Αυτό πιστεύω εγώ.
         
        Μπορείς ακόμη να κάνεις χρήση του νόμου (ν.3869/2010) κατσέλη αλλά το ποσό είναι μικρό, θα δίνεις ένα 10% της τελευταίας ενήμερης δόσης μέχρι την εκδίκαση που στη Αθήνα μπορεί να πάρει πάνω από 7 χρόνια ανάλογα με την περιοχή.
        Κάνεις ένα τηλέφωνο στο ειρηνοδικείο της περιοχής σου και ρωτάς πότε δίνεται δικάσιμο για τα υπερχρεωμένα.
         
        Μπορείς να περιμένεις μέχρι Σεπτέμβρη/Οκτώβρη όπου ίσως υπάρχουν άλλες ρυθμίσεις και δεδομένα για τα κόκκινα δάνεια.
         
        Αυτό που πρέπει προπάντων να κάνεις όμως είναι να ενημερωθείς. Πρόσεχε όμως μην πέσεις στην παγίδα της τρόμο-ειδησιογραφιας.
         
         

  18. Ευχαριστω πολυ. Εχω παψει να πληρωνω εδω και 3 μηνες (λογω αδυναμιας) και εχουν ηδη καταγγειλει την συμβαση δανειου. Τα τηλεφωνα ηταν παρα πολλα, αλλα δεν απαντουσα.
    Ακομα δεν ειχα καποια προταση για καλυτερη ρυθμιση παντως.
    Αυτα για τον νομο Κατσελη και τις δικασιμους δε το πολυκαταλαβαινω δυστυχως.
    Μηπως πρεπει να παω σε δικηγορο?
    Γενικα ειναι μικρο το ποσο, θα ηθελα απλα να μειωθει η δοση σε 50-100 ευρω/μηνα. Πιστευω σε 3-4 μηνες να μπορω να ανταποκριθω. Τωρα που ειναι 200 ευρω δεν μπορω να πληρωσω και δεν εχω λεφτα ουτε για διακστικα εξοδα.

    1. Αδερφέ καλύτερα πήαγαινε στην Τράπεζα και πες να σου κάνουν μια ρύθμιση με 1-2 χρόνια περίοδο χάριτος ή μικρή δόση να πληρώνεις μόνο τους τόκους.
       
      Προσωπική μου άποψη είναι μη μπλέξεις με διαταγές πληρωμής, ειδικά αν στο μέλλον υπάρχει περίπτωση να κληρονομήσεις κάτι, γιατί η διαταγή πληρωμής με τα δικαστικά και τα έξοδα κλπ θα εκτοξεύσει το ποσό πολύ πιο ψηλά και σε 2-3 χρόνια θα χρωστάς 20.000 αντί 10.000 τώρα και θα χεις πρόβλημα.
      Ο Νόμος Κατσέλη απ την άλλη σημαίνει ότι για τα επόμενα 20 χρόνια θα είσαι φτωχός, δλδ χωρίς δικαίωμα να έχεις στο όνομά σου τίποτα (ιδιοκτησίες, επιχείρηση, κλπ)
       
      Διαλέγεις και παίρνεις. Εγώ στη θέση σου, θα προσπαθούσα να το ξεπληρώσω, επειδή έχω συνηθίσει να παλεύω με πολύ μεγαλύτερα ποσά και οι 10.000 μου φαίνονται αστείο ποσό…

      1. Απο που και ως που με το νόμο Κατσέλη δέν έχεις δικαίωμα για μια εικοσαετία να έχεις ιδιοκτησίες???? Τα πάντα μπορείς να κάνεις μετα την πενταετη πλέον ρύθμιση οπου και διαγραφονται στο τέλος τα χρεη σου! Δεν δίνεις λογαριασμό σε κανεναν! Ο μόνος περιορισμός είναι οτι αν κατα την πενταετία κληρονομήσεις κάτι το εκποιουν και παρακρατούν μεχρι και το 50% της αξίας και σου αποδίδουν το υπόλοιπο. Μετα τα πέντε ετη οπου επερχεται και η παραγραφή μπορεις και να κληρονομήσεις και να κερδισεις λαχεια και καταθεσεις να εχεις και οτι άλλο μπορέσεις. Θελει και αλλα τρια χρόνια για να διαγραφείς απο τον Τειρεσία και μετα (θεωρητικα) μπορεις και να ξαναδανειστείς κι όλας. Ο νόμος Κατσελη όπως και ολοι οι αντιστιχοι του εξωτερικού είναι ΑΚΡΙΒΩΣ για να σε βοηθήσουν να απαλλαγεις απο τα χρεη σε 3-5 χρόνια και να μήν περιμένεις αποκλεισμένος για 20 χρόνια που είναι ο κανονικός χρόνος διαγραφής ενός ληξιπρόθεσμου χρέους. Ακόμα και την πρωτη κατοικια να σε βαλουν να πληρωνεις για εικοσι χρόνια είναι μια ανεξάρτητη διαδικασία απο την εως τωρα τετραετη περίοδο ρυθμισης (πλέον είναι 3-5 χρόνια). Κοινως πέντε χρόνια ρυθμιση και τρια ακομη χρόνια Τειρεσία και μετά εισαι πεντακάθαρος απο κάθε βάρος! Ο νόμος είναι ξεκάθαρος στα άρθρα του ως προς όλα αυτα.
        Αν είναι να περιμένω μια εικοσαετια για να ειμαι και πάλι φερέγγυος, δέν είναι αναγκη να παω στο νόμο Κατσελη….Δεν πληρώνω μία και αφηνω να περάσουν τα χρόνια. Είκοσι χρόνια κάνουν τα χρεη να διαγραφούν ούτως η άλλως βάσει του Αστικού Κώδικα…..
        Οσο για τον φίλο, αν πάει με το νόμο Κατσέλη, τα χρήματα που χρωστάει είναι τοσο λίγα που με την κανονική ρύθμιση και με τις δόσεις, εστω και μικρές που θα του βάλουν μέχρι τη δίκη προβλέπω να τα πληρώνει όλα στο σύνολο. Θα εχει όμως ενα μεγάλο πλεονέκτημα. Με την αίτηση σταματά η τοκοφορία οπότε και σε 7 χρόνια να γινει η δίκη, πάλι δέκα χιλιάρικα θα χρωστάει, μείον τις όποιες πληρωμές κάνει  στο ενδιάμεσο στάδιο. Φυσικά αν του κάνουν απο την τράπεζα μια πραγματικά καλή πρόταση για εξωδικαστική ρύθμιση δεν θα ήταν άσχημο να την αγνοήσει.

        1. Γεια χαρα σε ολους. Καταρχας σας ευχαριστω πολυ που απαντησατε τοσοι πολλοι για το θεμα μου. Το χρεος ειναι γυρω στις 6 χιλιαδες. Νομιζω οτι δε με συμφερει να παει δικαστικα. Πχ αν θελω να μπω στον νομο Κατσελη ποσα πρεπει να πληρωσω για δικηγορους/δικαστηρια?
          Μαλλον πρεπει να συζτητησω με την τραπεζα εξωδικαστικα απο αυτα που μου λετε.

          1. Αν χρωστούσα 6 χιλιάρικα θα ημουν ο ευτυχέστερος άνθρωπος! Μην μπλέκεις με δικαστικές διαδικασίες για 6 χιλιάρικα. Δέν είναι στάνταρ το ποσό που δίνεις σε ένα δικηγόρο. Αλλοι καταλαβαίνουν πως έχουν να κάνουν με ενα υπερχρεωμένο άτομο και ζητούν πχ 300 ευρώ και αλλοι είναι αγιογδύτες και ζητούν χιλιάρικα! Καλύτερα να κάνεις ενα καλό διακανονισμό με την  τράπεζα….αν τους καθυστερήσεις και καποιες δόσεις θα θορυβηθούν και θα δεχτούν κάποια ρύθμιση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *