Χρυσή Αυγή: Δεν στηρίζουμε κυβέρνηση που θα συνεχίσει την πολιτική του μνημονίου

Η Χρυσή Αυγή δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης ή ψήφο ανοχής σε κυβέρνηση που θα εφαρμόσει το Μνημόνιο, δήλωσε ο Νίκος Μιχαλολιάκος μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το βράδυ της Κυριακής.

Ο επικεφαλής του κόμματος χαρακτήρισε «τοκογλυφική επίθεση» το Μνημόνιο και δήλωσε ότι μόνη λύση είναι να αναλάβει πρωθυπουργός «μια προσωπικότητα διεθνούς κύρους που θα χειριζόταν το Μνημόνιο από τη βάση του».

«Αν είναι να κυβερνηθεί η χώρα όπως τα δύο τελευταία χρόνια […] δεν δίνουμε τη στήριξή μας» σε κυβέρνηση συνεργασίας, είπε.

Ακόμα, ο κ. Μιχαλολιάκος ζήτησε λογιστικό έλεγχο του χρέους «για να μάθει και ο τελευταίος Έλληνας πολίτης γιατί εκχωρήθηκε η εθνική κυριαρχία».

Αναφερόμενος στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, ο κ. Μιχαλολιάκος κάλεσε τα κόμματα να πάρουν θέση για την ΠΓΔΜ. Είπε ακόμα ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα έπρεπε να ασκήσει βέτο για το θέμα.

Επίσης, ζήτησε την άμεση ανακήρυξη της ΑΟΖ και κάλεσε από τον ΟΗΕ και την ΕΕ να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τη λαθρομετανάστευση,

Δήλωσε, τέλος, ότι το Μνημόνιο «έπρεπε να είναι ήδη παρελθόν» μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου.

Η συνάντηση με τον Κάρολο Παπούλια διήρκεσε περίπου 15 λεπτά. Οι δημοσιογράφοι που βρίσκονταν στο Προεδρικό Μέγαρο υποδέχτηκαν τον κ. Μιχαλολιάκο καθισμένοι στο πάτωμα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *