161,75% αυξήθηκαν τα απλήρωτα στις Εφορίες αλλά το μνημόνιο 3 είναι… χρήσιμο!

Ψάχνονται στο υπουργείο Οικονομικών βλέποντας ότι οι Έλληνες φορολογούμενοι δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τις οφειλές τους προς το Ελληνικό Δημόσιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών έφτασε τον Σεπτέμβριο στα 10,169 δισεκατομμύρια ευρώ έναντι 3,885 δισεκατομμυρίων στα τέλη Ιουλίου!

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, το Σεπτέμβριο το σύνολο ν προς το δημόσιο που δημιουργήθηκαν από τις αρχές του έτους έφθασε τα 10,169 δισ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα δισεκατομμύρια αυτά περιλαμβάνονται και οφειλές από τη φορολογία εισοδήματος, δηλαδή πάρα πολλοί φορολογούμενοι δεν έχουν πληρώσει ούτε τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους όπως προκύπτουν από τις φορολογικές δηλώσεις τους!

Προκειμένου να αντιμετωπισθεί η κατάσταση αυτή το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα να ανακοινώσει τη νέα ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα δίνει τη δυνατότητα στους οφειλέτες να εξοφλήσουν σε έως και 48 μηνιαίες δόσεις τις οφειλές τους.

Η ρύθμιση αυτή θα προβλέπει την δυνατότητα καταβολής δόσεων ακόμη και της τάξης των 50 ευρώ το μήνα από τους οφειλέτες ανάλογα με τις οικονομικές τους αντοχές. Επίσης θα προβλέπεται ότι χρήση της ρύθμισης θα μπορούν να κάνουν και όσοι οφειλέτες είχαν υπαχθεί σε προηγούμενες ρυθμίσεις στο παρελθόν χωρίς ωστόσο να φανούν συνεπείς στην εξόφληση των δόσεων που προέβλεπε.

diktionews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *