5 σχόλια σχετικά με το “1994 χρεος 90 δις. Απο τοτε πληρώσαμε 571 και χρωστάμε 360 ..”

  1. Φαινεται οτι χρωσταμε πολλα σε σχεση με το ΑΕΠ της χωρας γιατι εχουμε πιο μεγαλο δημοσιο τομεα απο τις αλλες ευρωπαικες χωρες,
    Η σωστη εκτιμηση του χρεους ομως πρεπει να γινεται συνυπολογιζοντας και το ιδιωτικο χρεος της καθε χωρας πρωτου το συσχετισουμε με το ΑΕΠ.
    Ας μην ξεχναμε οτι η κριση στην Ιρλανδια προεκυψε απο τον ιδιωτικο τομεα οπως και στην Ισλανδια επισης.
    Οι ευρωπαικες οικονομιες καθοτι τουρμποκαπιταλιστικες στις μερες μας δεν εχουν μεγαλο δημοσιο τομεα γιατι ειναι στα χερια ιδιωτων με αποτελεσμα να μην υπαρχει μεγαλο δημοσιο χρεος.
    Αντιθετως το ιδιωτικο τους χρεος ειναι τεραστιο και κανονικα πρεπει να συνυπολογιζεται μαζι με το δημοσιο χρεος ως συνολικο χρεος.
    Οταν κανουμε αυτη την προσθεση η Ελλαδα ειναι η λιγοτερο χρεωμενη χωρα στην ευρωζωνη και καταδεικνυεται περιτρανα η πουτανια των ευρωπαιων σε βαρος της χωρας μας …. καθως και ο προδοτικος ρολος ολων των πολιτικων μας που εδω και δυο χρονια δεν εχουν μιλησει ποτε γι’ αυτη την παραμορφωση της πραγματικης οικονομιας μας μεσα στο πλαισιο των αγορων.
     
    http://www.asfaleieskanelakis.gr/news/1019
     
     
     

    1. Συγνωμη, ειδες να αναφερομαι πουθενα σε αριθμο ΔΥ παραπανω ?
      Αναφερθηκα σε “μεγαλυτερο δημοσιο τομεα” που δε σημαινει κατ’ αναγκη περισσοτερους ΔΥ.
      Το ελληνικο δημοσιο εν ολιγοις κοστιζει περισσοτερο στο ελληνικο κρατος απ’ οτι το εγγλεζικο δημοσιο στο Ην.Βασιλειο για παραδειγμα.
       
      Αλλα επειδη το εθιξες το θεμα του αριθμου των ΔΥ διαβασε αυτο …
       
      http://view-to.blogspot.gr/2012/05/2.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *