Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

269.500 αιτήσεις για σύνταξη

Τεράστια αύξηση έχει παρατηρηθεί τον τελευταίο καιρό στις αιτήσεις που βρίσκονται σε εκκρεμότητα στα ασφαλιστικά ταμεία για καταβολή συντάξεων, κύριων και επικουρικών, καθώς και των εφάπαξ. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία οι αιτήσεις για συνταξιοδοτικές παροχές στα μεγαλύτερα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας έφτασαν τις 269.500.

Πιο συγκεκριμένα σε εκκρεμότητα βρίσκονται:

ΙΚΑ: 85.000 αιτήσεις για κύρια σύνταξη και 71.500 για επικουρική

Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίου: 63.000 αιτήσεις

ΤΕΑΔΥ (Επικουρικό Δημοσίου): 30.000 αιτήσεις

ΤΕΑΥΕΚ (Εμποροϋπαλλήλων): 20.000 αιτήσεις.

Σύμφωνα με τους εργαζομένους στα ταμεία, οι συνεχείς ανατροπές στο ασφαλιστικό σύστημα και οι αυξήσεις στα όρια ηλικίας ώθησαν ένα μεγάλο μέρος συναδέλφων τους σε συνταξιοδότηση, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε έμπειρους υπαλλήλους και οι συντάξεις να καθυστερούν σε ορισμένα ταμεία έως και 3 χρόνια.

Στο ΙΚΑ, για παράδειγμα, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του, το Mega, ο μέσος όρος αναμονής για να πάρει κάποιος σύνταξη είναι 12 με 18 μήνες, ενώ στο ταμείο των εμποροϋπαλλήλων η καθυστέρηση μπορεί να φτάσει και τα 3,5 χρόνια.

real.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>