Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Νέες μειώσεις αποδοχών στους στρατιωτικούς

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Ο “μπαμπούλας” των απολύσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις ,τον οποίο έφερε στο προσκήνιο ο ίδιος ο πρωθυπουργός ,δεν έκανε βέβαια την εμφάνισή του τυχαία , ούτε τυχαία είπε ότι είπε. Αντιθέτως φαίνεται ότι η “βόμβα” για τις απολύσεις “τοποθετήθηκε” την κατάλληλη στιγμή.

Όλες οι πληροφορίες λένε ότι το “νέο μισθολόγιο” που επιτροπή επεξεργάζεται αυτή την εποχή προβλέπει νέα μείωση 20% σε εν ενεργεία και απόστρατους! Αυτός είναι ο σχεδιασμός ,αυτός είναι ο στόχος. Ο Ειδικός Γραμματέας του ΥΕΘΑ δικηγόρος Αντώνης Οικονόμου μάλιστα όπως έχει γράψει το Onalert εχει κάνει σαφές προς τα μέλη της επιτροπής ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να “πετύχει το πρόγραμμα”. Της σωτηρίας. Τίποτα άλλο.

Τον πρωθυπουργό βέβαια και το επιτελείο του προφανώς τον ενδιαφέρει και το πολιτικό κόστος που ήδη από τον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων είναι δυσβάσταχτο και όπως όλα δείχνουν μη διαχειρίσιμο. Ο προνομιακός για την ΝΔ χώρος των Ενόπλων Δυνάμεων,μπορεί να θεωρείτε ήδη χαμένος .

Η “φωτοβολίδα” των απολύσεων ήταν στην λογική της πρωθυπουργικής “επίδειξης δύναμης” την οποία η κυβέρνηση έχει επιλέξει κι άλλες φορές στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων. Και μέχρι σήμερα έχει βγει πολλαπλά ηττημένη. Επιμένει όμως. Ο Σαμαράς ,ούτε λίγο ,ούτε πολύ είπε στους στρατιωτικούς “να είστε και ευχαριστημένοι που δεν απολυθήκατε”. Και πάντως πρέπει να είναι απολύτως βέβαιος ότι η συντριπτική πλειοψηφία τους έτσι το έχει καταλάβει. Αν στόχος του ήταν να εκφοβίσει κάποιους που θα έχουν την λογική “τουλάχιστον να έχω έναν μισθό ,οποιος και όσος κι αν είναι” ,τότε ναι μπορεί να πιστέψει ότι κάτι πέτυχε. Αλλά είναι ελάχιστο μπροστά σ΄ αυτό που κατέστρεψε.

Επιπλέον έκανε δύο πολύ μεγάλα φάουλ :

•διαχώρισε και δίχασε το στράτευμα. Οι “υψηλόβαθμοι” που οι αποδοχές τους “πετσοκόφτηκαν” και οι “χαμηλόβαθμοι” που δήθεν προστατεύθηκαν ,αλλά …δεν το κατάλαβαν μάλλον γιατί οι περικοπές που υπέστησαν τους έχουν “τσακίσει”. Το να κόβεις ακόμη και 20 ευρώ από ένα μισθό 700 ευρώ είναι πάρα πολλά.

•τα όσα ανέφερε ως παράδειγμα για την Γαλλία και το Ισραήλ ,δεν γνωρίζουμε ποιος του είπε ,αλλά είναι βέβαιο ότι του τα είπαν λάθος. Κι εδώ θα έπρεπε ο Μιχαήλ Κωσταράκος ,ως Α/ΓΕΕΘΑ να τον προστατεύσει. Γιατί αυτούς που ο πρωθυπουργός παρουσίασε ως “απολυμένους” σε Γαλλία και Ισραήλ δεν ήταν άλλοι -για να το πούμε απλά- σαν τους δικους μας ΕΠΟΠ που μετά από κάποια χρόνια ή μονομοποιούνται ή φεύγουν. Εκτός αν ο στόχος είναι να φύγουν όσοι ΕΠΟΠ δεν έχουν ακόμη μονιμοποιηθεί . Θα το μάθουμε σύντομα αυτό.

Δεν πρέπει να μας διαφεύγει βέβαια ότι ακόμη η αντιπολίτευση δείχνει να μην έχει πάρει χαμπάρι τίποτα και έχει αφήσει την “επίδειξη δύναμης” του πρωθυπουργού τελείως ασχολίαστη.

www.onalert.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

7 Σχόλια Νέες μειώσεις αποδοχών στους στρατιωτικούς

 • begar

  Μετά από τη χθεσινή είδηση ότι θα  γίνουν και άλλες περικοπές μισθών στο προσωπικό της υγείας, σήμερα παίζει η είδηση ότι θα γίνουν περικοπές στους μισθούς των στρατιωτικών.

  Εννοείται ότι σε λίγες μέρες θα μας πουν ότι επίκεινται περικοπές στις συντάξεις.

  Υπάρχει ακόμα κανένας αφελής που να πιστεύει ότι σε λίγο θα μπορούμε να αποπληρώνουμε δάνεια, είτε με ρύθμιση, είτε χωρίς;

  • XARIS2000

   Αγαπητέ πολύ καλημέρα, επειδή θυμάμαι παλαιότερα που κάπου είχες γράψει πως ήσουν στρατιωτικός, μπορείς αντικειμενικά να μας μεταφέρεις τη μισθολογική μείωση και συνταξιοδοτική του στρατεύματος; Διαβάζουμε πολλά μυθεύματα τελευταία και η μόνη φωνή αλήθειας μπορεί να βγει από τα άτομα που βιώνουν τις ανάλγητες περικοπές.

   • begar

    Επειδή δεν μπορώ να γενικολογήσω, θα μιλήσω μόνο για τον εαυτό μου.


     

    Υπόθεση εργασίας 1.

    Το 2010, πριν αρχίσουν τα μνημόνια, έπαιρνα μηνιαώς 2.500 ευρώ (όλα μέσα, μέχρι τελικής δεκάρας)

    Αποστρατεύτηκα πριν από ένα χρόνο.

    Ο τελευταίος (καθαρά στο χέρι) μισθός, ως εν ενεργεία που έλαβα, ήταν 1900 ευρώ. Οι σειρές μου που παρέμειναν, λαμβάνουν σήμερα (καθαρά στο χέρι) περί τα 1600 ευρώ, έχοντας όμως ένα έτος παραπάνω υπηρεσίας. Άρα με αναγωγή, ας πούμε ότι εγώ θα έπαιρνα (καθαρά στο χέρι) 1550

    Συμπέρασμα 1.  Από 2500 στα 1550. Κάντε τις πράξεις  και θα δείτε μια περικοπή 40% περίπου.


     

    Υπόθεση εργασίας 2.

    Η συνταξιοδοτική πράξη του γενικού λογιστηρίου του κράτους, μου απένειμε (μεικτή) σύνταξη 1900+ ευρώ. Ας πούμε ότι θα έπαιρνα (καθαρά στο χέρι) 1700+ ευρώ.

    Σήμερα, μετά από διαδοχικές μειώσεις, παίρνω (καθαρά στο χέρι) 1080 ευρώ.

    Συμπέρασμα 2. Από 1700 στα 1070. Κάντε τις πράξεις και θα δείτε μια μείωση περίπου 40%


     

    Επιπλέον, οι παροχές που λαμβάνουν οι στρατιωτικοί (ΜΤΣ-ΕΚΟΕΜΣ), ως επικουρική σύνταξη, μέχρι στιγμής έχουν μειωθεί κατά 50%.

    Και λέω μέχρι στιγμής, γιατί καταβάλλονται κάθε τρίμηνο και εδώ και ένα χρόνο, το ποσό κάθε φορά είναι μικρότερο, με αποτέλεσμα, αν με ρωτήσεις, δεν ξέρω να σου πω πόσα είναι τελικά. Εγώ ακόμα δεν έχω δει δεκάρα από αυτά, γιατί δεν μου έχουν εκδώσει πράξη απονομής.


    Όλα τα παραπάνω αναφέρονται σε ανώτερο αξιωματικό με 33 συντάξιμα έτη.

    Αν πάμε σε ανώτατους αξιωματικούς με 37-40 συντάξιμα έτη, οι περικοπές φτάνουν και, σε μερικές περιπτώσεις, ξεπερνούν το 50%.

     

    • XARIS2000

     Ευχαριστώ, αποσαφηνίζεται πόσο μεγάλες είναι οι περικοπές παρά τα περί αντιθέτου μυθεύματα.

 • begar

  Επίσης, ελπίζω να μην υπάρχει ακόμα κάποιος αφελής που πιστεύει ότι στο βάθος έρχεται ανάπτυξη.

  Για όσους δεν το κατάλαβαν, στο βάθος έρχεται φτωχοποίηση, σε βαθμό που μόνο οι παππούδες μας γνώρισαν.

 • leo

  Tελικά τι μας ψεκάζουν?

 • begar

  Το άρθρο δεν το αναδημοσίευσα, επειδή μας νοιάζει το μισθολόγιο των στρατιωτικών. Είναι έξω από τα θέματα που μας ενδιαφέρουν.

  Ο λόγος είναι, για να φανεί ότι έρχονται νέες περικοπές σε όλους μας, σε αντίθεση με τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις των πολιτικών τομαριών, που μας κυβερνούν.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>