50.000 έλληνες δανειολήπτες πανηγυρίζουν την πτώση του φράγκου!

Όσο και αν ακούγεται απίστευτο, το ελβετικό νόμισμα ”πληρώνει” την αμαρτία να είναι ένα από τα ασφαλέστερα επενδυτικά καταφύγια στον κόσμο. Η “βουτιά” που έκανε στο -10% γέμισε χαμόγελα πολλούς που έχουν πάρει δάνειο σε ελβετικά φράγκα.
Με ανακούφιση ανάσαναν πάνω από 50.000 Έλληνες δανειολήπτες που έχουν στεγαστικά δάνεια σε ελβετικό φράγκο, μετά την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Ελβετίας να ορίσει το κατώτατο εύρος διακύμανσης στην ισοτιμία ευρώ/ ελβετικού στο 1,2.

Η υποχώρηση του ελβετικού νομίσματος έχει άμεσο αντίκτυπο τόσο στο κεφάλαιο όσο και στις δόσεις που αποπληρώνουν κάθε μήνα στις τράπεζες.
Στις αρχές Αυγούστου η ισοτιμία ευρώ/ ελβετικού διαμορφώθηκε στο 1,06, από το 1,65 που ήταν το 2008, όταν και συνάφθηκαν τα περισσότερα στεγαστικά δάνεια στο ελβετικό νόμισμα, και από το 1,4 που ήταν τον Αύγουστο του 2010.

‘Ολο το χρονικό

Η παγκόσμια ύφεση οδήγησε μαζικά τους επενδυτές να αγοράσουν, για ασφάλεια, ελβετικά φράγκα.

Όμως με αυτό τον τρόπο γίνονται αυτομάτως ακριβότερες οι εξαγωγές ελβετικών προιόντων και συνεπώς ασύμφορες, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ελβετική οικονομία.
Για αυτό το λόγο έκανε διπλή παρέμβαση η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας, αγοράζοντας απεριόριστες ποσότητες ξένου συναλλάγματος και βάζοντας ως ανώτατο όριο για το φράγκο τα 1,20 φράγκα ανά ευρώ.
Διαβάστε την ανακοίνωση της ελβετικής κεντρικής τράπεζας:
”Η τρέχουσα υπερβολική ανατίμηση του ελβετικού φράγκου θέτει ξεκάθαρη απειλή για την ελβετική οικονομία και φέρει τον κίνδυνο αποπληθωριστικής εξέλιξης. Η Swiss National Bank συνεπώς στοχεύει στη σημαντική και διαρκή αποδυνάμωση του ελβετικού φράγκου. Με άμεση ισχύ, η τράπεζα δεν θα ανεχτεί πια την συναλλαγματική ισοτιμία ευρώ/φράγκου χαμηλότερα από το τα 1,20 φράγκα. Η SNB θα επιβάλει το όριο ελάχιστης ισοτιμίας με ύψιστη αποφασιστικότητα και είναι έτοιμη να αγοράσει ξένο συνάλλαγμα σε απεριόριστες ποσότητες.
Ως άμεση συνέπεια το ευρώ εκτινάχθηκε σαν ελατήριο έναντι του ελβετικού φράγκου, αφού διαπραγματευόταν στα 1,2010 φράγκα, με άνοδο της τάξης σχεδόν 8%.
Στην Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα δεν καλοδέχτηκαν αυτές τις παρεμβάσεις και έβγαλαν μία ανακοίνωση με ”μπηχτές” : ”Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ λαμβάνει υπόψιν του τις αποφάσεις αυτές, που ελήφθησαν από την Swiss National Bank με δική της ευθύνη.”

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.