Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

60 δόσεις για τα ληξιπρόθεσμα

Επιμένει στην πολιτική των δόσεων για τους φόρους και τα χαράτσια ο Γιάννης Στουρνάρας προσδοκώντας σε θετική απάντηση της τρόικα στις προτάσεις για τον τρόπο είσπραξης αλλά και λογιστικής απεικόνησης των φόρων. Παράλληλα ο υπουργός Οικονομικών επιδεικνύει ισχυρή πολιτική βούληση και επιχειρεί να κινητοποιήσει το μηχανισμό ώστε να επιδείξει απτά αποτελέσματα ώστε να εξασφαλίσει διευρυμένη αυτονομία στο επίπεδο της λήψης αποφάσεων καθώς η τρόικα έχει διαμηνύσει ότι θα εξετάζει ενδελεχώς κάθε πρωτοβουλία.

Επί τάπητος έχει τεθεί και συζητείται νέα ρύθμιση που θα προβλέπει την δυνατότητα εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο που έχουν οι φορολογούμενοι και οι επιχειρήσεις σε έως και 60 δόσεις. Η ρύθμιση αυτή είχε εφαρμοστεί αρχικά από τον Γ. Παπακωνσταντίνου αλλά διακόπηκε με απόφαση της τρόικα, καθώς ζητούνταν άμεσες εισπράξεις για τη βελτίωση των ταμειακών ροών του Δημοσίου.

Με τη νέα ρύθμιση αυξάνεται σημαντικά ο αριθμός των δόσεων σε σχέση με την προηγούμενη ( 24 δόσεις) ενώ τα όρια για την υπαγωγή σ΄ αυτήν αναμένεται να παραμείνουν τα 10.000 ευρώ για οφειλές από φυσικά πρόσωπα και τα 75.000 ευρώ για οφειλές επιχειρήσεων. Η ρύθμιση θα προβλέπει μάλιστα την απαλλαγή ως και του 100% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής αλλά μόνο στην περίπτωση που ο οφειλέτης εξοφλήσει εφάπαξ το αρχικό κεφάλαιο της οφειλής.

Οι στόχοι

Πρώτος στόχος του οικονομικού επιτελείου δεν είναι η αύξηση των εσόδων αλλά η βελτίωση του ρυθμού είσπραξης ώστε να μπορεί να υλοποιηθεί ο προγραμαμτισμός εσόδων-δαπανών. Σε δεύτερη φάση εστιάζει στην αύξηση εσόδων ώστε να καλυφθούν οι τρύπες. Στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου υποστηρίζουν πως εάν επιταχυνθεί η είσπραξει κατά 10-15% τότε ίσως αποφευχθούν τα νέα μέτρα, τα οποία όμως είναι αναγκασμένη να εξαγγείλει και να λάβει η κυβέρνηση ως εναλλακτική λύση, καθώς τα απαιτεί η τρόικα.

Στο πλαίσιο της επιτάχυνσης και ομαλοποίησης των εισπράξεων περιλαμβάνεται νέα ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογούμενων και των επιχειρήσεων προς το δημόσιο και η έναρξη συνοπτικών ελέγχων για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες που έχουν εκρεμμείς φορολογικές υποθέσεις.

Την ερχόμενη εβδομάδα το ΥΠΟΙΚ αναμένεται να προωθήσει τη ρύθμιση για την καταβολή σε έως 10 μηνιαίες δόσεις του φόρου των εκκαθαριστικών σημειωμάτων προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι στην εξόφλησή του και να εξασφαλισθεί η είσπραξη των εσόδων αυτών στα ταμεία του κράτους.

www.sofokleousin.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>