61.000 άνεργοι βρήκαν δουλειά και τη… σνόμπαραν!

Μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πτυχή των αγκυλώσεων, που εξακολουθούν να επικρατούν στην ελληνική κοινωνία, αναδεικνύουν τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Σε αυτά φαίνεται ότι ο μέσος Έλληνας άνεργος παραμένει προσκολλημένος σε εργασιακά μοντέλα του παρελθόντος και σε νοοτροπίες περασμένων ετών. Πως αλλιώς μπορεί να ερμηνευθεί το γεγονός ότι το 6,1% των επίσημα καταγεγραμμένων ανέργων, δηλαδή περίπου 61.000 πολίτες, δήλωσαν ότι, αν και κατάφεραν να βρουν δουλειά, την απέρριψαν γιατί είτε δεν τους εξυπηρετούσε ο τόπος εργασίας (29,1%), είτε δεν ήταν ικανοποιητικές οι αποδοχές (26%), είτε γιατί δε συμφώνησαν με το ωράριο (16,2%);

Και δεν είναι μόνο αυτό. Από το σύνολο των ανέργων, το 90,8%, δηλαδή σχεδόν όλοι, αναζητά εργασία ως μισθωτός με πλήρη απασχόληση. Αρνείται δηλαδή να κινηθεί με ευελιξία, βρίσκοντας δουλειά με «μπλοκάκι» και καταβάλλοντας ο ίδιος τις ασφαλιστικές του εισφορές… όπως, δηλαδή, ισχύει εδώ και χρόνια σε πολλές άλλες χώρες.

Ενδιαφέρον τέλος παρουσιάζει και το στοιχείο ότι το ποσοστό ανεργίας των ξένων υπηκόων είναι μεγαλύτερο από αυτό των Ελλήνων (25,2%  έναντι 20,2%).

www.24h.gr

 


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

2 σκέψεις σχετικά με το “61.000 άνεργοι βρήκαν δουλειά και τη… σνόμπαραν!

 • 15/03/2012, 18:16
  Permalink

  Άλλο ένα άρθρο, από αυτά που τα αποκαλώ “άρθρα βολεμένων ηλιθίων“.

  Προσφέρω εγώ θέση εργασίας στο δημοσιογράφο:

  16 ώρες την ημέρα, να κουβαλάει πέτρες στην πλάτη του, για 200 ευρώ το μήνα, με μπλοκάκι.

  Τόπος εργασίας το τριεθνές στον Ν. Έβρου.

  Φυσικά και θα αρνηθεί.

  Ας μας πει τώρα σε ποια ομάδα ανήκει, δηλ σ’ αυτούς που είτε δεν τους εξυπηρετούσε ο τόπος εργασίας (29,1%), είτε δεν ήταν ικανοποιητικές οι αποδοχές (26%), είτε γιατί δε συμφώνησαν με το ωράριο (16,2%);

  Σχολιάστε
  • 16/03/2012, 07:44
   Permalink

   Καλημέρα!
   ….και να καταβαλει επιπλέον  ο ίδιος τις ασφαλιστικές του εισφορές.Ποιος είναι ο κάβουρας και ποιο το ζουμί του
   Συμφωνω απολυτα με το βολεμενοι ηλιθιοι

   Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.