9 Μαρτίου ενεργοποιούνται τα CDS

Σε τροχιά ενεργοποίησης των ασφαλίστρων κινδύνου των ομολόγων (CDS) βρίσκεται πλέον η Ελλάδα καθώς όπως όλα δείχνουν η συμμετοχή στο PSI+ δεν θα ξεπεράσει το 90% που θεωρείται το όριο για την επιτυχή ολοκλήρωση. Αρκεί όμως να ξεπεράσει το 66% για να μπορέσει η ελληνική κυβέρνηση να ενεργοποιήσει τις ρήτρες συλλογικής δράσης (CACs). Ως αποτέλεσμα θα προκληθεί πιστωτικό γεγονός και η ISDA θα κληθεί να αποφασίσει για την ενεργοποίηση των CDS.

Οπως όλα δείχνουν οι αποφάσεις θα ληφθούν στις 9 Μαρτίου, μια μέρα μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας του βιβλίου προσφορών για τα ελληνικά ομόλογα.

H ISDA θα κληθεί να αποφασίσει για το χαρακτηρισμό της κατάστασης και την ενεργοποίηση των CDS μετά την ενεργοποίηση των CACs και εφόσον έχουν χρησιμοποιηθεί οι ρήτρες συλλογικής δράσης το σενάριο είναι ήδη γραμμένο.

Οπως το sofokleousin.gr έχει αποκαλύψει από τις 14 Ιανουαρίου τα CDS θα ενεργοποιηθούν “Υποχρεωτικό haircut και ενεργοποίηση CDS, χωρίς “επίσημη” πτώχευση

Το θέμα που εγείρεται τώρα έχει να κάνει με τον επικοινωνιακό χειρισμό της κατάστασης και με το disaster scenario που έχει καταστρώσει η ΕΚΤ.

Στην περίπτωση πιστωτικού γεγονότος η ΕΚΤ καλείται να ενεργοποιήσει νέα γραμμή ρευστότητας ειδικά για τις ελληνικές τράπεζες, ενώ σε αυτή τη φάση ζητείται και η συμμετοχή του ΔΝΤ μέσω του έκτακτου μηχανισμού ρευστότητας που έχει δημιουργήσει.

Το σενάριο αυτό έχει ακόμα πολλές τρύπες και το ΔΝΤ αρνείται να βάλει το χέρι στην τσέπη όσο δεν ξεκαθαρίζει το θέμα με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Η Ευρωζώνη από την πλευρά της δεν επιθυμεί αποσαφήνιση της κατάστασης σε αυτή τη φάση καθώς η πίτα δεν έχει μοιραστεί.

www.sofokleousin.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.