95.000 email στον Μόντι για να περικόψει τους μισθούς των… πολιτικών!

Ο Ιταλός πρωθυπουργός ζήτησε την άποψη των πολιτών για να εξοικονομηθούν 4,2 δισ. ευρώ και πήρε ακριβώς την απάντηση που πρέπει..

Πώς μπορεί άραγε η Ιταλία να περικόψει τις δυσθεώρητες κρατικές δαπάνες της; Μία ιδέα που κερδίζει έδαφος είναι η περικοπή των μισθών των πολιτικών της και το να αναγκαστούν να μετακινούνται με τα δημόσια μέσα μεταφοράς.

Οι ιδέες αυτές είναι μόνον ένα μικρό δείγμα από τις προτάσεις που υποβάλλουν οι Ιταλοί στον ιστότοπο που σύστησε ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Μάριο Μόντι την περασμένη εβδομάδα, ζητώντας απόψεις για το πώς θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν 4,2 δισ. ευρώ έως τα τέλη του χρόνου.

Πάνω από 95.000 ηλεκτρονικά μηνύματα–ένα κάθε δύο λεπτά κατά μέσο όρο–έχουν αποσταλεί στην κυβερνητική ιστοσελίδα www.governo.it, σύμφωνα με το γραφείο του Μόντι.

Κατά το γραφείο, ο κοινός τόπος των παραπόνων που δέχεται ο ιστότοπος είναι το κόστος της ιταλικής πολιτικής ζωής, περιλαμβανομένων των υψηλών αποδοχών των ίδιων των βουλευτών, οι γενναιόδωρες συντάξεις τους και μία σωρεία άλλων προνομίων που χαίρουν, όπως τα πανάκριβα «μπλε αυτοκίνητα», με τα οποία μετακινούνται.

«Η πρότασή μου είναι να καταστεί υποχρεωτικό για τους δημόσιους λειτουργούς να μετακινούνται με τα δημόσια μέσα μεταφοράς», τονίζει ένας ανώνυμος πολίτης από την πόλη Μάντοβα, στα βόρεια.

Οι κρατικές δαπάνες αποτελεί ένα ακανθώδες θέμα στους κόλπους της ιταλικής κοινωνίας, η οποία έχει αναπτύξει μία αύξουσα καχυποψία απέναντι στους πολιτικούς, την οποία έχουν τροφοδοτήσει οι χρόνιες καταγγελίες για διαφθορά και τα οικονομικά σκάνδαλα.

Σε άλλα μηνύματα προτείνονται τρόποι με τους οποίους η τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμεύσει ώστε να επιταχυνθεί και να απλοποιηθεί η δημόσια διοίκηση και προτείνονται τρόποι για τη διαχείριση των απορριμμάτων, ανακοινώνει το γραφείο του Μόντι.

Ένας κάτοικος του Τρεβίζο παραπονείται ιδιαίτερα για τις δαπανηρές πρακτικές που ακολουθούνται στον τομέα της δημόσιας υγείας, όπως τα «αχρησιμοποίητα γεύματα που καταλήγουν στα σκουπίδια», ή για την «θέρμανση που είναι αναμμένη ακόμη και το καλοκαίρι».

Η ανακοίνωση του γραφείου του τεχνοκράτη Μόντι δεν δίνει πολλά, καθορισμένα, παραδείγματα για τις προτάσεις που κατατίθενται. Όπως τονίζει, το ένα έκτο από τα μηνύματα που δέχεται είναι ταυτόσημα, υποδεικνύοντας πως πρόκειται για οργανωμένη εκστρατεία.

Μία 10μελής ομάδα παραλαμβάνει τα ηλεκτρονικά μηνύματα και τα κατηγοριοποιεί θεματικά και κατόπιν θα διαβιβασθούν εντός των προσεχών ημερών στην κυβέρνηση, μέσω μίας έκθεσης, τονίζουν οι υπηρεσίες του γραφείου.

Ο Μόντι από τα τέλη της παρελθούσης χρονιάς έχει επιβάλλει ένα αυστηρότατο σχέδιο λιτότητας, που περιλαμβάνει αυξήσεις φόρων και περικοπές συντάξεων και επιπλέον προσανατολίζεται στην περιστολή των δημοσίων δαπανών και περαιτέρω αύξηση του ΦΠΑ.

www.newsit.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.