Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

«Aν χρειαστεί και καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ»

Φωτιές άναψε ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο αφού με τις δηλώσεις του προαναγγέλει “επιδρομή” στις καταθέσεις οπουδήποτε και ανεξαρτήτως ποσού, εάν υπάρξει ανάγκη (που θα υπάρξει)!

Ανησυχία και προβληματισμό προκαλούν οι δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο οποίος φέρεται να υποστηρίζει πως, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, μία κυβέρνηση χώρας που χρεοκοπεί θα μπορούσε να εφαρμόσει «κούρεμα» και στις μικρές καταθέσεις.

Οι δηλώσεις αυτές αποδεικνύουν πως κάθε άλλο παρά τυχαία είναι η σχετική αναφορά που έκανε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών και πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος είχε τονίσει προ ημερών, πως το πρόγραμμα διάσωσης για την Κύπρο συνιστά ένα νέο πρότυπο για την επίλυση τραπεζικών προβλημάτων στην Ευρωζώνη.

Πιο συγκεκριμένα, εμπιστευτική ενημέρωση στους Ευρωπαίους πρεσβευτές στη Μόσχα φέρεται να έκανε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, την 21η Μαρτίου, με αφορμή το σχέδιο διάσωσης που θα εφαρμοζόταν στην Κύπρο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Εθνος της Κυριακής», κατά τη συνάντηση, ο κ. Μπαρόζο παρουσίασε τη θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία ανέφερε πως «σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης νομιμοποιείται η επιβολή εισφοράς επί των καταθέσεων, ακόμη και των κάτω των 100.000 ευρώ».

Οπως υποστηρίζει το δημοσίευμα, ο κ. Μπαρόζο εξήγησε πως η Κομισιόν «ήδη από τον Νοέμβριο του 2011 απευθύνθηκε στην κυπριακή κυβέρνηση λέγοντας ότι είναι προτιμότερο να σκεφθεί την ένταξη σε πρόγραμμα βοήθειας. Μετά, τον Ιούλιο 2012, ήταν η στιγμή που η κυπριακή κυβέρνηση ζήτησε το πρόγραμμα. Στην πράξη ήταν σαφές ότι η προηγούμενη κυβέρνηση της Κύπρου δεν ήταν έτοιμη να αποδεχθεί κάποιους από τους όρους που τέθηκαν και προωθήθηκαν από κάποιες χώρες της Ευρωζώνης. Υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση».

«Το γεγονός ότι πρόκειται περί καταθέσεων δεν σημαίνει ότι δεν φορολογούνται. Παρ’ όλα αυτά, δεν αρέσει στην Κομισιόν η ιδέα φορολόγησης των καταθέσεων κάτω των 100.000 ευρώ και αρχίζει και σχετική οδηγία γι’ αυτό. Με δεδομένο αυτό, από νομική άποψη είναι ξεκάθαρο σε μας ότι σε περίπτωση εθνικής ανάγκης, εάν μια κυβέρνηση που αντιμετωπίζει χρεοκοπία αποφασίσει να εισάγει μια έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, έχει το δικαίωμα να το κάνει περιλαμβάνοντας και τις καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ. Το να το παρουσιάζεις αυτό σαν δήμευση, είναι πολύ απλά έξω από την αναλογία. Το γεγονός ότι υπάρχει μια εγγύηση καταθέσεων δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να φορολογήσεις καταθέσεις λαμβάνοντας σαφώς υπόψη την αναλογικότητα των καταθέσεων…», ανέφερε ο κ. Μπαρόζο, εγείροντας νέα ερωτήματα για το τι θα συμβεί στο μέλλον σε περίπτωση που κάποια χώρα αντιμετωπίζει το φάσμα της χρεοκοπίας.

Όπως καταλάβατε η ταινία του Γούντι Άλεν “Πάρε τα λεφτά και τρέχα” αποκτά ιδιαίτερη σημασία στους καιρούς μας. Φυσικά έτσι ξεκινήσει ο χορός των δημεύσεων εννοείται ότι δεν θα σταματήσει πουθενά αν δεν κάνει τον γύρο της υφηλίου. Πρώτα παίρνουν τασπίτια, μετά θα πάρουν και τα λεφτά. Πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτοί που το κάνουν αυτό, έχουν όλα τα λεφτά, αυτό που τους νοιάζει είναι να μην έχουμε εμείς.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>