Alpha Bank Καθαρές ζημιές 3,81 δις!

Καθαρές ζημιές 3,81 δισ. ευρώ εμφάνισε στη χρήση του 2011 η Alpha Bank, ως αποτέλεσμα των απομειώσεων ύψους 3,83 δισ. ευρώ από τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα αναδιάταξης του ελληνικού δημόσιου χρέους.

Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του δείκτη κύριων βασικών ιδίων κεφαλαίων (Core Tier I) στο 3,0% και του δείκτη Κεφαλαιακής Επάρκειας στο 5,5%.

Η συνολική ζημία από τη συμμετοχή στο PSI+ στα εποπτικά κεφάλαια έφτασε τους 863 πόντους, ενώ τα Ενσώματα Ίδια Kεφάλαια παραμένουν θετικά.

 

Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι η τράπεζα πέτυχε κατά την περυσινή χρήση σε επίπεδο ομίλου καθαρά κέρδη προ PSI 21,4 εκατ. ευρώ, μετά από προβλέψεις για την κάλυψη πιστωτικού κινδύνου 1.130,3 εκατ. ευρώ.

Το καθαρό έσοδο τόκων ανήλθε σε 1.783,7 εκατ. ευρώ, μειωμένο κατά 1,9%, παρά τη μείωση του δανειακού χαρτοφυλακίου κατά 3,4% σε ετήσια βάση.

Το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο αυξήθηκε, το 2011, κατά 10 πόντους σε 2,8%, ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης ανατιμολόγησης των στοιχείων του ενεργητικού, καθώς και της αποτελεσματικής διαχειρίσεως του κόστους των καταθέσεων.

Εξάλλου, η συνεχιζόμενη πρόοδος στον εξορθολογισμό των εξόδων περιόρισε το λειτουργικό κόστος κατά περίπου 9%, τα τελευταία δύο έτη, σε 1,1 δισ. ευρώ.

Η απόδοση του τριετούς προγράμματος περιστολής δαπανών έχει υπερβεί τον τεθέντα στόχο, με αξιοσημείωτη την επίτευξη περίπου του 80% κατά 1 έτος νωρίτερα.

 

Απομόχλευση και λειτουργικό κόστος

Κατά το 2011 επιχειρήθηκε στοχευμένη μείωση της μόχλευσης του Ισολογισμού, μέσω μειώσεως του δανειακού χαρτοφυλακίου, κατά 1,8 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση, σε Ευρώ 49,7 δισ.

Παράλληλα, σημειώθηκε αύξηση της χρηματοδότησης από Κεντρικές Τράπεζες, κατά 2,1 δισ. ευρώ στο δ΄ τρίμηνο σε 21,9 δισ. ευρώ, μετά από μείωση των καταθέσεων στην Ελλάδα κατά 1,8 δισ. ευρώ. Το περιθώριο αντλήσεως περαιτέρω κεφαλαίων υπερβαίνει τα 6 δισ. ευρώ.

Στο τέλος του 2011 ο δείκτης καθυστερήσεων διαμορφώθηκε στο 12,9%, με τις σωρευτικές προβλέψεις να ανέρχονται σε 2,9 δισ. ευρώ, αντανακλώντας έναν δείκτη καλύψεως των καθυστερήσεων 45%, ο οποίος συμπεριλαμβανομένων των εξασφαλίσεων, διαμορφώνεται σε 124%.
Διαβάστε εδώ το πλήρες δελτίο της τράπεζας με τα αποτελέσματα του 2011 και τις δηλώσεις στελεχών της διοίκησης.

 


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.