Alpha Bank και Visa Europe φέρνουν την τεχνολογία contactless στην Ελλάδα

Η Alpha Bank και η Visa Europe πραγματοποίησαν την Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012, την πρώτη contactless συναλλαγή στην Ελλάδα, με την Alpha Bank Enter Visa payWave. Η νέα τεχνολογία που παρουσιάσθηκε, θα επιτρέπει την πληρωμή για αγορές μικρών ποσών, έως 20 ευρώ, χωρίς την εισαγωγή κάρτας στο τερματικό της επιχειρήσεως ή την πληκτρολόγηση του Προσωπικού Μυστικού Αριθμού (ΡΙΝ), ανοίγοντας έτσι, τον δρόμο για τις μελλοντικές  εξελίξεις των ηλεκτρονικών πληρωμών και στη χώρα μας.

Η τεχνολογία contactless βασίζεται στην ασύρματη τεχνολογία μικρής εμβέλειας “Near Field Communications” (NFC), η οποία επιτρέπει στο ειδικό τερματικό να διαβάσει το σήμα από την κάρτα Visa, όταν αυτή τοποθετείται σε απόσταση πέντε (5) εκατοστών, και να ολοκληρώσει τη συναλλαγή μέσω ενός ασφαλούς δικτύου, σε χρόνο λιγότερο του ενός (1) δευτερολέπτου. Από την πλευρά του ο καταναλωτής, για να πληρώσει το ποσό, πρέπει απλώς να κρατήσει την κάρτα του, πιστωτική ή χρεωστική, μπροστά από το τερματικό για ελάχιστα δευτερόλεπτα: δεν δίδει την κάρτα του στον υπάλληλο, δεν χρειάζεται να πληκτρολογήσει τον Προσωπικό Μυστικό Αριθμό (ΡΙΝ) και έτσι η συναλλαγή ολοκληρώνεται πολύ γρήγορα, χωρίς το κόστος διαχειρίσεως μετρητών και “ψιλών”, και με απόλυτη ασφάλεια.

Η νέα τεχνολογία είναι  ιδανική για πληρωμές στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένου  και του Μετρό, σε χώρους σταθμεύσεως, κινηματογράφους, θέατρα, μικρά καφέ, fast foods και γενικά, οπουδήποτε οι συναλλαγές είναι μικρής αξίας και η ταχύτητα στην εξυπηρέτηση έχει μεγάλη σημασία. Η Alpha Bank σχεδιάζει την επόμενη ημέρα στις ασφαλείς, γρήγορες και τεχνολογικά εξελιγμένες μικρές συναλλαγές. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιεί ένα πιλοτικό πρόγραμμα, στο οποίο συμμετέχει κυρίως το Προσωπικό της Τραπέζης. Η υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος βασίσθηκε σε υλικοτεχνική υποδομή που παρείχε η εταιρία Printec.

Ο κ. Λεωνίδας Κασούμης, Διευθυντής Καταναλωτικής Πίστεως της Alpha Bank και Πρόεδρος της Visa Hellas, δήλωσε σχετικά: «Η Alpha Bank συνεχίζει να θέτει ψηλά τον πήχυ της καινοτομίας στον τομέα της τεχνολογίας, όσον αφορά στα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Καταναλωτικής Πίστεως και μέσω της contactless τεχνολογίας πρωτοπορεί και κάνει ακόμη ένα βήμα προς το μέλλον των ηλεκτρονικών πληρωμών, καθώς η νέα αυτή τεχνολογία αποτελεί τον προπομπό της πραγματοποιήσεως συναλλαγών μέσω κινητών τηλεφώνων. Αποτελεί ιδιαίτερη ικανοποίηση για εμάς, το ότι πρώτοι εισάγουμε την τεχνολογία contactless στην Ελλάδα, τη νέα τάση συναλλαγών που ήδη από το 2007, σημειώνει πολλή μεγάλη επιτυχία σε πολλές άλλες χώρες που εφαρμόζεται, όπως στη Γαλλία, την Τουρκία, την Αγγλία, την Πολωνία.»

Ο κ. Νίκος Καμπανόπουλος, Γενικός Διευθυντής της Visa Europe για την Ελλάδα δήλωσε: «Με την τεχνολογία Visa payWave για contactless πληρωμές, οι αγορές γίνονται πιο εύκολα, άνετα και γρήγορα για τους καταναλωτές, αλλά και για τους εμπόρους. Οι πληρωμές ολοκληρώνονται μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα και με απόλυτη ασφάλεια, μειώνονται οι ουρές στα ταμεία, μειώνεται το κόστος διαχειρίσεως των μετρητών, ενώ, επιπλέον, αυξάνεται περαιτέρω η ασφάλεια, από το γεγονός ότι καταναλωτές  και καταστηματάρχες έχουν λιγότερα μετρητά στην κατοχή τους. Κατά την  τελευταία πενταετία, η τεχνολογία Visa payWave για contactless πληρωμές εξαπλώνεται με επιτυχία σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Το 2011, οι εν λόγω πληρωμές με κάρτες Visa πανευρωπαϊκά τετραπλασιάσθηκαν, ενώ για το 2012, εκτιμάται ότι οι κάρτες Visa για contactless πληρωμές θα αγγίξουν τα 50 εκατ. σε όλη την Ευρώπη.»

www.bankwars.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Alpha Bank και Visa Europe φέρνουν την τεχνολογία contactless στην Ελλάδα

 • 22/03/2012, 16:05
  Permalink

  Ναι, ήδη κυκλοφόρησαν video, όπου ο κλεφταράς, με ένα λάπτοπ, σαρώνει ασύρματα μια περιοχή και υποκλέπτει τα στοιχεία τέτοιων καρτών.

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.