Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

 • Careta on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπερα. Ενταχθηκα στο νομο κατσελη και βγηκε αποφαση απο το 2015 να καταβαλω 200 ευρω αθροιστικα σε 5 τραπεζες μηνιαιως. Η αποφαση μου  κοινοποιηθηκε μονο απο την eu…
 • elisavet50 on Forum: Γενική συζήτηση 12elisavet50 καλημέρα, ελπίζω να μου απαντήσετε. έχω στεγαστικό δάνειο, συνοφειλέτης με τον σύζυγό μου (τον πρώην), και από τον Φεβρουέριο του 2018 είναι ακάλυπτο. Με έχε…
 • Nemesis on Forum: Γενική συζήτηση 12Αν "...αυτός που θα αγοράσει το 50% εννοείτε ότι θα αναλάβει και το υπόλοιπο εξόφλησης του δανείου..." η Τράπεζα θα δεχθεί την πώληση. . Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι…
 • no more on Forum: Γενική συζήτηση 12το σπίτι είναι με στεγαστικό, στην ίδια τράπεζα που είναι το στεγαστικό έχω αφήσει απλήρωτες κάρτες εγώ, χρέη από κάρτες και δάνεια έχω μόνο εγώ και όχι η γυναίκα μου,…
 • Nemesis on Forum: Γενική συζήτηση 12Φίλε no more, 1. Αν το σπίτι είναι σε υποθήκη λόγω δανείου (υποθέτω στεγαστικό) τότε πρέπει να δεχτεί την πώληση η Τράπεζα όπου η υποθήκη και το χρέος μεταφέρεται στον…
 • no more on Forum: Γενική συζήτηση 12κάτι ακόμα, όταν λένε ότι μπορούν να καλούν μια φορά ανά 2η μέρα, εννοούν εργάσιμη μέρα;; δηλαδή άμα σε καλέσουν παρασκευή μπορούν να ξανακαλ΄σεουν δευτέρα;; ή θα πρέπε…
Minilink

ANDROID: Εργαλείο άμυνας ενάντια στις εισπρακτικές

γράφει ο Begar

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, καθημερινά δέχεται άπειρες κλήσεις από τράπεζες, εισπρακτικές εταιρείες, δικηγορικά γραφεία και λοιπούς ενοχλητικούς, που δεν εννοούν να καταλάβουν, πως όσο και να ζαλίσεις κάποιον, αν δεν έχει λεφτά στην τσέπη του …… δεν θα πληρώσει.

Ένας τρόπος να ησυχάσουμε, είναι να αγοράσουμε κινητό τηλέφωνο (smartphone) με λειτουργικό android και να εκμεταλλευτούμε τις φοβερές δυνατότητες που προσφέρουν στον έλεγχο των κλήσεων που επιθυμούμε να δεχτούμε ή να απορρίψουμε.

Οι τιμές των συσκευών android ξεκινούν από 80 ευρώ (τιμή συσκευής χωρίς συμβόλαιο) και η δυνατότητα που μας ενδιαφέρει (έλεγχος κλήσεων) είναι ανεξάρτητη από την τιμή ή το μοντέλο της συσκευής.

Πλεονεκτήματα:

Δημιουργώντας ένα λογαριασμό email στο Google, περνάμε όλες τις επαφές που επιθυμούμε. Αυτό γίνεται μιά φορά. Επίσης μπορούμε στο αντίστοιχο ημερολόγιο του Google, να βάλουμε διάφορα στοιχεία, συμβάντα κλπ.

Αγοράζοντας μια συσκευή android, κατά την αρχική ρύθμιση μας ρωτάει αν έχουμε λογαριασμό Google. Δηλώνουμε το λογαριασμό μας και κάνουμε ένα συγχρονισμό με το Google. Αυτομάτως, όλα τα στοιχεία επαφών, ημερολογίου, εγγράφων κλπ που είχαμε στο Google, περνάνε και στη συσκευή μας. Κάθε φορά που προσθέτουμε ή αφαιρούμε μια επαφή η μια εγγραφή ημερολογίου στη συσκευή μας, η μεταβολή αυτή θα περάσει και στο server του Google, μόλις κάνουμε συγχρονισμό. Αυτό σημαίνει πως ακόμα και αν χάσουμε το κινητό μας, όλα τα στοιχεία μας είναι στο server του Google και αγοράζοντας μια νέα συσκευή έχουμε να κάνουμε δύο απλά πράγματα:

 1. Να αλλάξουμε password στο Google (ώστε αν κάποιος βρει τη συσκευή μας να μην μπορεί να συγχρονιστεί.
 2. Να συγχρονίσουμε τη νέα συσκευή με το Google, ώστε ακαριαία όλες οι επαφές και τα λοιπά στοιχεία να περάσουν στη νέα συσκευή. Ούτε καλώδια, ούτε συνδέσεις με PC, ούτε συνοδευτικά προγράμματα.

Να τονίσω ότι μια συσκευή Android, θεωρητικά έχει χωρητικότητα για άπειρες επαφές, με άπειρα πεδία στην κάθε μία επαφή. Π.χ. Μπορεί να έχω περασμένα 6000 ονόματα και στο κάθε όνομα να έω περασμένους 700 αριθμούς τηλεφώνου. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στην περίπτωσή μας, αφού μια εισπρακτική εταιρεία έχει δεκάδες αριθμών.

Ελάχιστες συσκευές έχουν περιορισμό στον αριθμό επαφών, οπότε προσοχή κατά την αγορά. Να το διευκρινίσετε.

 

Λογισμικό

Πάμε τώρα στο ψητό. Το Android Market, διαθέτει χιλιάδες προγράμματα, τα περισσότερα από αυτά δωρεάν, τα οποία μπορούμε να κατεβάσουμε και να εγκαταστήσουμε στη συσκευή μας.

Από αυτά εμάς μας ενδιαφέρουν δύο κατηγορίες:

 1. Προγράμματα που μπλοκάρουν επιλεκτικά κάποιες ανεπιθύμητες κλήσεις.
 2. Προγράμματα που ηχογραφούν τις συνομιλίες μας

Κυκλοφορούν δεκάδες προγράμματα και στις δύο κατηγορίες, αλλά δεν κάνουν όλα την ίδια δουλειά τόσο καλά, όσο θα θέλαμε.

Προσωπικά, μετά από αρκετές δοκιμές, κατέληξα σε δυό συγκεκριμένα, τα οποία θα παρουσιάσω:

 

Droid Call Filter

 

Δυνατότητες:

 • Μπλοκάρει κλήσεις με απόκρυψη καλούντος
 • Μπορούμε να ορίσουμε μια μαύρη λίστα, με αριθμούς που θα μπλοκάρονται.
 • Μπορούμε να ορίσουμε μια άσπρη λίστα, με αριθμούς που θα επιτρέπονται μόνο αυτοί, ενώ θα μπλοκάρονται όλοι οι άλλοι.
 • Μπορούμε να μπλοκάρουμε κάποιες επιλεγμένες επαφές: π.χ. μπλοκάροντας την “ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΣ BANK”, όλα τα νούμερα που ανήκουν στην επαφή, μπλοκάρονται.
 • Ορίζοντας έναν αριθμό, μπλοκάρονται όλοι οι αριθμοί που αρχίζουν από αυτόν, για παράδειγμα:
  • 2109999999: μπλοκάρεται το 2109999999
  • 210500: μπλοκάρονται όλοι οι αριθμοί από το 2105000000 έως 2105009999
  • 211: μπλοκάρονται όλοι οι αριθμοί που αρχίζουν από 211
 • Μπορούμε να γράψουμε ένα προκαθορισμένο μήνυμα το οποίο θα αποστέλλεται αυτόματα σε περίπτωση που μπλοκάρεται μία κλήση.
 • Είναι το μοναδικό πρόγραμμα που όταν μας καλέσει ένας απαγορευμένος αριθμός, δείχνει ότι το νούμερό μας είναι κατειλημμένο.
 • Κρατάει αρχείο με τις μπλοκαρισμένες κλήσεις που έχουμε δεχτεί. Μπορούμε από αυτό να διαγράψουμε επιλεκτικά όσες θέλουμε.
 • Κλειδώνει με password, ώστε μόνο εμείς να ξέρουμε ποια νούμερα θέλουμε να μπλοκάρουμε και ποιοί μας τηλεφώνησαν.
 • Είναι δωρεάν. Φυσικά, μπορείτε να αγοράσετε την έκδοση PRO, με 3 ευρώ.  Δεν διαφέρει σε τίποτα από την δωρεάν, απλά είναι μια μορφή χρηματικής δωρεάς προς το δημιουργό του προγράμματος. Εγώ πλήρωσα τα 3 ευρώ, γιατί η ψυχική ηρεμία που μου πρόσφερε το προγραμματάκι είναι ανεκτίμητη.

vRcorder

 

Εδώ θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι κυκλοφορούν διάφορα προγράμματα ηχογράφησης συνομιλιών, τα οποία όμως, ενώ χαρακτηρίζονται από τους δημιουργούς ως συμβατά, δεν λειτουργούν καλά σε όλες τις συσκευές, οπότε θα πρέπει να κάνετε δοκιμές, για καταλήξετε σε αυτό που σας ταιριάζει.

Το vRecorder, είναι ένα απλό δωρεάν προγραμματάκι, που κάνει μια πολύ πολύ απλή δουλειά: Κάθε φορά που μιλάτε, αυτόματα καταγράφει τη συνομιλία σε ένα αρχείο. Οποιαδήποτε στιγμή, μέσα από το μενού του προγράμματος, μπορείτε:

 • Να ακούσετε μια συνομιλία.
 • Να διαγράψετε επιλεκτικά, όσα αρχεία συνομιλιών δεν σας χρειάζονται.
 • Να μετονομάσετε τα αρχεία, ώστε να ξέρετε τι περιέχει το καθένα.
 • Να μεταφέρετε τα αρχεία στο PC σας, για περαιτέρω επεξεργασία και αξιοποίηση.

Τα αρχεία που δημιουργούνται έχουν αρκετά καλή ποιότητα ήχου και είναι πολύ μικρά σε μέγθος, ώστε να μη γεμίζει η κάρτα μνήμης της συσκευής σας εύκολα.

 

Αυτά λοιπόν και …….. καλές αγορές.


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

10 Σχόλια ANDROID: Εργαλείο άμυνας ενάντια στις εισπρακτικές

 • yiannpap

  Συντροφε begar χρησιμοποιω εδω και πανω απο ενα χρονο κινητο με android και βρηκα την ησυχια μου. Εγω χρησιμοποιω το προγραμμα call filter. Δοκιμασμενο και πολυ ωραιο. Το ρυθμιζεις να μην σου βγαζει μυνημα οτι ο συνδρομητης ειναι κατειλημενος αλλα δειχνει σαν να μιλαει οπως τα σταθερα και χρεωνει και αυτον που σε παιρνει μια κληση. Τα smartphone πια ειναι πολυ φτηνα. Καντε το οσοι μπορειτε δεν θα χασετε.
   

 • Damoklis

   Αρχηγέ, … γράφεις πάλι ιστορία! Θα γίνει της … Android! Χε, χε, χε …!

 • morris47

  kalispera.
  se olou sas!! 

 • veigan

  Αρχηγέ Begar πολύ καλό. Αλλά με το σταθερό τι γίνεται.??? Έχω ένα τηλέφωνό που μπλοκάρει 20 νούμερα μόνο. Ξέρεις τίποτα καλό για ΝΤ (ISDN) το έχω συνδέσει με usb στο PC. Κανένα πρόγραμμα που να απορρίπτει τα τηλέφωνα των τοκογλύφων, απατεώνων, κουκουλοφόρων τραπεζών και δικηγόρων.
   

 • veigan

  Είσαι άπαιχτος Begar. Ομως δεν θα το αγοράσω αν και μπορώ. ΔΕΝ ΑΓΟΡΆΖΩ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ (ΦΑΣΙΣΤΙΚΆ) ΠΡΟΪΌΝΤΑ.

  • begar

   Εγώ πάντως που αγόρασα αυτό το Γερμανικό Φασιστικό Προϊόν, εδώ και 6 -7 μήνες, βρήκα την ησυχία μου.

    

  • Άρης

   Καλημέρα Veigan .

   Οι ινδιάνοι της Αμερικής είχανε και τουφέκια των λευκών όταν εφορμούσαν και ήταν πιό αποτελεματικοί πολλές φορές.
   Εμείς στο στρατό έχουμε κάτι γερμανικά τουφέκια G-κάτι τέτοιο .  Αν χρειαστεί να τους πηδήξουμε αμυνόμενοι και με αυτά τα γερμανικά θα το κάνουμε .Λέω τώρα …….Σωστή θέση βέβαια και  το μπουκοτάζ ….

 • stmaria

  Υπάρχει κάτι ανάλογο και για nokia με symbian λειτουργικό????

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>