BBC . Αναλυτικά τι θα συμβει αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ

Με όσο το δυνατό πιο απλό τρόπο το  BBC  μας παρουσιάζει  τι θα προκαλέσει μια τυχόν έξοδος της Ελλάδας από το Ευρώ έχει το

 

Ελληνική κατάρρευση

Οι Τράπεζες στην Ελλάδα θα καταρρεύσουν. Οι καταθέσεις των πολιτών θα παγώσουν. Πολλές επιχειρήσεις  θα πτωχεύσουν. Το κόστος των εισαγωγών – που στην Ελλάδα περιλαμβάνει πολλά τρόφιμα και φάρμακα – θα  διπλασιαστεί.

Μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες στην Ελλάδα, ο τουρισμός, θα  διαταραχθεί από……….
την πολιτική και κοινωνική αναταραχή.

 

Τραπεζική διαταραχή

Ουρές κόσμου έξω από τις τράπεζες για να σηκώσει τις καταθέσεις του. Ντόμινο σε τράπεζες της Νότιας Ευρώπης προκαλώντας τραπεζική κρίση.

Η τραπεζική κρίση θα μπορούσε να εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο, όπως ακριβώς και το 2008. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί να παρέχει τρισεκατομμύρια ευρώ σε δάνεια διάσωσης των τραπεζών.

 

Πτωχεύσεις επιχειρήσεων

Οι ελληνικές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν  νομική και οικονομική καταστροφή. Ορισμένες συμβάσεις που διέπονται από το ελληνικό δίκαιο θα μετατρέπεται σε δραχμές, ενώ άλλες ξένες συμβάσεις θα παραμένουν σε ευρώ

 

Κρίση του δημόσιου χρέους

Το δημόσιο χρέος είναι τα χρήματα που δανείζεται η κυβέρνηση από τους ίδιους τους πολίτες του ή από επενδυτές σε όλο τον κόσμο. Αν η Ελλάδα εγκαταλείψει την ευρωζώνη, θα υπάρξει νευρικότητα στους επενδυτές και ο δανεισμός θα είναι πολύ δύσκολος.

Κάτι τέτοιο θα θορυβούσε τις κυβερνήσεις της Ισπανίας και της Ιταλίας. Αυτές οι δύο  χώρες αντιπροσωπεύουν το 28% της συνολικής οικονομίας της ευρωζώνης.
Ακόμη και η Γαλλία θα μπορούσε να μπει σε μπελάδες.

 

Αναταραχή στις  αγορές

Νευρικότητα στην αγορά. Οι  επενδυτές και δανειστές σε όλο τον κόσμο μπορεί να αρχίσουν να ξεπουλάνε τις  ριψοκίνδυνες επενδύσεις τους και να μεταφέρουν τα χρήματά τους σε “ασφαλή καταφύγια”.

Εν τω μεταξύ, ασφαλείς επενδύσεις, όπως το δολάριο, το γεν, το ελβετικό φράγκο, ο χρυσός θα αυξηθεί, ενώ κυβερνήσεις, όπως αυτές των ΗΠΑ, την Ιαπωνία, τη Γερμανία, ακόμη και του Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούσαν  να δανειστούν  φθηνότερα.

Η τιμή του πετρελαίου αναμένεται να πέσει απότομα.

 

Ύφεση

Οι Επιχειρήσεις μπορεί να μειώσουν τις επενδύσεις. Οι απλοί άνθρωποι μπορούν να περικόψουν τις  δαπάνες  τους. Όλα αυτά θα μπορούσε να ωθήσει την ευρωζώνη σε μια βαθιά ύφεση.

Το ευρώ θα χάσει  την αξία στις αγορές συναλλάγματος, προσφέροντας κάποια ανακούφιση για την ευρωζώνη, καθιστώντας τις εξαγωγές πιο ανταγωνιστικές στο διεθνές εμπόριο.

kafeneio-gr.blogspot.com


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.