BlackRock: Βρείτε $2 τρισ για να σωθούν οι τράπεζες

Τελευταία ενημέρωση περιεχομένου:

Μετά την RBS και η BlackRock καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι ευρωποαϊκές τράπεζες χρειάζονται περί τα 2 τρισ. δολάρια προκειμένουν να μπορέσουν να επιβιώσουν και να στηρίξουν τη διαδικασία της οικονομικής ανάπτυξης. Η RBS στα μέσα του καλοκαιριού έθεσε επί τάπητος το σενάριο της εκτύπωσης χρήματος από την ΕΚΤ, η BlackROck ζητά τώρα από τους Ευρωπαίους ηγέτες να επιδείξουν πολιτική βούληση και αποφασιστική δράση. 

«Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα πρέπει να διαθέσουν 2 τρισ. δολάρια σε δημόσιο και ιδιωτικό χρήμα προς το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, γιατί η αποσπασματική αντιμετώπιση δεν αποδίδει» δήλωσε ο επικεφαλής της BlackRock, Λάρι Φινκ, σε τελετή απονομής επιχειρηματικών βραβείων. Το Sofokleousin.gr έχει από τις 21 Ιουλίου (όταν όλοι θριαμβολογούσα για τη συμφωνία και το δεύτερο πακέτο διάσωσης).

Η RBS κάνοντας εκπληκτική δουλειά προέβλεψε ότι οι διεργασίες αυτές θα κινηθούν μετά την αποχώρηση του Τρισέ από το τιμόνο της ΕΚΤ και τον πρώτο καιρό που θα αναλάβει ο Μάριο Ντράγκι.

Στο ίδιο μήκος κύματος έχουν κατά καιρούς κινηθεί και άλλοι οικονομολόγοι και μεγαλοεπενδυτές αναγνωρίζοντας ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν μπορεί να είναι ούτε περιορισμένη ούτε επιλεκτική αλλά θα λάβει γρήγορα μορφή χιονοστοιβάδας.
Στην Ευρώπη οι συζητήσεις όλες σταματούν στους όρους της αναδιάρθρωσης και του κουρέματος του ελληνικού χρέους και στο αν αυτό θα χαρακτηριστεί πιστωτικό γεγονός "credit event".

Στην πραγματικότητα η υπόθεση είναι πιο σύνθετη, καθώς άπαντες γνωρίζουν τα συμπεράσματα της BlackRock και άλλων οίκων πολύ νωρίτερα. Το πρόβλημα που εγείρεται έχει να κάνει με την κρατικοποίηση των τραπεζών και συνέπειες του τόσο για την οικονομία όσο και για το πολιτικό σύστημα.

Οι εξουσίες των κυβερνήσεων θα πολλαπλασιαστούν από τη στιγμή που θα διαθέτους στα χέρια τους όλα τα όπλα και δεν θα απαιτείται διαπραγμάτευση για τη λήψη αποφάσεων. Παράλληλα η ρευστότητα θα διοχετεύεται ξανά επιλεκτικά μεπολιτικά και κομματικά κριτήρια σε ολόκληρη την Ευρώπη ενώ κόμματα και παρατάξεις θα ισχυροποιιηθούν καθώς εκτός από τη διαχείριση του ιδιωτικού χρήματος θα ελέγχουν και το νομή της πίττας στον ιδιωτικό τομέα…

www.sofokleousin.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.