Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Credit negative για τις ελλ. τράπεζες πιθανή αναδιάρθρωση των δανείων

(Dow Jones) – Η πρόταση ενός κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού στην Ελλάδα για την αναδιάρθρωση των δανείων των νοικοκυριών και των εταιρειών που αντιμετωπίζουν προβλήματα, θα αποτελέσει credit negative για τις τράπεζες της χώρας, αναφέρει η Moody’s Investors Service.

Η πρόταση αυτή του ΠΑΣΟΚ, όπως παρουσιάστηκε σε επιστολή την προηγούμενη εβδομάδα προς τον επικεφαλής της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, θα δημιουργούσε ηθικό κίνδυνο για τους δανειολήπτες και θα απέκρυπτε το πραγματικό μέγεθος της επιδείνωσης του asset quality των τραπεζών, τονίζει η Moody’s στο Weekly Credit Outlook.

Η πρόταση αναδεικνύει την μειωμένη δυνατότητα αποπληρωμής των υποχρεώσεων των δανειοληπτών, αναφέρει η Moody’s. Η Τράπεζα της Ελλάδας ανέφερε ότι το επίπεδο των μη εξυπηρετούμενων δανείων στο σύστημα, αυξήθηκε στο 18,7% του συνόλου των δανείων, στο α΄ τρίμηνο του 2012.

«Ωστόσο, τα επίσημα στοιχεία των αρχών για τα NPL’s και αυτά των τραπεζών μεμονωμένα, υποτιμούν την πλήρη έκταση της επιδείνωσης του asset quality καθώς δεν περιλαμβάνουν και την άνοδο στον αριθμό των δανείων που αναδιαρθρώθηκαν», τονίζει η Moody’s.

Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ περιλαμβάνει την παράταση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων και τη μείωση των μηνιαίων δόσεων για τους δανειολήπτες με μειωμένα εισοδήματα, «αλλά θα δημιουργούσε μεγαλύτερο ηθικό κίνδυνο, εκθέτοντας περαιτέρω το ήδη φτωχό asset quality των ελληνικών τραπεζών», τονίζει η Moody’s.

Επισήμανε ακόμη ότι η πρόταση θα καθυστερήσει την διαπίστωση του μεγέθους των απομειώσεων των τραπεζών, καθώς η Moody’s θεωρεί τα δάνεια που αναδιαρθρώθηκαν ως προάγγελους μελλοντικών ζημιών από δάνεια.

© Dow Jones Newswires


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>