eauction.gr>45.576 πλειστηριασμοί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα

Πλέον διευρύνεται το είδος των ακινήτων που βγαίνουν στο σφυρί καθώς τα περιθώρια για τις ίδιες τις τράπεζες στενεύουν. Το 2020 θα είναι εξαιρετικά δύσκολο έτος με stress tests και πιέσεις από επόπτες και επενδυτές να δείξουν θεαματικές επιδόσεις στην μείωση των προβληματικών δανείων.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα των πλειστηριασμών, το eauction.gr, καταγράφει σήμερα 45.576 πλειστηριασμούς και νέοι «μπαίνουν» συνεχώς στο σύστημα. Μόνο την ερχόμενη εβδομάδα έχουν οριστεί 812 και περιλαμβάνουν ακίνητα ιδιωτών και επιχειρήσεων, κτίρια, οικόπεδα, βιομηχανικά ακίνητα, ακόμη και αποθήκες επώνυμων αλλά και χιλιάδων ανώνυμων δανειοληπτών.

Από την 1 Ιανουαρίου 2020 που λήγει ο νόμος για την προστασία της πρώτης κατοικίας ανοίγει ο δρόμος για ακόμη μεγαλύτερη διεύρυνση της γκάμας των ακινήτων, ενώ στο παιχνίδι μπαίνουν πέραν των τραπεζών, οι εταιρείες διαχείρισης που θα κινηθούν ακόμη πιο επιθετικά και αναμένεται ότι θα μειωθεί σημαντικά η αξία των ακινήτων που θα βγαίνουν σε πλειστηριασμό.

Η δημόσια ανάρτηση των πλειστηριασμών σε ηλεκτρονική πλατφόρμα ήδη «βγάζει» ειδήσεις αφού αποτυπώνει τις διαθέσεις πλούσιων (και πτωχευμένων) και διάσημων, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις έχουν «φεσώσει» το σύμπαν.

Tην ίδια στιγμή που τα πρωτοσέλιδα κάνουν λόγο για ακίνητα ηχηρών ονομάτων που βγαίνουν στο σφυρί και ο μέσος αναγνώστης αναρωτάται αν ξέπεσαν τόσο που δεν μπορούν να σώσουν τα σπίτια τους, την τελευταία ώρα κάποιοι εξ αυτών βγάζουν άσσους από το μανίκι και λεφτά από διάφορες πηγές.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.