Exotix: Η εκροή καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες φτάνει σε κρίσιμο επίπεδα

Η εκροή καταθέσεων στην Ελλάδα έχει αρχίσει να φτάνει σε σημείο που η απώλεια μπορεί να είναι θετική για τη χώρα, σύμφωνα με την Exotix, η οποία συγκρίνει την τάση με άλλες χώρες που έζησαν τη χρεοκοπία. Μάλιστα, σε μία από τις κλασικές συγκρίσεις είναι αυτή της χώρας μας με την Αργεντινή, με την έξοδο από το ευρώ να παρομοιάζεται με την διακοπή της σύνδεσης του πέσος με το δολάριο.

Σύμφωνα με την Exotix, η εκροή καταθέσεων στην Ελλάδα παραμένει σε πολύ ασυνήθιστο ιστορικό πλαίσιο. Είναι μεγαλύτερη και ευρύτερη σε σχέση με εκείνους που περιμένουν να βγει η χώρα από την ευρωζώνη. Παραδόξως, σημειώνει η Exotix , τα περισσότερα κράτη είχαν πράγματι πολύ σημαντικές αυξήσεις στις καταθέσεις πριν από την κρίση. Η Βραζιλία, η Ισλανδία, η Ινδονησία και η Τουρκία είδαν θετική ανάπτυξη στις καταθέσεις τους (κατά μέσο όρο 27% κατά το έτος πριν από την κρίση), γεγονός που οδήγησε σε μεγάλες επενδύσεις μετα την υποτίμηση.

Η Ελλάδα πλησιάζει στο σημείο που δεν θα έχει τίποτα να χάσει σε περίπτωση που εξέλθει της ευρωζώνης, με την εκροή καταθέσεων να έχει αρχίσει να επιδρά θετικά στις προοπτικές, δεδομένου ότι συνεπάγεται μια μετατόπιση του πλούτου από την Ευρώπη προς την Ελλάδα εάν και όταν η δραχμή εισαχθεί.

Το βασικό επιχείρημα ενός τέτοιου ισχυρισμού είναι ότι η Ευρώπη αυξάνει την έκθεση της προς τη χώρα ενώ την ίδια ώρα οι ιδιώτες μειώνουν την έκθεση τους και τον όποιο κίνδυνο. Σύμφωνα με την Exotix, μέχρι το σημείο της εξόδου από το ευρώ, το συνολικό απόθεμα του ελληνικού ιδιωτικού πλούτου, που είναι μη «δραχμοποιήσιμο» είναι πιθανόν να υπερβαίνει τα 120 δις. Ευρώ ή το 60% του ΑΕΠ. Έτσι, κάθε σημαντική υποτίμηση θα μπορούσε να δημιουργήσει μια τεράστια ευκαιρία για τους Έλληνες στο εξωτερικό και τους κυνηγούς assets.

Δεν είναι πια μυστικό ότι πολλοί δυνητικοί επενδυτές αναμένουν σαφή σημάδια ότι ο πυθμένας στην Ελλάδα έχει επιτευχθεί. Το ελληνικό κράτος είναι ως επί το πλείστον το «ανοσοποιητικό σύστημα» των τραπεζικών υποχρεώσεων που διαρκώς συσσωρεύονται. Σε ένα σενάριο εξόδου από το ευρώ το περισσότερο χρέος δεν συνεπάγεται περισσότερο χρέος, αλλά περισσότερο haircut στην πορεία.

Φυσικά, αυτή η προοπτική, σύμφωνα με την Exotix εξαρτάται επίσης από το αν τα χρήματα που εγκατέλειψαν την Ελλάδα μπουν στον κόπο να έρθουν πίσω προς αναζήτηση ευκαιριών, οι οποίες, βραχυπρόθεσμα τουλάχιστον, απαιτούν κάτι περισσότερο από εμπιστοσύνη και πολύ σπάνια από την ικανότητα να αναγνωριστεί ο πάτος.

[sc:Πηγή id=”http://www.exipno.gr/index.php/mainnews/34631-exotix———–” ]

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.