Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Fitch: Υποβάθμιση της Ελλάδας σε “CCC”

Τη μακροπρόθεσμη διαβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε ξένο και τοπικό νόμισμα υποβάθμισε σε “CCC” από “B-” προηγουμένως ο οίκος Fitch. Παράλληλα, υποβάθμισε το βραχυπρόθεσμο IDR σε “C” από “B” και αναθεώρησε το Country Ceiling της χώρας σε “B-“.

Στην έκθεσή του ο οίκος αναφέρει πως η υποβάθμιση δύο βαθμίδων της Ελλάδας αντανακλά τον αυξημένο κίνδυνο η χώρα να μην καταφέρει να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ. Η ισχυρή στήριξη των κομμάτων που τάσσονται κατά των μέτρων λιτότητας στις κοινοβουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου και η επακόλουθη αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης, υπογραμμίζει την απουσία της δημόσιας αλλά και πολιτικής στήριξης του προγράμματος των 173 δισ. ευρώ που συμφωνήθηκε με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ.

Σε περίπτωση που μετά τις νέες εκλογές της 17ης Ιουνίου δεν σχηματιστεί κυβέρνηση με εντολή να συνεχίσει την εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής λιτότητας και διαρθρωτικής προσαρμογής, η αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ είναι πιθανή, προειδοποιεί η Fitch. Η έξοδος της Ελλάδας θα οδηγούσε ενδεχομένως σε εκτεταμένη αδυναμία εξόφλησης χρέους του ιδιωτικού τομέα αλλά και κρατικού χρέους που αποτιμάται σε ευρώ, παρά την ήπια ανακούφιση από το βαρύ φορτίο του χρέους που πρόσφερε το PSI.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης, ο οίκος επαναλαμβάνει ότι αν μετά τις ελληνικές εκλογές του Ιουνίου αξιολογήσει τον κίνδυνο αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ ως πιθανό, θα προβεί στην τοποθέτηση των πιστοληπτικών αξιολογήσεων όλων των κρατών-μελών σε Rating Watch Negative.

Υπενθυμίζεται ότι ο οίκος είχε προχωρήσει στην αναβάθμισητης μακροπρόθεσμης αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας Ελλάδας σε ξένο και εγχώριο νόμισμα σε “B-” με σταθερό outlook από “Restricted Default” (RD) στις 13 Μαρτίου.

[sc:Πηγή id=”http://www.capital.gr/news.asp?Details=1503364″ ]

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>