Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Fitch: Υποβαθμίζει σε CCC Εθνική, Eurobank, Alpha, Πειραιώς, Αγροτική

Σε υποβάθμιση των αξιολογήσεων των Εθνική Τράπεζα, Eurobank, Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς και ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ σε CCC από B- προχώρησε η Fitch, μια μέρα μετά την υποβάθμιση της Ελλάδας.

Όπως αναφέρει ο οίκος, στην περίπτωση όπου οι επαναληπτικές εκλογές στις 17 Ιουνίου δεν οδηγήσουν σε κυβέρνηση με εντολή (mandate) συνέχισης του προγράμματος λιτότητας και μεταρρυθμίσεων της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι πιθανή και ενδέχεται να ακολουθήσει απόσυρση της διεθνούς στήριξης για τις ελληνικές τράπεζες.

Παράλληλα, σημειώνει ότι μια έξοδος της χώρας από το ευρώ, αναμένεται να οδηγήσει σε εκτεταμένη στάση πληρωμών έναντι υποχρεώσεων στον ιδιωτικό τομέα καθώς και των υποχρεώσεων σε ευρώ προς τον επίσημο τομέα.

Η Fitch υοπγραμμίζει ότι μετά το PSI, έχουν δεσμευτεί 18 δισ. ευρώ για τις τράπεζες μέσω του ΤΧΣ ώστε να ανεβάσουν το δείκτη βασικών εποπτικών κεφαλαίων στο απαιτούμενο 8%. στόσο, η στήριξη δεν έχει δοθεί ακόμη στις τράπεζες ενώ θα χρειαστούν περαιτέρω κεφαλαιακές “ενέσεις” έως το Σεπτέμβριο για να ανέλθει το core tier I στο 9% που ζητά η Τράπεζα της Ελλάδος.

ΟΤΕ: Υποβάθμιση σε “Β-“ από την Fitch

Σε “Β-“ από “ΒΒ” πριν υποβάθμισε την μακροπρόθεσμη αξιολόγηση του ΟΤΕ η Fitch, μετά την υποβάθμιση της Ελλάδας χθες.

O διεθνής οίκος σημειώνει πως τα ratings της Ελλάδας λειτουργούν ως “ταβάνι” για τα ratings του ΟΤΕ αλλά και κάθε ελληνικής επιχείρησης που αξιολογείται από τη Fitch.

Οι αξιολογήσεις του Οργανισμού παραμένουν υπό αρνητική παρακολούθηση (rating watch negative-RWN).

[sc:Πηγή id=”http://www.exipno.gr/index.php/news/business/33361-fitch—ccc–eurobank-alpha–” ]

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>