Fitch: Υποβαθμίζει σε CCC Εθνική, Eurobank, Alpha, Πειραιώς, Αγροτική

Σε υποβάθμιση των αξιολογήσεων των Εθνική Τράπεζα, Eurobank, Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς και ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ σε CCC από B- προχώρησε η Fitch, μια μέρα μετά την υποβάθμιση της Ελλάδας.

Όπως αναφέρει ο οίκος, στην περίπτωση όπου οι επαναληπτικές εκλογές στις 17 Ιουνίου δεν οδηγήσουν σε κυβέρνηση με εντολή (mandate) συνέχισης του προγράμματος λιτότητας και μεταρρυθμίσεων της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι πιθανή και ενδέχεται να ακολουθήσει απόσυρση της διεθνούς στήριξης για τις ελληνικές τράπεζες.

Παράλληλα, σημειώνει ότι μια έξοδος της χώρας από το ευρώ, αναμένεται να οδηγήσει σε εκτεταμένη στάση πληρωμών έναντι υποχρεώσεων στον ιδιωτικό τομέα καθώς και των υποχρεώσεων σε ευρώ προς τον επίσημο τομέα.

Η Fitch υοπγραμμίζει ότι μετά το PSI, έχουν δεσμευτεί 18 δισ. ευρώ για τις τράπεζες μέσω του ΤΧΣ ώστε να ανεβάσουν το δείκτη βασικών εποπτικών κεφαλαίων στο απαιτούμενο 8%. στόσο, η στήριξη δεν έχει δοθεί ακόμη στις τράπεζες ενώ θα χρειαστούν περαιτέρω κεφαλαιακές “ενέσεις” έως το Σεπτέμβριο για να ανέλθει το core tier I στο 9% που ζητά η Τράπεζα της Ελλάδος.

ΟΤΕ: Υποβάθμιση σε “Β-“ από την Fitch

Σε “Β-“ από “ΒΒ” πριν υποβάθμισε την μακροπρόθεσμη αξιολόγηση του ΟΤΕ η Fitch, μετά την υποβάθμιση της Ελλάδας χθες.

O διεθνής οίκος σημειώνει πως τα ratings της Ελλάδας λειτουργούν ως “ταβάνι” για τα ratings του ΟΤΕ αλλά και κάθε ελληνικής επιχείρησης που αξιολογείται από τη Fitch.

Οι αξιολογήσεις του Οργανισμού παραμένουν υπό αρνητική παρακολούθηση (rating watch negative-RWN).

[sc:Πηγή id=”http://www.exipno.gr/index.php/news/business/33361-fitch—ccc–eurobank-alpha–” ]

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.