Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Fitch: Aπομακρύνεται το ενδεχόμενο άτακτης χρεοκοπίας

Χαρακτηρίζει, ωστόσο, «εύθραυστη» τη νέα διακυβέρνηση

Υποχωρεί σύμφωνα με τον οίκο Fitch ο βραχυπρόθεσμος κίνδυνος μιας άτακτης ελληνικής χρεοκοπίας και εξόδου από το ευρώ, μετά την εκλογική επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές του οίκου, η επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 17ης Ιουνίου μειώνει βραχυπρόθεσμα την πιθανότητα άτακτης χρεοκοπίας της Ελλάδας και εξόδου από την Ευρωζώνη. Μάλιστα, εκτιμούν πως η νέα κυβέρνηση συνεργασίας θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στις 28 -29 Ιουνίου.

Σε έκθεση της Fitch σημειώνεται πως μετά την νίκη της Νέας Δημοκρατίας οι αξιολογήσεις των κρατών της Ευρωζώνης δεν θα τεθούν υπό καθεστώς αρνητικής υποβάθμισης (rating watch negative), κάτι που θα συνέβαινε εάν η Ελλάδα εγκατέλειπε το ευρώ.

Ακόμη, ο οίκος σημειώνει ότι η κρίση στην Ελλάδα παραμένει έντονη, η ύφεση και τα επίπεδα ρευστότητας επιδεινώνονται και πως προέχει να αρχίσουν να εκταμιεύονται οι δόσεις του προγράμματος. Τέλος, υποστηρίζει πως η δημοσιονομική λιτότητα και οι επώδυνες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις σε συνδυασμό με μια ισχυρή αντιπολίτευση από τον ΣΥΡΙΖΑ καθιστούν εύθραυστη την διακυβέρνηση.

[sc:Πηγή id=”http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/370156/fitch-apomakrunetai-to-endehomeno-ataktis-hreokopias/” ]

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>