Forum: Γενική συζήτηση 11

Τελευταία ενημέρωση σελίδας:

Συζήτηση για όλα τα θέματα

1. Ο καθένας είναι ελεύθερος να διατυπώνει τις απόψεις του, ανεξάρτητα αν ενοχλούνται οι άλλοι, αρκεί να μην είναι υβριστικός και να τηρούνται οι ισχύοντες νόμοι.

2. Όποιος ενοχλείται από τις απόψεις κάποιου, μπορεί να αντιπαρατεθεί με επιχειρήματα ή απλά να τον αγνοήσει. Το να μην απαντήσεις καθόλου σε κάποιο σχόλιο, καμιά φορά είναι η καλύτερη απάντηση.

3. Όλοι μας είμαστε μεγάλα παιδιά και καταλαβαίνουμε τι διαβάζουμε, όπως καταλαβαίνουμε και τυχόν κρυμμένες σκοπιμότητες, πίσω από κάποια σχόλια.

4. Ορισμένες φορές, πίσω από κάποιο σχόλιο που δεν μας αρέσει, μπορεί να κρύβεται κάποια δυσάρεστη αλήθεια.

5. Μην ξεχνάτε ποτέ τη φράση του Θεμιστοκλή: Πάταξον μεν, άκουσον δε

6. Δεν χρησιμοποιούμε κεφαλαία ή greklish

7. Σχόλια προσβλητικά ή υβριστικά δεν θα διαγράφονται, αλλά θα αποκρύπτονται, επισημασμένα ως μη αποδεκτά, με δυνατότητα ανάγνωσης μόνο από όσους επιθυμούν.

406 σχόλια σχετικά με το “Forum: Γενική συζήτηση 11”

 1. καλησπέρα θα ήθελα ν ρωτήσω κάτι στην πειραιως έχω ενα καταναλωτικό 15000 και έχω να το πληρωσω απο το 2011 . με την κόρη μου ειχαμε τρεις κοινους λογαριασμούς ανοιχτοί από παλαιά τοτε που ή’ειχαμε λεφτά τώρα και οι τρεις είναι αδειοι με το δανειο το δικο μου η κορη μου δεν ειναι εγγυητης και δεν χρωστάει τιποτα. τώρα επειασε δουλειά και της ειπανε θα πληρωνεται απο την πειραιώς πηγε και ανοιξε καινουργιο λογαριασμό δικό της ατομικό υπάρχει περιπτωση να μπουν στο λογαρισμό της κορης μου να δεσμευσουν το μισθό της επειδη απο παλαια ειχαμε κοινους και ειναι ακομα ανοιχτοι σας παρακαλω απντηστε μου να δω τι μπορω να κανω.γιατι μεσα στο win banking φαινεται οτι έχει τεσσερεις λογαριασμους

 2. Η τράπεζα μπορεί να βάλει χέρι ΜΟΝΟ σε λογαριασμό, όπου συνδικαιούχος είναι ο οφειλέτης.
  Τελεία.

  1. Εφόσον δεν χρωστάει πουθενά και δεν είναι εγγυήτρια, πως θα μπει;
   Είναι παράνομο.

 3. σε ευχαριστώ πολυ’ ευτυχώς που είστε και σεις και μας βοηθάτε και παλι ευχαριστώ

 4. Καλησπέρα ,
  παρέλαβα σήμερα συστημένη επιστολή από την alpha bank που αναφέρεται στον κώδικα δεοντολογίας του ν.4224/2013 της τραπέζης της Ελλάδος και με ενημερώνει ότι υπάχθηκα στην “διαδικασία επίλυσης καθυστερήσεων ” .
  Μου ζητά να τους ενημερώσω μέσω συγκεκριμένου εγγράφου για την οικονομική μου κατάσταση ώστε να εκτιμήσουν δυνατότητες αποπληρωμής κλπ.
  Η όλη ιστορία αφορά 1764,71€ από πιστωτική κάρτα.
  Εκτός από το 50% ενός Ατος μοντέλο του 2004 δεν έχω κάτι άλλο στο όνομα μου.
  Επίσης έχω λογαριασμό μισθοδοσίας στην Πειραιώς.
  Διατρέχω κάποιο κίνδυνο?
  ευχαριστώ εκ΄των προτέρων

  1. Απλά η τράπεζα, εφαρμόζοντας το νόμο, ζητάει να της κάνεις μια οικονομική δήλωση, ώστε να διαπραγματευθείτε μια ρύθμιση.
   Δεν αποτελεί κίνδυνο η επιστολή.
   Αν δεν τη συμπληρώσεις, υποτίθεται ότι θα χαρακτηρισθείς ΜΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΜΟΣ δανειολήπτης, το οποίο ακόμα δεν έχω καταλάβει τι σημαίνει.
   Πρακτικά, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος.

 5. Σε ευχαριστώ για την αμεσότητα.
  Θα προτιμήσω να πάω σε ένα κατάστημα για το συζητήσω από κοντά.
  Σχετκά με τα παρακάτω σε περίπτωση που τους αγνοήσω γενικώς;
  Εκτός από το 50% ενός Ατος μοντέλο του 2004 δεν έχω κάτι άλλο στο όνομα μου.
  Επίσης έχω λογαριασμό μισθοδοσίας στην Πειραιώς.
  Διατρέχω κάποιο κίνδυνο?
  ευχαριστώ εκ΄των προτέρων

  1. Θεωρητικά, μπορούν να βγάλουν διαταγή πληρωμής και να προβούν σε κατάσχεση του 50% του αυτοκινήτου. Πρακτικά δεν θα το κάνουν.
   Αν ο λογαριασμός μισθοδοσίας είναι δηλωμένος ως ακατάσχετος, ούτε εκεί μπορούν να βάλουν χέρι.

 6. Σε ευχαριστώ και πάλι ,

  “Αν ο λογαριασμός μισθοδοσίας είναι δηλωμένος ως ακατάσχετος, ούτε εκεί μπορούν να βάλουν χέρι”

  αυτό το κάνει η εταιρεία μου ή εγώ πηγαίνοντας στην τράπεζα;

  1. Εσύ. Θα πας στην τράπεζα και θα ζητήσεις να δηλωθεί ο λογαριασμός σου ως ακατάσχετος.
   Γίνεται επιτόπου μέσα σε δυό λεπτά. Σου δίνουν ένα έντυπο αίτησης να συμπληρώσεις και αυτό είναι όλο.
   Πριν φύγεις να ζητήσεις να σου δώσουν μια φωτοτυπία της αίτησης, με σφραγίδα και υπογραφή υπαλλήλου, ως αποδεικτικό.

   Προσοχή όμως. Έχεις δικαίωμα να δηλώσεις ένα και μοναδικό λογαριασμό ως ακατάσχετο. Αν δηλώσεις τη μισθοδοσία σου, δεν μπορείς να δηλώσεις άλλον.

 7. sτην τραπεζα γινεται αυτη η δηλωση η μεσω ΤΑΧΙΣ ? ευχαριστω

  1. Στην τράπεζα γίνεται η δήλωση, για να μη σου βάζουν χέρι οι ιδιώτες που έχουν απαιτήσεις.
   Στο taxis δηλώνεις τον ίδιο λογαριασμό για να μη σου βάζει χέρι η εφορία.

   Με λίγα λόγια, αν το δηλώσεις και στα δύο δεν σου βάζει χέρι κανένας, για κατάθεση μέχρι τα 1500 ευρώ. Το ποσό που υπερβαίνει τα 1500 ευρώ, μπορούν να σου τα πάρουν οι ιδιώτες.

   Η εφορία μπορεί να σου πάρει το 50% του ποσού που υπερβαίνει τα 1250 ευρώ.

 8. Εμένα με πειραν τηλέφωνο από γραφείο Ανδρικοπουλου κ μου είπαν ότι ή οφειλή που είχα των 5000€, ή οποία έγινε 10600€, μπορεί να ρυθμιστεί στα 3300€, σε 72 δόσεις, αρκεί να πάω μέχρι την πεμπτη, αφού πρώτα τους πω ημέρα κ κατάστημα που θελω για να στείλουν τα χαρτιά.
  Γνωρίζει κάποιος τι “κρύβεται” πίσω από αυτό; Εάν κρύβεται φυσικά.

  1. Υποθέτω πως θα περιμένουν να παρουσιαστείς “αγκαζέ” με το τελευταίο σου εκκαθαριστικό σημείωμα και το πρόσφατο Ε9 για να δουν μήπως τους κρύβεις και εσύ κάτι. Αν θες πέρασε μια βόλτα, διάβασε πρώτα τους όρους, πριν τους παρουσιάσεις οποιαδήποτε χαρτιά σου ζητήσουν για να τα βγάλουν φωτοτυπία. Αν δεις κάτι για προσημείωση, υποθήκη κλπ, είναι στη διακριτική σου ευχέρεια να αποδεχτείς ή να απορρίψεις την πρότασή τους.

 9. μπορει τραπεζα να κανει προσημειωση σε ακινητο για καταναλωτικο δανειο? και ας είναι πρωτη κατοικια?

 10. εχω ένα ανοιχτο επ.δανειο 17000.καρτες 3700 , δανειο αυτοκινητου 17000 ,στο δανειο του σπιτιου είμαι συνδικαιουχος για το οποιο η τραπεζα εδώ και 4 μηνες περιπου μας ειπε το εξης…23000 σε 480 μηνες αποπληρωμης και 40000 εξεταση σε 3 ετη για το πως θα αποπληρωθουν…..και αν .στο ονομα μου δεν εχω τιποτα, η συζηγος εχει το σπιτι και καποια χωράφια ανευ αξιας. ανεργος εγω , η συζηγος ελ.επαγγελματιας. σταματήσαμε να πληρωνουμε τα παντα απο το 2009, εκτος το δανειο τωρα λογο του νεου διακανονισμου. τι μπορουν να κανουν για τα αλλα δανεια? εάν παρω ένα μηχανακι για ντιλιβερι μπορουν να το κατασχεσουν? εάν το αγορασω 90% εγω 10% το παιδι μου μπορουν να κανουν κατι?

 11. Καλησπερα σας ,εχω ενα δανειο αυτοκινητου 4 μηνες απληρωτο η γυναικα μου με καρτα ανεργιας κ στο νομο κατσελη αλλα επειδη ημουν κ εγω στο δανειο του αυτοκινητου δεν μπορουσαμε να το βαλουμε στο νομο .πως μπορω να το κουρεψω αν γινετε ;;;;ευχαριστω πολυ

 12. Σε όσους έχουν κόκκινο καταναλωτικό χωρίς να έχουν καθόλου περιουσία όπως εγώ οι τράπεςζες κάνουν διαταγή πληρωμης ή περιμένουν μέχρι να αποκτήσουν περιουσια οι δανειολήπτες? Διότι εγω απο το 2007 με κόκκινο καταναλωτικό 12 χιλιάδων ακομά διαταγή πληρωμής δεν έχω δει. Τι ακριβώς συμβαινει?

  1. Ναι, εκδίδουν διαταγή πληρωμής άσχετα με το αν έχεις ή όχι κάτι στο όνομά σου. Η διαταγή πληρωμής μπορεί να έχει ήδη εκδοθεί, να σου παραδόθηκε πχ σε προγούμενη εργασία σου που είχες δηλώσει ως διεύθυνση αλληλογραφίας ή να την άφησε ο δικαστικός επιμελητής σε απλό λευκό φάκελο στο κοινό γραμματοκιβώτιο στην είσοδο της πολυκατοικίας εκεί που πετάνε τα διαφημιστικά και να κατέληξε στον κάδο ανακύκλωσης. Αφού δεν έχεις περιουσία, μην σε απασχολεί…ακόμα. Γιατί κάτι θα σκεφτούν και για εμάς, αργά ή γρήγορα.

 13. Παιδιά Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά με Υγεία σε όλους σας!!
  Τόσο εγώ όσο και η γυναίκα μου έχουμε αρκετές σε τράπεζες. Κάναμε αιτήσεις για την χορήγηση των πινάκων οφειλών σε όλες από 23 Νοέμβρη, με μεγάλους κόπους πήρα αυτούς εκτός από αυτόν που περιέχει μια οφειλή 4,5 χ € από Καταναλωτικό στην Πειραιώς. Εν τω μεταξύ η 31/12 πλησιάζει επικίνδυνα. Στην απόγνωση μου μέχρι και εξώδικο τους έστειλα με τους οποίους τους έκανα ( πέρα από την διαμαρτυρία ) υπεύθυνους για τυχόν μη εμπρόθεσμης κατάθεσης της αίτησης μας. Και στον τραπεζικό μεσολαβητή και στον συνήγορο του καταναλωτή. Τι παραπάνω μπορώ να κάνω ?

 14. Καλησπερα σας!!! SOS!!! Ο πατερας μου ενδιαφερεται για καταναλωτικο δανειο καθως θελει να αποπληρωσει τις οφειλες του στον ΟΑΕΕ. Ειχε μια επιχειρηση ΟΕ και δυστυχως υπαρχει ανεξοφλητο δανειο σαν εταιρεια εδω και 5 χρονια, οπου υπαρχει αδυναμια πληρωμης. Φυσικα τους ερχονται συνεχως ειδοποιησεις τις οποιες αγνοουν κατοπιν υποδειξης ενος διευθυντη τραπεζης. Τωρα, προκειται να βγει στη συνταξη αλλα οι οφειλες του ειναι αρκετα μεγαλες περι τις 40.000 ευρω χρηματα τα οποια δεν εχουμε! Δεν εχει καποια περιουσιακο στοιχειο ωστε να μπορεσει να το πουλησει. Δυστυχως η μονη λυση ειναι τα δανεικα!!! Χρειαζεται περιπου 25.000 ευρω που μπορει να αφησει υπολοιπο στον ΟΑΕΕ. Υπαρχει ελπιδα απο τις τραπεζες για εκδοση νεου δανειου ή επειδη ήδη εκκρεμει το αλλο δανειο, δεν θα του το δωσουν??? Σκεφτομαστε και ως λυση την τουρκικη τραπεζα Ζιραατ.. Οποιος εχει να μου προτεινει κατι παρακαλω ας το κανει!!! Είμαστε σε μεγαλη αγωνια για την ευρεση μιας λυσης!!! Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων!!

  1. Ο μόνος τρόπος να μάθεις αν οι τράπεζες σε δανείζουν είναι να πας να ρωτήσεις.
   Αν βέβαια είσαι περασμένος στον Τειρεσία, θα σου πουν όχι.

   Πέρα από αυτό, σήμερα γενικά οι τράπεζες ΔΕΝ δανείζουν.
   Ας κάνει μια ερώτηση στις τράπεζες.

   1. Και τι εναλλακτικη υπαρχει??? Απο συγγενη ειναι δυσκολο να συγκεντρωθει ενα τετοιο ποσο!!! Συνεπως τι αλλη διεξοδος υπαρχει?? Σας ευχαριστω και παλι

    1. Λυπάμαι, αλλά δεν έχω κάποια λύση να προτείνω.

     Το μόνο που έχω να πω είναι ότι, ανεξάρτητα από το βαθμό απόγνωσης, ΣΕ ΚΑΜΙΑ περίπτωση να μην δανειστείτε από τοκογλύφους.

  2. Εφόσον δεν έχει κανένα περιουσιακό στοιχείο τι φοβάστε;; Με το 25000 υπόλοιπο στον ΟΑΕΕ τι ενοείτε;

   1. Δεν φοβαμασε για κατσχεση φοβομαστε οτι δεν θα μπορεσει να παρει το δανειο που διακαως απαιειται ωστε να εξοφλησει τις οφειλες του προς τον ΟΑΕΕ. 25.000 ειναι περιπου το υψος του δανειου που θα χρειαστουμε

 15. Αυτο θα προσπαθησω με νυχια και με δοντια να μην γινει. Σας ευχαριστω πολυ!Και συγχαρητηρια για την σελιδα σας.

 16. Υπαρχει περιπτωση να μπορουμε να ενταχιουμε στο νομο Κατσελη??? Το εψαξα αλλα δεν εχω καταλαβει αν τελικα ειναι ακομη σε ισχυ ή οχι καθως και το ποια δικαιολογητικα χρειαζονται.

 17. ΕΠΕΊΓΟΝ
  Επαναλαμβάνω χθεσινό μήνυμα που μέχρι στιγμής δεν έχω τύχει κάποιας απάντησης!!
  ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ

  Μανώλης
  ΣΑΜΟΣ

  Παιδιά Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά με Υγεία σε όλους σας!!
  Τόσο εγώ όσο και η γυναίκα μου έχουμε αρκετές οφειλές σε τράπεζες. Κάναμε αιτήσεις για την χορήγηση των πινάκων οφειλών σε όλες από 23 Νοέμβρη και με μεγάλους κόπους πήρα αυτούς εκτός από αυτόν που περιέχει μια οφειλή 4,5 χ € περίπου από Καταναλωτικό Δάνειο στην Πειραιώς. Εν τω μεταξύ η 31/12 πλησιάζει επικίνδυνα. Στην απόγνωση μου μέχρι και εξώδικο τους έστειλα με τους οποίους τους έκανα ( πέρα από την διαμαρτυρία ) υπεύθυνους σε τυχόν ζημίες που θα υποστούμε στην ακίνητη περιουσία μας, λόγω της μη εμπρόθεσμης κατάθεσης της αίτησης μας. Και στον τραπεζικό μεσολαβητή και στον συνήγορο του καταναλωτή απευθύνθηκα, ακόμη και στην γενική Γραμματεία Καταναλωτή. Τι παραπάνω μπορώ να κάνω ?

 18. 1ον Να μην φοβάσαι και να ελπίζεις… “όχι σε άλλους” – στον εαυτό σου…

  2ον Καλα Χριστούγεννα..

  3ον Σου ήρθε ΔΙΑΤΑΓΗ Πληρωμής ? Αν ΝΑΙ πήγαινε αμέσως σε δικηγόρο για ΑΝΑΚΟΠΗ… εφόσον έχεις ακίνητα… αν δεν έχεις τίποτα στο όνομα σου ΜΗΝ ΦΟΒΟΥ.

 19. Καλό μεσημέρι και χρόνια πολλά.
  Να πω και εγώ τον πόνο μου. Είχα μια πιστωτική κάρτα από το 2002 και σταμάτησα τελευταία φορά να πληρώνω πριν 3 χρόνια που έμεινα άνεργος.Μετά από 4-5 μήνες ήρθε σπίτι ένα χαρτί (5/2013) δεν έδωσα σημασία γιατί δεν είχα κάτι στο όνομά μου.
  Πριν 6 μήνες κληρονόμησα όμως μια γκαρσονιέρα. Δεν υπήρξε ενόχληση από εισπρακτικές εδώ και ένα χρόνο. Εδώ και μία εβδομάδα με έχουν ταράξει… Τι μπορώ να κάνω; Κινδυνεύω να χάσω το μόνο ακίνητο που έχω; Ευχαριστώ και εύχομαι καλή χρονιά σε όλους!

  1. Καλημέρα και χρόνια πολλά.
   Εφόσον περιέλθει στη γνώση της τράπεζας οτι απέκτησες ακίνητο, ναι, κινδυνεύει.

   1. @nikos73gr – Ευχαριστώ για την απάντησή σας. Αν το γράψω στον ανήλικο γιό μου και κρατήσω την επικαρπία κινδυνεύει πάλι να κατασχεθεί; Ευχαριστώ για τη βοήθειά σας!

    1. ναι μπορεί να κινδυνεύει να κατασχεθεί η επικαρπία, δηλαδή μέχρι την αναχώρησή σου από αυτόν τον κόσμο η τράπεζα θα μπορεί να το εκμεταλλεύεται, να νοικιάζει και γενικότερα να ωφελείται οικονομικά. Έτσι τουλάχιστον το καταλαβαίνω εγώ. Μπορεί και να σε κυνηγήσει δικαστικά για καταδολίευση δανειστών. Ζήτησε καλύτερα την γνώμη ενός συμβολαιογράφου και ενός δικηγόρου.

     1. Για να εμβαθύνω το σκεπτικό μου, η τράπεζα μπορεί να κατασχέσει την επικαρπία. Ως επικαρπώτρια θα έχει το δικαίωμα να σε πετάξει έξω εσένα και το γιο σου επειδή θα θέλει να το νοικιάσει είτε ως κατοικία είτε ως επαγγελματική στέγη πχ οδοντιατρείο. Αυτό σημαίνει οτι αν εσύ στην κυριολεξία τα “κατοστήσεις”, ο γιος σου αν και ιδιοκτήτης θα βλέπει το ακίνητο από έξω έως τα βαθιά γεράματα και μάλλον θα το κληρονομήσουν τα εγγόνια σου όταν πλέον το ακίνητο θα είναι παμπάλαιο. Παράλληλα ο γιος σου ως ιδιοκτήτης θα επιβαρύνεται φορολογικά. Αν ήταν τόσο απλό να ξεμπερδεύεις με μια επικαρπία δεν θα υπήρχε όλη αυτή η αγωνία για να σώσει ο κόσμος τα σπίτια του.

     2. Ευχαριστώ, θα ρωτήσω συμβολαιογράφο. Ισως και να του το “γράψω” (100%) χωρίς να κρατήσω την επικαρπἰα. Ετσι μόνο απ ότι κατάλαβα δε μπορεί η τράπεζα να το προσημειώσει…

     3. Και σε αυτή την περίπτωση κινδυνευεις να σου κάνει μήνυση η τράπεζα για καταδολιευση δανειστών και να σου κατασχεσει το σπίτι. Επειδή το έγραψε το σπίτι στο γιό σου για να το γλυτωσεις από κατάσχεση.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.