Time4VPS.EU - VPS hosting in Europe

Minilink

Forum: Γενική συζήτηση 12

Συζήτηση για όλα τα θέματα

1. Ο καθένας είναι ελεύθερος να διατυπώνει τις απόψεις του, ανεξάρτητα αν ενοχλούνται οι άλλοι, αρκεί να μην είναι υβριστικός και να τηρούνται οι ισχύοντες νόμοι.

2. Όποιος ενοχλείται από τις απόψεις κάποιου, μπορεί να αντιπαρατεθεί με επιχειρήματα ή απλά να τον αγνοήσει. Το να μην απαντήσεις καθόλου σε κάποιο σχόλιο, καμιά φορά είναι η καλύτερη απάντηση.

3. Όλοι μας είμαστε μεγάλα παιδιά και καταλαβαίνουμε τι διαβάζουμε, όπως καταλαβαίνουμε και τυχόν κρυμμένες σκοπιμότητες, πίσω από κάποια σχόλια.

4. Ορισμένες φορές, πίσω από κάποιο σχόλιο που δεν μας αρέσει, μπορεί να κρύβεται κάποια δυσάρεστη αλήθεια.

5. Μην ξεχνάτε ποτέ τη φράση του Θεμιστοκλή: Πάταξον μεν, άκουσον δε

6. Δεν χρησιμοποιούμε κεφαλαία ή greklish

7. Σχόλια προσβλητικά ή υβριστικά δεν θα διαγράφονται, αλλά θα αποκρύπτονται,επισημασμένα ως μη αποδεκτά, με δυνατότητα ανάγνωσης μόνο από όσους επιθυμούν.


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

 • KYRIAKOS21

  Ρε παιδιά πείτε μου σας παρακαλώ. Ποια έιναι το κεντρικά τμήματα ή γραφεία που αφορούν τα κόκκινα δάνεια της εθνικής και της γιουρομπάνκ όπου μπορεί κάποιος να ζητήσει ρύθμιση-διαγραφή κούρεμα των δανείων του? Υπάρχουν συγκεκριμένες κεντρικές διευθύνσεις αυτών των τραπεζών όπου μπορεί ο κάθε κόκκινος δανειολήπτης να απευθύνεται για τα δάνεια του?

 • Nikos

  Καλησπέρα και μπράβο για τη σελίδα

  λοιπόν επιγραμματικά αρχίζω, έχω χρέος περί τα 1500 ευρώ απο πιστωτική κάρτα της Eurobank η οποία είναι απλήρωτη εδω και ένα χρόνο. Τα τηλέφωνα πέφτουν βροχή αλλά τα smartphones μπλοκάρουν τις κλήσεις καιρό τώρα. Μίλησα σε κάποια φάση με κάποια απο τη Mellon και της ζήτησα ρύθμιση η οποία δεν ήρθε ποτέ. Σήμερα προ ολίγου και πρός μεγάλη μου έκπληξη είδα πρώτη φορά κλήση στο τηλ. του γραφείου μου , έψαξα το νούμερο και μου έβγαλε δικηγορικό γραφέιο και αρχίζω να ανησυχώ πλέον για το τι θα αρχίσουν να κάνουν. Ταυτόχρονα έχω στεγαστικό δάνειο σε άλλη τράπεζζα που αποπληρώνεται κανονικά εδω και 8 χρόνια (μένουν 7) με δόση το μισό του μισθού μου…. συνεπώς δε περισσεύουν για άλλα, πρόσφατα χωρισμένος άρα τα πληρώνω όλα εγω. Η κάρτα έχει σταματήσει πλέον να τοκίζεται και έρχεται το ίδιο ποσό συνέχεια κάθε μήνα. Γνωρίζω τι πρέπει να πώ και πως σε περίπτωση που μιλήσω μαζί τους (με τη Mellon) αλλά όχι με το δικηγόρο. …

  • Despinak

   Κατ’ αρχήν είναι δηθεν δικηγόροι και απλά εισπρακτικές.
   Δεύτερον με τετοιο ποσό δεν έχεις να φοβασαι κάτι, αλλά καλό θα ήταν να βαζεις έστω κ 10 ευρω ή να κάνεις έναν διακανονισμό για να ησυχάσεις από τα τηλεφωνήματα και μόνο.
   Πέρισυ τετοιο καιρο ένας τέτοιος δήθεν δικηγόρος θα μας εστελνε διαταγή πληρωμής για 2000 κι ακόμα έρχεται.

   • Nikos

    Θένξ Δέσποινα για την απάντηση, αλλά αν είναι να δίνω 10€ το μήνα, θα χρειαστώ 150 μήνες χωρίς του τόκους… 🙂 δεν έχω να δώσω είναι η αλήθεια, είμαι πάρα πολύ πιεσμένος. Ζήτησα ρύθμιση και ακόμη έρχεται…

    • Despinak

     Ναι ΟΚ εννοω που κ που να βαζεις εστω 10 για να κινειται κατι μέχρι να γινει καποια ρύθμιση. Πάντως από την εμπειρία μου σου λέω ότι είναι μεν δικηγορικά γραφεία αλλά σε ρόλο εισπρακτικής.

    • nikos123

     και εγώ συμφωνώ με τη Δέσποινα. Καλύτερα να βάζεις 10 ευρώ το μήνα για να μην έχεις να ανησυχείς για το σπίτι σου. Τα πράγματα είναι δύσκολα για όλους μας, αν δεν είχες το σπίτι σου θα σου έλεγα γράψτους κανονικά, αλλά επειδή έχεις το περιουσιακό στοιχείο, ένα δεκάρικο να το βάζεις κάθε μήνα.

   • Nikos

    Το σταθερό που με κάλεσε στην εργασία μου είναι δικ. γραφείου στη Βαλαωρίτου στο κέντρο της Αθήνας.

 • jo

  http://filoiypervasi-pireas.blogspot.gr/2017/07/sms.html . Ελαβα κι εγω τετοια sms στις
  27/7 .Εχει και κάποιος άλλος απο το site αντίστοιχη εμπειρία και εαν ναι πως αντιδρούμε ?

  • nikos123

   είναι απειλητικά και εκβιαστικά sms. δεν έχω λάβει ακόμα τέτοια μηνύματα απλά πιστεύω οτι είναι μούφα. Προφανώς πρόκειται για ακρόαση σε ειρηνοδικείο για έκδοση διαταγής πληρωμής. Για την διαδικασία αυτή, ο νόμος δεν υποχρεώνει την τράπεζα να σε ειδοποιήσει για την διεξαγωγή της, ούτε και η παρουσία σου είναι απαραίτητη.
   Την Τράπεζα μάλιστα δεν την συμφέρει να παρουσιαστείς, επειδή μπορείς φέρεις μαζί σου τη δανειακή σύμβαση με τους παράνομους και καταχρηστικούς όρους, το πρόσφατο εκκαθαριστικό σου που αποδεικνύει τα πενιχρά σου εισοδήματα και να καταφέρεις να πείσεις τον δικαστή να απορρίψει τα αιτήματα της τράπεζας για έκδοση διαταγής πληρωμής.
   Την τράπεζα την συμφέρει να εκδοθεί εν αγνοία σου η ΔΠ επειδή μετά για να κάνεις ανακοπή/ακύρωση θα πρέπει να σκάσεις κανένα 800αρι για παράβολο και δικηγόρο.
   Άρα το αγνοείς…αν έχεις την εφαρμογή messenger του Facebook, ρύθμισέ το ως το πρόγραμμα που θα δέχεσαι και θα στέλνεις sms, έτσι θα μπορείς να μπλοκάρεις τα συγκεκριμένους αποστολείς.

 • KYRIAKOS21

  Τελικά μήπως γνωρίζετε ποια έιναι το κεντρικά τμήματα ή γραφεία που αφορούν τα κόκκινα δάνεια
  της εθνικής και της γιουρομπάνκ όπου μπορεί κάποιος να ζητήσει
  ρύθμιση-διαγραφή-κούρεμα των δανείων του? Υπάρχουν συγκεκριμένες
  κεντρικές διευθύνσεις αυτών των τραπεζών όπου μπορούν όλοι οι κόκκινοι δανειολήπτες να απευθύνοται για τα δάνεια τους? Θέλω να πάω απο Δευτέρα…και δεν ξέρω που ακριβώς

  • nikos123

   αυτά τα τμήματα των τραπεζών δεν δέχονται πελάτες -ειδικά κόκκινους- στο χώρο τους για ευνόητους λόγους. Και να πας στο κτίριο που βρίσκονται, δεν θα σε αφήσουν οι σεκιουριτάδες να περάσεις. Ότι θέλεις, μόνο σε οποιοδήποτε υποκατάστημα ή τηλεφωνικά με τους κολλητούς μας δικηγόρους και εισπρακτικές (ούτε η μάνα μας δεν μας τηλεφωνεί τόσο συχνά).

   • KYRIAKOS21

    Niko απλά θέλω να μιλήσω απ’ευθείας με την τραπεζα και όχι με δικηγορικά γραφεία και εισπρακτικες. Μπορεί αυτό να γίνει σε υποκατάστημα? Και αν τελικά μπορεί να γίνει γνωριζεις τι ακριβώς ζητανε οι τράπεζες? φορολογικες δηλώσεις των τελευταιων ετών? βεβαίωση ανεργίας? τι ακριβως για να μην παω απροετοίμαστος την δευτερα

    • nikos123

     πάρε μαζί σου όλα τα παραπάνω μαζί με το ε9 και πήγαινε σε κάποιο υποκαταστημα και βλέπεις τί θα σου πούνε

 • KYRIAKOS21

  Ξέρει κανείς τι έγγραφα ζητάει η τραπέζα για ρύθμιση παλιόυ καταναλωτικού απο το 2009? Φορολογικές δηλώσεις των τελευταίων 5 ετών? Βεβαίωση ανεργίας? Τι ακριβώς ζητάει?

 • KYRIAKOS21

  Έχω ένα δάνειο της πρώην ΑΤΕ που είναι σε εκκαθάριση. Ξέρεις κάνεις που πρέπει να απευθυνθω για ρύθμιση ?

  • nikos123

   μάλλον στην Πειραιώς

  • margi

   Στον εκκαθαριστή ο οποίος απευθύνεται στην ΤτΕ. Αν σας ττηλεφωνεί εισπρακτική τότε να το συηζητήσετε μ’ αυτούς διότι αυτοί κάνουν τη διαμεσολάβηση. Το λέω όχι γιατί συμπαθώ τις εισπρακτικές αλλά εξ’ ιδίας πείρας.Εχω και γω μία κάρτα πρώην ΑΤΕ που έγινε διακανονισμός με κούρεμα τόκων εγκεκριμένος απο την ΤτΕ (μου τον ανακοίνωσαν απ την εισπρακτική και πήγα και υπέγραψα αφού έστειλα τα δικαιολογητικά που μου ζήτησαν στον εκκαθαριστή πουτότε ήταν στην Κοραή τώρα όμως είναι κάπου Μεσογείων. Η Πειραιώς δεν γνωρίζει τίποτα απλά λειτουργεί σαν ταμείο είσπραξης. δηλαδή απλά εγώ πάω και πληρώνω στην Πειραιώς βάσει δοσολογίου και λογαριασμού που μου έδωσε ο εκκαθαριστής. Να διευκρινίσω ότι η ‘προσφορά’ που μου έκαναν πρέπει να ήταν ομαδική και όχι προσωπική δλδ η ΤτΕ αποφάσισε κάποιες διευκολύνσεις υπό κάποιες προυποθέσεις πχ νά ήσουν μέχρι τότε συνεπής ή κάτι τέτοιο. Επίσης να διευκρινίσω ότι τότε 2013 -14 είχα μία οφειλή 2900 δεν ξέρω άμα ίσχυσαν τα ίδια για μεγαλύτερες οφειλές

   • KYRIAKOS21

    Σ’ευχαριστώ margi για την ενημέρωση δεν μιλάω ποτε με εισπρακτικες γιατι απλά δεν έχω τηλεφωνο. Θα παω στην μεσογείων εφόσον δεν υπάρχει αλλο μέσο επικοινωνιας και αν με δεχτόυν έχει καλώς. Θυμάσαι περιπου τι δικαιολογητικά σου ζητάνε?

    • margi

     Οχι τίποτα ιδιαίτερο . εκκαθαριστικό εφορίας, Ε9, μισθοδοσία αν υπάρχει, ταυτότητα φυσικά ε και θα σε βάλουν να συμπληρώσεις ίσως και κάποια αίτηση.