Forum: Γενική συζήτηση 12

Συζήτηση για όλα τα θέματα

1. Ο καθένας είναι ελεύθερος να διατυπώνει τις απόψεις του, ανεξάρτητα αν ενοχλούνται οι άλλοι, αρκεί να μην είναι υβριστικός και να τηρούνται οι ισχύοντες νόμοι.

2. Όποιος ενοχλείται από τις απόψεις κάποιου, μπορεί να αντιπαρατεθεί με επιχειρήματα ή απλά να τον αγνοήσει. Το να μην απαντήσεις καθόλου σε κάποιο σχόλιο, καμιά φορά είναι η καλύτερη απάντηση.

3. Όλοι μας είμαστε μεγάλα παιδιά και καταλαβαίνουμε τι διαβάζουμε, όπως καταλαβαίνουμε και τυχόν κρυμμένες σκοπιμότητες, πίσω από κάποια σχόλια.

4. Ορισμένες φορές, πίσω από κάποιο σχόλιο που δεν μας αρέσει, μπορεί να κρύβεται κάποια δυσάρεστη αλήθεια.

5. Μην ξεχνάτε ποτέ τη φράση του Θεμιστοκλή: Πάταξον μεν, άκουσον δε

6. Δεν χρησιμοποιούμε κεφαλαία ή greklish

7. Σχόλια προσβλητικά ή υβριστικά δεν θα διαγράφονται, αλλά θα αποκρύπτονται,επισημασμένα ως μη αποδεκτά, με δυνατότητα ανάγνωσης μόνο από όσους επιθυμούν.


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

926 σκέψεις σχετικά με το “Forum: Γενική συζήτηση 12

 • 08/12/2018, 13:31
  Permalink

  η τραπεζα Πειραιως εχει αγορασει την Γενικη τραπεζα, στην οποία Γενικη ειχα μια καρτα που την εχω απληρωτη. Αν παω να κανω την αιτηση που λετε θα την δεχθουν ή θα αρνηθουν επειδη υπαρχει αυτο το χρεος; στην ιδια την Πειραιως δεν χρωστω τιποτα, αλλα μπορει να υπολογισουν το χρεος στην Γενικη.

  Σχολιάστε
  • 08/12/2018, 19:07
   Permalink

   @vik66 είναι υποχρεωμένοι από το νόμο να δεχθούν την αίτησή σας, δεν είναι εναπόκειται στην διακριτική τους ευχέρεια

   Σχολιάστε
 • 10/12/2018, 12:37
  Permalink

  Έχω την εντύπωση οτι ο ακατάσχετος λογαριασμός γίνεται (και) ηλεκτρονικά μέσω της αντίστοιχης σελίδας της ΑΑΔΕ. Απλά, συμπληρώνεις το ΙΒΑΝ του λογαριασμού που θέλεις να είναι ακατάσχετος και έχεις τελειώσει. Δεν χρειάζεται φυσική παρουσία του πολίτη στην τράπεζα. Αν κάνω λάθος, διορθώστε με.

  Σχολιάστε
  • 10/12/2018, 13:56
   Permalink

   Σωστά. Εγώ έτσι το έκανα, μέσω της ιστοσελίδας της ΑΑΔΕ.

   Σχολιάστε
 • 12/12/2018, 14:51
  Permalink

  σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας, θα το κανω άμεσα.

  Σχολιάστε
 • 12/12/2018, 19:35
  Permalink

  Καλησπέρα / καλημέρα προς κάθε συμμετέχοντα ή/και αναγνώστη.

  Σήμερα παρέλαβα εξώδικη δήλωση- καταγγελία – πρόσκληση από την τράπεζα Πειραιώς για μια οφειλή από καταναλωτικό δάνειο του έτους 2007, στο οποίο (ατυχώς) μετείχα ως εγγυητής. Το ύψος του υπολοίπου που καλούμαι (ως εγγυητής) να πληρώσω, ανέρχεται σε 680,00 € περίπου. Δεν έχω τίποτα στο όνομά μου πλην ενός οχήματος 12ετίας περίπου και μιας μισθοδοσίας 1.000,00 € μηνιαίως, έγγαμος χωρίς παιδί.

  Αν και 57 ετών, είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που παραλαμβάνω εξώδικο και έχοντας ορισμένες απορίες, επισκέπτομαι το φιλόξενο χώρο σας.

  1) Η ημερομηνία όπου έγινε η καταγγελία του δανείου αναφέρεται ως η 5/11/2018. Η παραλαβή του εξωδίκου έγινε σήμερα 12/12/2018. Ποια μέρα εκλαμβάνεται ως η αρχή της τοκοφορίας του υπολοίπου ;; Διότι αναφέρουν ότι ο τόκος υπερημερίας είναι 2,5 %, αλλά από πότε ;;;

  2) Αν και σε χαλεπούς και δίσεκτους καιρούς ζώντας, θα αποπληρώσω ολοσχερώς το χρέος (το οποίο βεβαίως θεωρώ ότι δεν οφείλω), δίνοντας όλα τα ζητούμενα € στην τράπεζα. Ερωτώ αν από την όποια εμπειρία σας , η τράπεζα έκανε κάποια έκπτωση ή αν εσείς ζητήσατε (εν είδει «παζαριού») και έγινε αποδεκτή, κάποια μικρή έστω έκπτωση ή η τράπεζα είναι «απόλυτη» στην απαίτησή της.

  3) Εφ’ όσον αποπληρώσω το ποσό, πως θα διασφαλιστώ ότι δεν θα με ενοχλήσει ξανά η τράπεζα (διότι εδώ θυμήθηκαν ότι το αρχικό δάνειο του  2007) ;; Υπάρχει κάποια διαδικασία ή κάποια ασφαλιστική δικλείδα ;;

  4) (και τέλος). Γιατί η τράπεζα απευθύνεται σε μένα και όχι στον αρχικό οφειλέτη ;; Αξίζει να το διεκδικήσω δικαστικά, σαν (ας πούμε) προσωπική μου όχληση για παράλειψη της τράπεζας ;;

  Ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο που αφιερώνει ο κάθε πιθανός συμπάσχων για να μοιραστεί τις απόψεις ή τις γνώμες του μαζί μου.-

  Σχολιάστε
 • 13/12/2018, 08:54
  Permalink

  @IoannisEM ως αρχή της τοκοφορίας του υπολοίπου λαμβάνεται η ημερομηνία της καταγγελίας του δανείου.

  Για ένα «μικρό» ποσό των 680 ευρώ το κόβω πολύ χλωμό να σας κάνει κούρεμα η τράπεζα εκτός και αν αποδείξετε οτι δεν έχετε να πληρώσετε. Το θεωρώ επίσης χλωμό να το χοντρύνει και να σας κυνηγήσει, ειδικά εσάς που δεν έχετε περιουσία. Δεν μπορεί να το κάνει, απλά σας εκφοβίζει για να ψαρρώσετε.

  Όταν αποπληρώσετε η τράπεζα θα σας στείλει ανάλογο έγγραφο. Λογικά η τράπεζα ενημέρωσε ταυτόχρονα για την καταγγελία του δανείου με εξώδικο τόσο τον οφειλέτη όσο και εσάς ως εγγυητή. Προφανώς ο οφειλέτης ή κάνει το κορόιδο ή δεν έχει λάβει ακόμα το εξώδικο. Θα το λάβει όμως, ίσως και μετά τις εορτές, αν δεν το έχει λάβει ήδη….

  Σχολιάστε
  • 13/12/2018, 22:40
   Permalink

   Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας κύριε nikos123. Δεν είμαι σε θέση να παίξω μαζί τους και το κυριότερο, θέλω να ησυχάσω από το βραχνά αυτό, να τελειώσω από την ψυχοφθόρα αυτή διαδικασία. Είναι αλήθεια ότι η ιστοσελίδα αυτή, με το πλεονέκτημα της ανταλλαγής προσωπικών εμπειριών και απόψεων, μας δίνει όλους εμάς, που μπλέξαμε σ’ αυτό το λαβύρινθο των ισχυρών, μια πυξίδα για τις παραπέρα κινήσεις μας. Θεωρώ ότι από το τίποτα ή ακόμα χειρότερα, από τη λανθασμένη αυτενέργεια του καθενός μας (που δεν είμαστε νομικοί ή δεν μπορούμε να προσφύγουμε σε νομικούς), μπορούμε από εδώ να κανονίσουμε τις παραπέρα ενέργειές μας. Εύχομαι σε σας, καθώς και σε κάθε συμμετέχοντα στο site τα χρόνια πολλά για τις γιορτινές αυτές μέρες και ο καθένας μας, ας βρει τον τρόπο να γαληνέψει την ψυχή του από τα προβλήματα που μας έχουν οδηγήσει ο καθένας και όλοι μαζί οι υπεύθυνοι της μιζέριας μας. Και πάλι ευχαριστώ !!

   Σχολιάστε
 • 16/12/2018, 12:12
  Permalink

  καλησπερα θα ηθελα να μοιραστω και εγω το προβλημα μου.

  ειχα 2 καρτες μια στην εθνικη που την πληρωνα κανονικα μεχρι το 2016.

  τωρα χρωσταω 1345 ευρω απο αγορες το οποιο εχει γινει με τα πανωτοκια περιπου 4200 ευρω(επιτοκιο 17,9%)

  και ειχα μια καρτα της hsbc που εκανα αγορες 5800 ευρω και δεν τους εχω πληρωσει απο το 2009 .

  εχει φθασει 8500 ευρω περιπου.μου εχουν κανει χωρις να το ξερω διαταγη πληρωμης σε ακινητο το οποιο ειχε υποθηκη και δεν μπορεσαν να την εκτελεσουν.

  τι μπορω να κανω και στις 2 περιπτωσεις?

  σκεφτομαι να κανω προταση την εθνικη να δωσω 500 ευρω εφαπαξ και 100 ευρω το μηνα για 10 μηνες συνολο 1500???? ειναι καλα?

  με την hsbc καποια προταση?

  ευχαριστω καλες γιορτες

  Σχολιάστε
  • 17/12/2018, 00:54
   Permalink

   @ ΓΙΩΡΓΟΣ η πρόταση για την Εθνική φαίνεται καλή, δεν έχετε να χάσετε κάτι. Σημασία έχει πώς θα φανεί σε αυτούς.

   Για την HSBC αφού δεν μπόρεσαν να εκτελέσουν την ΔΠ περιμένετε μήπως σας κάνουν αυτοί κάποια πρόταση και παζαρέψτε.

   Σχολιάστε
 • 17/12/2018, 00:57
  Permalink

  Να έχετε υπόψη σας, ότι οι τράπεζες τελευταία έχουν ρίξει αρκετό νερό στο κρασί τους και αυτό , όχι γιατί ξαφνικά έγιναν φιλανθρωπικά ιδρύματα, αλλά βιάζονται να ρυθμίσουν όσα περισσότερα δάνεια μπορούν.
  Οπότε, επισκεφθείτε κάποιο υποκατάστημα και συζητείστε για το θέμα σας.
  Μπορεί να ακούσετε ενδιαφέρουσες προτάσεις για ρυθμίσεις.

  Σχολιάστε
 • 18/12/2018, 16:24
  Permalink

  εχει καποιος φιλος εμπειρια απο την hsbc (πως κινειται στην ρυθμιση χρεων κτλ)?

  ευχαριστω

  Σχολιάστε
 • 19/12/2018, 09:52
  Permalink

  Παρακαλώ πείτε μου τη γνώμη σας. Σκέφτομαι να κάνω ασφαλιστικά μέτρα στην τράπεζα ώστε να μην μπορεί να πουλήσει το δάνειο μου σε fund του εξωτερικού ή ντόπιο. Είναι εφικτό;

  Σχολιάστε
 • 19/12/2018, 15:11
  Permalink

  Ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση απάντηση.

  Σχολιάστε
 • 24/12/2018, 21:20
  Permalink

  Χρόνια πολλά σε όλες και όλους !!!

  Επαναφέρω το πρόβλημά μου και παρακαλώ πολύ για τις πολύτιμες συμβουλές σας. Μετά το εξώδικο της τραπέζης, αποπλήρωσα ολοσχερώς την οφειλή μου (650,00 €) , και – μετά από στιγμιαία φώτιση – ρώτησα : κύριοι, μήπως υπάρχει κάτι άλλο που σας οφείλω ;;;

  μετά από 1 ώρα τηλεφωνημάτων από το υποκατάστημα προς τα κεντρικά, μου λένε : ξέρετε, δεν είναι μόνο η οφειλή σας, ως εγγυητής, είναι και άλλα 100,00 € ακόμα για δικαστικά έξοδα (μάλλον του δικαστικού επιμελητή) καθώς και έξοδα για το κλείσιμο της υποθέσεως. Αλλιώς, δεν μπορούμε να σας χορηγήσουμε βεβαίωση εξοφλήσεως δανείου (που τη ζήτησα).

  Μένω άφωνος …. καλά, αφού η τράπεζα μου στέλνει εξώδικο με το ποσό των 650,00 €, το οποίο σας αποπληρώνω ολοσχερώς, χωρίς διακανονισμό ή ρυθμίσεις, ΓΙΑΤΙ δεν γράφει στο εξώδικο ότι υπάρχει και άλλο ποσό απαιτητό (;;), για να έχω ενημέρωση, να βρώ τα € και να τα πληρώσω ;; Δηλαδή, αν δεν ρώταγα, θα υπήρχε μια ακόμα κρυφή οφειλή και άντε πάλι εξώδικα κλπ κλπ.

  ΕΡΩΤΗΣΗ : έχει κανείς σας άποψη για το τι μπορεί να είναι αυτό το ποσό και αν είναι νόμιμο ;; Σκέφτομαι μια καταγγελία στο συνήγορο του καταναλωτή, αξίζει ;;

  (περιττό να σας πω ότι φέτος περνάω τα πιο μαύρα Χριστούγεννα της ζωής μου …)

  Σχολιάστε
  • 25/12/2018, 19:43
   Permalink

   @IoannisEM καλησπέρα και χρόνια πολλά. Το δικαστήριο καταδικάζει αυτόν που χάνει την υπόθεση να χρεωθεί τα δικαστικά έξοδα. Στην περίπτωση σας δεν έγινε δικαστήριο, αφού ανταποκριθήκατε άμεσα μετά από ΕΞΩΔΙΚΗ όχληση. Οπότε το να σας χρεώνει η τράπεζα και το μισθό του κλητήρα μου φαίνεται κάπως.

   Τηλεφωνήστε από Πέμπτη στο Συνήγορο του Καταναλωτή και εκείνοι θα σας ενημερώσουν υπεύθυνα αν αυτή η χρέωση είναι νόμιμη ή αν πρέπει να προχωρήσετε σε καταγγελία. Το ότι μπορεί στην σύμβαση δανείου να λέει κάπου οτι σε περίπτωση καταγγελίας χρεώνεστε τα επιπλέον έξοδα, δεν σημαίνει οτι δεν είναι όρος παράνομος και καταχρηστικός.

   Σχολιάστε
   • 25/12/2018, 21:05
    Permalink

    Χρόνια πολλά & κάλλιστα Χριστούγεννα κύριε Νίκο. Σας ευχαριστώ για την άποψή σας, την οποία προετοιμάζω για υποβολή της στο ΣτΚ. Να είσθε πάντοτε καλά !!

    Σχολιάστε
 • 02/01/2019, 11:58
  Permalink

  καλημέρα και χρόνια πολλά . κάποιος πρέπει να στείλει στην δικαιοσύνη το ΕΙΧΕ . αυτοί οι « κύριοι » με μεγαλοστομίες και φανφάρες πείθουν αφελείς να τους καταθέσουν χρήματα – όχι συγγεκριμένο ποσό  όπου σε πιάσουν- σε παράκτια εταιρία .

  υπόσχονται δε ότι εκτός από  την διαγραφή του δανείου θα λάβουν πίσω και ποσό ίσο με το δάνειο ως αποζημίωση . για τέτοια απάτη μιλάμε .

  κάποια στιγμή πήγαν να πουλήσουν τις « υπηρεσίες » τους σε δικηγόρους και δικηγορικές εταιρίες έναντι 500 € και 5000 € αντίστοιχα χωρίς επιτυχία βεβαίως .

  μια καταγγελία στην ΓΓΚ   τηλ 1520 και τα προβλεπόμενα πρόστιμα είναι ίσως μια αρχή

   

  Σχολιάστε
  • 02/01/2019, 12:06
   Permalink

   στην ιστοσελίδα τους φιγουράρουν ως «Ελληνική μη κερδοσκοπική εταιρεία έρευνας και προστασίας καταναλωτών». Οπότε τα λεγόμενά σας είναι ανησυχητικά. Ούτε εμένα θα μου άρεσε να με κοροιδεύουν.

   Σχολιάστε
   • 02/01/2019, 18:05
    Permalink

    η offshore του ΜΗ κερδοσκοπικού ΕΙΧΕ  είναι η FINTELL LTD  στο SANDANSI – BULGARIA

    σε βίντεο ο ίδιος ο Χριστοδουλόπουλος αναφέρει τον τιμοκατάλογο : εγγραφή στις Σέρρες 50 € στην Αθήνα λόγω μαρκετινκ !!! 400 € .τα ίδια ποσά για ετήσια ανανέωση και ποινή 250 € για εκπρόθεσμη ανανέωση .

    γενικά ότι μαζεύουν το στέλνουν έξω για να μην φορολογούνται κιόλας .

    αν έχει κάποιος την υπομονή και διαβάσει τις μπαρούφες στο side θα βγάλει και τα συμπερασματά του .

    επικαλούνται αποφάσεις δικαστηρίων που όπως υποστηρίζουν δεν έχουν δημοσιευτεί και τις χρησιμοποιούν μόνο μέλη τους . στα όρια της τρέλλας .

    πέφτει μεγάλο δούλεμα δηλαδή και αλοίμονο σε όσους πέφτουν στα χέρια τους

    ο  begar νομίζω τους έχει ζήσει για λίγο και μπορεί να σχολιάσει

    Σχολιάστε
 • 02/01/2019, 17:46
  Permalink

  Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά σε όλους εδώ μέσα. Συγχαρητήρια για την πολύτιμη βοήθεια που προσφέρετε. Θα ήθελα να υποβάλλω και εγώ την ερώτηση μου. Έχω υποβάλλει αίτηση(τέλος 2013)   για υπαγωγή στο νόμο Κατσέλη (οφειλές από πιστωτικές σε πάνω από μία τράπεζες) και έχω δικάσιμο το 2020. Κάθε μήνα πληρώνω αυτά που ορίζει η προσωρινή.  Μέσω απλής επιστολής η Alphabank ενημερώνει ότι όλες οι οφειλές μου προς αυτή μεταβιβἀζονται -πωλούνται στην «HOIST FINANCE AB» που εδρεύει  στη Σουηδία και η εταιρεία cepal θα διαχειρίζεται για λογαριασμό της «HOIST FINANCE AB» τις απαιτήσεις της. Είναι εφικτό αυτό από τη στιγμή που υπάρχει δικαστική εκκρεμότητα; Ευχαριστώ για τη βοήθειά σας!

  Σχολιάστε
  • 02/01/2019, 18:27
   Permalink

   @ Leo καλησπέρα, ναι πλέον μπορούν!

   Η απόκτηση ενός χαρτοφυλακίου ανακηρύσσει ουσιαστικά τους νέους αγοραστές στον ρόλο που είχε μέχρι σήμερα η τράπεζα με όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της.

   Δάνεια οι οφειλέτες των οποίων έχουν κάνει αίτηση ένταξης στον νόμο Κατσέλη περιλαμβάνονται πλέον στα πακέτα που βγάζουν προς πώληση οι τράπεζες. Σε χαρτοφυλάκιο ύψους 2,5 δισ. ευρώ που έχει βγάλει προς πώληση τράπεζα, το 35% είναι οφειλές δανειοληπτών που έχουν κάνει αίτηση ένταξης στον νόμο. Το 2018 σηματοδοτεί την πλήρη απελευθέρωση της αγοράς των πωλήσεων κόκκινων δανείων, καθώς αίρεται και η τελευταία απαγόρευση για τη μεταβίβαση δανείων που συνδέονται με την πρώτη κατοικία. Μαζί με την αγορά των πωλήσεων απελευθερώνεται ουσιαστικά και η αγορά της διαχείρισης των κόκκινων δανείων, αφού οι νέοι εντολοδόχοι των εταιρειών διαχείρισης δεν θα είναι πλέον οι τράπεζες, αλλά στην περίπτωση που το χαρτοφυλάκιο έχει μεταβιβαστεί, την κυριότητα θα έχει το fund.

   Σχολιάστε
   • 02/01/2019, 21:02
    Permalink

    Ευχαριστώ πολύ για την άμεση πληροφόρησή σου. Να είσαι καλά. Θεωρούσα ότι οι περιπτώσεις που είχαν σχέση με το Νόμο Κατσέλη δεν μπορούσαν να μεταβιβαστοὐν -πωληθούν σε fund. Άρα ότι έχει να κάνει πλέον με αυτές τις οφειλές,  διαχειρίζονται από   το συγκεκριμένο fund και όχι από την τράπεζα.

    Σχολιάστε
    • 18/02/2019, 03:46
     Permalink

     Η μεταβίβαση είναι εφικτή. Ωστόσο, αυτό που συνταγματικά δεν μπορεί να ισχύσει είναι η προσφάτως ανακοινωθείσα επιθυμία των τραπεζών να πετύχούν την αναδρομική ισχύ του νέου νόμου για εκκρεμείς περιπτώσεις, καθώς οι ρυθμίσεις που εισηγούνται φέρνουν σε δυσμενέστερη θέση τον προσφεύγοντα από ότι εκείνες βάσει των οποίων έγινε η κατάθεση της αίτησης…….

     Σχολιάστε
     • 18/02/2019, 03:49
      Permalink

      Διευκρινίζω πως σχολιάζω τις τροποποιήσεις στο ν.Κατσέλη που ουσιαστικά καταργείται. Οι τράπεζες ζητούσαν τα νέα όρια (που είναι άκρως χαμηλά) να εφαρμόζονται και στις εκκρεμούσες υποθέσεις. ΑΥΤΟ δεν είναι νομικά εφικτό!

 • 07/01/2019, 14:40
  Permalink

  Γεια και ευχές για καλή Χρονιά σε όλους σας!!!

  Είμαι νέο μέλος και θα ήθελα να δώσω πολλά συγχαρητήρια σε όσους σκέφτηκαν την ιδέα αυτού του site!!!

  Γράφω για το hot θέμα των ημερών. ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ. Δυο κοντινά συγγενικά μου πρόσωπα πρόκειται να βρεθούν πολύ μπλεγμένοι και προσπαθώ να σώσω ότι μπορώ.

  Case 1: Kαταναλωτικό που το μετέτρεψαν σε στεγαστικό πριν 2 χρόνια. Απόφοιτος δημοτικού και ηλικιωμένος δεν το πήρε είδηση. Αφού τον έπεισα πίεσε την τράπεζα και του έκαναν ρύθμιση οφειλής τον 06.2016 με 4ετές πλάνο και πάγωμα της μισής οφειλής.

  ΕΡΩΤΗΣΗ: υπό το φως τον νέων εξελίξεων σκέφτομαι να πάμε εκ νέου στην τράπεζα προτείνοντας διαγραφή χρέους και εφάπαξ καταβολή ποσού.  Το 2017 δεν το είχαν δεχθεί. Στοιχεία δανείου εξυπηρετούμενο με μηνιαία δόση το 1/3 του πραγματικά χαμηλού μισθού του δανειολήπτη. Πιστεύεται ότι αξίζει τον κόπο?

  Case 2: Καταναλωτικό που έχει ενταχθεί σε Νόμο Κατσέλη και πρόσφατα μεταβιβάστηκε/πουλήθηκε σε fund ερήμην του δανειολήπτη. Αυτή τη φορά ο δανειολήπτης καθότι μορφωμένος απευθύνθηκε στην τράπεζα και τον δικηγόρο του οι οποίοι των διαβεβαίωσαν ότι όλα καλά και απλά θα αλλάξει ο αντίδικος στην δίκη που έπεται το 2019, φάση 2 νόμου Κατσέλη.

  ΕΡΩΤΗΣΗ 2:  Στο δεύτερο δικαστήριο ο νέος αντίδικος σίγουρα θα κινηθεί εκβιαστικά ζητώντας  εφάπαξ αν πρώτα δεχθεί οποιαδήποτε διαγραφή τόκων υπερημερίας…έχει νόημα να βρούμε νέο δικηγόρο μια και ο υπάρχων δεν είναι αδιάφορος ή να περιμένει την δικάσιμο ο δανειολήπτης?

  ΥΓ: Ποια αμοιβή παίζει στην αγορά για διαμεσολάβηση? Δικηγόρο στον οποίο απευθύνθηκα πρόσφατα είπε 100ευρώ +ΦΠΑ για πρώτη επίσκεψη.

  Σας ευχαριστώ πολύ για οποιαδήποτε χρήσιμη πληροφορία!!!

  Σχολιάστε
  • 08/01/2019, 09:30
   Permalink

   @NasiaBP Καλημέρα

   για την πρώτη ερώτηση, δεν έχετε να χάσετε κάτι κάνοντας μια αίτηση στην τράπεζα.

   Για την δεύτερη ερώτηση, από 1/1/17 οι τράπεζες έχουν το ελευθέρας να πωλούν σε funds ακόμα και τα δάνεια που έχουν υπαχθεί στο νόμο Κατσέλη. Η συγκατάθεση του δανειολήπτη είναι περιττή.

   Ο δικηγόρος έχει δίκιο, απλά αλλάζει ο αντίδικος. Δεν έχει καμία σημασία τί θα απαιτήσει ο αντίδικος, αλλά τί απόφαση θα βγάλει το δικαστήριο με βάση την πλήρη και ειλικρινή οικονομική κατάσταση που θα παρουσιάσει ο δανειολήπτης.

   Για την διαμεσολάβηση, οι τιμές είναι τσιμπημένες λόγω ανάγκης, δεν νομίζω να βρείτε κάτι πιο οικονομικό.

   Σχολιάστε
 • 08/01/2019, 08:05
  Permalink

  κατι ρυθμισεις που ακουγονται 120 δοσεις κτλ αφορουν εφορια?

  με τραπεζες εχουμε κανενα νεο?

   

  ετσι και κανεις μια συμφωνια αποπληρωμης πχ 150 το μηνα παιζει να αλλαξει κατι απο την κυβερνηση και να ζητησουμε πχ καλυτερη συμφωνια?

  Σχολιάστε
 • 31/01/2019, 18:48
  Permalink

  Γεια σας. Είναι εφικτό να καταθέσω ασφαλιστικά μέτρα κατά της πώλησης του δανείου μου από την τράπεζα; Έχει συμβεί κάτι ανάλογο; Ευχαριστώ

  Σχολιάστε
  • 01/02/2019, 22:29
   Permalink

   @kesidisxristos ναι φυσικά μπορείτε να καταθέσετε ασφαλιστικά μέτρα αλλά το αποτέλεσμα είναι αβέβαιο. Οι τράπεζες εδώ και ένα χρόνο μπορούν να πωλήσουν ακόμα και εκείνα τα δάνεια που εκκρεμεί δίκη για το νόμο Κατσέλλη. 

   εδώ υπάρχει ένα παράδειγμα κατάθεσης ασφαλιστικών μέτρων εναντίον τράπεζας που πούλησε δάνειο σε fund και απορρίφθηκε.

   http://www.capital.gr/epixeiriseis/3300664/aporrifthikan-ta-asfalistika-metra-th-liakounakou-gia-ti-euromedica

   Σχολιάστε
 • 06/02/2019, 16:37
  Permalink

  Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να υποβάλλω τα κάτωθι:

  Έχει κατατεθεί αίτηση για υπαγωγή στο νόμο Κατσέλη το 2013. Υπάρχει προσωρινή διαταγή που διατάζει την καταβολή  ορισμένου ποσού στις πιστώτριες τράπεζες η οποία εκτελείται απαρρέκκλιτα όλο αυτό το διάστημα. Έχει γίνει η επικαιροποίηση του φακέλλου στο ειρηνοδικείο όταν απαιτήθηκε. Η τελική δικάσιμος είναι το 2020. Το ερώτημα είναι το εξής : Νομιμοποιείται η τράπεζα στην οποία γίνονται οι καταβολές  στο ταμείο- γκισέ από τον ίδιο τον οφειλέτη (φυσική παρουσία με επίδειξη ταυτότητας) , να αρνείται την εκτέλεση συναλλαγής (στην συγκεκριμένη περίπτωση την πληρωμή αυτών που ορίζει το δικαστήριο-εκτέλεση διαταγής δικαστηρίου) με την αιτιολογία ότι εκκρεμεί και απαιτείται η επικαιροποίση των στοιχείων του οφειλέτη στο σύστημα; Σημειωτέον με την εν λόγω τράπεζα δεν υπάρχει πλέον καμία άλλη συναλλαγή πλέον αυτής που επιβάλλει η προσωρινή διαταγή.

  Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την πραγματικά πολύτιμη βοήθεια σας.

   

   

  Σχολιάστε
  • 07/02/2019, 14:51
   Permalink

   @ Leo περίεργη περίπτωση. Θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον Συνήγορο του Καταναλωτή.
   Συνήγορος του Καταναλωτή
   Λ.Αλεξάνδρας 144, 114 71, Αθήνα
   Ώρες υποδοχής και εξυπηρέτησης κοινού: 09:00 – 15:00
   Τηλ.: 210 6460862, 210 6460814, 210 6460612, 210 6460734, 210 6460458
   Fax.: 210 6460414
    

    

   Σχολιάστε
 • 11/02/2019, 18:20
  Permalink

  Είμαι νέο μέλος και θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ τους ανθρώπους που σκέφτηκαν την δημιουργία αυτού του site γιατί πραγματικά είναι εξαιρετικά χρήσιμο!!!!!!  

  Δάνειο και εγώ. Τον Ιούλιο  του 2006  πήρα καταναλωτικό δάνειο ανοιχτής γραμμής από την eurobank  12.000 ευρώ. Απο τον Σεπτέμβριο λοιπόν του 2006 που ορίστηκε η πρώτη δόση αυτού του δανείου μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2018 που κατέβαλα την τελευταία δόση έχω πληρώσει στην τράπεζα  13. 109,20 ευρώ. Πρίν είκοσι μέρες  πήγα στην τράπεζα και πήρα  μια ενημέρωση οφειλών και μου λέει η τράπεζα οτι της οφείλω ακόμα 15.457,79 ευρώ για τους επόμενους 394 μήνες.

  Κάποια στιγμή το 2013 ενώ πλήρωνα κανονικά και έγκαιρα τις δόσεις μου στην τράπεζα, μένω άνεργη. Δεν πληρώνω λοιπόν τις δόσεις μου για τρείς μήνες. Με παίρνει λοιπόν τηλέφωνο η τράπεζα και μου λέει να πάω απο εκεί να κάνουμε ρύθμιση. Φυσικά και πηγαίνω.  Μου λέει όμως οτι για να κάνουμε την ρύθμιση θα πρέπει να μετατρέψουμε το καταναλωτικό δάνειο σε στεγαστικό με εξασφάλιση ( προφανώς είχαν βρεί οτι έχω ένα οικόπεδο στο όνομά μου στο οποίο βέβαια είμαστε συνιδιοκτήτες και τα 4 αδέλφια. Το συμβόλαιο για αυτό το οικόπεδο έγινε την ίδια χρονιά που πήρα το δάνειο).

  Αρνήθηκα και έφυγα. Μετά απο λίγους μήνες μου στέλνει καταγγελία σύμβασης  ενώπιον παντός αρμοδίου δικαστηρίου. Ταυτόχρονα με έπαιρναν τηλέφωνο και μου έλεγαν οτι είτε πάω είτε όχι την υποσημείωση του ακινήτου θα την κάνουν. Τον Οκτώβριο του 2013 μου στέλνουν διαταγή πληρωμής. Φοβήθηκα και τελικά πήγα.  Η σύμβαση λοιπόν απο σύμβαση καταναλωτικού δανείου έγινε το 2013 σύμβαση που έχει ώς τίτλο  < δάνεια κάλυψης προσωπικών αναγκών με εξασφάλιση>.  Έχει γίνει όντως εξασφάλιση απο την τράπεζα στο ακίνητό μου σύμφωνα με το υποθηκοφυλακείο.

  Θέλω να ρωτήσω το εξής. Για να διαγραφεί η υποσημείωση-υποθήκη του ακινήτου μου εγώ πρέπει ή να πάω αύριο το πρωί να δώσω 15.457,79  ( έστω οτι κερδίσω το τζόκερ) ή για τους επόμενους 394 μήνες να καταθέτω 50 ευρώ(και μάλιστα η δόση αυτή θα αλλάζει ανάλογα με τα εισοδήματά μου) ;

  Το γεγονός οτι αγόρασα  12.000 ευρώ  και θα πρέπει να επιστρέψω στην τράπεζα 30000 ευρώ και μάλιστα με όλο αυτό τον ψυχολογικό πόλεμο που μου έκανε και συνεχίζει να μου κάνει με την τιμωρία των 394 μηνών υποσημείωσης , με πνίγει.

   

  Σας ευχαριστώ πολύ.

  Σχολιάστε
  • 11/02/2019, 23:10
   Permalink

   @EvaTE Το δάνειο Ανοιχτή Γραμμή της Eurobank είναι ότι πιο σιχαμερό και παραπλανητικό έχει βγάλει τράπεζα. Φυσικά και χρωστάτε άλλα 30 χιλιάρικα αφού το δάνειο ήταν ανοιχτό που σημαίνει οτι μπορούσατε να το χρησιμοποιείτε συνεχώς με αποτέλεσμα να ανατοκίζεται συνεχώς και όλο το υπόλοιπο.

   Οπότε ή δίνετε 50 ευρώ μηνιαίως για τα επόμενα 33 χρόνια ή ξεχνάτε το οικόπεδο. Βέβαια, πρακτικά μιλώντας, δεν καταλαβαίνω τί όφελος θα έχει η τράπεζα να κατασχέσει και να βγάλει στο σφυρί το 25% ενός οικοπέδου. Εγώ αν ήμουν κοράκι και χτύπαγα ευκαιρίες σε πλειστηριασμούς, ποτέ δεν θα έδινα τα λεφτά μου για ένα οικόπεδο που κατά 75% ανήκει σε άλλους και μάλιστα με εχθρικές προθέσεις απέναντί μου.

   Μια άλλη πρόταση είναι να βρείτε δικηγόρο που θα ψάξει για παράνομους και καταχρηστικούς όρους στις συμβάσεις που έχετε συνάψει, με την ελπίδα το ποσό που οφείλετε να είναι πολύ χαμηλότερο. Ή να καταφύγετε στο νέο νόμο Κατσέλη που από ότι άκουσα προστατεύει την την πρώτη κατοικία μέχρι 120000

   Σχολιάστε
   • 13/02/2019, 09:11
    Permalink

    @EvaTE για τα 6 χιλιάρικα το κόβω χλωμό. Ίσως κάποια στιγμή η τράπεζα να κουρέψει τους τόκους αλλά να κουρέψει και το αρχικό κεφάλαιο κατά το ήμισυ μου φαίνεται δύσκολο. Δεν έχεις να χάσεις κάτι όμως και να το προτείνεις. Όσον αφορά το νόμο Κατσέλη υπάρχει πιθανότητα να γίνει μεγάλο κούρεμα της οφειλής και να πληρώνεις μια μικρή δόση για λιγότερα χρόνια.

    Σχολιάστε
  • 16/02/2019, 14:45
   Permalink

   Καλησπερα. Θα σε συμβουλευα να μην εστιαζεις στα ποσα που χρωστας και στα ποσα που εχεις πληρωσει εως τωρα. Τα συκγκριμενα ανοιχτα δανεια ετρεχαν με 11, 12 ακομα και με 14% επιτοκιο, οποτε για τα 13 χρονια απο το 2016 οι τοκοι μονο ανερχονται σε πανω απο 18.000 ευρω αν το επιτοκιο ηταν 11%.

   18.000 οι τοκοι + 12000 αρχικο κεφαλαιο = 30000

   μειον 13000 που εχεις δωσει, υπολοιπο περιπου 17000. Επειδη ηταν λιγοτερο απο 13 χρονια, βγαινει περιπου το ποσο που ανεφερες.

   Επομενως, απο αποψη χρωστουμενου υπολοιπου, πιστευω δυσκολα να βρεις το δικιο σου.

   Στο δια ταυτα τωρα, εβαλα τα νουμερα που σου προτειναν (50 ευρω για 33 χρονια) και μου εβγαλε οτι το επιτοκιο ειναι ισο με 1.5%. που ειναι εξαιρετικα καλο. Μαλλν επαιξε ρολο η υποθηκη που μπηκε στο οικοπεδο.

   Στη θεση σου θα εβαζα τα 50ευρω, αν μπορουσα και λιγα παραπανω καθε μηνα, μεχρι να ξεχρεωσω τελειως το δανειο. Δε θα εμπλεκα με δικηγορους που σημαινει επιπλεον εξοδα. Επιπλεον, οταν αποπληρωσεις το δανειο, θα σου εχει μεινει το μεριδιο του οικοπεδου που μπορει να αξιζει περισσοτερο.

   Το να μπορεις να εξαγορασεις την ελευθερια σου με 50ευρω το μηνα, μεσα σε ολο αυτο το χαλι που ζουμε, ειναι μεγαλο πλεονεκτημα τη σημερον ημερα.

   Φιλικα παντα. Καλη επιτυχια σε οτι αποφασισεις!

   Σχολιάστε
 • 12/02/2019, 12:10
  Permalink

  καλημέρα niko123.

  Ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σου.

  Και μάλιστα στο ακίνητο αυτό υπάρχουν και ασφαλιστικά μέτρα όχι απο άλλη τράπεζα, αλλά απο συγγενικό πρόσωπο το οποίο εχει κάνει τα ασφαλιστικά μέτρα 7 χρόνια πριν κάνει η τράπεζα την υποσημείωση. Οπότε σίγουρα θα πρέπει να βρεθεί ενα κοράκι που να χτυπήσει ενα ακίνητο που έχει άλλους 3 συνιδιοκτήτες, έναν γονέα που έχει επικαρπία και ασφαλιστικά μετρα απο κάποιν πολύ πρίν απο αυτόν.

  Αυτό που σκέφτηκα είναι μέχρι τον Οκτώβριο που μπορω να έχω το ποσό των 6000 ευρώ, να μην της κάνω καμία κατάθεση και να πάω τότε και να της ρωτήσω αν θέλει να το κλείσουμε με 6000.  Γνωρίζεις αν στην περίπτωσή μου έχουν υπάρξει δικαιώσεις ακολουθώντας το παραπάνω ;

  Τώρα για τον νόμο κατσέλη πιστεύεις οτι πρέπει να κάνω κινήσεις απο τώρα ; ( αφού ούτως ή άλλως  δεν έχει κάνει καμία κίνηση η τράπεζα για να το βγάλει στο σφυρί.) Αφού η τράπεζα αυτό θέλει να της πληρώνω τα 50 ευρώ για 33 χρόνια , ότι θα κερδίσω και με τον νόμο κατσέλη, μια μικρή δόση και μάλιστα για πολλά χρόνια.

  Ευχαριστώ πάρα πολύ.

   

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.