Forum: Γενική συζήτηση 12

Τελευταία ενημέρωση περιεχομένου:

Συζήτηση για όλα τα θέματα

1. Ο καθένας είναι ελεύθερος να διατυπώνει τις απόψεις του, ανεξάρτητα αν ενοχλούνται οι άλλοι, αρκεί να μην είναι υβριστικός και να τηρούνται οι ισχύοντες νόμοι.

2. Όποιος ενοχλείται από τις απόψεις κάποιου, μπορεί να αντιπαρατεθεί με επιχειρήματα ή απλά να τον αγνοήσει. Το να μην απαντήσεις καθόλου σε κάποιο σχόλιο, καμιά φορά είναι η καλύτερη απάντηση.

3. Όλοι μας είμαστε μεγάλα παιδιά και καταλαβαίνουμε τι διαβάζουμε, όπως καταλαβαίνουμε και τυχόν κρυμμένες σκοπιμότητες, πίσω από κάποια σχόλια.

4. Ορισμένες φορές, πίσω από κάποιο σχόλιο που δεν μας αρέσει, μπορεί να κρύβεται κάποια δυσάρεστη αλήθεια.

5. Μην ξεχνάτε ποτέ τη φράση του Θεμιστοκλή: Πάταξον μεν, άκουσον δε

6. Δεν χρησιμοποιούμε κεφαλαία ή greklish

7. Σχόλια προσβλητικά ή υβριστικά δεν θα διαγράφονται, αλλά θα αποκρύπτονται,επισημασμένα ως μη αποδεκτά, με δυνατότητα ανάγνωσης μόνο από όσους επιθυμούν.

974 σκέψεις σχετικά με το “Forum: Γενική συζήτηση 12

 • 13/02/2019, 06:27
  Permalink

  Καλημέρα ,διαβάζοντας για τον νέο ερχόμενο νόμο ,αναφέρονται μόνο στα στεγαστικά δάνεια .Για τα υπόλοιπα δάνεια ,καταναλωτικά η πιστωτικές κάρτες χωρίς εξασφαλίσεις ,υπάρχει κάποιο σχέδιο ?

 • 13/02/2019, 20:37
  Permalink

  καλησπέρα niko123.

  σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου και πάλι.

  Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι πολύ αισιόδοξη για να δεχτεί  τα 6000 ευρώ, αλλά τουλάχιστον να μπούμε σε μια διαδικασία διαπραγμάτευσης την οποία δεν την κάνει αν δεν σταματήσω να πληρώνω.. Γιατί το να έχω πάρει 12000 ευρώ και να της έχω δώσει 13000 και να μου ζητάει ακόμα 15500 ευρώ, αυτό το πράγμα είναι αισχροκέρδεια.   Άσε  που αυτό που έκανε  το 2013 ήταν καθαρά  καταχραστικό  να με αναγκάσει να πάω στο ειρηνοδικείο  με τον δικηγόρο της να υπογράψω την υποσημείωση του ακινήτου μου με το που καθυστέρησα 3 μήνες να πληρώσω, της οποίας της είχα ζητήσει να μου δώσει κάποιους μήνες πάγωμα, μου αρνήθηκε και με το που υπογράφω την υποσημείωση , αφού δηλαδή μου υποθήκευσε το ακίνητο, μου έδωσε  πάγωμα για κάποιους μήνες γιατί ήμουν άνεργη. Τότε δηλαδή μπορούσε να παγώσει τις πληρωμές μου….

  Άσε και το άλλο. Τα 15500 ευρώ που μου ζητάει θα τα έχει σε 33 χρόνια .Το ποσό δηλαδή αυτό θα το έχει  πρός διάθεση σε άλλον πελάτη της σε 33 χρόνια. Πράγμα το οποίο σημαίνει ότι μέσα σε αυτα τα 15500 είναι και οι τόκοι αυτών των 33 χρόνων. Αν την ξεχρεώσω αύριο το πρωί, είναι υποχρεωμένη να μου κουρέψει αυτούς τους τόκους γιατί το ποσό θα το έχει στη διάθεσή της για τον επόμενο πελάτη της, αύριο το πρωί.

  Ελπίζω να σταματήσει αυτόν τον εκβιασμό και να δεχτεί μια λύση λογική (π.χ. 7500 ευρώ), γιατί niko123  να σου πώ κάτι? προτιμώ να το πουλήσει σε fund και να δώσω τα λεφτά σε κοράκι παρά σε αυτήν!!!! Το ξέρω οτι είναι μεγάλη κουβέντα αυτό που λέω αλλά το εννοώ!

   

  • 14/02/2019, 14:10
   Permalink

   @EvaTE στο είπα από το πρώτο μήνυμα οτι το ανοιχτό δάνειο είναι μεγάλη κομπίνα που σκοπός του είναι να μην ξεχρεώνεις ποτέ. Εκεί θα μπορούσε να επέμβει ένας δικηγόρος να δει πόσοι όροι είναι παράνομοι και καταχρηστικοί. Αφού το δάνειο έγινε το 2006 οι όροι του είναι στάνταρ παράνομοι και καταχρηστικοί.

   Για τα υπόλοιπα, εξαρτάται από εσένα τί θέλεις. Αν υπολογίζεις στο 1/4 του οικοπέδου θα πρέπει να το παλέψεις (με δικηγόρο) να μειωθεί δραματικά το οφειλόμενο ποσό αποδεικνύοντας οτι οι όροι που υπέγραψες είναι παράνομοι.

   Αν δεν υπολογίζεις το 1/4, δεν σε πολυενδιαφέρει, τότε τα ξεχνάς όλα, κρατάς και τα 6 χιλιάρικα που περιμένεις στην τσέπη σου και δεν ξαναδίνεις δεκάρα τσακιστή κυριολεκτικά και μεταφορικά.

 • 15/02/2019, 16:05
  Permalink

  καλησπέρα niko123.

  Αυτό θα κάνω. Με δικηγόρο θα κινηθώ.  Άλλη μεγάλη υπόθεση και αυτή βέβαια, ένας τίμιος και επαγγελματίας δικηγόρος που να μην σε βλέπει μόνο σαν πορτοφόλι.

  Εν τω μεταξύ, πρίν 10 μέρες πήγα να ζητήσω απο την τράπεζα να μου δώσει αντίγραφο της σύμβασης του 2006 και δεν τους πολυάρεσε αυτό…. Συγκεκριμένα ο υπάλληλος μου απάντησε οτι είναι πολύ δύσκολο να βρεί τη σύμβαση γιατί είναι πολύ παλιά. Επέμενα εγώ βέβαια και μου είπαν οτι θα προσπαθήσουν να την βρούν  αλλά δεν είναι πολύ αισιόδοξοι για αυτό.  Θα περιμένω να δώ τι θα μου πούν.

  Ευχαριστώ πάρα πολύ.

   

  • 15/02/2019, 20:02
   Permalink

   @EvaTE την έχουν σκανάρει οπότε άμα ήθελε θα στην τύπωνε επί τόπου.  Βέβαια πλέον δεν έχει καμία σημασία αφού έχει συναφθεί νέο δάνειο, οπότε και η Διαταγή Πληρωμής του 2013 δεν ισχύει πλέον αφού το επιδικασμένο ποσό δεν υφίσταται πλέον, επειδή μεταφέρθηκε σε νέα σύμβαση. Αν σταματήσεις να πληρώνεις, θα πρέπει να γίνει καταγγελία της νέας σύμβασης και στη συνέχεια νέα διαταγή πληρωμής. Οπότε μάλλον θα πρέπει να επικεντρωθείς στους όρους της νέας σύμβασης. Εκτός και αν δεν πρόκειται περί νέας δανειακής σύμβασης αλλά για διακανονισμό της παλαιάς οφειλής. Αυτά θα στα πει καλύτερα ένας δικηγόρος.

 • 16/02/2019, 23:50
  Permalink

  έτσι πιστεύω και εγώ οτι αν ήθελαν θα την έδιναν επιτόπου niko123.

  Είναι όντως   δανειακή σύμβαση αλλά για διακανονισμό της παλιάς. Η καινούργια σύμβαση που έγινε , δεν έγινε για να εκταμιεύσω νέο ποσό αλλά για να ρυθμίσουμε το παλιό ποσό με καινούργιους  όρους.΄Εκεί είναι το θέμα. Θα συμβουλευτώ δικηγόρο για περισσότερες λεπτομέρειες. Το θέμα είναι οτι δεν έχω τώρα ένα ποσό να πάω να της πώ: το κλείνουμε;  Θα ήθελα να ήξερα την απάντησή της. Βέβαια σκέφτομαι να το κάνω και χώρις να έχω τα χρήματα. Αλλά δεν ξέρω αν είναι σωστό σαν βήμα. Τι λες;

 • 19/02/2019, 14:33
  Permalink

  αυτό πιστεύω και εγώ niko123. Οτι μάλλον θα της ανοίξει η όρεξη. Θα μιλήσω με δικηγόρο να μου επιβεβαιώσει την καταχραστική συμπεριφορά της τράπεζας και αναλόγως πράττω μετά. πρός το παρόν περιμένω να μου δώσουν την σύμβαση του 2006 για να μπορέσω να πάω όλα τα χαρτιά μου στον δικηγόρο και βλέπουμε…

  σε ευχαριστώ πολύ!

 • 24/02/2019, 18:14
  Permalink

  καλησπερα μου εχει κανει μια τραπεζα (οχι συστεμικη) προταση για ολικη εξοφληση πιστωτικης καρτας σε καθυστερηση.

  η προταση εχει γινει απο το τηλεφωνο(η κληση καταγραφεται απο την τραπεζα οπως μου εχει πει)

  εαν δεχτω ,μπορουν η τραπεζα να παρει πισω την προταση τους και να μου ζητησουνε επιπλεον εγγραφα ε1 κτλ?

  τι μετρα μπορω να παρω σε τυχον υπαναχωρηση τους?

  ευχαριστω

 • 25/02/2019, 12:05
  Permalink

  @ιωάννης να ζητήσετε την πρόταση γραπτώς. Δεν είναι ανάγκη να σας την στείλουν ταχυδρομικώς, μπορείτε να την παραλάβετε από υποκατάστημα.
  Μην πιστεύετε τίποτα από το τηλέφωνο. Εμένα έτσι με ξεγέλασαν πριν 10 χρόνια (eurobank). Με πήραν από το τοπικό υποκατάστημα να περάσω να βρούμε τρόπο να γίνει ενήμερο το δάνειο που είχα καθυστερήσει 3 δόσεις. Το έκανα μέσα στην ημερομηνία που συμφωνήσαμε – προφορικά- και μετά από λίγες μέρες, αφού εξόφλησα τις 3 δόσεις και με καθησύχασαν οτι όλα είναι εντάξει και να πληρώνω από εδώ και πέρα κάθε μήνα, η τράπεζα προχώρησε σε καταγγελία του δανείου και με πέρασε στο δικηγορικό γραφείο Πλευράκη/Σιούφα. Όταν ρώτησα γιατί το έκαναν αυτό, μου απάντησαν οτι η τράπεζα ΔΕΝ δεσμεύεται από προφορικές συμφωνίες. Ε τότε και εγώ δεσμεύτηκα προφορικά, να μην ξαναδώσω δεκάρα τσακιστή. Μόνο που εγώ, σε αντίθεση με την Eurobank, τηρώ τον λόγο μου.

 • 27/02/2019, 17:51
  Permalink

  σας ευχαριστω για την απαντηση σας,μου ειπαν οτι η κληση καταγραφεται .
  μπορω να ζητησω την συνομιλια και να παω μετα στον τραπεζικο διαμεσολαβητη.
  εσεις τι λετε?

 • 28/02/2019, 22:31
  Permalink

  Καλησπερα σας  μολις ελαβα ειδοποιηση οτι τα δανεια μου περασανε σε funds οκ μεχρι εδω! αυτο που θα ηθελα να ρωτησω ειναι οτι εχω απο τελος Νοεμβριου 2017 αποφαση του πρωτοδικιου Αθηνων που ρυθμιζει της οφειλες μου και μαλιστα οριστικα χωρις να νεα δικασιμο, και ξαφνικα μου ηρθε χαρτι οτι τα δανεια μου περασανε σε funds ,τι κανω εγω τωρα σε αυτην τη περιπτωση?

 • 01/03/2019, 00:46
  Permalink

  νίκος123 σε ευχαριστω για την απαντηση σας ,απλα θα ηθελα να διευκρινισω οτι εχω μηδενικες καταβολες προφανως δεν αλλαζει κατι αφου εχει ρυθμιστει απο το πρωτοδικειο ετσι? καλο μηνα !

 • 01/03/2019, 07:12
  Permalink

  Καλημέρα σας .Περιμενω μια διαταγή πληρωμής .Μπορει να υπάρξουν και άλλες στη συνέχεια .Δεν εχω κατι στο όνομα μου ,αλλα ο μισθός μου ειναι πανω από τα 1200 Ε .ποια ειναι η άποψη σας .τι να κάνω ? Να προχωρήσω σε ανακοπή κλπ .?  Ποσο στοιχίζει μια ανακοπή ?μπορουν να χτυπήσουν τον μισθό μου εύκολα και γρήγορα ?

 • 01/03/2019, 07:35
  Permalink

  @μακης η ανακοπή κοστίζει περίπου 800 ευρώ. η ΔΠ εκδίδεται μόνο μια φορά για ένα συγκεκριμένο δάνειο. Θεωρητικά μπορούν μετά την έκδοση της ΔΠ να προχωρήσουν σε κατάσχεση των τραπεζικών λογαριασμών σας. Πρακτικά από όσο ξέρω, οι τράπεζες δεν το κάνουν -ακόμα.

 • 01/03/2019, 08:15
  Permalink

  Ευχαριστω .αρα μετά ζω με το άγχος ,ότι Ανά πάσα στιγμή μπορεί να μουν πάρουν τον μισθό μου .μετα την διαταγή πληρωμής ,μπορω να κάνω ρύθμιση με κάποιο ποσο που να μπορω να καταβάλω ?εχω και ενα συνταξιδιοτικο σε ασφαλιστική .μπορουν και αυτο να κατάσχουν ?σας Ευχαριστω καλο μήνα

   

   

 • 01/03/2019, 09:18
  Permalink

  Να κάνεις το λογαριασμό μισθοδοσίας ακατάσχετο έναντι ιδιωτών με αίτηση στην τράπεζα. Έτσι θα έχεις προστασία μέχρι 1500€ (αν θυμάμαι καλά) εάν ο λογαριασμός είναι μόνο στο όνομά σου. Μετά θα φροντίζεις να μην υπάρχει στον λογαριασμό ποσό πάνω από αυτό το όριο. Ούτε μία ημέρα.
  Να ρωτήσεις την ασφαλιστική σου. Η δικιά μου ασφαλιστική, μου είχε απαντήσει ότι το συνταξιοδοτικό μπορεί να κατασχεθεί. Για αυτό και το σταμάτησα και μεταβίβασα το ποσό που είχε μαζευτεί σε συγγενικό πρόσωπο. Θα με ενδιέφερε να μάθω τι θα σου απαντήσει η δικιά σου ασφαλιστική.

 • 01/03/2019, 11:26
  Permalink

  Η ασφαλιστική μου απάντησε οτι ίσως ναι ,αλλα δεν γνωρίζουν ακριβώς .τον λογαριασμό τον εχω ακατάσχετο έναντι ιδιωτών ,απλα άκουσα οτι μπορούν στην πηγή να κατάσχουν οτι παραπάνω απο τα 1500 μπαίνει στον λογαριασμό

 • 01/03/2019, 15:42
  Permalink

  Ο μισθός είναι ακατάσχετος στην πηγή του, ανεξαρτήτως του ποσού. Δηλαδή δεν μπορούν να πάνε στον εργοδότη σου και να τον κατασχέσουν. (άρθρο 982 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας)

  https://www.lawspot.gr/nomikes-plirofories/nomothesia/kpold/arthro-982-kodikas-politikis-dikonomias

  Από τη στιγμή που θα μπει σε λογαριασμό τράπεζας, θεωρείται μισθός για 1 ημέρα. Την επόμενη δεν θεωρείται μισθός αλλά απαίτηση δική σου από την τράπεζα. Τότε μπορεί κατασχεθεί πλήρως. Εφόσον έχεις κάνει ακατάσχετο τον λογαριασμό σου, τότε σου παίρνουν ότι βρουν πάνω από τα 1500.

  Ένα ενδιαφέρον άρθρο: http://foroline.gr/archives/5585

  Εάν κάποιος έχει διαφορετική άποψη, θα ήθελα κι εγώ να την ακούσω, διότι βρίσκομαι στην ίδια ακριβώς κατάσταση και δεν θέλω να λέω πράγματα που πιθανώς να μην ισχύουν.

 • 01/03/2019, 18:40
  Permalink

  να το διευκρινίσουμε ακόμα καλύτερα για να λυθούν τυχόν απορίες:

  Τι γίνεται σε περίπτωση που ο μισθός ή η σύνταξη κατατίθεται σε τραπεζικό λογαριασμό;

  Και εδώ ο νόμος, πάλι στο άρθρο 982 ΚΠολΔ είναι σαφής:

  · Ο μισθός ή η σύνταξη, και αν ακόμα κατατίθεται σε τραπεζικό λογαριασμό, είναι ακατάσχετα «μόνο στην έκταση που ο λογαριασμός παρουσιάζει υπόλοιπο που δεν υπερβαίνει, κατά το χρονικό διάστημα από την επιβολή της κατάσχεσης έως την επόμενη ημέρα της καταβολής, το ποσό της εξαιρούμενης από την κατάσχεση απαίτησης»

  · Δηλαδή μέχρι την επόμενη ημέρα της κατάθεσης και για το ύψος στο οποίο (ο μισθός ή η σύνταξη) ανέρχονται.

  · Με άλλα λόγια το ποσό που υπερβαίνει έναν μηνιαίο μισθό ή μία σύνταξη του οφειλέτη, μπορεί να κατασχεθεί αν παραμείνει εντός του λογαριασμού πέραν της επομένης της ημέρας καταβολής.

  Άρα, για να μην μπορεί να γίνει κατάσχεση, πρέπει το ποσό του μισθού ή της σύνταξης που καταβάλλεται, να αναλαμβάνεται από το δικαιούχο πριν την επόμενη ημέρα της καταβολής αυτού με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

  https://www.e-forologia.gr/cms/viewContents.aspx?id=211871

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.