Forum: Γενική συζήτηση 12

Συζήτηση για όλα τα θέματα

1. Ο καθένας είναι ελεύθερος να διατυπώνει τις απόψεις του, ανεξάρτητα αν ενοχλούνται οι άλλοι, αρκεί να μην είναι υβριστικός και να τηρούνται οι ισχύοντες νόμοι.

2. Όποιος ενοχλείται από τις απόψεις κάποιου, μπορεί να αντιπαρατεθεί με επιχειρήματα ή απλά να τον αγνοήσει. Το να μην απαντήσεις καθόλου σε κάποιο σχόλιο, καμιά φορά είναι η καλύτερη απάντηση.

3. Όλοι μας είμαστε μεγάλα παιδιά και καταλαβαίνουμε τι διαβάζουμε, όπως καταλαβαίνουμε και τυχόν κρυμμένες σκοπιμότητες, πίσω από κάποια σχόλια.

4. Ορισμένες φορές, πίσω από κάποιο σχόλιο που δεν μας αρέσει, μπορεί να κρύβεται κάποια δυσάρεστη αλήθεια.

5. Μην ξεχνάτε ποτέ τη φράση του Θεμιστοκλή: Πάταξον μεν, άκουσον δε

6. Δεν χρησιμοποιούμε κεφαλαία ή greklish

7. Σχόλια προσβλητικά ή υβριστικά δεν θα διαγράφονται, αλλά θα αποκρύπτονται,επισημασμένα ως μη αποδεκτά, με δυνατότητα ανάγνωσης μόνο από όσους επιθυμούν.


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

840 σκέψεις σχετικά με το “Forum: Γενική συζήτηση 12

 • 08/12/2018, 13:31
  Permalink

  η τραπεζα Πειραιως εχει αγορασει την Γενικη τραπεζα, στην οποία Γενικη ειχα μια καρτα που την εχω απληρωτη. Αν παω να κανω την αιτηση που λετε θα την δεχθουν ή θα αρνηθουν επειδη υπαρχει αυτο το χρεος; στην ιδια την Πειραιως δεν χρωστω τιποτα, αλλα μπορει να υπολογισουν το χρεος στην Γενικη.

  Σχολιάστε
  • 08/12/2018, 19:07
   Permalink

   @vik66 είναι υποχρεωμένοι από το νόμο να δεχθούν την αίτησή σας, δεν είναι εναπόκειται στην διακριτική τους ευχέρεια

   Σχολιάστε
 • 10/12/2018, 12:37
  Permalink

  Έχω την εντύπωση οτι ο ακατάσχετος λογαριασμός γίνεται (και) ηλεκτρονικά μέσω της αντίστοιχης σελίδας της ΑΑΔΕ. Απλά, συμπληρώνεις το ΙΒΑΝ του λογαριασμού που θέλεις να είναι ακατάσχετος και έχεις τελειώσει. Δεν χρειάζεται φυσική παρουσία του πολίτη στην τράπεζα. Αν κάνω λάθος, διορθώστε με.

  Σχολιάστε
  • 10/12/2018, 13:56
   Permalink

   Σωστά. Εγώ έτσι το έκανα, μέσω της ιστοσελίδας της ΑΑΔΕ.

   Σχολιάστε
 • 12/12/2018, 14:51
  Permalink

  σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας, θα το κανω άμεσα.

  Σχολιάστε
 • 12/12/2018, 19:35
  Permalink

  Καλησπέρα / καλημέρα προς κάθε συμμετέχοντα ή/και αναγνώστη.

  Σήμερα παρέλαβα εξώδικη δήλωση- καταγγελία – πρόσκληση από την τράπεζα Πειραιώς για μια οφειλή από καταναλωτικό δάνειο του έτους 2007, στο οποίο (ατυχώς) μετείχα ως εγγυητής. Το ύψος του υπολοίπου που καλούμαι (ως εγγυητής) να πληρώσω, ανέρχεται σε 680,00 € περίπου. Δεν έχω τίποτα στο όνομά μου πλην ενός οχήματος 12ετίας περίπου και μιας μισθοδοσίας 1.000,00 € μηνιαίως, έγγαμος χωρίς παιδί.

  Αν και 57 ετών, είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που παραλαμβάνω εξώδικο και έχοντας ορισμένες απορίες, επισκέπτομαι το φιλόξενο χώρο σας.

  1) Η ημερομηνία όπου έγινε η καταγγελία του δανείου αναφέρεται ως η 5/11/2018. Η παραλαβή του εξωδίκου έγινε σήμερα 12/12/2018. Ποια μέρα εκλαμβάνεται ως η αρχή της τοκοφορίας του υπολοίπου ;; Διότι αναφέρουν ότι ο τόκος υπερημερίας είναι 2,5 %, αλλά από πότε ;;;

  2) Αν και σε χαλεπούς και δίσεκτους καιρούς ζώντας, θα αποπληρώσω ολοσχερώς το χρέος (το οποίο βεβαίως θεωρώ ότι δεν οφείλω), δίνοντας όλα τα ζητούμενα € στην τράπεζα. Ερωτώ αν από την όποια εμπειρία σας , η τράπεζα έκανε κάποια έκπτωση ή αν εσείς ζητήσατε (εν είδει “παζαριού”) και έγινε αποδεκτή, κάποια μικρή έστω έκπτωση ή η τράπεζα είναι “απόλυτη” στην απαίτησή της.

  3) Εφ’ όσον αποπληρώσω το ποσό, πως θα διασφαλιστώ ότι δεν θα με ενοχλήσει ξανά η τράπεζα (διότι εδώ θυμήθηκαν ότι το αρχικό δάνειο του  2007) ;; Υπάρχει κάποια διαδικασία ή κάποια ασφαλιστική δικλείδα ;;

  4) (και τέλος). Γιατί η τράπεζα απευθύνεται σε μένα και όχι στον αρχικό οφειλέτη ;; Αξίζει να το διεκδικήσω δικαστικά, σαν (ας πούμε) προσωπική μου όχληση για παράλειψη της τράπεζας ;;

  Ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο που αφιερώνει ο κάθε πιθανός συμπάσχων για να μοιραστεί τις απόψεις ή τις γνώμες του μαζί μου.-

  Σχολιάστε
 • 13/12/2018, 08:54
  Permalink

  @IoannisEM ως αρχή της τοκοφορίας του υπολοίπου λαμβάνεται η ημερομηνία της καταγγελίας του δανείου.

  Για ένα “μικρό” ποσό των 680 ευρώ το κόβω πολύ χλωμό να σας κάνει κούρεμα η τράπεζα εκτός και αν αποδείξετε οτι δεν έχετε να πληρώσετε. Το θεωρώ επίσης χλωμό να το χοντρύνει και να σας κυνηγήσει, ειδικά εσάς που δεν έχετε περιουσία. Δεν μπορεί να το κάνει, απλά σας εκφοβίζει για να ψαρρώσετε.

  Όταν αποπληρώσετε η τράπεζα θα σας στείλει ανάλογο έγγραφο. Λογικά η τράπεζα ενημέρωσε ταυτόχρονα για την καταγγελία του δανείου με εξώδικο τόσο τον οφειλέτη όσο και εσάς ως εγγυητή. Προφανώς ο οφειλέτης ή κάνει το κορόιδο ή δεν έχει λάβει ακόμα το εξώδικο. Θα το λάβει όμως, ίσως και μετά τις εορτές, αν δεν το έχει λάβει ήδη….

  Σχολιάστε
  • 13/12/2018, 22:40
   Permalink

   Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας κύριε nikos123. Δεν είμαι σε θέση να παίξω μαζί τους και το κυριότερο, θέλω να ησυχάσω από το βραχνά αυτό, να τελειώσω από την ψυχοφθόρα αυτή διαδικασία. Είναι αλήθεια ότι η ιστοσελίδα αυτή, με το πλεονέκτημα της ανταλλαγής προσωπικών εμπειριών και απόψεων, μας δίνει όλους εμάς, που μπλέξαμε σ’ αυτό το λαβύρινθο των ισχυρών, μια πυξίδα για τις παραπέρα κινήσεις μας. Θεωρώ ότι από το τίποτα ή ακόμα χειρότερα, από τη λανθασμένη αυτενέργεια του καθενός μας (που δεν είμαστε νομικοί ή δεν μπορούμε να προσφύγουμε σε νομικούς), μπορούμε από εδώ να κανονίσουμε τις παραπέρα ενέργειές μας. Εύχομαι σε σας, καθώς και σε κάθε συμμετέχοντα στο site τα χρόνια πολλά για τις γιορτινές αυτές μέρες και ο καθένας μας, ας βρει τον τρόπο να γαληνέψει την ψυχή του από τα προβλήματα που μας έχουν οδηγήσει ο καθένας και όλοι μαζί οι υπεύθυνοι της μιζέριας μας. Και πάλι ευχαριστώ !!

   Σχολιάστε
 • 16/12/2018, 12:12
  Permalink

  καλησπερα θα ηθελα να μοιραστω και εγω το προβλημα μου.

  ειχα 2 καρτες μια στην εθνικη που την πληρωνα κανονικα μεχρι το 2016.

  τωρα χρωσταω 1345 ευρω απο αγορες το οποιο εχει γινει με τα πανωτοκια περιπου 4200 ευρω(επιτοκιο 17,9%)

  και ειχα μια καρτα της hsbc που εκανα αγορες 5800 ευρω και δεν τους εχω πληρωσει απο το 2009 .

  εχει φθασει 8500 ευρω περιπου.μου εχουν κανει χωρις να το ξερω διαταγη πληρωμης σε ακινητο το οποιο ειχε υποθηκη και δεν μπορεσαν να την εκτελεσουν.

  τι μπορω να κανω και στις 2 περιπτωσεις?

  σκεφτομαι να κανω προταση την εθνικη να δωσω 500 ευρω εφαπαξ και 100 ευρω το μηνα για 10 μηνες συνολο 1500???? ειναι καλα?

  με την hsbc καποια προταση?

  ευχαριστω καλες γιορτες

  Σχολιάστε
  • 17/12/2018, 00:54
   Permalink

   @ ΓΙΩΡΓΟΣ η πρόταση για την Εθνική φαίνεται καλή, δεν έχετε να χάσετε κάτι. Σημασία έχει πώς θα φανεί σε αυτούς.

   Για την HSBC αφού δεν μπόρεσαν να εκτελέσουν την ΔΠ περιμένετε μήπως σας κάνουν αυτοί κάποια πρόταση και παζαρέψτε.

   Σχολιάστε
 • 17/12/2018, 00:57
  Permalink

  Να έχετε υπόψη σας, ότι οι τράπεζες τελευταία έχουν ρίξει αρκετό νερό στο κρασί τους και αυτό , όχι γιατί ξαφνικά έγιναν φιλανθρωπικά ιδρύματα, αλλά βιάζονται να ρυθμίσουν όσα περισσότερα δάνεια μπορούν.
  Οπότε, επισκεφθείτε κάποιο υποκατάστημα και συζητείστε για το θέμα σας.
  Μπορεί να ακούσετε ενδιαφέρουσες προτάσεις για ρυθμίσεις.

  Σχολιάστε
 • 18/12/2018, 16:24
  Permalink

  εχει καποιος φιλος εμπειρια απο την hsbc (πως κινειται στην ρυθμιση χρεων κτλ)?

  ευχαριστω

  Σχολιάστε
 • 19/12/2018, 09:52
  Permalink

  Παρακαλώ πείτε μου τη γνώμη σας. Σκέφτομαι να κάνω ασφαλιστικά μέτρα στην τράπεζα ώστε να μην μπορεί να πουλήσει το δάνειο μου σε fund του εξωτερικού ή ντόπιο. Είναι εφικτό;

  Σχολιάστε
 • 19/12/2018, 15:11
  Permalink

  Ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση απάντηση.

  Σχολιάστε
 • 24/12/2018, 21:20
  Permalink

  Χρόνια πολλά σε όλες και όλους !!!

  Επαναφέρω το πρόβλημά μου και παρακαλώ πολύ για τις πολύτιμες συμβουλές σας. Μετά το εξώδικο της τραπέζης, αποπλήρωσα ολοσχερώς την οφειλή μου (650,00 €) , και – μετά από στιγμιαία φώτιση – ρώτησα : κύριοι, μήπως υπάρχει κάτι άλλο που σας οφείλω ;;;

  μετά από 1 ώρα τηλεφωνημάτων από το υποκατάστημα προς τα κεντρικά, μου λένε : ξέρετε, δεν είναι μόνο η οφειλή σας, ως εγγυητής, είναι και άλλα 100,00 € ακόμα για δικαστικά έξοδα (μάλλον του δικαστικού επιμελητή) καθώς και έξοδα για το κλείσιμο της υποθέσεως. Αλλιώς, δεν μπορούμε να σας χορηγήσουμε βεβαίωση εξοφλήσεως δανείου (που τη ζήτησα).

  Μένω άφωνος …. καλά, αφού η τράπεζα μου στέλνει εξώδικο με το ποσό των 650,00 €, το οποίο σας αποπληρώνω ολοσχερώς, χωρίς διακανονισμό ή ρυθμίσεις, ΓΙΑΤΙ δεν γράφει στο εξώδικο ότι υπάρχει και άλλο ποσό απαιτητό (;;), για να έχω ενημέρωση, να βρώ τα € και να τα πληρώσω ;; Δηλαδή, αν δεν ρώταγα, θα υπήρχε μια ακόμα κρυφή οφειλή και άντε πάλι εξώδικα κλπ κλπ.

  ΕΡΩΤΗΣΗ : έχει κανείς σας άποψη για το τι μπορεί να είναι αυτό το ποσό και αν είναι νόμιμο ;; Σκέφτομαι μια καταγγελία στο συνήγορο του καταναλωτή, αξίζει ;;

  (περιττό να σας πω ότι φέτος περνάω τα πιο μαύρα Χριστούγεννα της ζωής μου …)

  Σχολιάστε
  • 25/12/2018, 19:43
   Permalink

   @IoannisEM καλησπέρα και χρόνια πολλά. Το δικαστήριο καταδικάζει αυτόν που χάνει την υπόθεση να χρεωθεί τα δικαστικά έξοδα. Στην περίπτωση σας δεν έγινε δικαστήριο, αφού ανταποκριθήκατε άμεσα μετά από ΕΞΩΔΙΚΗ όχληση. Οπότε το να σας χρεώνει η τράπεζα και το μισθό του κλητήρα μου φαίνεται κάπως.

   Τηλεφωνήστε από Πέμπτη στο Συνήγορο του Καταναλωτή και εκείνοι θα σας ενημερώσουν υπεύθυνα αν αυτή η χρέωση είναι νόμιμη ή αν πρέπει να προχωρήσετε σε καταγγελία. Το ότι μπορεί στην σύμβαση δανείου να λέει κάπου οτι σε περίπτωση καταγγελίας χρεώνεστε τα επιπλέον έξοδα, δεν σημαίνει οτι δεν είναι όρος παράνομος και καταχρηστικός.

   Σχολιάστε
   • 25/12/2018, 21:05
    Permalink

    Χρόνια πολλά & κάλλιστα Χριστούγεννα κύριε Νίκο. Σας ευχαριστώ για την άποψή σας, την οποία προετοιμάζω για υποβολή της στο ΣτΚ. Να είσθε πάντοτε καλά !!

    Σχολιάστε
 • 02/01/2019, 11:58
  Permalink

  καλημέρα και χρόνια πολλά . κάποιος πρέπει να στείλει στην δικαιοσύνη το ΕΙΧΕ . αυτοί οι « κύριοι » με μεγαλοστομίες και φανφάρες πείθουν αφελείς να τους καταθέσουν χρήματα – όχι συγγεκριμένο ποσό  όπου σε πιάσουν- σε παράκτια εταιρία .

  υπόσχονται δε ότι εκτός από  την διαγραφή του δανείου θα λάβουν πίσω και ποσό ίσο με το δάνειο ως αποζημίωση . για τέτοια απάτη μιλάμε .

  κάποια στιγμή πήγαν να πουλήσουν τις « υπηρεσίες » τους σε δικηγόρους και δικηγορικές εταιρίες έναντι 500 € και 5000 € αντίστοιχα χωρίς επιτυχία βεβαίως .

  μια καταγγελία στην ΓΓΚ   τηλ 1520 και τα προβλεπόμενα πρόστιμα είναι ίσως μια αρχή

   

  Σχολιάστε
  • 02/01/2019, 12:06
   Permalink

   στην ιστοσελίδα τους φιγουράρουν ως “Ελληνική μη κερδοσκοπική εταιρεία έρευνας και προστασίας καταναλωτών”. Οπότε τα λεγόμενά σας είναι ανησυχητικά. Ούτε εμένα θα μου άρεσε να με κοροιδεύουν.

   Σχολιάστε
   • 02/01/2019, 18:05
    Permalink

    η offshore του ΜΗ κερδοσκοπικού ΕΙΧΕ  είναι η FINTELL LTD  στο SANDANSI – BULGARIA

    σε βίντεο ο ίδιος ο Χριστοδουλόπουλος αναφέρει τον τιμοκατάλογο : εγγραφή στις Σέρρες 50 € στην Αθήνα λόγω μαρκετινκ !!! 400 € .τα ίδια ποσά για ετήσια ανανέωση και ποινή 250 € για εκπρόθεσμη ανανέωση .

    γενικά ότι μαζεύουν το στέλνουν έξω για να μην φορολογούνται κιόλας .

    αν έχει κάποιος την υπομονή και διαβάσει τις μπαρούφες στο side θα βγάλει και τα συμπερασματά του .

    επικαλούνται αποφάσεις δικαστηρίων που όπως υποστηρίζουν δεν έχουν δημοσιευτεί και τις χρησιμοποιούν μόνο μέλη τους . στα όρια της τρέλλας .

    πέφτει μεγάλο δούλεμα δηλαδή και αλοίμονο σε όσους πέφτουν στα χέρια τους

    ο  begar νομίζω τους έχει ζήσει για λίγο και μπορεί να σχολιάσει

    Σχολιάστε
 • 02/01/2019, 17:46
  Permalink

  Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά σε όλους εδώ μέσα. Συγχαρητήρια για την πολύτιμη βοήθεια που προσφέρετε. Θα ήθελα να υποβάλλω και εγώ την ερώτηση μου. Έχω υποβάλλει αίτηση(τέλος 2013)   για υπαγωγή στο νόμο Κατσέλη (οφειλές από πιστωτικές σε πάνω από μία τράπεζες) και έχω δικάσιμο το 2020. Κάθε μήνα πληρώνω αυτά που ορίζει η προσωρινή.  Μέσω απλής επιστολής η Alphabank ενημερώνει ότι όλες οι οφειλές μου προς αυτή μεταβιβἀζονται -πωλούνται στην “HOIST FINANCE AB” που εδρεύει  στη Σουηδία και η εταιρεία cepal θα διαχειρίζεται για λογαριασμό της “HOIST FINANCE AB” τις απαιτήσεις της. Είναι εφικτό αυτό από τη στιγμή που υπάρχει δικαστική εκκρεμότητα; Ευχαριστώ για τη βοήθειά σας!

  Σχολιάστε
  • 02/01/2019, 18:27
   Permalink

   @ Leo καλησπέρα, ναι πλέον μπορούν!

   Η απόκτηση ενός χαρτοφυλακίου ανακηρύσσει ουσιαστικά τους νέους αγοραστές στον ρόλο που είχε μέχρι σήμερα η τράπεζα με όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της.

   Δάνεια οι οφειλέτες των οποίων έχουν κάνει αίτηση ένταξης στον νόμο Κατσέλη περιλαμβάνονται πλέον στα πακέτα που βγάζουν προς πώληση οι τράπεζες. Σε χαρτοφυλάκιο ύψους 2,5 δισ. ευρώ που έχει βγάλει προς πώληση τράπεζα, το 35% είναι οφειλές δανειοληπτών που έχουν κάνει αίτηση ένταξης στον νόμο. Το 2018 σηματοδοτεί την πλήρη απελευθέρωση της αγοράς των πωλήσεων κόκκινων δανείων, καθώς αίρεται και η τελευταία απαγόρευση για τη μεταβίβαση δανείων που συνδέονται με την πρώτη κατοικία. Μαζί με την αγορά των πωλήσεων απελευθερώνεται ουσιαστικά και η αγορά της διαχείρισης των κόκκινων δανείων, αφού οι νέοι εντολοδόχοι των εταιρειών διαχείρισης δεν θα είναι πλέον οι τράπεζες, αλλά στην περίπτωση που το χαρτοφυλάκιο έχει μεταβιβαστεί, την κυριότητα θα έχει το fund.

   Σχολιάστε
   • 02/01/2019, 21:02
    Permalink

    Ευχαριστώ πολύ για την άμεση πληροφόρησή σου. Να είσαι καλά. Θεωρούσα ότι οι περιπτώσεις που είχαν σχέση με το Νόμο Κατσέλη δεν μπορούσαν να μεταβιβαστοὐν -πωληθούν σε fund. Άρα ότι έχει να κάνει πλέον με αυτές τις οφειλές,  διαχειρίζονται από   το συγκεκριμένο fund και όχι από την τράπεζα.

    Σχολιάστε
    • 18/02/2019, 03:46
     Permalink

     Η μεταβίβαση είναι εφικτή. Ωστόσο, αυτό που συνταγματικά δεν μπορεί να ισχύσει είναι η προσφάτως ανακοινωθείσα επιθυμία των τραπεζών να πετύχούν την αναδρομική ισχύ του νέου νόμου για εκκρεμείς περιπτώσεις, καθώς οι ρυθμίσεις που εισηγούνται φέρνουν σε δυσμενέστερη θέση τον προσφεύγοντα από ότι εκείνες βάσει των οποίων έγινε η κατάθεση της αίτησης…….

     Σχολιάστε
     • 18/02/2019, 03:49
      Permalink

      Διευκρινίζω πως σχολιάζω τις τροποποιήσεις στο ν.Κατσέλη που ουσιαστικά καταργείται. Οι τράπεζες ζητούσαν τα νέα όρια (που είναι άκρως χαμηλά) να εφαρμόζονται και στις εκκρεμούσες υποθέσεις. ΑΥΤΟ δεν είναι νομικά εφικτό!

      Σχολιάστε
 • 07/01/2019, 14:40
  Permalink

  Γεια και ευχές για καλή Χρονιά σε όλους σας!!!

  Είμαι νέο μέλος και θα ήθελα να δώσω πολλά συγχαρητήρια σε όσους σκέφτηκαν την ιδέα αυτού του site!!!

  Γράφω για το hot θέμα των ημερών. ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ. Δυο κοντινά συγγενικά μου πρόσωπα πρόκειται να βρεθούν πολύ μπλεγμένοι και προσπαθώ να σώσω ότι μπορώ.

  Case 1: Kαταναλωτικό που το μετέτρεψαν σε στεγαστικό πριν 2 χρόνια. Απόφοιτος δημοτικού και ηλικιωμένος δεν το πήρε είδηση. Αφού τον έπεισα πίεσε την τράπεζα και του έκαναν ρύθμιση οφειλής τον 06.2016 με 4ετές πλάνο και πάγωμα της μισής οφειλής.

  ΕΡΩΤΗΣΗ: υπό το φως τον νέων εξελίξεων σκέφτομαι να πάμε εκ νέου στην τράπεζα προτείνοντας διαγραφή χρέους και εφάπαξ καταβολή ποσού.  Το 2017 δεν το είχαν δεχθεί. Στοιχεία δανείου εξυπηρετούμενο με μηνιαία δόση το 1/3 του πραγματικά χαμηλού μισθού του δανειολήπτη. Πιστεύεται ότι αξίζει τον κόπο?

  Case 2: Καταναλωτικό που έχει ενταχθεί σε Νόμο Κατσέλη και πρόσφατα μεταβιβάστηκε/πουλήθηκε σε fund ερήμην του δανειολήπτη. Αυτή τη φορά ο δανειολήπτης καθότι μορφωμένος απευθύνθηκε στην τράπεζα και τον δικηγόρο του οι οποίοι των διαβεβαίωσαν ότι όλα καλά και απλά θα αλλάξει ο αντίδικος στην δίκη που έπεται το 2019, φάση 2 νόμου Κατσέλη.

  ΕΡΩΤΗΣΗ 2:  Στο δεύτερο δικαστήριο ο νέος αντίδικος σίγουρα θα κινηθεί εκβιαστικά ζητώντας  εφάπαξ αν πρώτα δεχθεί οποιαδήποτε διαγραφή τόκων υπερημερίας…έχει νόημα να βρούμε νέο δικηγόρο μια και ο υπάρχων δεν είναι αδιάφορος ή να περιμένει την δικάσιμο ο δανειολήπτης?

  ΥΓ: Ποια αμοιβή παίζει στην αγορά για διαμεσολάβηση? Δικηγόρο στον οποίο απευθύνθηκα πρόσφατα είπε 100ευρώ +ΦΠΑ για πρώτη επίσκεψη.

  Σας ευχαριστώ πολύ για οποιαδήποτε χρήσιμη πληροφορία!!!

  Σχολιάστε
  • 08/01/2019, 09:30
   Permalink

   @NasiaBP Καλημέρα

   για την πρώτη ερώτηση, δεν έχετε να χάσετε κάτι κάνοντας μια αίτηση στην τράπεζα.

   Για την δεύτερη ερώτηση, από 1/1/17 οι τράπεζες έχουν το ελευθέρας να πωλούν σε funds ακόμα και τα δάνεια που έχουν υπαχθεί στο νόμο Κατσέλη. Η συγκατάθεση του δανειολήπτη είναι περιττή.

   Ο δικηγόρος έχει δίκιο, απλά αλλάζει ο αντίδικος. Δεν έχει καμία σημασία τί θα απαιτήσει ο αντίδικος, αλλά τί απόφαση θα βγάλει το δικαστήριο με βάση την πλήρη και ειλικρινή οικονομική κατάσταση που θα παρουσιάσει ο δανειολήπτης.

   Για την διαμεσολάβηση, οι τιμές είναι τσιμπημένες λόγω ανάγκης, δεν νομίζω να βρείτε κάτι πιο οικονομικό.

   Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.