Forum: Γενική συζήτηση 12

Συζήτηση για όλα τα θέματα

1. Ο καθένας είναι ελεύθερος να διατυπώνει τις απόψεις του, ανεξάρτητα αν ενοχλούνται οι άλλοι, αρκεί να μην είναι υβριστικός και να τηρούνται οι ισχύοντες νόμοι.

2. Όποιος ενοχλείται από τις απόψεις κάποιου, μπορεί να αντιπαρατεθεί με επιχειρήματα ή απλά να τον αγνοήσει. Το να μην απαντήσεις καθόλου σε κάποιο σχόλιο, καμιά φορά είναι η καλύτερη απάντηση.

3. Όλοι μας είμαστε μεγάλα παιδιά και καταλαβαίνουμε τι διαβάζουμε, όπως καταλαβαίνουμε και τυχόν κρυμμένες σκοπιμότητες, πίσω από κάποια σχόλια.

4. Ορισμένες φορές, πίσω από κάποιο σχόλιο που δεν μας αρέσει, μπορεί να κρύβεται κάποια δυσάρεστη αλήθεια.

5. Μην ξεχνάτε ποτέ τη φράση του Θεμιστοκλή: Πάταξον μεν, άκουσον δε

6. Δεν χρησιμοποιούμε κεφαλαία ή greklish

7. Σχόλια προσβλητικά ή υβριστικά δεν θα διαγράφονται, αλλά θα αποκρύπτονται,επισημασμένα ως μη αποδεκτά, με δυνατότητα ανάγνωσης μόνο από όσους επιθυμούν.


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

963 σκέψεις σχετικά με το “Forum: Γενική συζήτηση 12

 • 17/04/2019, 12:38
  Permalink

  Και δεν της δωσανε τοτε ουτε δοσολογιο ουτε την προσθετη οραξη ειμαι σιγουρη..απλα δεν μπορω να το αποδειξω οτι την εβαλαν υπογραψε και λογω ηλικιας δεν καταλαβε τι υπογραψε.

  • 05/06/2019, 09:42
   Permalink

   Καλημέρα, τα φώτα σας παρακαλώ ! Η μαμά μου παρέλαβε καταγγελίας σύμβασης ανοιχτού λογαριασμού της alpha bank . Το ποσό οφειλης Με τα έξοδα της καταγγελιασ 4.650. Άνεργη από το 2008 εγώ και δεν κατοικώ στην Ελλάδα από τότε. Μπορούσε υποθέτω να αρνηθεί να το παραλάβει το δικαστικό έγγραφο ; Τώρα; Να επικοινωνήσω για διακανονισμό; Μηδενικό ετήσιο εισόδημα, στην κατοχή μου ένα ακίνητο 35τμ.

 • 18/04/2019, 20:41
  Permalink

  Ακολουθεί μήνυμα για όλους τους φίλους & υποστηρικτές…

  Ban BaNk
  Έκδοση 171
  ——————-

  Νέες Δυνατότητες:
  – Αυτόματη αναζήτηση στην λίστα του daneiakartes.info αν η εφαρμογή δει internet (και είναι τσεκαρισμένο) και μπλοκάρισμα φυσικά (αυτό βέβαια δεν αποκλείει την offline βάση που ανανεώνετε τακτικά).
  – Αυτόματη επανεκτέλεση εφαρμογής ώστε να μην σβήνει ποτέ από το σύστημα (συμβαίνει σε νέες εκδόσεις Android). Το τσεκάρετε ως επιλογή αν θέλετε – τρώει λίγη μπαταρία.
  – Lock Partial – κλειδώνει μέρος του επεξεργαστή ώστε να ασχολείται με την εφαρμογή αποκλειστικά. Το τσεκάρετε ως επιλογή αν θέλετε – τρώει λίγη μπαταρία.
  – Επανάληψη Ανάγνωσης Επαφών, σε τακτά διαστήματα… σε περίπτωση που περνάτε συνεχώς επαφές στο κινητό σας – ώστε να μπορούν να σας καλέσουν αν έχτε τσεκαρισμένη την επιλογή Μόνο επαφές… αν δεν έχετε τσεκαρισμένη την επιλογή επανάληψης τότε χρειάζεται να κάνετε επανεκκίνηση για να διαβαστεί εκ νέου ο κατάλογος.
  – ByPass Debugger – ξεπερνάει τα όποια προβλήματα συναντήσει η εφαρμογή στην διάρκεια χρήσης ώστε να μην crashaρει… βέβαια αυτό έχει περισσότερο να κάνει εφόσον φορτώσει κανονικά την 1η φορά μετά από επανεκκίνηση.

  Σωστός τρόπος Εγκατάστασης ή Αναβάθμισης…
  —————————————————————————
  Εφόσον εγκατασταθεί η εφαρμογή από το Google Play Store – μπαίνουμε μέσα στην εφαρμογή δίνουμε όλα τα δικαιώματα που ζητάει και ρυθμίζουμε την εφαρμογή ανάλογα με τις προτιμήσεις μας – φυσικά η 1η επιλογή πρέπει να τσεκαριστεί οπωσδήποτε, το επόμενο σημαντικότερο αφού ρυθμίσουμε πατάμε το πλήκτρο back ώσπου να βγούμε από την εφαρμογή και κάνουμε επανεκκίνηση αμέσως!
  Όταν ανοίξει το τηλέφωνο – θέλει τον χρόνο της ώστε να διαβάσει επαφές και βάση δεδομένων – σε σύγχρονο τηλέφωνο περίπου 10~20 δευτερόλεπτα… σε παλιότερο φτάνει και τα 50 δευτερόλεπτα… όταν εμφανιστούν 2 Notification Icon στην πάνω μπάρα… τότε η εφαρμογή δουλεύει σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας πλέον…
  Οι νέες εκδόσεις Android πάνω από 8.1 Oreo – θέλουν περισσότερες άδειες από τον χρήστη… Σε περίπτωση που κάποιος έχει Android 9> και δεν δουλεύει κανονικά η εφαρμογή – παρακαλώ να επικοινωνήσει με το service@magma.gr – ώστε να τον κατευθύνουμε ή να του στείλουμε την beta εφαρμογή σε APK προς εγκατάσταση ώστε να την δοκιμάσει.

  ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ANDROID 6+
  ———————————————————————
  Όλες οι νέες εκδόσεις προσπαθούν να διαχειριστούν την μνήμη και την μπαταρία καλύτερα… το αποτέλεσμα είναι να κλείνουν εφαρμογές στα καλά καθούμενα…
  Π.χ. σε android 8.1 πρέπει να αφαιρεθεί η εφαρμογή DURASPEED ή να απενεργοποιηθεί… Επίσης σε κάποια κινητά XIAOMI υπάρχει η διαχείριση μνήμης και μπαταρίας που κλείνει κάποιες εφαρμογές… ακόμη και το Viber υποφέρει από το DuraSpeed… οπότε αν παρατηρήσετε ότι το εικονίδιο πάνω στην μπάρα εξαφανίζεται πρέπει να απενεργοποιήσετε τελείως τις υπεύθυνες εφαρμογές και να κάνετε επανεκκίνηση.

  Φυσικά είστε όλοι ελεύθεροι να βαθμολογήσετε την εφαρμογή με τον βαθμό που θέλετε… αν και τα 5 αστεράκια βοηθούν πολύ στην ψυχολογία μας!

  Ps: Θα βγουν και άλλες εκδόσεις σύντομα… το ατού της συγκεκριμένης έκδοσης είναι η αυτόματη ενημέρωση από το daneiakartes.info…. οποιαδήποτε αλλαγή γίνει στην σελίδα γίνεται άμεσα αντιληπτή από την εφαρμογή… νέα τηλέφωνα μπαίνουν άμεσα αρκεί το daneiakartes.info να είναι τσεκαρισμένο.

 • 20/04/2019, 00:36
  Permalink

  Μεγαλη προσοχη σε καποιους απατεωνες που εχουν το μειλ arjanbergen@gmail.com και ταζουν δανεια!Γυρευουν χρηματα δηθεν για διαικπεραιωση του δανειου και αντι να παρεις δανειο τους πληρωνεις στην Νιγηρια.

 • 22/04/2019, 14:57
  Permalink

  RESPECT σε όλους εσάς που δουλέψατε για αυτήν την εφαρμογή. Ψόφο στους τηλε-τραμούκους των τραπεζο-απατεώνων! RESPECT και πάλι!

 • 25/04/2019, 01:56
  Permalink

  Καλησπέρα,
  Για χρέος σε πιστωτική κάρτα 2.512€ μου έκαναν πρόταση ρύθμισης από alpha με διάρκεια 180 μήνες και ύψος δόσης 20,60€
  Επιτόκιο euribor 3 μηνών + 5% περιθώριο + 0,60 εισφορά νόμου.

  Δεν έχω κάτι όνομα μου.
  Τι θα με συμβουλεύατε; Να τη δεχτώ;

  • 25/04/2019, 16:51
   Permalink

   180 μήνες είναι 15 χρόνια. Τώρα δεν έχετε κάτι στο όνομά σας, επειδή όμως το μέλλον δεν μας επιφυλάσσει μόνο δυσάρεστες εκπλήξεις αλλά και θετικές, ενδέχεται να σας παρουσιαστεί η ευκαιρία/δυνατότητα να έχετε κάτι στο όνομά σας. Το να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο με ένα εικοσαράκι το μήνα, μου φαίνεται πολύ καλή πρόταση. Γνώμη μου είναι να την αποδεχτείτε. Αν την αρνηθείτε, ίσως κάποια στιγμή να σας προτείνουν κούρεμα 50-70% αλλά με εφάπαξ εξόφληση εντός συγκεκριμένης ημερομηνίας. Είστε σίγουρος οτι θα έχετε εκείνο το ποσό τότε?

 • 08/05/2019, 07:36
  Permalink

  Γεια σας ,εχω κοκκινο δανειο και θα ηθελα να μαθω αν σε περιπτωση αγορας σπιτιου που θα ειναι στο ονομα της συζυγου μου θα την επηρεαση σε θεμα κατασχεσεις ,δεν εχει καμια σχέση με το δικο μου .

  • 09/05/2019, 15:24
   Permalink

   @Mika10 εφόσον το όνομα της συζύγου δεν αναφέρεται πουθενά στη δανειακή σύμβαση, πχ εγγυήτρια, δεν την επηρεάζει το κόκκινο δάνειό σας.
   Από την άλλη δεν ξέρω πλέον τί γίνεται με το θέμα πληρωμής για την αγορά του σπιτιού. Δηλαδή στην περίπτωση που ναι μεν το σπίτι θα είναι στο όνομα της συζύγου, αλλά τα λεφτά θα τα βάλετε εσείς απο τραπεζικό λογαριασμό στο όνομά σας ή όπου είστε συνδικαιούχος. Με όλες τις διασταυρώσεις που γίνονται πλέον, την “χαλάρωση” του τραπεζικού απόρρητου, θα πρότεινα να μιλήσετε με συμβολαιογράφο/δικηγόρο, αν είναι τέτοια περίπτωση.

 • 14/05/2019, 16:14
  Permalink

  Μόλις πήραν τηλ από Ευτυχίδου και απειλούν για έκδοση διαταγής πληρωμής για χρέος σε κάρτα .
  Για την ακρίβεια ισχυρίσθηκαν ότι έχει ήδη βγεί από την Παρασκευή και θα μου επιδοθεί τις επόμενες μέρες .Βέβαια η διεύθυνση που έχουν δεν ισχύει εδώ και χρόνια .
  Το ποσό είναι 10.000 περίπου και μου ζητούν 2900 ενώ ο Κύκλος ζητούσε 2600 .Τους πρότεινα περαιτέρω μείωση δηλ στις 2.000 και δόσεις Δεν δέχθηκαν .Δεν έχω ακίνητο στο όνομα μου .Η κατάσταση της υγείας μου μετα από bypass δεν είναι και η καλύτερη .

  • 14/05/2019, 20:27
   Permalink

   @ptolemeos14 αφού δεν έχετε κάτι στο όνομά σας και υπάρχει ένα θεματάκι υγείας (περαστικά σας), δεν καταλαβαίνω γιατί απαντάτε. Τους κάνατε αντιπρόταση και την αρνήθηκαν αν και γνωρίζουν οτι δεν μπορούν να σας κάνουν κάτι. Αν σας παίρνουν τηλέφωνο στο κινητό, μπλοκάρετέ τους με κάποια εφαρμογή και αν σας ενοχλούν στο σταθερό, αλλάξτε αριθμό και κάντε το απόρρητο/μη κοινοποιήσιμο με την αίτηση.
   Το ίδιο το γραφείου της Ευτυχίδου (πρέπει να είναι της συμμορίας Σιούφα/Πλευράκι και λοιπό συνάφι) , έξεδωσε Διαταγή Πληρωμής εναντίον μου από το 2011, χωρίς να έχω κάτι στο όνομά μου. Το 2014 άλλαξα κινητά/σταθερά, μη κοινοποιήσιμα εξ’αρχής και έκτοτε δεν ξαναείχα νέα τους, ούτε και αυτοί νέα δικά μου. Και ξέρουν και πού μένω
   Χαλαρώστε και κοιτάξτε την υγεία σας, γνωρίζω οτι θέλει και μήνες για να συνέλθετε από την επέμβαση, αλλά θα συνέλθετε. Μην επιτρέπετε σε κανέναν να σας βγάζει από το πρόγραμμά σας.

   • 14/05/2019, 22:47
    Permalink

    Eυχαριστώ πολύ για τη βοήθεια σας .
    Η όλη η ιστορία αφορα την PQH τον ειδικό εκκαθαριστή ,που εν συντομία είναι μια εταιρία που το ένα τμήμα της δεν ξέρει τι κάνει το άλλο. Είχα ζητήσει πρίν καιρό να μου πούν τις συνολικές οφειλές μου και έκαναν περίπου 3 μήνες να απαντήσουν χωρίς την ουσία να παραθέτουν το πως προκύπτει το ποσό που ζητούν .Δηλ γράφουν αριθμός κάρτας ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ ποσό οφειλής ΨΨΨΨΨΨ Το πως προκύπτει το ποσό ,πότε έχει υπογραφεί η αρχική σύμβαση ,πότε μεταφέρθηκε η οφειλή σε διάδοχο τραπεζικό σχήμα κλπ,κλπ δεν έχω ενημερωθεί ποτέ .
    Επίσης μια ιδιομορφία της PQH είναι ότι δίνει σε διαφορετικές εισπρακτικές υποθέσεις του ίδιου οφειλέτη χωρίς να ξέρει το ένα τμήμα τι κάνει το άλλο .

    • 14/05/2019, 22:55
     Permalink

     @ptolemeos14 πρόβλημά τους. Εσείς κάνατε αντιπρόταση και την αρνήθηκαν. Απέρριψαν την πιθανότητα να δούν χρήματα στο ταμείο τους. Για όσο διάστημα δεν έχετε κάτι στο όνομα σας, η Διαταγή Πληρωμής έχει τόση αξία όσο και το χαρτί υγείας. Μην ασχολείστε καν. Αρκεί η έγνοια που έχετε με την ανάρρωση. Και πάλι περαστικά.

 • 15/05/2019, 09:26
  Permalink

  Καλημέρα σας,
  θα ήθελα τη βοήθειά σας παρακαλώ
  Εχω ένα υπόλοιπο στην eurobank από κάρτα 2200,00 ευρώ.
  Το έχουν δώσει σε εταιρία χωρίς την ενημέρωσή μου.
  Είναι το πρώην Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο από όπου έχουμε πάρει και το στεγαστικό δάνειο.
  όταν δυσκολευτήκαμε αρκετά κάναμε ρύθμιση στο στεγαστικό – επιμικυνση δηλαδη, όπου μας σφάξανε γιατί το είχαμε πάρει με επιδότηση του ΟΕΚ.
  Για την κάρτα δεν έγινε καμία αναφορα . Το πληροφορήθηκα από την εταιρία.
  Πήγα να κάνουμε ρύθμιση στην τράπεζα δύο φορες αλλά δεν ανήκει πλέον λέει σε αυτούς.
  Εκανα πρόταση στην εταιρία για εφαπαξ καταβολη 700.00 ευρώ και μου έκαναν αντιπρόταση να δίνω για δυο χρόνια 153,00 το μήνα. Φυσικά δεν μπορώ .
  Περασε καιρός και τους καταθέτω νέα πρόταση εγγραφως ολα αυτά στο mail που μου έχουνε δώσει. Απάντηση καμία . Εχω κλείσει τον αριθμο του κινητου που είχανε και δεν έχουν στείλει κανένα mail.Εργαζομαι στο δημόσιο αλλά ο μισθος που παιρνω είναι οριακα βιώσιμος . Εχω δυο παιδια , δανειο , εφορία , κάρτες…. Τι με συμβουλευετε να κάνω ? Θελω να ληξω αυτή την ιστορία γιατί αυτόι δεν δέχτηκαν να γίνει έστω πάγωμα των τόκων.

  Ευχαριστώ

  • 15/05/2019, 19:18
   Permalink

   @depyf καλησπέρα. Από την στιγμή που έχετε και στεγαστικό δάνειο, δηλαδή σπίτι στο όνομά σας, κατά κάποιο τρόπο “έχουν στο χέρι”. Κοιτάξτε μήπως μπορείτε να επωφεληθείτε από το νέο νόμο Κατσέλη έστω και κουτσουρεμένο.
   Υπάρχουν πληροφορίες στην παρακάτω κυβερνητική ιστοσελίδα:
   http://www.keyd.gov.gr/fp__mainepil_3_katseli/

 • 16/05/2019, 17:09
  Permalink

  Καλησπερα σας. θα ηθελα την βοηθεια σας η τα ”φωτα” σας. Πριν απο 12 χρονια ειχα ενα ατυχημα (συνυπαιτιότητα) αλλα δεν ειχα ασφαλεια και ετσι στο δικαστηριο καλυψε την αποζημιωση το επικουρικο ταμειο ασφαλισης. Μετα απο αυτο με ενημερωσε ο δικηγορος μου οτι λογικα το επικουρικο θα ερχοταν σε επαφη με εμενα για να διακανονιστει αυτο το ποσο. Αυτο δεν εγινε ΠΟΤΕ. Δεν με ενοχληαν ποτε και με κανεναν τροπο. Να σημειωθει οτι εκτοτε ασφαλιζομαι κανονικα με 2 οχηματα στο ονομα μου (Μηχανη – αυτοκινητο). Ξαφνικα πριν 6 ημερες και ενω στον λογαριασμο μου , -μισθοδοσίας (alphabank) στις 10/5 μπηκε η εξοφληση δωρου πασχα και μοισθου και στις 15/5 προκαταβολη- μου εγινε κατασχεση ΟΛΟΥ του ποσου αυτου για λογαριασμο του επικουρικου ταμειου. Τον λογαριασμο μου δεν τον ειχα δηλωσει ως ακατασχετο μιας και δεν χρωστάω καπου (τον δηλωσα σημερα) . Θα ηθελα να ρωτησω λοιπον αν η κινηση αυτη ειναι νομιμη , δλδ να μην εχω ουτε ενα ευρω να βαλω βενζινη η να βιοποριστω απο την στιγμη που δεν με ενημερωσε κανεις!!! Ουτε η τραπεζα. Τι μπορω να κανω απο εδω και περα????

  Το επικουρικο ειναι Νομικο προσωπο ιδιωτικού δικαιου και τον φακελο μου τον χειριζεται το δικηγορικο γραφειο Καλαβρος. Αυτοι πως βρηκαν τον λογαριασμο μου???

  Ευχαριστω.

 • 16/05/2019, 21:03
  Permalink

  Η τραπεζα μαλλον. Καλα η alpha bank ειναι η χειρότερη γενικα. Οπως το κοβω για κλείσιμο παει κι αυτή, οπως η εμπορική κτλ. Ρωτα τον δικηγόρο σου τι κινησεις να κανεις, ποια έγγραφα κτλ να σωσεις οτι μπορεις… γτ κριμα ειναι. Προσπαθούν να βγαλουν κι απ τη μυγα ξύγκι, που λεμε. Εχω ακουσει παρα πολλες ιστοριες παρομοιες κι ειναι όλες απ την alpha bank. Aν εχεις λογαριασμό μισθοδοσίας και δεν μπορεις να αλλαξεις Τράπεζα, μιλα με τον δικηγορο σου.

 • 19/05/2019, 07:51
  Permalink

  Καλημέρα .Μαθαινω ότι καποιοι ανοίγουν λογαριασμό στην ιντερνετική Γερμανική τράπεζα ,Ν26 .Βασει του νόμου ,πρέπει να δηλώνεις στην εφορεια ,τα Ποσα σε τράπεζες εξωτερικού .Αυτα δεν κινδυνεύουν από κατασχέσεις ?
  Ευχαριστω

  • 19/05/2019, 21:05
   Permalink

   Εχω λογαριασμό στην Ν26 εδω και ενα χρόνο όπως και σε αλλες παρόμοιες mobile banks revolut, leopay etc. Δεν χρειαζετε να δηλωσεις απολύτως τιποτα διοτι δεν ειναι τραπεζες αλλά ηλεκτρονικά πορτοφολια χρηματοοικονομικών υπηρεσιων δηλαδη σε διευκολύνουν στις ηλεκτρονικές σου πληρωμές.

   Η Ν26 ομως ειναι τραπεζα και για λόγους συμμόρφωσης προς το κανονινιστικό πλαισιο των τραπεζων ζηταει το ΑΦΜ. Δεν το εχω δηλωσει ακομα και δεν μου το ξαναζητησαν και εφοσον διακινεις μικροποσά δεν ασχολουνται μαζί σου. Κατασχεση δεν μπορει να σου γινει εαν δεν υπαρχει δικαστικη απόφαση για ξεπλυμα μαυρου χρηματατος κτλ.

  • 23/05/2019, 14:22
   Permalink

   Ναι η αποπληρωμή δανείων αποτελεί τεκμήριο.

   Αν εσύ δηλώνεις π.χ εισόδημα 20.000 και αποπληρωμή δανείου 20.000, θα έρθει να σε τσακώσει η εφορία.

   • 23/05/2019, 15:09
    Permalink

    Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση ,αν και δεν αναφερόμουν σε τόσο ακραίο παράδειγμα .
    Επομένως όσοι προβαίνουν σε ρυθμίσεις αποπληρωμής καλό θα είναι να το λαμβάνουν και αυτό υπ όψιν

    • 23/05/2019, 16:12
     Permalink

     Το ακραίο παράδειγμα δόθηκε, για να είναι κατανοητό από όλους.

     Εξυπακούεται πως αν κάποιος δηλώνει εισόδημα 20.000 και αποπληρώσεις δάνειο 1000, δεν αποτελεί στόχο της εφορίας.

 • 27/05/2019, 11:38
  Permalink

  Kαλό μεσημέρι,
  Έχω μια κάρτα στη Eurobank που έχει φτάσει τις 15000 και τους τελευταίους μήνες δεν πληρώνω το ελάχιστο ποσό καταβολής αλλά 200 με 250ευρώ (τόσα μπορώ αυτόν τον καιρό)
  Μου ήρθαν τους περσμένους 2 μήνες 2 επιστολές που με ενημερώνουν πως αν δεν καταβληθεί το ελάχιστο ποσό (650 την πρώτη και 1000 την δεύτερη φορά) η τράπεζα θα προβεί σε αναστολή των πιστώσεων όλων των πιστωτικών προιόντων που έχω, και αυτόν τον μήνα μου ήρθε και τρίτη επιστολή που λέει ότι τελικά προέβη σε αναστολή της ισχύος της κάρτας και των πιστώσεων των υπολοίπων προιόντων. Πλέον στο ebanking δεν βλέπω τις κάρτες μου, και ως εκ’ τούτου δεν μπορώ να καταβάλω έστω και ένα μικρό ποσό από την ελάχιστη καταβολή.
  Τι με συμβουλεύετε να κάνω? να σταματήσω τελείως να πληρώνω? Δεν έχω τίποτε στο όνομα μου και είχα όλη την καλή διάθεση να καταβάλω έστω και αυτά τα ποσά των 200-250 ευρώ/ μήνα μέχρι να πάνε καλύτερα τα πράγματα, αλλά δυστυχώς αυτό η τράπεζα δεν το εξέλαβε καθόλου υπόψη όπως επίσης και το γεγονός πως από το 1998 που έχω την κάρτα είμαι απόλυτρα εντάξει στις υποχρεώσεις μου.
  Ευχαριστώ

  • 27/05/2019, 14:26
   Permalink

   @Γιάννης αδιανόητο πόση ηλιθιότητα υπάρχει στη συγκεκριμένη τράπεζα. Αν μπορείτε συνεχίστε να πληρώνετε όσο μπορείτε 200-250 ευρώ το μήνα. Εφόσον δεν έχετε κάτι στο όνομά σας, αν θέλετε πάρτε τηλέφωνο τον αριθμό που θα υπάρχει στην τελευταία επιστολή και πείτε τους οτι τόσα μπορείτε να δίνετε, οπότε απαιτείστε και πάγωμα τόκων, αλλιώς δεν ξαναδίνετε δεκάρα. Αφού σας εξηγούνται με αυτό τον τρόπο μετά από 21 χρόνια τοκοφόρας σχέσης, εξηγηθείτε τους και εσείς αναλόγως.

 • 27/05/2019, 14:44
  Permalink

  Φίλε Νίκο πραγματικά δεν έχω θέμα να δίνω 200-250 για ένα διάστημα 3-4 μηνών και μετά να επανέλθω… αλλά ειλικρινά με εξοργίζει αυτή η τακτική, δλδ να αφαιρέσουν τις κάρτες μέσα από το ebanking και να μην μπορώ να βάζω έστω και αυτά… θεωρώ ότι το χρησιμοποιούν σαν μέτρο πίεσης για να πάω φυσικά στο κατάστημα και να προσπαθήσουν εκεί να με “πιάσουν” με δήθεν ρυθμίσεις, που όλοι ξέρουμε τι είναι…
  Οι δε εισπρακτικές έχουν σκιστεί να καλούν 4-5 φορές στο κινητό (που πλέον έτσι και αλλιώς δεν χρησιμοποιώ αλλά το διατηρώ επειδή το χρειάζομαι για τη λήψη sms code όταν θέλω να μεταφέρω χρήματα μέσα από το ebanking) και άλλες τόσες στο σταθερό, που και αυτό δεν ανήκει σε εμένα αλλά εκεί δουλεύει το μηχανάκι που έχετε στο παρών site (call blocker CPR-V5000) με μεγάλη επιτυχία!
  Με τη MELLON έτσι και αλλιώς δεν έχω τίποτε να πω, αφού και εκείνη ακόμη και προσφορά ρύθμισης να μου κάνει ξέρω πως θα είναι τυράκι στη φάκα… μόνο αν η τράπεζα στείλει επίσημο έγγραφο ρύθμισης θα ασχοληθώ, όπως έχει κάνει και με μια γνωστή μου που σε εκείνη μετά από 15 μήνες που δεν πλήρωνε καν την κάρτα της από 4000 ευρώ της το έκαναν 800 και καθάρισε (όπως και άλλες 2 ακόμη τράπεζες σε μικρότερα ποσά) αλλά και της αδελφής της που από 20000 της έστειλαν επιστολή για 10000 σε 100 δόσεις!
  Και όταν βλέπεις ότι έχω όλη την καλή πρόθεση να βάλω έστω και τα όσα βάζω (που δεν είναι και λίγα) και συμπεριφέρεσαι με τέτοιο τρόπο, αυτό σε βγάζει από τα ρούχα σου.
  Να πω δε πως ήδη έχω ξεχρεώσει μια φορά την κάρτα, και επίσης ένα δάνειο για αγορά μοτοσυκλέτας πριν πολλά χρόνια πληρώθηκε στο ακέραιο καθώς οι δόσεις έμπαιναν και πριν την ώρα τους, στη ίδια τράπεζα πάλι…
  Αυτό που με προβληματίζει είναι πως η κάρτα έχει ενεργές δόσεις ακόμη και δεν ξέρω μήπως σταματήσουν να καταβάλονται στα καταστήματα που έγιναν οι αγορές.
  Ξέρεις τι ισχύει σε αυτή την περίπτωση? ή απο τη στιγμή που εγκρίθηκαν οι δόσεις η τράπεζα θα τις εξυπηρετεί και απλά θα προστίθενται στο ποσό της οφειλής?

 • 27/05/2019, 21:49
  Permalink

  ΚΑΛΗΣΠΈΡΑ ΣΑΣ.ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ.ΕΧΩ ΧΡΕΕΙ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΏ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΩ.ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ.ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΩ ΦΥΛΑΚΗ? ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΓΝΟΩ ΤΕΛΕΙΩΣ? ΤΙ ΣΥΝΈΠΕΙΕΣ ΘΑ ΕΧΩ?? ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΠΟΛΥ

  • 27/05/2019, 22:27
   Permalink

   @ΤΑΚΗΣ φυλακή δεν μπαίνετε επειδή τα χρέη προς τράπεζες αφορούν το αστικό δίκαιο και όχι το ποινικό. Αφού δεν έχετε κάτι στο όνομά σας θα σας βομβαρδίζουν συνεχώς τηλεφωνικά. Στο χέρι σας είναι να απαντάτε ή όχι. Μπορείτε και να μην απαντήσετε και να μπλοκάρετε τις κλήσεις τους. Μπορείτε να αλλάξετε σταθερό/κινητό και να ζητήσετε εξ’αρχής από τον πάροχο τα νέα τηλέφωνα να μην κοινοποιούνται στον τηλεφωνικό κατάλογο. Αυτό έκανα και εγώ το Δεκέμβρη του 2014 και έκτοτε δεν είχα ξανά νέα τους.
   Κάποια στιγμή ίσως σας στείλουν με δικαστικό επιμελητή μια Διαταγή Πληρωμής, στην οποία ο Ειρηνοδίκης ζητάει να πληρώσετε “στο όνομα του ελληνικού λαού”. Αυτό είναι το πιο σοβαρό που μπορεί να σας τύχει. Όσο δεν έχετε κάτι στο όνομά σας, θα παραμένει ένα χαρτί χωρίς αντίκρισμα. Ηρεμήστε λοιπόν.

 • 28/05/2019, 08:51
  Permalink

  Ευχαριστώ Νίκο,
  Θα ετοιμάσω μια προσεκτικά γραμμένη επιστολή όπου θα εκφράζω με ορθό τρόπο τη δυσαρέσκεια μου για τα θέματα που ανέφερα παραπάνω όπου με τον κατάλληλο τρόπο θα τους δώσω να καταλάβουν πως το παιχνίδι πλέον ορίζεται από εμένα από τη στιγμή που δεν έχω τίποτε να χάσω από περιουσιακά στοιχεία, κάνοντας σαφές βέβαια πως δεν έχω καμμία πρόθεση να μην αποπληρώσω την οφειλή μου, αλλά πως θα πρέπει να γίνουν πιο ελαστικοί σε περιπτώσεις πελατών σαν εμένα και να μην βιάζονται να χαρακτηρίσουν ένα δάνειο προβληματικό, από τη στιγμή που οι αποπληρωμές δεν έχουν παύσει.
  Καλή δύναμη σε όλους

  • 28/05/2019, 09:00
   Permalink

   Χμμμμ Η επιστολή ενέχει κινδύνους, διότι ο,τι γράψεις ….. μένει.
   Άλλωστε γι αυτό και οι τράπεζες και οι εισπρακτικές αποφεύγουν τις επιστολές και προτιμούν τα τηλεφωνήματα.

   Όπως ανέφερες και συ, η επιστολή θα πρέπει να είναι ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΓΡΑΜΜΕΝΗ.

  • 28/05/2019, 12:38
   Permalink

   @Γιάννης ότι και αν γράψεις δεν θα τους συμφέρει να χρησιμοποιηθεί εναντίον σου εκτός και αν έχει υβριστικό/απειλητικό περιεχόμενο. Και εγώ είχα στείλει συστημένη επιστολή όπου ανέφερα τον δόλο με τον οποίο κατήγγειλαν την σύμβαση δανείου παρόλο που με είχαν καθησυχάσει οτι αν πλήρωνα μέχρι κάποια ορισμένη ημερομηνία το ποσό που ήθελαν αυτοί, δεν θα το έκαναν (και εγώ ο βλάκας το πλήρωσα), τα τηλεφωνήματα σε συγγενείς μου ως μέσον εκβιασμού για να συνεχίζω να πληρώνω κλπ. Μου απάντησαν μετά από ένα μήνα με με ένα κείμενο copy-paste όπου σε αυστηρό ύφος διευκρίνιζαν οτι χρησιμοποιούν όποιο μέσο τους επιτρέπει ο Νόμος (!?!) για να εισπράξουν τα ληξιπρόθεσμα.
   Δεν θα βγάλεις άκρη. Οπότε αν θες πάρτους τηλέφωνο, ή άστο στο φλου.

   • 28/05/2019, 13:50
    Permalink

    @νίκος123
    Tότε τέλος του μήνα θα δοκιμάσω να βάλω ότι βάζω κανονικά τους τελευταίους αυτούς μήνες (200-250) στο ΑΤΜ με την φυσική κάρτα, αφού μου στέρησαν αυτήν την επιλογή μέσα από το e-banking
    Aν δεν γίνει δεκτή η κατάθεση, επειδή ίσως η κάρτα έχει ακυρωθεί τότε κακό του κεφαλιού τους
    Θα περιμένω να μου στείλουν επιστολή είτε με ρύθμιση ή με πρόταση αποπληρωμής, σε βάθος χρόνου.Αν δεν γίνει αυτό τότε θα υπάρξει επικοινωνία μαζί τους για τα περαιτέρω, προς το παρόν δεν έχω διάθεση για καμμία συζήτηση με την τράπεζα .
    Εγώ πάντως είχα και έχω όλη την καλή διάθεση να συνεχίσω να πληρώνω, αλλά όχι πλεον με τους όρους που θέλουν εκείνοι να θέσουν. Όπως είπες πρόκειται για ηλιθιότητα του συστήματος.

 • 28/05/2019, 10:02
  Permalink

  Kαλημέρα φίλε begar
  Εννοείται πως θα συνταχθεί πολύ προσεκτικά και όχι τώρα που είμαι πραγματικά εξοργισμένος με τη συμπεριφορά της τράπεζας απέναντι σε έναν πελάτη 21 χρόνων που δεν τους έχει αφήσει ποτέ απλήρωτους, έχει επιδείξει μια πιστωτική συμπεριφορά άψογη και… διατηρεί και τη μισθοδοσία του εκεί. Εν θερμώ δεν γράφονται τέτοιες σοβαρές επιστολές.
  Και μόνο το γεγονός πως καταβάλλω ένα ποσό καθόλου μικρό τους τελευταίους αυτούς 3-4 μήνες και δεν αφήνω απλήρωτη την οφειλή θα έπρεπε να εκτιμηθεί.
  Δυστυχώς αποδεικνύεται πως τελικά όλοι μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι για την τράπεζα, ακόμη και αν δείχνουν πως δεν έχουν καμμία πρόθεση να αφήσουν την οφειλή στο έλεος του Θεού, που θα μπορούσα αν ήθελα.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.