Forum: Γενική συζήτηση 12

Συζήτηση για όλα τα θέματα

1. Ο καθένας είναι ελεύθερος να διατυπώνει τις απόψεις του, ανεξάρτητα αν ενοχλούνται οι άλλοι, αρκεί να μην είναι υβριστικός και να τηρούνται οι ισχύοντες νόμοι.

2. Όποιος ενοχλείται από τις απόψεις κάποιου, μπορεί να αντιπαρατεθεί με επιχειρήματα ή απλά να τον αγνοήσει. Το να μην απαντήσεις καθόλου σε κάποιο σχόλιο, καμιά φορά είναι η καλύτερη απάντηση.

3. Όλοι μας είμαστε μεγάλα παιδιά και καταλαβαίνουμε τι διαβάζουμε, όπως καταλαβαίνουμε και τυχόν κρυμμένες σκοπιμότητες, πίσω από κάποια σχόλια.

4. Ορισμένες φορές, πίσω από κάποιο σχόλιο που δεν μας αρέσει, μπορεί να κρύβεται κάποια δυσάρεστη αλήθεια.

5. Μην ξεχνάτε ποτέ τη φράση του Θεμιστοκλή: Πάταξον μεν, άκουσον δε

6. Δεν χρησιμοποιούμε κεφαλαία ή greklish

7. Σχόλια προσβλητικά ή υβριστικά δεν θα διαγράφονται, αλλά θα αποκρύπτονται,επισημασμένα ως μη αποδεκτά, με δυνατότητα ανάγνωσης μόνο από όσους επιθυμούν.


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

840 σκέψεις σχετικά με το “Forum: Γενική συζήτηση 12

 • 28/02/2019, 23:45
  Permalink

  καλησπέρα, συνεχίζετε να καταβάλετε το ποσό όπως έχει ρυθμιστεί από το πρωτοδικείο, δεν αλλάζει κάτι

  Σχολιάστε
 • 01/03/2019, 00:46
  Permalink

  νίκος123 σε ευχαριστω για την απαντηση σας ,απλα θα ηθελα να διευκρινισω οτι εχω μηδενικες καταβολες προφανως δεν αλλαζει κατι αφου εχει ρυθμιστει απο το πρωτοδικειο ετσι? καλο μηνα !

  Σχολιάστε
 • 01/03/2019, 07:12
  Permalink

  Καλημέρα σας .Περιμενω μια διαταγή πληρωμής .Μπορει να υπάρξουν και άλλες στη συνέχεια .Δεν εχω κατι στο όνομα μου ,αλλα ο μισθός μου ειναι πανω από τα 1200 Ε .ποια ειναι η άποψη σας .τι να κάνω ? Να προχωρήσω σε ανακοπή κλπ .?  Ποσο στοιχίζει μια ανακοπή ?μπορουν να χτυπήσουν τον μισθό μου εύκολα και γρήγορα ?

  Σχολιάστε
 • 01/03/2019, 07:31
  Permalink

  @Κωνσταντίνος δεν αλλάζει κάτι, όποιος αγοράζει το δάνειο δεσμεύεται από την δικαστική απόφαση

  Σχολιάστε
 • 01/03/2019, 07:35
  Permalink

  @μακης η ανακοπή κοστίζει περίπου 800 ευρώ. η ΔΠ εκδίδεται μόνο μια φορά για ένα συγκεκριμένο δάνειο. Θεωρητικά μπορούν μετά την έκδοση της ΔΠ να προχωρήσουν σε κατάσχεση των τραπεζικών λογαριασμών σας. Πρακτικά από όσο ξέρω, οι τράπεζες δεν το κάνουν -ακόμα.

  Σχολιάστε
 • 01/03/2019, 08:15
  Permalink

  Ευχαριστω .αρα μετά ζω με το άγχος ,ότι Ανά πάσα στιγμή μπορεί να μουν πάρουν τον μισθό μου .μετα την διαταγή πληρωμής ,μπορω να κάνω ρύθμιση με κάποιο ποσο που να μπορω να καταβάλω ?εχω και ενα συνταξιδιοτικο σε ασφαλιστική .μπορουν και αυτο να κατάσχουν ?σας Ευχαριστω καλο μήνα

   

   

  Σχολιάστε
 • 01/03/2019, 09:18
  Permalink

  Να κάνεις το λογαριασμό μισθοδοσίας ακατάσχετο έναντι ιδιωτών με αίτηση στην τράπεζα. Έτσι θα έχεις προστασία μέχρι 1500€ (αν θυμάμαι καλά) εάν ο λογαριασμός είναι μόνο στο όνομά σου. Μετά θα φροντίζεις να μην υπάρχει στον λογαριασμό ποσό πάνω από αυτό το όριο. Ούτε μία ημέρα.
  Να ρωτήσεις την ασφαλιστική σου. Η δικιά μου ασφαλιστική, μου είχε απαντήσει ότι το συνταξιοδοτικό μπορεί να κατασχεθεί. Για αυτό και το σταμάτησα και μεταβίβασα το ποσό που είχε μαζευτεί σε συγγενικό πρόσωπο. Θα με ενδιέφερε να μάθω τι θα σου απαντήσει η δικιά σου ασφαλιστική.

  Σχολιάστε
 • 01/03/2019, 11:26
  Permalink

  Η ασφαλιστική μου απάντησε οτι ίσως ναι ,αλλα δεν γνωρίζουν ακριβώς .τον λογαριασμό τον εχω ακατάσχετο έναντι ιδιωτών ,απλα άκουσα οτι μπορούν στην πηγή να κατάσχουν οτι παραπάνω απο τα 1500 μπαίνει στον λογαριασμό

  Σχολιάστε
 • 01/03/2019, 15:42
  Permalink

  Ο μισθός είναι ακατάσχετος στην πηγή του, ανεξαρτήτως του ποσού. Δηλαδή δεν μπορούν να πάνε στον εργοδότη σου και να τον κατασχέσουν. (άρθρο 982 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας)

  https://www.lawspot.gr/nomikes-plirofories/nomothesia/kpold/arthro-982-kodikas-politikis-dikonomias

  Από τη στιγμή που θα μπει σε λογαριασμό τράπεζας, θεωρείται μισθός για 1 ημέρα. Την επόμενη δεν θεωρείται μισθός αλλά απαίτηση δική σου από την τράπεζα. Τότε μπορεί κατασχεθεί πλήρως. Εφόσον έχεις κάνει ακατάσχετο τον λογαριασμό σου, τότε σου παίρνουν ότι βρουν πάνω από τα 1500.

  Ένα ενδιαφέρον άρθρο: http://foroline.gr/archives/5585

  Εάν κάποιος έχει διαφορετική άποψη, θα ήθελα κι εγώ να την ακούσω, διότι βρίσκομαι στην ίδια ακριβώς κατάσταση και δεν θέλω να λέω πράγματα που πιθανώς να μην ισχύουν.

  Σχολιάστε
 • 01/03/2019, 18:40
  Permalink

  να το διευκρινίσουμε ακόμα καλύτερα για να λυθούν τυχόν απορίες:

  Τι γίνεται σε περίπτωση που ο μισθός ή η σύνταξη κατατίθεται σε τραπεζικό λογαριασμό;

  Και εδώ ο νόμος, πάλι στο άρθρο 982 ΚΠολΔ είναι σαφής:

  · Ο μισθός ή η σύνταξη, και αν ακόμα κατατίθεται σε τραπεζικό λογαριασμό, είναι ακατάσχετα «μόνο στην έκταση που ο λογαριασμός παρουσιάζει υπόλοιπο που δεν υπερβαίνει, κατά το χρονικό διάστημα από την επιβολή της κατάσχεσης έως την επόμενη ημέρα της καταβολής, το ποσό της εξαιρούμενης από την κατάσχεση απαίτησης»

  · Δηλαδή μέχρι την επόμενη ημέρα της κατάθεσης και για το ύψος στο οποίο (ο μισθός ή η σύνταξη) ανέρχονται.

  · Με άλλα λόγια το ποσό που υπερβαίνει έναν μηνιαίο μισθό ή μία σύνταξη του οφειλέτη, μπορεί να κατασχεθεί αν παραμείνει εντός του λογαριασμού πέραν της επομένης της ημέρας καταβολής.

  Άρα, για να μην μπορεί να γίνει κατάσχεση, πρέπει το ποσό του μισθού ή της σύνταξης που καταβάλλεται, να αναλαμβάνεται από το δικαιούχο πριν την επόμενη ημέρα της καταβολής αυτού με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

  https://www.e-forologia.gr/cms/viewContents.aspx?id=211871

  Σχολιάστε
 • 02/03/2019, 22:47
  Permalink

  Καλησπέρα! έχω μια οφειλή από 2 πιστωτικές κάρτες στην ίδια τράπεζα που είναι συνολικά 6000€. Οι κάρτες είναι από εποχής citibank που πλεον τις έχει η alpha bank. Εδώ και 3 μήνες έχω σταματήσει να πληρώνω γιατί με τις ελάχιστες καταβολές που έδινα δεν εξοφλούσα κάτι και είχα πάει να τους ζητήσω να τις μετατρέψω σε δάνειο όλα σε 1 αλλά έβγαινε πολύ μεγάλη δόση.

  Με κάλεσαν να τους πάω δικαιολογητικά για να ενταχθω σε ρυθμιση και θέλω τη συμβουλή σας εδώ. Να πάω ή απλά να αδιαφορήσω μέχει να μου γίνει μια πρόταση απ την πλευρά τους;

  Δεν έχω ακίνητη περιούσία ούτε αυτοκίνητο. Παρα μονο μισθό κατω απο 1000 σε άλλη τράπεζα.

  Μπορουν να κάνουν κατάσχεση του μισθού μου;

  ευχαριστώ πολύ

  Σχολιάστε
 • 02/03/2019, 23:48
  Permalink

  μπορει καποιος να με ενημερωσει για την εισπρακτικη εταιρεια Χανικιαν…με ενοχλουν εντονα τελευταια..
  ξερει κανεις να μου δωσει πληροφοριες????

  Σχολιάστε
 • 03/03/2019, 01:27
  Permalink

  @Δημήτρης καλησπέρα. Δεν μπορούν να σας κάνουν κατάσχεση μισθού ακόμα και αν διατηρούσατε λογαριασμό στην ίδια τράπεζα. Εφόσον δεν έχετε περιουσιακά στοιχεία και εφόσον θέλετε να αποπληρώσετε, μην κάνετε καμία κίνηση. Κάποια στιγμή θα σας στείλουν επιστολή με κουρουμένο ποσό 50-70% αλλά με εφάπαξ καταβολή, όπως έκαναν σε εμένα. Αν δεν σας ικανοποιεί αυτό, μπορείτε εσείς από τώρα να τους κάνετε αντιπρόταση με το ποσό που εσείς μπορείτε να δίνετε κάθε μήνα και φυσικά πάγωμα των τόκων. Αν δεν δεχθούν, απλά τους ξεχνατε.

  Σχολιάστε
 • 03/03/2019, 01:30
  Permalink

  @Φανή καλησπέρα. Δεν είναι εισπρακτική αλλά δικηγορικό γραφείο, μην απαντάτε, απλά, αν σας καλούν στο κινητό μπλοκαρετέ τους.

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.