Forum: Γενική συζήτηση 12

Τελευταία ενημέρωση την 18 Φεβ 2016

Συζήτηση για όλα τα θέματα

1. Ο καθένας είναι ελεύθερος να διατυπώνει τις απόψεις του, ανεξάρτητα αν ενοχλούνται οι άλλοι, αρκεί να μην είναι υβριστικός και να τηρούνται οι ισχύοντες νόμοι.

2. Όποιος ενοχλείται από τις απόψεις κάποιου, μπορεί να αντιπαρατεθεί με επιχειρήματα ή απλά να τον αγνοήσει. Το να μην απαντήσεις καθόλου σε κάποιο σχόλιο, καμιά φορά είναι η καλύτερη απάντηση.

3. Όλοι μας είμαστε μεγάλα παιδιά και καταλαβαίνουμε τι διαβάζουμε, όπως καταλαβαίνουμε και τυχόν κρυμμένες σκοπιμότητες, πίσω από κάποια σχόλια.

4. Ορισμένες φορές, πίσω από κάποιο σχόλιο που δεν μας αρέσει, μπορεί να κρύβεται κάποια δυσάρεστη αλήθεια.

5. Μην ξεχνάτε ποτέ τη φράση του Θεμιστοκλή: Πάταξον μεν, άκουσον δε

6. Δεν χρησιμοποιούμε κεφαλαία ή greklish

7. Σχόλια προσβλητικά ή υβριστικά δεν θα διαγράφονται, αλλά θα αποκρύπτονται,επισημασμένα ως μη αποδεκτά, με δυνατότητα ανάγνωσης μόνο από όσους επιθυμούν.

1,008 σχόλια σχετικά με το “Forum: Γενική συζήτηση 12”

 1. καλησπέρα και πάλι και από μένα
  μόλις μου κάνανε πρόταση από cepal για οφειλές στην alphabank που έχουν περάσει εδώ και 2 χρόνια περίπου στην cepal, μου προτείνουν εφάπαξ ή 6μηνιαίες δόσεις με κούρεμα 63%, είναι καλό κούρεμα αλλά πάλι μεγάλο το ποσό, με το κούρεμα ζητάνε να πληρώσω 5χιλιάδες περίπου, μπορώ να μαζέψω το ποσό , θα στριμωχτώ υπερβολικά αλλά θα μου φύγει από το κεφάλι, αυτό που με προβληματίζει είναι τι γίνεται με τις άλλες τράπεζες, υπάρχει οφειλή μεγάλη σε πειραιώς επειδή είχε μαζέψει όλα τα χρέη από όλες σχεδόν τις τράπεζες, αξίζει να ρισκάρω να ξοφλήσω την cepal ενώ θα υπάρχει οφειλή σε πειραιώς? που δύσκολα θα τακτοποιηθεί μιας και μιλάμε για 50χιλίαρικα περίπου? και είναι όλα από κάρτες μόνο, παλιές μ@λ@κίες εννοείτε, υπάρχει σαν περιουσία ένα σπίτι 50% εξαδιαιρέτου με την γυναίκα μου η γυναίκα μου δεν χρωστάει πουθενά, εγώ είμαι ελεύθερος επαγγελματίας, τι με συμβουλεύεται??

 2. Καλημέρα ,διαβάσατε τον νέο πτωχευτικο κώδικα ? Ποια ειναι η άποψη σας ?ενας που δεν εχει περιουσία ,αλλα εχει καλο μισθό και μεγάλες καθυστερημένες οφειλές στις τράπεζες και στα fund,να μπει άμεσα στο προγραμμα ?

  1. Ας ψηφιστεί πρώτα ώστε να δούμε το τελικό κώδικα.
   Οπως ειναι τώρα θα πρέπει να αποδεχθείς ότι θα ζεις για τα επομενα 3 χρόνια με 537€ + ενοίκο.
   Τα υπόλοιπα του μισθού σου θα τα δίνεις εκεί που χρωστάς.
   Μετά καθαρίζεις και έχεις το μισθό σου ολόκληρο.
   Εκτός αν έχεις να παραδώσεις περιουσία πάνω απο 100,000€ οπότε καθαρίζεις σε 1 χρόνο χωρίς να σου πάρουν τίποτα από το μισθό σου.

   Προσωπικά το έχω αντιληφθεί έτσι ότι είναι.

   1. Το ποσό αυτό αν και είναι μεγαλύτερο από αυτό που γράφεις ελαφρώς ,αφορά έναν ενήλικο χωρίς οικογένεια ή προστατευόμενα μέλη.Διαφοροποειται από το βαθμό των ενηλίκων και κρίνεται κάθε φορά κατά περίπτωση.
    Είναι όμως στη δικαιοδοσία της τράπεζας αν θα δεχτεί το αίτημα της πτώχευσης.
    Οπότε όπως σωστά αναφέρεις ας το δούμε πρώτα να ψηφίζεται ολοκληρωμένα.

     1. Ανάλογα το πόσα χρωστάει και αν σκοπεύει ποτέ να αποκτήσει περιουσία.Εγω δεν θα έκανα τίποτα.Αν το κίνητρο ήταν η απαλλαγή σε ένα έτος όπως ήταν το αρχικό σχέδιο θα ήταν δελεαστικο.Προφανως όμως τα τρία έτη τα έβαλαν για να είναι αποτρεπτικό για όποιον δεν έχει περιουσία να προσφεύγει.Ο σκοπός τους είναι να σε βάζουν να ρυθμίζεις τα χρέη ,όχι να σε απαλλάξουν.Ας το δούμε πρώτα,μην βιαζομαστε.Αν έχεις ένα μεσαίο μισθό της τάξης των 1000€ και οικογένεια ίσως να συμφέρει γιατί ουσιαστικά δεν μπορούνε να σου πάρουν τίποτα.

     2. Φίλε αν δεν έχεις τίποτα στο όνομά σου τους γράφεις τους ευραίους εκεί που δε πιάνει μελάνι πάρα πολύ απλά !!

   1. Νομίζω ότι από το 2019 ουτε η αποζημίωση λόγω απόλυσης ειναι ακατάσχετη.Στον ιδιωτικό τομέα υπάρχει εφάπαξ η αποζημίωση λόγω συνταξιοδότησης ? Ειναι το ίδιο με το εφάπαξ αυτο ? Ειναι ακατάσχετο ?

    1. Πριν από μερικούς μήνες που το είχα ψάξει γιατί με αφορούσε,είχα δει ότι είναι ακατάσχετη η αποζημίωση και αφορολογητη αρκεί να μην ξεπερνάει ένα αρκετά μεγάλο ποσό που όμως δεν θυμάμαι να σου πω ακριβώς ποιο ήταν.
     Το εφάπαξ κατάσχεται.Για να το πάρει όμως κάποιος στον ιδιωτικό τομέα πρέπει να έχουν πληρωθεί οι κρατήσεις.Δεν είναι βέβαιο όπως στο δημόσιο.Πλεον όμως έχει μειωθεί αρκετά κι εκεί.

 3. Την πτώχευση πλέον τη ζητούν και οι πιστωτές
  Απόρροια των αρχών που αναφέρθηκαν παραπάνω και πρέπει να σέβεται ένα σύγχρονο δίκαιο ιδιωτικής αφερεγγυότητας είναι ότι η ρύθμιση των χρεών με το νόμο Κατσέλη είναι ένα δικαίωμα του οφειλέτη. Μόνο εκείνος μπορεί να ζητήσει να ενταχθεί στη διαδικασία και να υποστεί τις δοκιμασίες που αυτή προβλέπει. Αντίθετα, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, την πτώχευση του φυσικού προσώπου μπορεί να τη ζητήσουν και οι πιστωτές του. Έτσι, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά θα κινδυνεύουν να εμπλακούν σε μια πολύπλοκη και δαπανηρή διαδικασία ακόμα και αν δεν το επιθυμούν, καθώς και να υποστούν το στίγμα της κατηγοριοποίησης τους ως πτωχευμένων στο νέο Ηλεκτρονικό Μητρώο Φερεγγυότητας.
  Κερκόπορτα στο ακατάσχετο των μισθών και συντάξεων;
  Με μια έντονα προβληματική και γεμάτη ασάφειες διάταξη, ορίζεται ότι το εισόδημα των οφειλετών με περιουσία αξίας κάτω των 100.000 ευρώ θα αποτελεί μέρος της πτωχευτικής περιουσίας, κατά το μέρος που υπερβαίνει τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης. Αυτό σημαίνει, με απλά λόγια, ότι το εισόδημα πλέον των ευλόγων δαπανών θα παρακρατείται και θα αποδίδεται στους πιστωτές, άγνωστο για πόσα έτη. Βέβαια, τα ακατάσχετα περιουσιακά στοιχεία του οφειλέτη εξαιρούνται από την πτωχευτική περιουσία και έτσι μόνο πρέπει να ερμηνευτεί η διάταξη. Δηλαδή, ότι ως εισόδημα θεωρείται κάθε πηγή ρευστότητας εκτός των μισθών, συντάξεων (και επιδομάτων). Η ασάφεια όμως της διάταξης προκαλεί προβληματισμό για το κατά πόσο θα αποτελέσει η ρύθμιση αυτή δούρειο ίππο κατά του ακατάσχετου των μισθών και συντάξεων.

  1. Αυτή τη στιγμή το ακατάσχετο ανέρχεται στα 1250€ Σωστά?? Μια οικογένεια με βάση τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης χρειάζεται 1450 περίπου ευρώ σωστά??? Πόσοι είναι αυτοί που παίρνουν τέτοιους μισθούς?? Αφού και να δουλεύει το ανδρόγυνο παίρνει πολύ λιγότερα απο αυτές τις εύλογες δαπάνες.

 4. Καλησπέρα σας.
  Έλαβα χθες και σήμερα το παρακάτω κείμενο από δικηγορική εταιρεία (όλα με κεφαλαία γράμματα):
  “””Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας προκειμένου να σας ενημερώσουμε αναλυτικά για τους όρους με τους οποίους μπορεί να εξοφληθεί οριστικά η οφειλή σας προς την Intrum Hellas η διαχείριση της οποίας έχει αναθέσει στην εταιρεία Dovalue Greece Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις. Καλέστε στο 2130888363-6933847076 ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Αλιγηζάκη Μαρκέλα”””
  Έχουν έρθει και σ’ εσάς αυτού του είδους τα μηνύματα;
  Αν ναί, επικοινωνήσατε μαζί τους;
  Η προσφορά τους ήταν “δελεαστική και ενδιαφέρουσα” ή ήταν “εξωπραγματική”;

  1. Καλημέερα !! Μόνο που για να μπείς σε ρύθμιση η να αποδεχτείς τέτοιου είδους προτάσεις θα πρέπει να έχεις και αξιοπρεπές εισόδημα. Όχι εισόδημα που τέλος του μηνός πληρώνεσαι και σε πέντε με δέκα μέρες έχεις μείνει στον άσσο.Εισόδημα της τάξεως των 705 “ΟΛΌΚΛΗΡΩΝ” €. Δηλαδή περί τα 700€ κάτω από τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης για οικογένεια.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.