Forum: Γενική συζήτηση 12

Συζήτηση για όλα τα θέματα

1. Ο καθένας είναι ελεύθερος να διατυπώνει τις απόψεις του, ανεξάρτητα αν ενοχλούνται οι άλλοι, αρκεί να μην είναι υβριστικός και να τηρούνται οι ισχύοντες νόμοι.

2. Όποιος ενοχλείται από τις απόψεις κάποιου, μπορεί να αντιπαρατεθεί με επιχειρήματα ή απλά να τον αγνοήσει. Το να μην απαντήσεις καθόλου σε κάποιο σχόλιο, καμιά φορά είναι η καλύτερη απάντηση.

3. Όλοι μας είμαστε μεγάλα παιδιά και καταλαβαίνουμε τι διαβάζουμε, όπως καταλαβαίνουμε και τυχόν κρυμμένες σκοπιμότητες, πίσω από κάποια σχόλια.

4. Ορισμένες φορές, πίσω από κάποιο σχόλιο που δεν μας αρέσει, μπορεί να κρύβεται κάποια δυσάρεστη αλήθεια.

5. Μην ξεχνάτε ποτέ τη φράση του Θεμιστοκλή: Πάταξον μεν, άκουσον δε

6. Δεν χρησιμοποιούμε κεφαλαία ή greklish

7. Σχόλια προσβλητικά ή υβριστικά δεν θα διαγράφονται, αλλά θα αποκρύπτονται,επισημασμένα ως μη αποδεκτά, με δυνατότητα ανάγνωσης μόνο από όσους επιθυμούν.


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

794 σκέψεις σχετικά με το “Forum: Γενική συζήτηση 12

 • 19/07/2017, 15:51
  Permalink

  Ρε παιδιά πείτε μου σας παρακαλώ. Ποια έιναι το κεντρικά τμήματα ή γραφεία που αφορούν τα κόκκινα δάνεια της εθνικής και της γιουρομπάνκ όπου μπορεί κάποιος να ζητήσει ρύθμιση-διαγραφή κούρεμα των δανείων του? Υπάρχουν συγκεκριμένες κεντρικές διευθύνσεις αυτών των τραπεζών όπου μπορεί ο κάθε κόκκινος δανειολήπτης να απευθύνεται για τα δάνεια του?

  Σχολιάστε
 • 27/07/2017, 16:21
  Permalink

  Καλησπέρα και μπράβο για τη σελίδα

  λοιπόν επιγραμματικά αρχίζω, έχω χρέος περί τα 1500 ευρώ απο πιστωτική κάρτα της Eurobank η οποία είναι απλήρωτη εδω και ένα χρόνο. Τα τηλέφωνα πέφτουν βροχή αλλά τα smartphones μπλοκάρουν τις κλήσεις καιρό τώρα. Μίλησα σε κάποια φάση με κάποια απο τη Mellon και της ζήτησα ρύθμιση η οποία δεν ήρθε ποτέ. Σήμερα προ ολίγου και πρός μεγάλη μου έκπληξη είδα πρώτη φορά κλήση στο τηλ. του γραφείου μου , έψαξα το νούμερο και μου έβγαλε δικηγορικό γραφέιο και αρχίζω να ανησυχώ πλέον για το τι θα αρχίσουν να κάνουν. Ταυτόχρονα έχω στεγαστικό δάνειο σε άλλη τράπεζζα που αποπληρώνεται κανονικά εδω και 8 χρόνια (μένουν 7) με δόση το μισό του μισθού μου…. συνεπώς δε περισσεύουν για άλλα, πρόσφατα χωρισμένος άρα τα πληρώνω όλα εγω. Η κάρτα έχει σταματήσει πλέον να τοκίζεται και έρχεται το ίδιο ποσό συνέχεια κάθε μήνα. Γνωρίζω τι πρέπει να πώ και πως σε περίπτωση που μιλήσω μαζί τους (με τη Mellon) αλλά όχι με το δικηγόρο. …

  Σχολιάστε
  • 27/07/2017, 16:53
   Permalink

   Κατ’ αρχήν είναι δηθεν δικηγόροι και απλά εισπρακτικές.
   Δεύτερον με τετοιο ποσό δεν έχεις να φοβασαι κάτι, αλλά καλό θα ήταν να βαζεις έστω κ 10 ευρω ή να κάνεις έναν διακανονισμό για να ησυχάσεις από τα τηλεφωνήματα και μόνο.
   Πέρισυ τετοιο καιρο ένας τέτοιος δήθεν δικηγόρος θα μας εστελνε διαταγή πληρωμής για 2000 κι ακόμα έρχεται.

   Σχολιάστε
   • 27/07/2017, 17:04
    Permalink

    Θένξ Δέσποινα για την απάντηση, αλλά αν είναι να δίνω 10€ το μήνα, θα χρειαστώ 150 μήνες χωρίς του τόκους… 🙂 δεν έχω να δώσω είναι η αλήθεια, είμαι πάρα πολύ πιεσμένος. Ζήτησα ρύθμιση και ακόμη έρχεται…

    Σχολιάστε
    • 27/07/2017, 17:10
     Permalink

     Ναι ΟΚ εννοω που κ που να βαζεις εστω 10 για να κινειται κατι μέχρι να γινει καποια ρύθμιση. Πάντως από την εμπειρία μου σου λέω ότι είναι μεν δικηγορικά γραφεία αλλά σε ρόλο εισπρακτικής.

     Σχολιάστε
    • 27/07/2017, 20:25
     Permalink

     και εγώ συμφωνώ με τη Δέσποινα. Καλύτερα να βάζεις 10 ευρώ το μήνα για να μην έχεις να ανησυχείς για το σπίτι σου. Τα πράγματα είναι δύσκολα για όλους μας, αν δεν είχες το σπίτι σου θα σου έλεγα γράψτους κανονικά, αλλά επειδή έχεις το περιουσιακό στοιχείο, ένα δεκάρικο να το βάζεις κάθε μήνα.

     Σχολιάστε
   • 27/07/2017, 17:05
    Permalink

    Το σταθερό που με κάλεσε στην εργασία μου είναι δικ. γραφείου στη Βαλαωρίτου στο κέντρο της Αθήνας.

    Σχολιάστε
  • 28/07/2017, 23:49
   Permalink

   είναι απειλητικά και εκβιαστικά sms. δεν έχω λάβει ακόμα τέτοια μηνύματα απλά πιστεύω οτι είναι μούφα. Προφανώς πρόκειται για ακρόαση σε ειρηνοδικείο για έκδοση διαταγής πληρωμής. Για την διαδικασία αυτή, ο νόμος δεν υποχρεώνει την τράπεζα να σε ειδοποιήσει για την διεξαγωγή της, ούτε και η παρουσία σου είναι απαραίτητη.
   Την Τράπεζα μάλιστα δεν την συμφέρει να παρουσιαστείς, επειδή μπορείς φέρεις μαζί σου τη δανειακή σύμβαση με τους παράνομους και καταχρηστικούς όρους, το πρόσφατο εκκαθαριστικό σου που αποδεικνύει τα πενιχρά σου εισοδήματα και να καταφέρεις να πείσεις τον δικαστή να απορρίψει τα αιτήματα της τράπεζας για έκδοση διαταγής πληρωμής.
   Την τράπεζα την συμφέρει να εκδοθεί εν αγνοία σου η ΔΠ επειδή μετά για να κάνεις ανακοπή/ακύρωση θα πρέπει να σκάσεις κανένα 800αρι για παράβολο και δικηγόρο.
   Άρα το αγνοείς…αν έχεις την εφαρμογή messenger του Facebook, ρύθμισέ το ως το πρόγραμμα που θα δέχεσαι και θα στέλνεις sms, έτσι θα μπορείς να μπλοκάρεις τα συγκεκριμένους αποστολείς.

   Σχολιάστε
 • 28/07/2017, 18:03
  Permalink

  Τελικά μήπως γνωρίζετε ποια έιναι το κεντρικά τμήματα ή γραφεία που αφορούν τα κόκκινα δάνεια
  της εθνικής και της γιουρομπάνκ όπου μπορεί κάποιος να ζητήσει
  ρύθμιση-διαγραφή-κούρεμα των δανείων του? Υπάρχουν συγκεκριμένες
  κεντρικές διευθύνσεις αυτών των τραπεζών όπου μπορούν όλοι οι κόκκινοι δανειολήπτες να απευθύνοται για τα δάνεια τους? Θέλω να πάω απο Δευτέρα…και δεν ξέρω που ακριβώς

  Σχολιάστε
  • 28/07/2017, 23:37
   Permalink

   αυτά τα τμήματα των τραπεζών δεν δέχονται πελάτες -ειδικά κόκκινους- στο χώρο τους για ευνόητους λόγους. Και να πας στο κτίριο που βρίσκονται, δεν θα σε αφήσουν οι σεκιουριτάδες να περάσεις. Ότι θέλεις, μόνο σε οποιοδήποτε υποκατάστημα ή τηλεφωνικά με τους κολλητούς μας δικηγόρους και εισπρακτικές (ούτε η μάνα μας δεν μας τηλεφωνεί τόσο συχνά).

   Σχολιάστε
   • 29/07/2017, 00:39
    Permalink

    Niko απλά θέλω να μιλήσω απ’ευθείας με την τραπεζα και όχι με δικηγορικά γραφεία και εισπρακτικες. Μπορεί αυτό να γίνει σε υποκατάστημα? Και αν τελικά μπορεί να γίνει γνωριζεις τι ακριβώς ζητανε οι τράπεζες? φορολογικες δηλώσεις των τελευταιων ετών? βεβαίωση ανεργίας? τι ακριβως για να μην παω απροετοίμαστος την δευτερα

    Σχολιάστε
    • 29/07/2017, 01:33
     Permalink

     πάρε μαζί σου όλα τα παραπάνω μαζί με το ε9 και πήγαινε σε κάποιο υποκαταστημα και βλέπεις τί θα σου πούνε

     Σχολιάστε
 • 28/07/2017, 20:25
  Permalink

  Ξέρει κανείς τι έγγραφα ζητάει η τραπέζα για ρύθμιση παλιόυ καταναλωτικού απο το 2009? Φορολογικές δηλώσεις των τελευταίων 5 ετών? Βεβαίωση ανεργίας? Τι ακριβώς ζητάει?

  Σχολιάστε
 • 29/07/2017, 19:19
  Permalink

  Έχω ένα δάνειο της πρώην ΑΤΕ που είναι σε εκκαθάριση. Ξέρεις κάνεις που πρέπει να απευθυνθω για ρύθμιση ?

  Σχολιάστε
  • 31/07/2017, 22:10
   Permalink

   Στον εκκαθαριστή ο οποίος απευθύνεται στην ΤτΕ. Αν σας ττηλεφωνεί εισπρακτική τότε να το συηζητήσετε μ’ αυτούς διότι αυτοί κάνουν τη διαμεσολάβηση. Το λέω όχι γιατί συμπαθώ τις εισπρακτικές αλλά εξ’ ιδίας πείρας.Εχω και γω μία κάρτα πρώην ΑΤΕ που έγινε διακανονισμός με κούρεμα τόκων εγκεκριμένος απο την ΤτΕ (μου τον ανακοίνωσαν απ την εισπρακτική και πήγα και υπέγραψα αφού έστειλα τα δικαιολογητικά που μου ζήτησαν στον εκκαθαριστή πουτότε ήταν στην Κοραή τώρα όμως είναι κάπου Μεσογείων. Η Πειραιώς δεν γνωρίζει τίποτα απλά λειτουργεί σαν ταμείο είσπραξης. δηλαδή απλά εγώ πάω και πληρώνω στην Πειραιώς βάσει δοσολογίου και λογαριασμού που μου έδωσε ο εκκαθαριστής. Να διευκρινίσω ότι η ‘προσφορά’ που μου έκαναν πρέπει να ήταν ομαδική και όχι προσωπική δλδ η ΤτΕ αποφάσισε κάποιες διευκολύνσεις υπό κάποιες προυποθέσεις πχ νά ήσουν μέχρι τότε συνεπής ή κάτι τέτοιο. Επίσης να διευκρινίσω ότι τότε 2013 -14 είχα μία οφειλή 2900 δεν ξέρω άμα ίσχυσαν τα ίδια για μεγαλύτερες οφειλές

   Σχολιάστε
   • 01/08/2017, 17:50
    Permalink

    Σ’ευχαριστώ margi για την ενημέρωση δεν μιλάω ποτε με εισπρακτικες γιατι απλά δεν έχω τηλεφωνο. Θα παω στην μεσογείων εφόσον δεν υπάρχει αλλο μέσο επικοινωνιας και αν με δεχτόυν έχει καλώς. Θυμάσαι περιπου τι δικαιολογητικά σου ζητάνε?

    Σχολιάστε
    • 02/08/2017, 13:33
     Permalink

     Οχι τίποτα ιδιαίτερο . εκκαθαριστικό εφορίας, Ε9, μισθοδοσία αν υπάρχει, ταυτότητα φυσικά ε και θα σε βάλουν να συμπληρώσεις ίσως και κάποια αίτηση.

     Σχολιάστε
 • 25/09/2017, 15:19
  Permalink

  Καλησπερα , απεβιωσε ο πατερας μου πριν ενα χρονο και εχουν μεινει καποια χρεη απο πιστωτικες σε αλφα και εθνικη.Αφου τελειωσαν τα διαδικαστικα με διαθηκες κλπ προσπαθω να κανω μια ρυθμιση ωστε να μπορω να ξεχρεωσω μιας και ειμαι ανεργη .

  Η εμπειρια μου εχει ως εξης
  Πηγα στην εθνικη τραπεζα συμπληρωσα μια αιτηση νομιμοποιησης κληρονομων με τα καταλληλα δικαιολογητικα και η διαδικασια προχωραει σωστα.

  Οταν ομως πηγα στην αλφα μπανκ ο διευθυντης καθολου προθυμος να ασχοληθει μου ζητησε επικυρωμενες διαθηκες κλπ που φυσικα και ειχα.
  Απο εκει και περα μου ζηταει το τεραστιο ποσο των 186 ευρω για να προχωρησει η διαδικασια της νομιμοποιησης κληρονομων που φυσικα δεν εχω και θεωρω τελειως παραλογο ποσό.
  Αφου εκανα φασαρια λεγοντας πως δεν εχω αυτα τα χρηματα και δε καταλαβαινω τον λογο που χρειαζοντε , κρατησε τα χαρτια μου λεγοντας μου οτι θα τα στειλει αλλα δε ξερει αν το νομικο τμημα θα τα δεχτει χωρις τα λεφτα .
  Καμια αιτηση δε μου ειπε να συμπληρωσω ωστοσο και εχω αμφιβολιες για την αξιοπιστια του συγκεκριμενου υπαλληλου
  Εχει καποιος παρομοια εμπειρια?
  Πως γινεται να σου ζητανε λεφτα για να αποδεχτεις τα χρεη απο την στιγμη που δεν εχεις αλλη επιλογη , θελω να πω καποια οταν ερθει η ωρα να με ψαξουν και διεκδικησουν τοτε πως θα ειμαι νομιμος κληρονομος ενω τωρα πρεπει να πληρωσω για να γινω?
  Αισχος!

  Σχολιάστε
  • 25/09/2017, 23:38
   Permalink

   μπορείτε να καλέσετε το 1520, τη γενική γραμματεία καταναλωτή και να ρωτήσετε αν είναι νόμιμη η απαίτηση της alpha bank.
   Και σοβαρά τώρα, αφού είστε άνεργη και δεν είστε σε θέση να δώσετε 186 ευρώ, που είναι όντως απαράδεκτη χρέωση, γιατί μπήκατε στον κόπο να κάνετε ρύθμιση?

   Σχολιάστε
   • 26/09/2017, 14:41
    Permalink

    Ευχαριστω για την απαντηση ,
    Μπαινω στην διαδικασια να κανω ρυθμιση γιατι φανταζομαι εαν βγει μια μηνιαια δοση των 30-40 ευρω θα μπορω να τα δινω.
    Απο εκει και περα οσο δε το ρυθμιζω η αλφα μπανκ χρεωνει επιτοκια 19% και ακομα χειροτερο βαζει καθε μηνα 4 ευρω προστιμο ειδοποιησης (επειδη δηθεν με ειδοποιουν για την καθυστερηση) σε καθε μια απο τις 2 καρτες υπηρχαν.Συνολο χαρατσι 8 ευρω καθε μηνα εκτος των τοκων. Ειναι νομιζω η χειροτερη τραπεζα αυτη την στιγμη

    Σχολιάστε
    • 26/09/2017, 15:17
     Permalink

     καινούργιο και αυτό…πρόστιμο ειδοποίησης… καλέστε και για αυτό το 1520, αυτή η χρέωση είναι παράνομη 100%

     Σχολιάστε
 • 17/10/2017, 20:42
  Permalink

  Καλησπέρα και από εμένα είμαι έγγαμος με ετήσιο εισόδημα 10.500 και 3 δάνεια συνολικής οφειλής 32.000 ευρώ. Η σύζηγός μου έχει ετήσιο εισόδημα 18.000 ευρώ και 1 δάνειο συνολικής οφειλής 16.500 ευρώ. Αν σταματήσω να τους πληρώνω γιατί έχω δώσει ένα σκασμό λεφτά και αποτανθώ σε δικηγόρο για κούρεμα χρέους και μείωση επιτοκίου θα καταφέρω τίποτα;. Η σύζηγος ‘εχει ένα σπίτι στο όνομά της αυτό που μένουμε και εγώ το ένα τρίτο από το πατρικό μου, ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

  Σχολιάστε
  • 17/10/2017, 22:33
   Permalink

   Το βλέπω δύσκολο, ειδικά το κούρεμα, με τόσο εισόδημα.

   Σχολιάστε
   • 18/10/2017, 20:49
    Permalink

    Στης συζύγου ίσως όχι τόσο έυκολα, στα δικά του όμως εύκολα.

    Σχολιάστε
 • 23/10/2017, 20:16
  Permalink

  Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος.ο σύζυγος μου είχε πάρει ένα καταναλωτικο δάνειο στο όνομα του πριν από 11 χρονια, ποσού 25.000 ευρώ.πληρωναμε κανονικά γιατί δουλεύαμε και οι δύο.εδω και 4 χρόνια είναι άνεργος και εγώ δηλωνω 7.000 ευρώ εισόδημα.το μόνο που έχει στο όνομα του ο σύζυγος είναι ένα αυτοκίνητο που είναι επίσης με δάνειο αλλά το εξοφλουμε τον Μάρτιο του 2018 και το πληρώνουμε κανονικα.εδω και 10 μήνες δεν πληρώνουμε το καταναλωτικό καθόλου και σήμερα μας ήρθε ένα χαρτί που τον κατηγοριοποιεί ότι είναι μη συνεργάσιμος δανειοληπτης (τράπεζα Πειραιώς).μήπως ξέρει κάποιος να μου πει πώς πρέπει να κινηθούμε έτσι ώστε να μην μας πάρουν το αυτοκίνητο όταν εξωφληθει και να μας δώσουν την κυριότητα στο όνομα του συζύγου? Στο χαρτί που μας έστειλαν λέει ότι θα στείλουν εξώδικο για να απαιτήσουν όλο το ποσό και θα κατασχέσουν την ακίνητη περιουσία. Σημείωση :το συγκεκριμένο δάνειο τώρα είναι γύρω στα 17.000 ευρώ.

  Σχολιάστε
  • 24/10/2017, 07:50
   Permalink

   καλημέρα. Δεν υπάρχει κάποιος αποτελεσματικός τρόπος να κινηθείτε για να μην πάρουν το αμάξι. Ο νόμος Κατσέλλη προστατεύει την πρώτη κατοικία και τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία “ρευστοποιούνται” για την “ικανοποίηση” των τραπεζών.
   Αυτό βέβαια δεν σημαίνει οτι απαραίτητα θα σας κατασχέσουν το αμάξι, τουλάχιστον όχι άμεσα. Μέχρι να εκδοθεί διαταγή πληρωμής και μέχρι να εκδοθεί κατασχετήριο θα πάρει ίσως και χρόνια, υπάρχουν τεράστιες ουρές και αναμονές στα ειρηνοδικεία και το δάνειο του συζύγου δεν αποτελεί προτεραιότητα της τράπεζας άσχετα με το τί λέει το χαρτί.

   Σχολιάστε
 • 07/11/2017, 13:34
  Permalink

  Καλημέρα, στον πατέρα μου βεβαιώθηκε πριν καιρό μια οφειλή-πρόστιμο στην εφορία. Δεν έχει κάποιο άλλο περιουσιακό στοιχείο πλην του αυτοκινήτου. Η μητέρα μου όμως έχει στην κατοχή της το πατρικό μου σπίτι (40ετίας). Μέχρι και φέτος έκαναν κοινή φορολογική δήλωση. Είναι πλέον άνεργοι. Κινδυνεύει το σπίτι στο όνομα της μητέρας μου; Ο πατέρας μου έχει και ένα δάνειο κόκκινο εδώ και πολλά χρόνια αλλά ξέρω ότι το σπίτι δεν κινδύνευε αφού ήταν στο όνομα της μητέρας μου. Με την εφορία όμως τι γίνεται;

  Σχολιάστε
  • 07/11/2017, 15:28
   Permalink

   εφόσον το πρόστιμο είναι στο όνομα του πατέρα σου, λογικά δεν κινδυνεύει το σπίτι που είναι στο όνομα της μητέρας σου. καλού κακού ρώτησε έναν λογιστή

   Σχολιάστε
  • 07/11/2017, 22:48
   Permalink

   Για δυο δοσεις από το χιλιάρικο; Σιγά μην ασχοληθούν. Εκτος αυτού και εκατοντάδες χιλιάδες να ήταν, αν η πιστωτική ειναι στο δικό σου όνομα δεν κινδινεύει τίποτα της συζύγου.

   Σχολιάστε
  • 08/11/2017, 16:03
   Permalink

   οι τράπεζες, οι εισπρακτικές εταιρείες, τα δικηγορικά γραφεία, χρησιμοποιούν το ίδιο λεξιλόγιο και απειλές είτε χρωστάς 50 ευρώ είτε 50000. Την περιουσία της συζύγου δεν μπορούν να την αγγίξουν εφόσον δεν είναι εγγυήτρια και τέλος πάντων τα χρέη δεν είναι δικά της. Το μισό αυτοκίνητο τί να το κάνουν? Ποιός θα αγοράσει σε πλειστηριασμό μισό αυτοκίνητο?
   Και εναντίον σου δεν μπορούν να κάνουν κάτι εφόσον δεν έχεις σπίτι δικό σου…μόνο απειλές και προσβολές,…άλλαξε τηλέφωνα και ζήτησε εξαρχής οι αριθμοί να μην δημοσιοποιηθούν σε καταλόγους, διαφορετικά θα τα βρούνε και αυτά και αν δεν απαντάς θα έχεις και 30 κλήσεις την ημέρα από διαφορετικούς αριθμούς

   Σχολιάστε
 • 14/11/2017, 18:55
  Permalink

  Καλησπέρα. Είμαι στη διαδικασία που θέλω να κυνηγήσω την τράπεζα λόγω του ότι δεν μείωνε το επιτόκιο όταν έπεφτε το επιτόκιο της Ε. Κ. Τ. Συγκεκριμένα πήρα το 2005 από την τέως ΑΤΕ δύο στεγαστικά δάνεια με την επωνυμία «Στέγη 35» για αγορά διαμερίσματος με την ενημέρωση ότι είναι συνδεδεμένο με το επιτόκιο της ΕΚΤ. Όσο καιρό ανέβαινε το επιτόκιο της ΕΚΤ ανέβαινε και το δάνειο ενώ όταν άρχισε η τρελή πτώση του επιτοκίου το δικό μου είτε παρέμενε σταθερό είτε έπεφτε έλαχιστα. Απευθυνόμενος στην τράπεζα πλέον Πειραιώς μου έδειξαν έναν όρο στο δάνειο τον οποίο δεν είχα προσέξει και φυσικά δεν μου τον είχαν πει ότι είναι στην διακριτική ευχέρεια της τράπεζας να ανεβάζει ή να κατεβάζει το επιτόκιο σύμφωνα με της ΕΚΤ. Λάθος μου που δεν το είδα το ξέρω. Ψάχνοντας στο διαδίκτυο διαπίστωσα ότι αρκετοί ομοιοπαθούντες κατεφυγαν δικαστικώς και δικαιώθηκαν τουλάχιστον πρωτόδικα. Ο δικηγόρος μου, μου είπε ότι για να προσφύγουμε θα πρέπει να αποδείξουμε το συνολικό ποσό που παρανόμως με παρακράτησε η τράπεζα. Οπότε ψάχνω να βρω άτομο στον οποίο να δώσω τις δόσεις που έχω πληρώσει μέχρι στιγμής και βάσει της διακύμανσης του επιτοκίου της ΕΚΤ να ξαναυπολογίσει τις δόσεις που θα έπρεπε να πληρώσω ώστε να βρω την χασούρα μου. Να σημειώσω ότι το συνολικό ύψος του δανείου που πήραν είναι 97.000€ για διαμέρισμα 84 τ.μ. δεν έχω άλλη ακίνητη περιουσία στο όνομα ενώ η σύζυγος δύο αγροτεμάχια 10 στρεμμάτων συνολικά κι η οποία μπήκε ως εγγυήτρια. Είμαστε και οι δυο μισθωτοί και η δόση του δανείου ανέρχεται στο 1/4 περίπου του συνολικού μηνιαίου εισοδήματός μας. Δεν είναι ότι δεν έχω να το πληρώσω αλλά το γαμώτο. Όποιος μπορεί να με συμβουλέψει που να απευθυνθώ για κάτι τέτοιο θα του ήμουν ευγνώμων.

  Σχολιάστε
 • 15/11/2017, 11:14
  Permalink

  Δε ξέρω πως να ανοίξω καινούργιο τόπικ…..Θα το ρίξω εδώ και όποιος μπορεί ας αντιγράψει και να το φτιάξει……
  ΠΡΟΣΟΧΗ – ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπόν….
  Παίρνουν τηλ να ρυθμίσουμε οφειλές με “γενναία” έκπτωση, για να λέμε την αλήθεια…..
  Αφού κανονίστηκε το α ποσό σε 6 δόσεις…..Δανείστηκα χρήμα και το 2ο μήνα ξεπλήρωσα το ποσό για να καθαρίσω (μεταφορά στο λογαριασμό της τράπεζας με e-banking και μετά πληρωμή)…
  Την επόμενη καθημερινή πέρασα για να πάρω χαρτί εξόφλησης……ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ότι υπήρχε και άλλο δάνειο (στο τηλ έλεγαν ότι για όλο το ποσό που χρωστάς…αν δώσεις τόσα καθάρισες….)
  Μπορώ να αποδείξω ότι δανείστηκα τα λεφτά για να τους ξεπληρώσω, Ο άνθρωπος δίνει τα στοιχεία του και σε δικαστήριο αν χρειαστεί να καταθέσει ότι με βοήθησε…..
  Το θέμα είναι ότι ενώ σου λένε έλα να δώσεις τόσα να καθαρίσεις…..τα δίνεις και μετά …δεν έχεις καθαρίσει….
  Ξεκαθαρίζω στη συγκεκριμένη τράπεζα υπήρχε δάνειο αυτοκινήτου και πιστωτική.
  Και ενώ έχει ΕΠΙΔΙΚΑΣΤΕΙ το ποσόν, (εννοείτε ότι έχουν επιδικάσει το σύνολο ή εδώ έκανα το λάθος???)
  η δικαιολογία τώρα είναι ότι μιλούσαμε μόνο για το αυτοκίνητο και όχι για τη πιστωτική .
  Όπως και να έχει, ΠΡΟΣΟΧΗ σε όλους….Να ξεκαθαρίζετε με την τράπεζα και μάλιστα ΓΡΑΠΤΩΣ πριν τους δώσετε έστω ένα ευρώ…

  Σχολιάστε
  • 15/11/2017, 13:19
   Permalink

   Τα τηλεφωνήματα αυτά όπως κατάλαβα γίνονται ξεχωριστά για κάθε προϊόν της ίδιας τράπεζας.Στην αρχή μάλιστα που σου δίνουν τις “συστάσεις” αναφέρουν και για ποιό προΙόν τηλεφωνούν.
   Γιατί μου έχει τύχει να μιλάω μαζί τους και να μην έχουν ιδέα ότι έχω κι άλλο δάνειο στην ίδια τράπεζα. Οπότε είναι πολύ πιθανόν να σας μιλούσαν για το ένα.
   Υπάρχουν και ηχογραφημένες αυτές οι συνομιλίες από αυτούς αλλά δεν ξέρω πως μπορεί κάποιος να έχει πρόσβαση.

   Σχολιάστε
  • 15/11/2017, 13:47
   Permalink

   εάν πρόκειται για εισπρακτική εταιρεία, έχετε δικαίωμα να ζητήσετε τις συνομιλίες που υποχρεωτικά ηχογραφούνται για την δική σας άμυνα, όπως συμβαίνει τώρα Εκεί θα αποδειχτεί αν σας μιλούσαν για όλη την οφειλή προς την τράπεζα ή για συγκεκριμένο προιόν,
   Αν όμως πρόκειται για δικηγορικό γραφείο, δύσκολα θα βρείτε άκρη επειδή ο νόμος για τις εισπρακτικές εταιρείες δεν τις καλύπτει….

   Σχολιάστε
 • 29/11/2017, 10:18
  Permalink

  καλημερα!θα ηθελα να ρωτησω αν μπορω να αποτρεψω κατασχεση χρηματων που θα μπουν στο λογαριασμο του συζηγου στην εθνικη(αναδρομικα αναπηρικης συνταξης).Εχει εκδοθει ΔΠ πριν καποια χρονια.Ανεργοι κ οι δυο και το καλοκαιρι εκανε χειρουργειο καρδιας.καναμε τα χαρτια για αναπηρικη συνταξη και κατα το πασχα θα μπουν τα χρηματα αναδρομικα τα οποια θα ξεπερνουν τα 1500ε.τι μπορω να κανω?

  Σχολιάστε
  • 29/11/2017, 14:21
   Permalink

   Δεν θα ήθελα να σε πάρω στο λαιμό μου αλλά νομίζω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα διότι η σύνταξη είναι ακατάσχετη είτε ως μηνιαίο ποσό είτε ως αναδρομικά (είχα ρωτήσει και το δικηγόρο μου). Θα πρέπει όμως να έχετε δηλώσει το συγκεκριμένο λογαριασμό ως ακατάσχετο. Επίσης σε παρόμοια περίπτωση δικού μου προσώπου με αναδρομικά σύνταξης και ΔΠ δεν πειράχτηκε τίποτα. Να ανφέρω όμως ότι είχε γίνει ανακοπή και πριν μπουν τα λεφτά που περιμέναμε προηγήθηκε κι άλλο δικαστήριο εναντίον μας από την Τράπεζα για την ίδια ΔΠ το οποίο και κάναμε και εκκρεμούσε η απόφαση (έτσι πληροφοριακά η απόφαση βγήκε και την κερδίσαμε αλλά 3-4 μήνες αφότου κατατέθηκαν τα λεφτά).

   Σχολιάστε
   • 30/11/2017, 08:47
    Permalink

    Kαλημέρα και ευχαριστώ margi για την απάντηση.Ελπίζω να είναι ετσι και να μην πειράξουν τα αναδρομικά τα οποία θα είναι γύρω στα 2500Ε μπορει και 3000.Με τα capital controls δε θα μπορω να τραβηξω αμεσα ολο το ποσό ,μονο το επιτρεπτο ημερησιο όριο κ ετσι το υπολοιπο κινδυνεύει για την επομενη μερα.Ο λογαριασμος αυτος ειναι της εθνικης και ειναι δηλωμενος στο TAXIS ακατασχετος. Δεν γνωριζω αν το ακατασχετο ισχυει και για την τραπεζα (η eurobank εξεδωσε την ΔΠ τον ιανουαριο του 2013).Θα πρεπει να γινει καποια επιπλεον ενεργεια ή το οτι δηλώσαμε τον λογαριασμο αυτο στο TAXIS ακατασχετο αρκει?Ο λογαριασμος αυτος ειναι χαρακτηρισμενος μισθοδοτικος απο παλια.

    Σχολιάστε
    • 30/11/2017, 08:52
     Permalink

     Το ότι έχει εκδοθεί διαταγή πληρωμής, δεν σημαίνει ότι η eurobank μπορεί να βάλει χέρι σε καταθέσεις που υπάρχουν σε άλλες τράπεζες.

     Σχολιάστε
     • 30/11/2017, 09:29
      Permalink

      Kαλημέρα begar και ευχαριστώ!Να σημειώσω οτι και στην εθνική που εχουμε το λογαριασμό υπαρχει χρέος γύρω στα 1700Ε τοτε(δε ξερω πόσο εφτασε σήμερα γτ σταματησαμε να πληρωνουμε λογω ανεργειας τα τελευταια χρόνια).Το επιδομα ανεργείας δεν το είχε πειραξει τότε και δεν εστειλε ΔΠ η συγκεκριμενη.Μήπως τώρα ήρθε η ώρα να βαλει χερι στα αναδρομικα της αναπηρικής σύνταξης που περιμένουμε σε κανα τετράμηνο?Επαναλαμβανω οτι ο λογαριασμος αυτός είναι δηλωμένος ακατασχετος στο TAXIS.Tο ακατασχετο αφορα μόνο σε χρέη προς το δημόσιο?(δεν εχουμε ευτυχως )

      Σχολιάστε
      • 30/11/2017, 10:46
       Permalink

       ναι, το taxis αφορά μόνο χρέη προς δημόσιο. Υπάρχει άλλη δήλωση για ακατάσχετο από ιδιώτες και θα πρέπει καλού κακού να πάτε στην Εθνική να το κάνετε, γίνεται άμεσα. ΟΙ μισθοί και οι συντάξεις και τα επιδόματα είναι ακατάσχετα, αλλά κανείς δεν ξέρει τί κάνει η τράπεζα αν βρει υπόλοιπο άνω των 1500 ευρώ στο λογαριασμό. Για την eurobank δεν θα πρέπει να ανησυχείτε ιδιαίτερα, έχω και εγώ ΔΠ από eurobank από το 2011 και ο λογαριασμός που διαθέτω σε άλλη τράπεζα δεν έχει πειραχτεί.

       Σχολιάστε
       • 30/11/2017, 11:01
        Permalink

        Ευχαριστώ πολύ nikos123 για την απάντηση.Ειναι καποιο έντυπο που συμπληρώνουμε στην ίδια την τραπεζα?Δεχονται χωρίς πολλά πολλά να στον κάνουν ακατάσχετο προς ιδιώτες?γτ μια φιλη που τους ρωτησε της είπαν οτι δεν έχουν καμια δουλεια αυτοι κ μόνο ο λογιστης μπορει να το κανει…έκαναν τους ανήξερους.Αν γινει, πάλι κινδυνευει το υπολοιπο?(μεχρι 1500 δεν τα πειράζουν?)

        Σχολιάστε
        • 30/11/2017, 12:22
         Permalink

         αν παίζουν τους ανήξερους μπορείτε να τους παρουσιάσετε εσείς ένα έγγραφο το οποίο είναι υποχρεωμένοι να το δεχτούν και να σας δώσουν γραπτή βεβαίωση οτι το παρέλαβαν. Κατεβάστε και συμπληρώστε το έγγραφο από εδώ http://www.katsougkrilaw.com/prostaia_trapezikou_logariazmou_pao_katasxesi.html

         και στη συνέχεια πηγαίνετε στην τράπεζα να τους το τρίψετε στα μούτρα

         Σχολιάστε
         • 01/12/2017, 08:27
          Permalink

          Καλημέρα κ ευχαριστώ nikos123…ενθαρρυντική η πρότασή σου.Το μόνο που με αγχωνει είναι η συγχυση που θα υποστει ο συζηγος(δανειοληπτης)καθώς οπως προειπα ειναι φρεσκοχειρουργημένος απο καρδιά.Ευχαριστώ παντως πολύ!

          Σχολιάστε
  • 30/11/2017, 20:09
   Permalink

   Αθανασία ξέχασα να αναφέρω ότι η ΔΠ καθώς και η τελική δίκη ήταν στην ίδια Τράπεζα που μπήκαν τα αναδρομικά και επίσης πάντα έμπαινε ποσό πάνω από 1500/μήνα και δεν το πείραξαν ποτέ. Και φυσικά δεν το σηκώναμε αμέσως. Αλλωστε αν υπάρχει κατάσχεση γίνεται αυητόματα δεν περιμένει το σύστημα ούτε λεπτό. Πχ βλέπεις λογιστικό υπόλοιπο Χ και διαθέσιμο Χ-Υ.

   Σχολιάστε
   • 01/12/2017, 08:16
    Permalink

    Καλημερα margi και ευχαριστώ..Δεν πειραξαν το λογαριασμό ίσως επειδή κινηθηκατε δικαστικά.

    Σχολιάστε
 • 03/12/2017, 10:29
  Permalink

  Καλημέρα, η τράπεζα για ύψος οφειλών καταλαωτικών δανειων προ κρισης και χωρίς εξασφάλιση 25000 ευρώ μου ζητάει προσημείωση ακινήτου με το δέλεαρ του πολύ χαμηλού επιτοκίου για ρύθμιση δανείου. Δεδομένου ότι το σημερινό επιτόκιο είναι άνω του 11% σκέφτομαι να καταθέσω αντιπρόταση στην τράπεζα για ρύθμιση οφειλών με επιτόκιο μεγαλύτερο απο αυτό ππου απαιτεί την προσημείωση και μικρότερο απο το ήδη υπάρχων. τι πιθανότητες έχω να περάσει αυτή η ρύθμιση?

  Σχολιάστε
  • 03/12/2017, 10:53
   Permalink

   λυπάμαι αλλά ΚΑΜΜΙΑ ειδικά αν μιλάμε για Αλφα

   Σχολιάστε
   • 03/12/2017, 12:10
    Permalink

    1. Αν δεν ρωτήσεις την τράπεζα, ποτέ δεν θα μάθεις. Οι ερωτήσεις είναι δωρεάν.

    2. Η προσημείωση δεν είναι πάντα κακή, δεδομένου ότι αν η τράπεζα θελήσει, μπορεί να σου κάνει αναγκαστική προσημείωση, με δικαστική εντολή,, για κόκκινη οφειλή. Αν αποφασίσεις ότι θέλεις να ρυθμίσεις την οφειλή σου, θεωρώ καλύτερη την εθελοντική προσημείωση, με χαμηλό επιτόκιο, από μια ρύθμιση με υψηλό επιτόκιο.

    Σχολιάστε
    • 04/12/2017, 09:37
     Permalink

     Θα συμφωνούσα με την προσημείωση αλλά υπάρχει μία τεράστια γαφειοκρατία και μία απίστευτη κλοπή όπου σου χρεώνουν:
     1. Εξοδα μηχανικού της Τράπεζας(min 5000)
     2. Εξοδα δικηγόρου της Τράπεζας(δεν ξέρω πόσα ακριβώς-λιγότερα)
     3. Εξοδα φακέλλου της Τράπεζας κανα 500-800
     4. υποχρεωτική ασφάλεια σπιτιού όπου αυτοί γουστάρουν
     5. ασφάλεια μην πεθάνεις επίσης όπου αυτοί γουστάρουν
     και πάει λέγοντας.
     Δε συζητάμε να είναι παλιό το σπίτι ε τότε κλαύτα θέλουν πιστιποιητικό ενεργειακής απόδοσης, πιστοποιητικό δεη, αν δε υπάρχει και καμία αυθαιρεσία κανά κοτετσάκι κανας ημιυπαίθριος ΄τοτε θέλει νομιμοποποίηση κλπ κλπ.
     Με λίγα λόγια η προσημείωση χώρια το τρέξιμο και την ψυχική οδύνη όπου θα ζητήσουν και τι χρώμα εσώρουχα φοράς, κοστίζει εν τέλει ακριβότερα (τουλάχιστον για μικρές οφειλές όπως της φίλης παραπάνω).

     Τώρα όσο για το κούρεμα λέω ότι δεν υπάρχει περίπτωση διότι έτσι κι αλλιώς δεν κάνουν κουμάντο εδώ απέξω αποφασίζονται ΤΑ ΠΑΝΤΑ και άμα έχεις το παραμκρό ακίνητο δε σου κόβουν ούτε πενηνταράκι γιατί σ’ έχουν στο χέρι είτε αυτό είναι προσημειωμένο είτε όχι.
     Προσωπικά έχω ρωτήσει γιά μείωση επιτοκίου με αύξηση δόσης ή εφάπαξ καταβολή με μικρό κούρεμα και γέλαγε όλη η τράπεζα. Μου είπαν χαρακτηριστικά έχουμε αυτές τις επιλογές είναι κονσέρβα και η τις παίρνεις ή όχι.

     Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.