Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

IIF: Υπερβολικά σκληροί οι όροι που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα

«Υπερβολικά σκληρούς» χαρακτηρίζει τους όρους προσαρμογής που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα ο διευθυντής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Τσαρλς Νταλάρα, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit.

«Η επιθυμία για δημοσιονομική πειθαρχία ήταν τόσο ισχυρή, ώστε ανάγκασαν τη χώρα να σφίγγει όλο και περισσότερο το ζωνάρι», σημειώνει ο επικεφαλής του IIF και ζητά να δοθεί στις χώρες με πρόβλημα περισσότερος χρόνος για τη μείωση των ελλειμμάτων τους.

«Συναισθηματικά, μπορώ να το καταλάβω αυτό (τη δημοσιονομική αυστηρότητα) αλλά, από οικονομικής απόψεως, είναι λάθος. Όταν σ’ ένα πλοίο αφαιρείς συνεχώς αέρα από τα πανιά του, κάποια στιγμή θα ακινητοποιηθεί. Το είδαμε να συμβαίνει αυτό στην Ελλάδα και το βλέπουμε τώρα και στην Ισπανία και την Πορτογαλία. Οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να δώσουν στις πληττόμενες χώρες κάπως περισσότερο χρόνο για τη μείωση των ελλειμμάτων», προσθέτει.

Υπολογίζει δε ότι η επιμήκυνση των δημοσιονομικών στόχων για την Ελλάδα θα κόστιζε περίπου 20 δισ. ευρώ.

«Σε σύγκριση με τα ποσά, τα οποία ήδη επενδύθηκαν, αυτά τα χρήματα δεν είναι πολλά. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να δίνεται βοήθεια χωρίς όρους. Αντιθέτως: Όσον αφορά τις δομικές μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητος περισσότερος ρυθμός», δηλώνει ο κ. Νταλάρα.

Τέλος, χαρακτηρίζει τη Σύνοδο Κορυφής ως την πιο κρίσιμη ενδεχομένως στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μάλιστα, προειδοποιεί ότι, αυτές τις μέρες, «δεν διακυβεύεται μόνο το μέλλον του ευρώ, αλλά και το μέλλον της Ευρώπης» και τάσσεται υπέρ της κοινοτικοποίησης της δημοσιονομικής πολιτικής, εξηγώντας ότι «για όλους μαζί, τα βάρη είναι βιώσιμα, για τα μεμονωμένα κράτη όμως, το βάρος είναι ασήκωτο».

[sc:Πηγή id=”http://tvxs.gr/news/ellada/iif-yperbolika-skliroi-oi-oroi-poy-epiblithikan-stin-ellada” ]

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>