JP Morgan: Κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ

Η απόφαση για την ακύρωση του Eurogroup είναι πολύ ανησυχητική και αντανακλά μια αυξανόμενη ανησυχία ανάμεσα σε μερικές χώρες της ζώνης του ευρώ ότι η Ελλάδα δεν θα τηρήσει τους όρους του δεύτερου πακέτου διάσωσης, εκτιμά η JP Morgan. Ειδικότερα, περαιτέρω διεργασίες πρέπει να γίνουν για το κλείσιμο του δημοσιονομικού ελλείμματος για το 2012.

Πάντως, φαίνεται ότι ορισμένες χώρες της Ευρωζώνης είναι διατεθειμένες να αφήσουν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει, γεγονός που θα μπορούσε να προκληθεί από μια αποτυχία να συμφωνήσουν στο δεύτερο πακέτο διάσωσης.

Σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι μόνο το πρόσθετο σοκ για τους κατόχους του ελληνικού χρέους αλλά και η δραματική αύξηση της πιθανότητας η Ελλάδα να αφήσει τη ζώνη του ευρώ.

Κατά την άποψή της JP Morgan, μια ελληνική έξοδος θα επιφέρει μεγάλη αναστάτωση, όχι μόνο στην ίδια την Ελλάδα αλλά και για την περιοχή στο σύνολό της κυρίως λόγω του γεγονότος ότι θα μπορούσε να δημιουργήσει αμφιβολίες σχετικά με την ακεραιότητα της υπόλοιπης περιοχής.

Ωστόσο όσο κάποιοι φορείς πολιτικής εκτιμούν ότι έχουν οριοθετήσει τις επιπτώσεις από την έξοδο της χώρας από την ΟΝΕ, τότε δύσκολα θα προχωρήσει η συμφωνία για το 2ο πακέτο.

Αυτή η έλλειψη εμπιστοσύνης είναι σημαντική, διότι το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων από το δεύτερο πακέτο θα δοθεί άμεσα, με 30 δισ. ευρώ για την αναδιάρθρωση ομολόγων, 23 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών και 40 δισ. ευρώ για την αγορά του χρέους από την ΕΚΤ, εξηγεί η JP Morgan.

Αν οι πληρωμές των κουπονιών των ομολόγων δεσμευτούν σε λογαριασμό, όπως εξετάζεται, η ροή νέων κεφαλαίων προς την Ελλάδα σε τριμηνιαία βάση από το νέο πρόγραμμα θα είναι πολύ μικρή. Με αυτό το δεδομένο, θα ήταν δυνατό η νέα κυβέρνηση να αθετήσει τις δεσμεύσεις της χωρίς να υποστεί ξεκάθαρες δημοσιονομικές συνέπειες, όπως την παρακράτηση μιας μελλοντικής δόσης από το νέο πακέτο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η απόφαση για το αν το δεύτερο πακέτο διάσωσης θα προχωρήσει ή όχι θα ληφθεί στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις 2 Μαρτίου ενώ αν υπάρχει και μια άλλη προγραμματισμένη συνάντηση του Eurogroup για την ερχόμενη Δευτέρα, αν και η ανταλλαγή του χρέους θα μπορούσε να ξεκινήσει πιο πριν, ενδεχομένως αργότερα αυτή την εβδομάδα, υπολογίζει η JP Morgan.

www.exipno.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.