L’ Echo: «Η “κραυγή” των Ελλήνων μπορεί να κοστίσει ακριβά»

«Την προηγούμενη εβδομάδα η τιμή πώλησης της “Κραυγής” του Έντβαρτ Μουνκ σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s ξεπέρασε κάθε ρεκόρ. Η κραυγή των Ελλήνων μπορεί να μας κοστίσει πολύ πιο ακριβά. Την Κυριακή (οι Έλληνες) απέρριψαν μαζικά τη λιτότητα. Σε τέτοιο σημείο που έδωσαν το 7% της ψήφου τους σε ένα νεοναζιστικό κόμμα που διακηρύσσει, με ναζιστικό χαιρετισμό, την προστασία της “ελληνικής φυλής”. Σήμερα και για τρεις μέρες, το μέλλον βρίσκεται στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα: του αρχηγού της ριζοσπαστικής αριστεράς που έλαβε το 16,7% της ψήφου και είναι μεγάλος θαυμαστής του Ούγκο Τσάβες. Στα χέρια ενός ανθρώπου που θεωρεί “άκυρες” τις δεσμεύσεις της Ελλάδας απέναντι στους θεσμικούς πιστωτές της. Φανταστείτε το κλίμα στις Βρυξέλλες….», τονίζει σε άρθρο της η εφημερίδα L’ Echo.

Κατά την εφημερίδα, «ο πολιτικός χρόνος έχει σταματήσει στην Ελλάδα. Ο χρόνος των αγορών όμως συνεχίζει να κυλά. Ο Αντώνης Σαμαράς έχει συνείδηση αυτής της πραγματικότητας. Ο επικεφαλής των συντηρητικών είχε στη διάθεσή του τρεις μέρες για να σχηματίσει κυβέρνηση. Ήταν μια αποστολή που γνώριζε πως ήταν ανέφικτη. Μετά από λίγες ώρες, τη Δευτέρα, εγκατέλειψε τη μάχη για “να μη χαθεί χρόνος σε μια τόσο σημαντική στιγμή για τη χώρα”».

Στο άρθρο τονίζεται ότι «στα τέλη Ιουνίου, η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να καθορίσει τους όρους ενός νέου σχεδίου εξοικονόμησης. 11,5 δισ. ευρώ πρέπει να εξοικονομηθούν από τους προϋπολογισμούς του 2013 και του 2014. Το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες έχουν ήδη δείξει πόσο υπολογίζουν σε αυτό το πρόγραμμα. Χωρίς αυτό, τέρμα η βοήθεια. Ένα τέτοιο σενάριο ανοίγει το δρόμο στη στάση πληρωμών, ακόμα και στην ανεξέλεγκτη έξοδο από την ευρωζώνη. Εκτός αν οι διαπραγματεύσεις για σχηματισμό κυβέρνησης αργήσουν περισσότερο. Ορισμένοι βλέπουν ήδη νέες εκλογές στις 17 Ιουνίου. Μια προοπτική που ενδέχεται να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη ριζοσπαστική αριστερά, η οποία είναι αποφασισμένη να μην αποδεχτεί τους όρους της ΕΕ».

Κατά την εφημερίδα «και η υφιστάμενη κυβέρνηση αντιμετωπίζει το εξής δίλημμα: Στις 15 Μαΐου, πρέπει να επιστρέψει 436 εκατομμύρια ευρώ στη μειοψηφία των πιστωτών, που δεν συμμετείχαν στη μαζική αναδιάρθρωση του χρέους το Φεβρουάριο. Η κυβέρνηση πρέπει λοιπόν είτε να επιστρέψει ολόκληρο το ποσό, επιδεινώνοντας ακόμα περισσότερο την κατάστασή της, είτε να αποφασίσει να κηρύξει στάση πληρωμών. Ένας οικονομικός όρος που επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο. Ένας εφιάλτης που θα μπορούσε να αποτελέσει θέμα σε πίνακα του Μουνκ».

www.express.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.